Nini Design Centre, Madeira

Herkuttele näissä ravintoloissa Madeiran-loman aikana – 8 vinkkiä

Madeira on suosittu lomakohde, jossa voi aktiivielämysten ja rantojen lisäksi nauttia mainiosta ruoasta. Katso ravintolavinkit vehreälle lomasaarelle ja lähde herkuttelemaan!

Il Basilico, Funchal

Madeiran lomasaaren pääkaupungissa Funchalissa sijaitseva italialainen Il Basilico -ravintola tarjoilee perinteisiä italialaisia makuja.

Erityisesti Toscanan keittiöön erikoistuneen ravintolan ruokalistalla on monia italialaisia annoksia, ja ravintolassa voi herkutella muun muassa aidoilla italialaisilla juustoilla ja salameilla, minkä lisäksi Il Basilicossa on tietysti Toscanan oliiviöljyä sekä italialaisia viinejä.

Ravintola sijaitsee Hotel Porto Maren yhteydessä aivan suositun Lidon rantakadun vieressä. Terassilla nautitun illallisen lomassa voikin seurailla helposti Funchalin rantakadun tunnelmaa.

Il Basilico
Rua de Leichlingen 7, Funchal

Beerhouse Restaurant, Funchal

Funchalin sataman tuntumassa, lähellä vanhaakaupunkia sijaitseva Beerhouse-ravintola on erityisesti paikallisten suosiossa. Ikkunoista avautuvat sataman merimaisemat, joten illallisen tai lounaan voi viettää merellisissä tunnelmissa.

Beerhouse, Madeira
Beerhouse on suosittu ravintola niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Beerhousen ruokalista koostuu lähinnä liha- ja kalaruoista, minkä lisäksi tarjolla on runsaasti mereneläviä. Yksinkertaiset ja konstailemattomat annokset ovat tämän ravintolan valtti, eikä ruoalla kikkailla turhaan.

Erityisen tunnelmallinen ravintola on iltaisin, jolloin ruokailun lomassa voi katsella sataman tunnelmaa sekä auringonlaskun kajoa.

Beerhouse Restaurant
Pontão São Lazaro, Funchal

Seaview Restaurant, Porto Moniz

Porto Monizin suositulla alueella sijaitseva Seaview Restaurant on osa Aqua Natura –hotellia, ja ravintolan nimen mukaisesti herkuttelun lomassa voi katsella näyttäviä merimaisemia. Sen lisäksi hotellin pihalla on tyylikäs uima-allas, joka näkyy niin ikään ravintolasta.

Madeira, Portugali
Madeiran suosituimpia kala-annoksia on mustahuotrakalasta valmistetut ruoat.

Tarjolla on runsaasti kalaa ja äyriäisiä, mutta ruokalistalla on myös muita vaihtoehtoja. Hintatasoltaan kyseessä on keskihintainen ravintola.

Seaview Restaurant
Rotunda Da Piscina 3, Porto Moniz

Nini Design Centre, Funchal

Aivan Funchalin satamassa sijaitsevan Nini Design Centren ravintola on kaupungin tyylikkäimpiä, ja tarjoaa elämyksiä lähes kaikille aisteille. Valoisa ravintola on sisustettu tarkasti, ja tilan jokainen yksityiskohta on harkittu. Tyylikästä sisustusta jatkavat näkymät, jotka avautuvat niin merelle kuin satamaankin. Ravintolan ulkoasu on mieleenpainuva paitsi sisältä myös ulkoa.

Nini Design Centre, Madeira
Nini Design Centren sisustus on hyvin tarkkaan harkittu.

Ravintola on fine dining -tasoa, joten illalliseen on syytä varata aikaa. Tarjolla on paitsi perinteinen à la carte -lista myös vaihtelevan kokoiset maistelumenut. Nini Design Centren ravintola on avoinna aamukymmenestä alkaen, ja siellä tarjoillaan myös aamiaista ja iltapäiväteetä.

Ravintolan lisäksi näyttävässä entisessä tehdasrakennuksessa sijaitsee myös näyttelytila ja kahvila. Paras aika vierailla ravintolassa on auringon laskiessa, jolloin Funchalin valot syttyvät samalla, kun laskeva aurinko värjää taivaan.

Nini Design Centre, Funchal
Rua dos Ferreiros 125, Funchal

Quinta do Furão, Santana

Monet madeiralaiset ravintolat sijaitsevat upeiden maisemien äärellä, eikä Quinta do Furão -hotellin ravintola ole poikkeus. Santanan kylässä toimivan ravintolan terassilta avautuu nimittäin näkymä merelle, minkä lisäksi terassilta voi katsella lounaan tai illallisen lomassa myös kalliomaisemaa.

Madeira, Portugali
Quinta do Furão -ravintolassa tarjoillaan muun muassa tonnikalaa, jota kasvatetaan Madeiran lähistöllä.

Vuonna 1993 avattu Quinta do Furão on perinteinen perheravintola, joka tarjoilee madeiralaista ruokaa kansainvälisillä vivahteilla. Ravintola on suuri ja se onkin monien ryhmien suosiossa, mutta siitä huolimatta esimerkiksi terassilla on mahdollista ruokailla rauhallisen tunnelman vallitessa.

Ruokalista on runsas, ja tarjolla on niin kalaa, lihaa, mereneläviä kuin kasvisruokaakin. Ravintolan yhteydessä sijaitsee myös pub ja viinikellari, jossa voi maistella erilaisia Madeira-viinejä. Rustiikkinen sisustus tekee Quinta Do Furãosta tunnelmallisen ruokapaikan.

Quinta do Furão
Estrada Quinta do Furão 6, Santana

Chalet Vicente, Funchal

Funchalin hotellialueen tuntumassa sijaitseva Chalet Vicente on sijainniltaan useimmille matkailijoille ihanteellinen. Tunnelmallinen ravintola on pitkän ravintola- ja baarikadun varrella, joten siellä on helppo vierailla. Lämpimällä säällä terassi on loistava valinta, mutta tarvittaessa ravintolassa voi ruokailla myös sisätiloissa. Chalet Vicente on avoinna päivittäin.

Chalet Vicente, Funchal
Chalet Vicente -ravintola sijaitsee Funchalissa keskellä suosittua hotellialuetta.

Ruoka on yksinkertaista sekä herkullista, ja listalla on runsaasti perinteisiä portugalilaisia makuja. Vanhat perinteet näkyvät lautasella: annokset ovat yksinkertaisia mutta hyvin toimivia.

Chalet Vicente
Estrada Monumental 238, Funchal

Fajã dos Padres, Quinta Grande

Funchalin länsipuolella noin 13 kilometrin päästä kaupungista sijaitseva Fajã dos Padres on alue, joka on kuin pieni saari Madeiran saaren sisällä. Erityisen tunnelman alueelle tuo sen sijainti, sillä lähes autiolle rannalle pääsee vain kahdella tavalla: meriteitse tai köysirataa pitkin.

Fajã dos Padresissa on ravintolan lisäksi myös majoitustoimintaa, sillä rannalla on yhdeksän majoituskäyttöön tarkoitettua taloa. Lisäksi lähes kaikki ravintolan käyttämät hedelmät ja vihannekset kasvatetaan rannan tuntumassa, joten ravintolavierailun lomassa voi tehdä kävelyretken muun muassa mango-, banaani- ja avokadopuiden lomassa.

Madeira, Portugali
Merenrantaravintolassa kannattaa ehdottomasti syödä kalaa.

Pitkän kivirannan edustalla sijaitseva ravintola on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1921 lähtien, minkä jälkeen alueen matkailumahdollisuuksista on otettu hyöty irti. Tarjolla on pääasiassa madeiralaisia annoksia, ja painotus on kalaruoissa. Valtaosa ravintolasta on taivasalla, mutta osa istumapaikoista sijaitsee katoksen alapuolella. Parhaimmillaan Fajã dos Padres onkin hyvällä säällä.

Fajã dos Padres
Estrada Padre António Diniz Henriques 1, Quinta Grande

Santa Maria restaurant, Funchal

Funchalin vanhassakaupungissa sijaitsevan tunnelmallisen ravintolakadun varrella oleva Santa Maria -ravintola on tyylikäs ravintola, jonka täysin remontoitu rakennus on tunnelmallinen ja tilava illallispaikka. Sisällä sijaitsevan ruokasalin lisäksi sisäpihalla on suuri terassi, joka on parhaimmillaan lämpiminä kesäiltoina.

Santa Maria, Funchal
Funchalin vanhassakaupungissa sijaitseva Santa Maria on tunnelmallinen ravintola.

Santa Marian erikoisuus ovat meren antimet, ja tarjolla onkin pääasiassa kalaa ja äyriäisiä, mutta listalla on toki myös liha- ja kasvisruokia. Ravintolasta saa myös laadukasta sushia ja herkullisia pizzoja. Monipuolisen valikoiman vuoksi Santa Maria sopii mainiosti myös suurille illallisjoukoille.

Santa Maria
Rua de Santa Maria 145, Funchal

>> Haaveiletko makumatkasta Madeiralle? Löydä edullinen loma Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 9.6.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia