Hyppää sisältöön

Esittelyssä neljä Tukholman uutuusravintolaa

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 14.10.2014
Tukholman ravintolamaailman tulokkaat haastavat vanhat menestyjät. Tutustu uusiin ravintoloihin!

Kaupungin maine lisää uusia ravintoloita

Tukholma isännöi arvostettua Bocuse d’Or Europe -kilpailua keväällä 2014 ja viime vuosien aikana kaupunki onkin tullut tunnetuksi monipuolisesta ruokakulttuuristaan ja vilpittömästä rakkaudestaan hyvää ruokaa kohtaan.

Siitä syystä kaupunkiin avataan ravintoloita innokkaasti. Jos etsit uutta tai haluat pysyä perillä Tukholman ravintoloista, tutustu näihin neljään uutuusravintolaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. K-Märkt

Östermalmin kaupunginosassa sijaitseva K-Märkt on perustettu koko korttelin kokoiseen valtavaan Garnisonen-toimistorakennukseen. Myös ravintola on rakennuksen tapaan suuri, sillä sen pinta-ala on huikeat 1 800 neliömetriä. Istumapaikkoja on 700 asiakkaalle, ja baarin puolelle mahtuu 300 asiakasta lisää.

K-Märktissä tarjoillaan pääasiassa lounasta, mutta ravintolan tiloissa on myös leipomo ja konditoria. Kattava viinikokoelma ilahduttaa viinin ystäviä.

Suuri tila tuo lukemattomia mahdollisuuksia, ja K-Märktiin onkin rakennettu kasvihuone, jonka kattoon on suunniteltu mehiläispesiä oman hunajan tuottamista varten.

K-Märkt, Karlavägen 100, Tukholma

2. Shibumi

Shibumi on Tukholman kuuluisien ja ylistettyjen ravintoloiden, Esperanton ja Råkulturin, omistajien uusin luomus. Shibumi on anniskeluravintola, jossa tarjotaan juomien lisäksi myös ruokaa. Menu perustuu pieniin ruoka-annoksiin ja laajaan sake-valikoimaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ravintola sijaitsee Michelin-tähdillä palkitun Esperanto-ravintolan kellarissa Östermalmilla, ja siitä on tullut nopeasti yksi Tukholman suosituimmista ruokapaikoista.

Shibumi, Kungstensgatan 2, Tukholma

Luzette
Luzette-ravintola tarjoilee laadukasta ruokaa kiireisessä asemamiljöössä.

3. Luzette

Tukholman ravintolamaailman uusimpien tulokkaiden joukkoon kuuluu lokakuun 2014 alussa avattu ravintola Luzette, joka sijaitsee kaupungin ajattomalla keskusasemalla.

Ravintola tarjoilee paitsi hyvin valmistettuja take away -annoksia, myös grilliruokaa. Luzetten menun takana on Bocuse d’Or -palkinnon voittaja Tommy Myllymäki. Ravintola on hakenut inspiraatiota suurkaupunkien perinteisistä asemaravintoloista, ja pyrkiikin tarjoamaan tasokasta ruokaa hektisestä ympäristöstä huolimatta.

Luzette, Centralplan 25, Tukholma

Green Rabbit

Ruotsalaisen keittiömestari Mathias Dahlgrenin Green Rabbit -leipomossa on monipuolisesti leipomotuotteita, mutta painopiste on erityisesti ruisleivissä. Toukokuussa 2014 avattu leipomo ei ole vielä kaikkien tiedossa, joten siellä kannattaa käydä nyt, kun jonot eivät vielä ole loputtoman pitkät.

Green Rabbitista voi ostaa herkullisia leipiä ja leivonnaisia, mutta leipomoon voi myös istahtaa aamiaiselle tai lounaalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dalhgren johtaa leipomon lisäksi myös kahta Michelin-tähdillä palkittua ravintolaa Tukholman Grand-hotellissa.

Green Rabbit, Tegnérgatan 17, Tukholma

Lähde: Tukholma.fi
Kuvat: K-Märkt ja Luzette

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Japanilainen kylpylä Tukholmassa

Oletko kuullut Tukholman epätodellisesta K-16-kylpylästä? Aivan kuin olisit Japanissa – uimapuvun voit jättää kotiin

Arlandan lentokentältä Tukholman keskustaan

Helppo säästövinkki Tukholmaan – näin vältät lentokentän rahareiän ja siirryt keskustaan pikkurahalla

Tukholma lasten kanssa

Lasten kanssa Tukholmassa – lue vinkit onnistuneeseen matkaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja