Esittelyssä neljä Tukholman uutuusravintolaa
Kaupungin maine lisää uusia ravintoloita
Tukholma isännöi arvostettua Bocuse d’Or Europe -kilpailua keväällä 2014 ja viime vuosien aikana kaupunki onkin tullut tunnetuksi monipuolisesta ruokakulttuuristaan ja vilpittömästä rakkaudestaan hyvää ruokaa kohtaan.
Siitä syystä kaupunkiin avataan ravintoloita innokkaasti. Jos etsit uutta tai haluat pysyä perillä Tukholman ravintoloista, tutustu näihin neljään uutuusravintolaan!
1. K-Märkt
Östermalmin kaupunginosassa sijaitseva K-Märkt on perustettu koko korttelin kokoiseen valtavaan Garnisonen-toimistorakennukseen. Myös ravintola on rakennuksen tapaan suuri, sillä sen pinta-ala on huikeat 1 800 neliömetriä. Istumapaikkoja on 700 asiakkaalle, ja baarin puolelle mahtuu 300 asiakasta lisää.
K-Märktissä tarjoillaan pääasiassa lounasta, mutta ravintolan tiloissa on myös leipomo ja konditoria. Kattava viinikokoelma ilahduttaa viinin ystäviä.
Suuri tila tuo lukemattomia mahdollisuuksia, ja K-Märktiin onkin rakennettu kasvihuone, jonka kattoon on suunniteltu mehiläispesiä oman hunajan tuottamista varten.
K-Märkt, Karlavägen 100, Tukholma
2. Shibumi
Shibumi on Tukholman kuuluisien ja ylistettyjen ravintoloiden, Esperanton ja Råkulturin, omistajien uusin luomus. Shibumi on anniskeluravintola, jossa tarjotaan juomien lisäksi myös ruokaa. Menu perustuu pieniin ruoka-annoksiin ja laajaan sake-valikoimaan.
Ravintola sijaitsee Michelin-tähdillä palkitun Esperanto-ravintolan kellarissa Östermalmilla, ja siitä on tullut nopeasti yksi Tukholman suosituimmista ruokapaikoista.
Shibumi, Kungstensgatan 2, Tukholma
3. Luzette
Tukholman ravintolamaailman uusimpien tulokkaiden joukkoon kuuluu lokakuun 2014 alussa avattu ravintola Luzette, joka sijaitsee kaupungin ajattomalla keskusasemalla.
Ravintola tarjoilee paitsi hyvin valmistettuja take away -annoksia, myös grilliruokaa. Luzetten menun takana on Bocuse d’Or -palkinnon voittaja Tommy Myllymäki. Ravintola on hakenut inspiraatiota suurkaupunkien perinteisistä asemaravintoloista, ja pyrkiikin tarjoamaan tasokasta ruokaa hektisestä ympäristöstä huolimatta.
Luzette, Centralplan 25, Tukholma
Green Rabbit
Ruotsalaisen keittiömestari Mathias Dahlgrenin Green Rabbit -leipomossa on monipuolisesti leipomotuotteita, mutta painopiste on erityisesti ruisleivissä. Toukokuussa 2014 avattu leipomo ei ole vielä kaikkien tiedossa, joten siellä kannattaa käydä nyt, kun jonot eivät vielä ole loputtoman pitkät.
Green Rabbitista voi ostaa herkullisia leipiä ja leivonnaisia, mutta leipomoon voi myös istahtaa aamiaiselle tai lounaalle.
Dalhgren johtaa leipomon lisäksi myös kahta Michelin-tähdillä palkittua ravintolaa Tukholman Grand-hotellissa.
Green Rabbit, Tegnérgatan 17, Tukholma
Lähde: Tukholma.fi
Kuvat: K-Märkt ja Luzette