Älä arkaile Thaimaan katukeittiöitä – lue Bangkokissa asuvan suomalaisen vinkit
Tutustu annoksiin etukäteen
Katuruoka on monien mielestä ainoa oikea tapa tutustua paikalliseen keittiöön Kaakkois-Aasiassa, ja pienet katukojut tarjoavatkin edullisen vaihtoehdon perinteisille ravintoloille. Bangkokissa asuva suomalainen Asser Seppä kertoo syövänsä lähes ainoastaan katukeittiöissä.
– Oma suosikkiannokseni on pad see ew kanalla eli nuudeleita, kanaa ja kasviksia soijakastikkeessa, Seppä sanoo.
Seppä huomauttaa, ettei kaikista katukojuista suinkaan saa kaikkia annoksia.
– Jos katukeittiössä on keittopannu, saa sieltä yleensä vain keittoja, mutta jos siellä on wokkipannu, saa sieltä melkeinpä mitä vain.
Katukeittiössä vierailu vaatii Sepän mukaan hiukan perehtymistä, ja hän suosittelee tutustumaan perinteisiin thaimaalaisiin katuruoka-annoksiin jo etukäteen esimerkiksi Bangkokin katuruokaan keskittyneen oppaan avulla.
– Katukeittiöissä ei ole juuri koskaan ruokalistaa eikä niissä osata englantia, joten on tiedettävä etukäteen mitä haluaa. Kannattaa katsoa valmiiksi pari annosta ja kysyä niitä, Seppä neuvoo.
>> Löydä halvat tarjouslennot Bangkokiin Rantapallon lentohaun avulla!
Teksti ja kuva: Inka Khanji