Vapaus on valhe!

Road trip USA:n halki koetaan usein sellaiseksi vapauden ilmentymäksi: tukka hulmulla painetaan pitkin loputonta higwayta sinne minne (erästä suurta travelleria lainaten) ”tuuli tuuli kuljettaa ja nenä näyttää” etsimässä sitä kuuluisaa amerikkalaista vapautta ja itsenäisyyttä. Kauniissa ajatuksessa on vain yksi aika paha ristiriita, jos päätyy käyttämään vuokra-autoa kuten myö.

Nimittäin se auton palautuspäivä pitäisi sopia etukäteen ja näin ollen kaikenlainen intuitiolla toimiva hatsailu tippuu minimiin. Eli pitäisi olla jo jonkinlainen, suhkot järkevä kokonaiskuva reissun kestosta ja välietapeista ym. jo ennen kuin astuu jalallansa koko mantereelle – voi vapaus, missä lienet? 🙁

Auton ostaminen ei ole oikein järkevä idea, sillä budjetti tuskin antaisi myöten kovin pätevälle kulkupelille ja ennen kaikkea, auton rekisteröinti ja vakuutusten hankkiminen turistina on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta osavaltiosta riippuen. Monessa paikassa vaaditaan esimerkiksi, että ostajalla on pysyvä osoite USA:n rajojen sisällä.

Toki sitä vuokra-aikaa voi venyttää hätätapauksessa, jos huomaa olevansa vielä Missourissa kun pitäisi seuraavana aamuna palautella kiesiä jo Kaliforniaan, mutta tavoitteena ois nyt kuitenkin pärjätä ilman tuollaisia lisäkustannuksia.

Joten eihän tässä auta kun vain miettiä aika tarkkaan, että mihin sitä meinaa mennä ja kuinka pitkään olla missäkin. Siitä seuraavaksi.

-Toni

Posted in Yleinen permalink

About Toni

28-vuotias freelancer-leikkaaja ja huttumuusikko. Juuret Imatralla, sittemmin Helsinkiin asettunut.

Tämän blogin ideana on seurata USA:n road trippimme vaiheita suunnitteluasteesta toteutukseen. Parasta olisi, jos tämän projektin aikana saisimme vinkkejä ja korjauksia houreisiin suunnitelmiimme ja toivottavasti onnistuneen matkan jälkeen tulevaisuuden trippailijat saisivat täältä vinkkejä ja korjauksia omiin houreisiinsa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.