Lisää muutoksia matkareittiin

Edellisessä viestissä pohjustettiinkin tätä suunnittelusavottaa, joka juontaa juurensa siihen, että vaikka kuinka sitä lähtee etsimään suurta amerikkalaista unelmaa ja äärimmäistä vapautta road tripin muodossa, niin lopulta on kuitenkin VAIN MITÄTÖN BABYLONIN ORJA, jonka oravanpyörä on vain naamioitu hieman ovelammin 🙁 Toisin sanoen vuokra-autolla on tietysti palautuspäivämäärä ja näin ollen reissu pitää suunnitella aika tarkkaan, että ehtii käydä missä haluaa tietyllä aikavälillä.

No ei vaan. Toki tuollainen reitin selkeä kesto rajoittaa ja ehkä jossain vaiheessa ressaakin reissaajaa, mutta lopulta se on vain plussaa, että suunnittelee hyvin etukäteen kaikenlaisia mahdollisia kohteita missä käydä ja mitä nähdä. Kunhan muistaa sitten merkitä sen vuokra-ajan sen verran joustavaksi, ettei tartte ajaa vikoja päiviä  talla pohjassa kotinatsin huutaessa kostoa pelkääjän paikalla.

Eli miehän oon ruvennut miettimään reissua vähän tarkemmin ja heti ensiksi teinkin vähän radikaalimman muutoksen matkareittiin. Hokasin, että tuskinpa tän jälkeen tulee ihan heitettyä reissua Jenkeissä ja koska olen aina halunnut käydä New Orleansissa, niin miksipä ei sitten aloittaa varsinaista ajo-osuutta sieltä?

 

Chicago oli valittu aloituspaikaksi alunperin siksi, että se on alkuperäisen Route 66:n toinen päätepiste. Mutta koska tää road trip ei muutenkaan noudattele ihan täysin tuota reittiä, niin turha tässä on väkisin vetää jotain teemaretkeä, varsinkin kun New Orleans kiinnostaa huomattavasti Chicagoa enemmän – vaikka siellä oiskin Blues Brothers ja Al Capone.

Mutta joo, näin ollen reitti alkaisi vaikuttaa karkeasti tällaiselta:
Näytä suurempi kartta

Siis:

New Orleans, Louisiana

Jackson, Mississippi

Memphis, Tennesee

Springfield, Missouri

Tulsa, Oklahoma

Oklahoma City, Oklahoma

Amarillo, Texas

Albuquerque, New Mexico

Kayenta (Monument Valley), Arizona

Holbrook, Arizona

Grand Canyon, Arizona

Seligman, Arizona

Las Vegas, Nevada

Mt. Whitney, Kalifornia

Fresno, Kalifornia

Yosemite, Kalifornia

San Franscisco, Kalifornia

Santa Cruz, Kalifornia

Monterey Bay, Kalifornia

Big Sur, Kalifornia

Hearst Castle, Kalifornia

Santa Barbara, Kalifornia

Los Angeles, Kalifornia

Seuraavassa postissa sitten sitä varsinaista ajamisen suunnittelua, eli milloin mennään minnekin ja milloin jatketaan matkaa.
-Toni
Posted in Yleinen permalink

About Toni

28-vuotias freelancer-leikkaaja ja huttumuusikko. Juuret Imatralla, sittemmin Helsinkiin asettunut.

Tämän blogin ideana on seurata USA:n road trippimme vaiheita suunnitteluasteesta toteutukseen. Parasta olisi, jos tämän projektin aikana saisimme vinkkejä ja korjauksia houreisiin suunnitelmiimme ja toivottavasti onnistuneen matkan jälkeen tulevaisuuden trippailijat saisivat täältä vinkkejä ja korjauksia omiin houreisiinsa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.