Etappikestoja, tarkennuksia, lisäyksiä ja muuta kahlitsevaa

Tällaisella road tripillä olisi varmasti nähtävää joka etapilla maailman tappiin asti, mutta koska rahaa ei ole samalla tavalla rajattomasti, on homma rajattava jotenkin. Lähestyin tätä haastetta niin, että on olemassa muutama kaupunki, jossa ehdottomasti haluaa tehdä muutakin kuin tsekata jonkun maailman isoimman lankakerän, nukkua yön yli ja jatkaa matkaa ja sitten on erikseen sellaisia kaupunkeja, jotka toimivat nimenomaan enemmän tuollaisina levähdyspaikkoina.

 

Tuolla taktiikalla oon laskeskellut, että varsinaisen ajo-osuuden kesto ois semmoiset 25 päivää. Sen lisäksi ollaan siis vielä Nykissä, Losissa ja risteilyllä ilman omaa vuokra-autoa. Ajettavaa kertyy näillä näkymin reilut 6000 kilometriä, eli keskimäärin 250 km per päivä. Käytännössä joinakin päivinä ajetaan vähän enemmän ja joinakin päivinä ei varmaan juuri ollenkaan. Tavoitteena olisi kuitenkin se, että maksimissaan ajettaisiin sellaiset kuusi tuntia per päivä, useimmiten max kolme, neljä tuntia.

Kovin tarkkaa suunnitelmaa on aika hankala tehdä täältä Suomesta käsin, koska ei tiedä tarkalleen, että mitä on missäkin, mutta eipä se auta muuta kuin mennä Google Mapsin, hakukoneiden ja kirjojen voimalla. Tässäpä siis tällainen alustava aikataulu, jos joku on ajanut suunnilleen samanlaista reittiä ja toteaa tän aikataulun ihan älyttömäksi, niin ilmoittelethan miullekin, ettei tartte ihmetellä sitten paikan päällä 🙂

Eli listassa etappivälit ja kuinka pitkään olisi tarkoitus käyttää aikaa missäkin vaiheessa. Ajoajat perustuvat tietty Google Mapsin arviointeihin.

New Orleans, Louisiana (kaksi yötä)

New Orleans, Louisiana – Jackson, Mississippi: 186 mailia – noin 2 tuntia 58 min (yksi yö)

Jackson, Mississippi – Memphis, Tennesee: 210 mailia – noin 3 tuntia 24 min (yksi yö)

Memphis, Tennesee – Springfield, Missouri: 284 mailia – noin 5 tuntia 5 min (yksi yö)

Springfield, Missouri – Tulsa, Oklahoma: 181 mailia – noin 3 tuntia 4 min (yksi yö)

Tulsa, Oklahoma – Oklahoma City, Oklahoma: 106 mailia – noin 1 tunti 44 min (yksi yö)

Oklahoma City, Oklahoma – Amarillo, Texas: 259 mailia – noin 4 tuntia 17 min (yksi yö)

Amarillo, Texas – Albuquerque, New Mexico: 288 mailia – noin 4 tuntia 33 min (yksi yö)

Albuquerque, New Mexico – Kayenta (Monument Valley), Arizona: 350 mailia – noin 6 tuntia 1 min (yksi yö)

Kayenta (Monument Valley), Arizona – Holbrook, Arizona: 211 mailia – noin 4 tuntia 19 min (yksi yö)

Holbrook, Arizona – Grand Canyon, Arizona –
Seligman, Arizona: 169 mailia – noin 3 tuntia 3 min + 102 mailia – noin 1 tunti 54 min (yksi yö)

Seligman, Arizona – Las Vegas, Nevada: 177 mailia – noin 3 tuntia 0 min (kolme yötä)
Las Vegas, Nevada – Mt. Whitney, Kalifornia: 235 mailia – noin 4 tuntia 53 min (yksi yö)
Mt. Whitney, Kalifornia – Fresno, Kalifornia: 277 mailia – noin 5 tuntia 2 min (yksi yö)
Fresno, Kalifornia – Yosemite, Kalifornia: 93,1 mailia – noin 2 tuntia 15 min (yksi yö)
Yosemite, Kalifornia – San Franscisco, Kalifornia: 211 mailia – noin 4 tuntia 13 min (kolme yötä)

San Franscisco, Kalifornia – Los Angeles -väli: 73,4 mailia – noin 1 tunti 28 min + 155 mailia – noin 3 tuntia 31 min + 146 mailia – noin 3 tuntia 11 min + 94,9 mailia – noin 1 tunti 46 min (kolme yötä)

Semmoista. Eli Nykiin, Vegasiin, San Franciscoon ja Losiin keskitytään vähän pitempään, lähes kaikki muut etapit hoidetaan yhden yön pysähdyksellä. Käytännössä tyyliin, että aamuisin lähdetään ajamaan, saavutaan iltapäivällä ja hatsaillaan loppupäivä mestoilla ja yövytään jossain. Sitten lähdetään taas seuraavana päivänä aamulla tai jos jäi vielä jotain tärkeätä näkemättä, niin myöhemmin päivällä ajamaan kohti seuraavaa kohdetta.
Voip olla, että tuohon pitää lisätä johonkin väliin enemmän kuin yhden yön stoppeja ettei mee liian hätäiseksi, mutta pitää tietty muistaa, että kyse on jatkuvasta road tripistä eikä peruslomasta, jossa tehdään täsmäisku yhteen kohteeseen ja fiilistellään siellä pari viikkoa.
-Toni
Posted in Yleinen permalink

About Toni

28-vuotias freelancer-leikkaaja ja huttumuusikko. Juuret Imatralla, sittemmin Helsinkiin asettunut.

Tämän blogin ideana on seurata USA:n road trippimme vaiheita suunnitteluasteesta toteutukseen. Parasta olisi, jos tämän projektin aikana saisimme vinkkejä ja korjauksia houreisiin suunnitelmiimme ja toivottavasti onnistuneen matkan jälkeen tulevaisuuden trippailijat saisivat täältä vinkkejä ja korjauksia omiin houreisiinsa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.