Budjetin pohdintaa

Kun alkaa keräämään matkakassaa, niin ei liene väärin aluksi yrittää arvioida kokonaisbudjettia. Olen nyt selaillut nipun erilaisia auton-, hostellin- lentojen- ym. -hankintasivustoja ja jonkinlainen karkea budjettiarvio alkaa hahmottua. Seuraavat arviot ovat siis vähän sinne päin ja (toivottavasti) ylöspäin pyöristettyjä. Hinta on laskettu kahdelle hengelle, sillä mukana menossa on myös kotinatsi Kankkunen, joka myös avovaimona tunnetaan.

Lennot: (Helsingistä New Yorkiin, Nykistä Chicagoon ja Losista Helsinkiin) n. 1600 e Ebookers.fin kautta.
Risteily: (neljän yön setti Losista Meksikon huudeille) n. 600 e Cruisedirect.comin kautta.
Autoilukulut: (vuokraus, vakuutukset, lisämaksu kun palauttaa eri kaupunkiin kuin mistä vuokrasi, bensat jne.) n. 1600 e Alamo.comin kautta.

Näistä tulee siis yhteensä n. 3800 euroa.

Sitten pitäisi laskeskella varsinainen päiväbudjetti, mutta se on huomattavasti enemmän hakusessa vielä. Periaatteessa voisi ajatella, että aluksi olisi Nykissä vaikkapa neljä yötä, sitten tekisi road tripiä kolme viikkoa ja sitten se neljän yön risteilysetti. Tosin en oikein tiedä, että onko sellaiset 21 päivää liian vähän tuolle Chicago – Los Angeles -välille, mutta se toivottavasti selvinnee vielä tässä tulevien kuukausien aikana 🙂

No jos kuitenkin nyt lähdetään tuolla asetelmalla liikenteeseen, niin matkapäiviä tulisi sellaiset 30-32, joista risteilyn osuus on jo hoidettu majoituksen osalta, eli sitä ei tarvitse enää laskea mukaan. Eli ensiksi pitäisi miettiä majoituksen hinta n. 28 päivälle. Mitä nyt tässä oon selaillut kaikennäköisiä saitteja Booking.comista Hostelbookers.comiin, niin sellainen normaali huokeaksi laskettava putka maksaa yöltä keskimäärin n. 50 e. Näin ollen majoitukseen menisi n. 1400 euroa.

Vaikeinta on arvioida, että kuinka paljon rahaa sitten menee kaikkeen muuhun. Tai siis eiköhän sitä saisi menemään ihan rajattomasti, mutta kiinnostaisi nyt lähinnä se, että mikähän lienee päiväbudjetti sellaiselle menolle, että voi syödä lämpimän aterian sen kaksi kertaa päivässä, maksella kaikenlaisia tietulleja sekä pääsymaksuja, napata silloin tällöin paria bisseä ja ostella vielä tuliaisiakin? Onko yhteensä sata euroa per päivä kahdelle hengelle sopivasti vai liian vähän? Jos joku tietää, niin hyvä vinkki rokkais kovasti! Jos tuo arvio osuisikin kohdalleen, niin silloin se menoerä olisi n. 3000-3200 euroa.

Koko paskalle tulisi siis hinnaksi n. kahdeksan ja puoli tonnia. Toivottavasti se olisi jopa hieman ylikanttiin budjetoitu tai edes hyvin vahvasti sinne päin, sillä kyllähän tuossa alkaa olla ihan tarpeeksi hintaa reilun kuukauden retkelle 🙂

-Toni

Posted in Yleinen permalink

About Toni

28-vuotias freelancer-leikkaaja ja huttumuusikko. Juuret Imatralla, sittemmin Helsinkiin asettunut.

Tämän blogin ideana on seurata USA:n road trippimme vaiheita suunnitteluasteesta toteutukseen. Parasta olisi, jos tämän projektin aikana saisimme vinkkejä ja korjauksia houreisiin suunnitelmiimme ja toivottavasti onnistuneen matkan jälkeen tulevaisuuden trippailijat saisivat täältä vinkkejä ja korjauksia omiin houreisiinsa.


Comments

Budjetin pohdintaa — 2 kommenttia

  1. Elobudjetti on paljolti asenteesta kiinni. Itse parhaillaan Euroopassa vajaan parin kuukauden roadtripillä ja asennoiduttiin retkikeittimen kanssa matkaan 😉 Välillä siis menot (pl. bensat, yöpymiset ym.) nollassa vuorokaudessa. Uskoisin, että jos on yhtään valmis omia ruokia tekemään (majapaikassa keittölevyt tm.), niin kahdelle hengelle riittää muutama euro/vrk. Jos taas syö ulkona päivittäin, niin saahan sitä toki menemään. Kovin ollaan ihmiset niin erilaisia kuluttajia. Me syödään välillä pussipastaa ja välillä ostetaan tryffeileitä paikalliselta torilta ja menot ehkä 20€/vrk/2 hlö. Tietulleihin lienee laskureita netissä? Ainakin on Euroopan osalta.

  2. Noista lentolipuista, jos tuo 1600€ on liput kahdelle hengelle, niin sitten liput on edulliset, mutta jos yhdelle niin vielä kannattaa tsekkailla muualta. Itse ostettiin liput Bristish Airwaysin kautta 750€/lärvi. Lennot siis Helsingistä New Yorkiin ja San Franciscosta Helsinkiin. Toki lennot ovat yhdellä pysähdyksellä, mutta kuitennii, 1500€ kahdelta hengeltä lennoista ei ole hirmuisen paha nakki 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.