Tallink Silja
Tallink Siljan hytti

Ruotsinlaivan hytit uudistuvat – Siljan Serenade ja Symphony -laivoihin muumihyttejä

Matkustusmukavuus paranee tulevaisuudessa Tallink Siljan Tukholman-risteilijöillä mittavan hyttiuudistuksen myötä.

Kaikki hytit uusiksi

Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivien Tallink Siljan Silja Serenaden ja Silja Symphonyn hytit uusitaan vuoden 2018 loppuun mennessä. Remontti koskee laivojen kaikkia 1 700 perushyttiä, minkä lisäksi molemmille laivoille valmistuu myös toukokuun 2017 aikana yhtensä 18 muumiteemaista A-luokan hyttiä.

Laivojen liikennöintiin hyttiremontti ei vaikuta, sillä uudistukset etenevät osissa hyttikäytävä kerrallaan. Hyttien uudistukset ovat mittavia: kokolattiamatot poistetaan kaikista hyteistä, ja niiden tilalle asennetaan puukuosiset vinyylilattiat. Myös hyttien tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistus uusitaan.

– Graafinen ja merellinen tyyli jatkaa aiemmin toteutettujen Deluxe- ja perhehyttien teemaa. Suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota pienen tilan käytettävyyteen ja kalustuksessa ilmavuuteen ja avoimuuteen. Hyteissä on pyritty tarjoamaan kaikki tarvittava, mutta ei mitään liikaa, kuvailee sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen.

Tallink Siljan hytti
Tallink Silja
Uudistetuissa perhehyteissä on suomalaisia – ja Tallink Siljan mukaan myös aasialaisia – matkailijoita ihastuttava muumiteema.

– Perushyttejä ei ole uusittu näin mittavasti aikaisemmin. A-, Promenade-, B- ja C-hyttejä on vuosien varrella peruskorjattu ja niihin on vaihdettu kokolattiamattoja ja tekstiilejä, mutta nyt perushyttien matkustajatkin pääsevät asteittain nauttimaan täysin uusituista hyteistä, kuvailee Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Laivojen sviittejä, Commodore- , Deluxe- ja perhehyttejä on uudistettu vuodesta 2013 alkaen. Viimeisimpänä näistä uudistuksista remontoitiin kymmenen perhehyttiä, jotka muutettiin muumiteemaisiksi perhehyteiksi.

Lähde ja kuvat: Tallink Silja

Päivitetty: 13.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia