Perinteikäs Ruotsin risteily

Tukholma on suomalaisille rakas risteilykohde. Varsinkin lyhyemmillä lomilla se on oiva matkustuskohde lasten kanssa tai ilman. Naapurimaamme pääkaupunki on eloisa ja muuttuva metropoli, jonne kannattaa lähteä useammin kuin kerran.

Turusta ja Helsingistä lähtevillä Ruotsin risteilyllä vietetään usein ensin ilta laivalla, ja seuraavana päivänä on omaa aikaa tutustua kaupunkiin, joka paranee joka kerta kun astuu jallallaan sen kamaralle.

Menoa Ruotsin laivalla

Ruotsin risteilyllä on aikaa nauttia olostaan, syödä hyvin ja tehdä tax-free ostoksia. Verovapaita ostoksia ovat muun muassa makeiset, alkoholijuomat, tupakka ja kosmetiikka. Ostoksille on asetettu tiettyjä rajoituksia, joten sallitut ostosmäärät on hyvä tarkistaa hyteissä olevista oppaista.

Laivoilta löytyy monia mahdollisuuksia täyttää vatsansa, mutta varsin suosittu vaihtoehto on seisova pöytä. Illalla nautitaan musiikista ja siemaillaan drinkkejä yökerhoissa. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että Tukholmaan päästäessä tarvitaan voimia, sillä kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Tukholman nähtävyyksiä

Kuninkaallisen Djurgårdenin saarella sijaitsevat Tukholman suosituimmat perhekohteet. Kävelymatkan päässä keskustasta on suurimmaksi osaksi puistoista ja metsistä koostuva Djurgården. Sieltä löytyvät esimerkiksi ulkoilmamuseo Skansen, Vasamuseo ja lapsia ilahduttava Junibacken.

Junibackenin Astrid Lindgrenin satukirjoihin perustuvissa maisemissa nuortuu vanhakin. Ja kukapa ei nauttisi ajelusta satujunassa? Lippuja Junibackeniin kannattaa kysyä jo lavalta.

Vanha kaupunki on Tukholman vanhin osa. Sinne pääsee helposti kävellen keskustasta. Vanhan kaupungin vieressä sijaitsevassa pienessä saaressa voi käydä katselemassa Kuninkaanlinnaa ja sen museoita, kuten esimerkiksi jännittävältä kuulostavaa Aarrekammiota.

Ostoksia Tukholmasta

Tukholman keskustasta löytyy paljon ostospaikkoja moneen eri makuun. Hienoimmat liikkeet sijaitsevat Östermalmilla, mistä löytyy muotimerkkejä sekä pienissä putiikeissa että suuremmissa keskuksissa.

Mikäli haluaa kierrellä pienemmissä ja persoonallisemmissa liikkeissä, kannattaa piipahtaa Södermalmilla. Sieltä löytyy ihastuttavia vintage-putiikkeja ja second-hand-liikkeitä. Myös Vanha kaupunki on ihastuttava ostospaikka. Sen kivisten katujen varsilla sijaitsevista putiikeista, gallerioista ja antiikki- ja taidekäsityöliikkeistä saattaa tehdä arvaamattomia löytöjä.

Tunnetuimmat Ruotsin risteilyt välillä Helsinki Tukholma tai Turku Tukholma järjestää Viking Line ja Silja Line.

Päivitetty: 8.1.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Ruotsin risteilyt on oikein mukavia, paitsi jos samaan aikaan osuu jokin lätkäjengi tai koululuokka…

Todettiin, että Tukholman risteily on parempi kuin ylimainostettu Naantalin kylpylä. Pääsee sentään uusiin maisemiin. :)