Pikaloma Lontooseen

Vuoden eka reissu polkaistiin käyntiin kun vaihdoin Suomen synkän ja pimeän tammikuun pariksi päiväksi Lontoon hulinaan. Lähdin ulkomaan reissulle ensimmäistä kertaa yksin, mikä hieman jännitti suurstressaajaa, mutta koska Lontoo on minulle niin tuttu paikka ei pahempaa stressiä onneksi tarvinnut ottaa.

Reissu starttasi tällä kertaa Espoosta, jossa olin parin päivän koulutuksessa. Juna vei kätevästi Espoon keskuksesta Helsinki-Vantaan lentoasemalle noin puolessa tunnissa. Lentokentällä oli hyvin aikaa kuluttaa sillä minulla on jonkin sortin pakkomielle olla lentokentällä aina tosi ajoissa ettei vaan myöhästy. Ehdin syödäkin kentällä O’Learys sporttibaarissa.

Norwegianin piti olla perillä Lontoossa kuuden maissa paikallista aikaa, jolloin minulla olisi ollut koko ilta aikaa touhuta. Piti olla. Jo koneeseen nousua odotettiin yli ilmoitetun lähtöajan. Sitten koneessa tuli eka kuulutus että lähtö myöhästyy; jäätävän sumun takia kaikkiin koneisiin oli tehtävä jäänpoisto ennen lentoon lähtöä ja koska kentällä ei oltu varauduttu tähän niin vuorossa oli vain yksi jäänpoistokone. Loppujen lopuksi istuskeltiin koneessa paikallaan yli kaksi tuntia ennen kuin päästiin rullaamaan jäänpoistoon missä meni taas aikaa ja sitten odotettiin taas kiitoradan vapautumista. Hieman saattoi hermoa kiristää kun Lontoossa olin vasta yhdeksän paikkeilla, jolloin ei enää kannattanut/jaksanut muuta kuin käydä ostamassa lentokentän Marks&Spenceriltä vähän iltapalaa ja parit hömppälehdet mukaan ja hypätä Victoriaan menevään junaan ja mennä hotellille lepäilemään. Onneksi majapaikka oli vanha tuttu Best Western Victoria Palace.

Tälle Lontoon pikalomalle en ollut tehnyt sen kummempia suunnitelmia vaan päätin mennä mielen ja sään mukaan, mikä olikin ihan hyvä ratkaisu. Yksin reissussa oleminen oli siitä mukavaa että sain seikkailla ympäri Lontoota omaan tahtiin kenenkään muun mielipiteistä tai jaksamisesta välittämättä. Itse pidän kävelemisestä paljon ja tällä reissulla sain harrastaa sitä kunnolla. Koska aamulla metrossa oli ruuhka-aika eikä täpötäydelle metrolaiturille tehnyt mieli lähteä jonottamaan, lähdin kävellen seikkailemaan ympäri Lontoota ilman mitään tiettyä kohdetta tai reittiä. Mielestäni Lontoossa kuitenkin varsin hyvin ”pysyy kartalla” sillä kaupungilla törmää vähän väliä kyltteihin missä näkyy karttoja maamerkkeineen. Metroasemienkin avulla on helppo suunnistaa.

Oma kävelyreittini lähti siis Victorian asemalta ja päädyin siitä sattumalta Buckingham Palacelle ja Hyde Parkiin. Siitä jatkoin Piccadilly Circukselle ja ihailemaan keskustan jouluvaloja. Kävin myös Chinatownin portilla. Kävelin läpi Victoria Embankment Gardensin joka on keväisin täpötäynnä erivärisiä tulppaaneja, mutta näin tammikuussa en valitettavasti nähnyt muuta kukkaloistoa kuin ruukkuihin istutetut esikot ja orvokit. Siitä sillan yli vastarannalle ja Southbankin rantatietä pitkin maisemien ihailua ja kuvien ottamista. Aamupalaa söin pienessä kahvilassa Southbankissa. Ilma oli valitettavan harmaa ja vettä tihutteli välillä, mutta se ei minun mielialaa haitannut.

     

Päätin käydä myös uudessa suosikkipaikassani Greenwichissä minkä viime reissulla löysin. Oyster Cardiin piti ladata vähän lisää rahaa ja sitten DLR-junan kyytiin jolla matka taittui vajaassa puolessa tunnissa. Greenwichissä on aivan loistavat lenkkeilymaastot ja näinkin sateisena päivänä Greenwich Parkissa oli paljon lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia, lapsiperheitä ja tietty turisteja. Itse kiipesin kukkulalle jolla sijaitsee kuninkaallinen observatorio ja nollameridiaani. Ostin kojusta kuuman kaakaon mukaan ja kävelin jonkin aikaa jättiläismäisen puiston polkuja ristiin rastiin. Harmittelin että olin unohtanut aktiivisuusrannekkeen kotisuomeen, kun olisi ollut kiinnostava nähdä kuinka monta askelta tuli otettua päivän aikana.

Lontoon loppuajan vietin shoppaillen Bond Streetillä ja Oxford Streetillä, must-paikkoja olivat tietenkin Victorias Secret New Bond Streetillä ja Primarkin hullun halpa ostosparatiisi lähellä Marble Archia. Eikä unohdeta tietenkään monikerroksista Waterstones kirjakauppaa Piccadillyllä. Nopeasti pyörähdin myös Luonnonhistoriallisessa museossa, lähinnä sen ihanan lahjatavarakaupan ja dinokaupan takia, sillä kummipojan dinokausi ei näytä vieläkään loppumisen merkkejä ja dinokaupasta löytyy kaikkea ihanaa pienelle dinofanille.

instagram
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply