Ensimmäinen soolomatka varattu – Lontoo

Huomenta kaikki! Kirjoittelen tätä aamuhämärissä, kellon näyttäessä 7.50. Vuorotyön hienouksia on se että useamman aamuvuoron jälkeen iltavuoroon siirtymisessä ei aina pysy kroppa mukana vaan herää automaattisesti kuudelta aamulla. Viime postauksestani onkin kulunut jo tovi joten päätin vihdoinkin päivitellä kuulumisia tänne.

Vaikka ensi viikolla juhlitaan joulua niin minun ajatukset siintelee jo ensi vuoden puolella, nimittäin reissua olisi taas tiedossa. Ensi vuoden ensimmäinen matka on varattu ja mikä jännittävintä, se onkin ensimmäinen ulkomaanmatka jolle lähden yksin. Aloin kaipaamaan kovasti rakasta vanhaa ystävääni Lontoota, onhan viime kohtaamisestamme jo kohta vuosi aikaa. Kun Norwegian lähetti sähköpostiini tiedon lentojen alennusmyynnistä, en yksinkertaisesti voinut vastustaa kiusausta vaan nappasin itselleni nopeasti lennot Gatwickiin tammikuun alkuun.

Olen aina matkustanut jonkun kanssa, miehen, ystävien, perheen, aina on ollut joku tuttu reissussa mukana. Vaihto-oppilaaksikin lähdin yhdessä luokkatoverin kanssa. Nyt tuntui kuitenkin mukavalta ajatukselta lähteä reissuun itsekseen. Yhdessä toisen kanssa matkustaminen on toki parhaimmillaan loistavaa, mutta se myös merkitsee loputonta kompromissien tekoa. Nähtävyyksien katsominen, ruokailu, liikkuminen kohteessa ja shoppailu merkitsevät aina jonkinlaista kompromissia. Pitää ottaa huomioon toisen kunto ja jaksamistaso. Itse tykkään liikkua jalan pitkiäkin matkoja eikä tämä ole aina ollut kaikkien mieleen.

Tietty eka soolomatka Lontooseen oli helppo valinta siinä mielessä että kyseessä on tuttu paikka ja olen Lontoossa liikkunut paljon itsekseni. Nyt päätin uskaltautua reissuun kokonaan yksin. On jotenkin vapauttavaa ajatella tulevaa matkaa, jossa saan mennä mieleni mukaan, omaan tahtiini ja katsoa niitä nähtävyyksiä joita haluan. Voin herätä aikaisin aamulla ja lähteä Banksideen lenkille kun se ei vielä tulvi turisteja, mennä shoppailemaan vain suosikkikauppoihini ja unohtua valtavaan Waterstones kirjakauppaan tunneiksi:)

Millaisia kokemuksia muilla on ekoista soolomatkoista?

instagram
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply