Esi-isien jalanjäljillä Astuvansalmella

Koska parin kuukauden takainen Mikkeli/Ristiinan reissu meni vähän pieleen, päätettiin äipän kanssa antaa alueelle uusi tilaisuus. Kohteena siis toinen yrittämä Astuvansalmen kalliomaalauksille. Tällä kertaa ajettiin ainoastaan kerran vikaan, eikä sekään onneksi vienyt meitä kauas oikeasta paikasta. Autolla pääsee 2,5km päähän kalliomaalauksilta, loput matkasta on metsäpolkua. Sehän ei meitä haitannut kun tähän oltiin jo varauduttu. Vähän jännitti miten minun vasta parantunut polvi kestää epätasaisessa maastossa, mutta onneksi hyvin kesti. Kylmää hikeä pintaan nostattanut hirvikärpästen pelkokin osoittautui turhaksi. Kalliomaalaukset sijaitsivat Yöveden rannalla ja käsittävät 65 kuvaa, ollen täten siis yksi Suomen suurimmista kalliomaalauksista. Maalaukset olivat aika korkealla, mutta onneksi niiden alle oli rakennettu puinen taso josta saattoi niitä tähystellä. Hyvin sieltä erottui hirviä, ihmisiä ja käden jälki punamullalla maalattuina.

Meidän pari tuntia kestänyt metsäreissu oli kahden paikkeilla taputeltu ja hirveä nälkä oli tietysti. Äiti tiesi että Mikkelin Kenkäverosta löytyi loistava lounaspaikka, sinne siis. Itse en ollut koskaan käynyt, mutta aivan ihana paikka tuo Kenkävero. Kauniissa vanhassa pappilassa toimi ravintola, jonka lounaspyödässä oli tarjolla syksyistä lähiruokaa. Oli keittoa, alkupalapöytää, lämmintä ruokaa ja jälkkäriä. En ole pitkään aikaan syönyt näin hyvin, ruoka oli aivan 10+!

 

instagram
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply