Vauhdin hurmaa Vuokatissa

Toissa viikolla oli siis minun viimeinen kesälomaviikko, joten päätettiin miehen kanssa lähteä käymään viikonloppureissussa. Alunperin  oli tarkoitus tavata miehen sukulaisia Oulainen-Ylivieska välillä, mutta koska osa sukulaisista oli lomamatkalla Vuokatissa, päätimme mekin suunnistaa sinne. Meistä kumpikaan ei ollut koskaan käynyt siellä, mutta nopean netin pläräämisen jälkeen valitsimme majapaikaksi Hotelli Vuokatin, jossa yöpymiset perjantaista sunnuntaihin kustantaisi 212e. Halvemmallakin olisi majoitusta ollut tarjolla, mutta haluttiin mennä tällä kertaa astetta mukavampaan hotelliin kun aika harvoin yhdessä reissataan.

Hotelli Vuokatti olikin tosi kiva ja ilmeisesti vastikään remontoitu ja sisustettu kauniisti. Hotelli sijaitsi rauhallisella paikalla järven rannalla ja pihalla oli uima-allaskin! Ainakin näin kesällä hotellissa oli tosi rauhallista, eikä esimerkiksi hotellin ravintola ollut toiminnassa muuten kuin aamupalapaikkana (ja aulabaari oli myös toiminnassa). Se ei meitä kuitenkaan kovasti haitannut kun saimme käyttää maksutta hotellin polkupyöriä. Kylpylähotelli Katinkultaan oli vain parin kilometrin matka, joka fillareilla taittui nopeasti kun oli vielä hyvä ilmakin. Katinkullasta löytyi useampikin ravintola, joista ekana iltana testattiin pitseria ja toisena iltana O´Learys sporttibaarin burgerit.

Perjantaina vietimme iltaa sukulaisten kanssa heidän Katinkullasta vuokraamassa loma-asunnossaan ja kävimme drinkeillä O´Learyssä ja Katinkullan yläkerrassa sijaitsevassa yökerhossakin pyörähdettiin yksillä.

Meidän hotellissa asukkaiden vapaassa käytössä oli fillareiden lisäksi vielä tenniskenttä ja minigolf, jota ahkerasti kävimme pelailemassa, siitä huolimatta että meistä ei ollut mihinkään. Lauantaina varasimme keilaradan Katinkullan vieressä olevasta BowlCircuksesta. Keilaradalla oli normiratojen lisäksi myös hohtokeilaradat, biljardipöytiä ja sieltä olisi saanut ruokaa ja juomaakin.

Iltapäivällä päätimme käydä testaamassa läheisen MCC-mäkiautoradan. Koska alkukeväällä kokeiltu carting ei vielä riittänyt kertomaan että minkäänlainen autourheilu ei ole minun laji, päätin siis käydä seurueemme miesten kanssa kokeilemassa myös mäkiautoilua. Tässähän ideana oli että hissi vetää mäkiauton Vuokatin länsirinnetta ylös ja sieltä sitten lasketaan kiemurtelevaa rataa alas auton omalla vauhdilla ja yritetään saada mahdollisimman nopein kierrosaika. 15 eurolla sai ajella 4 kierrosta. Minulla meinasi paniikki iskeä ekalla kerralla kun rinne vaikutti niin jyrkältä että jarrua tuli painettua koko matkan. Parilla viimeisellä kierroksella vauhdin hurma alkoi jo tarttua ja ajaminen oli jo hauskaa kun jalkaa uskalsi jo nostaa jarrulta. Hävisin silti seurueen hurjapäille melkein minuutilla kierrosajoissa. Paikasta löytyi myös lapsille oma rata, jota seurueemme alle kouluikäiset ajelivat innoissaan kerta toisensa jälkeen.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli mainio ja hotelli oikein mukava rentoon pariskuntaviikonloppuun. Hotellin lähettyvillä olisi ollut vaikka minkälaista lenkkipolkua, ja yleensä olisin kyllä käynyt testailemassa niitä, mutta koska mies ei ole oikein lenkkeilijätyyppiä, tällä reissulla me keskityttiin lähinnä nautiskelemaan olostamme. Suosittelen:)

 

instagram
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply