Ähtärin kautta MiljoonaRockiin

Kesän eka roadtrip on tosiasia kun siskoni Suvin kanssa lähdimme ajelemaan kohti Tuuria ja MiljoonaRockia. Lähtö oli sovittu aamu yhdeksäksi Kouvolasta jossa sisko asuu. Roadtrip ehkä kuulostaa suureelliselta kun matkaa on vain reilut 300km, mutta me kummatkin olemme täysin onnettomia suunnistajia ja kartanlukijoita, joten aikaa piti varata matkaan tarpeeksi. Meillä on kerran kestänyt neljä tuntia päästä Kouvolasta Serenaan ja olemme myös meinanneet myöhästyä Extreme Runista päädyttyämme seikkailemaan ympäri kehä ykköstä ja kehä kolmosta. Navigaattorikaan ei aina auta meitä, tälläkin matkalla se mm. kehotti meitä kääntymään itään ylämäkeen, mikä oli mielenkiintoista kun tie oli meidän silmiin tasaista suoraa ja ilmansuunnista meillä ei ollut tietoakaan. Parin pysähdyksen (la Kar de Mumma ja Jari-Pekka) kanssa olimme perillä Ähtärissä kolmen paikkeilla.

Koska on MiljoonaRock, hotelli Onnentähti joka sijaitsee Tuurin kyläkaupan yhteydessä ja olisi siksi ollut järkevin yöpymisvaihtoehto, oli täyteen varattu. Niin myös lähes kaikki muut vaihtoehdot jotka sijaitsivat järkevällä etäisyydellä. Onneksi bongasin meille huoneen maatilamajoitus Valkeisen Lomasta Ähtäristä. 70e/2hh aamupalalla kuulosti varsin kohtuulliselta ja mikä parasta festaribussi tulisi noutamaan meidät paikan pihasta ja toisi yöllä takaisin.

Maatilalla oli kodinomainen tunnelma, meidät otettiin lämpimästi vastaan ja ohjattiin yhteen monista pihan rakennuksista. Huoneemme oli kerta kaikkiaan ihastuttava ja myös yllättävän suuri. Meillä oli parivuode ja lisäksi huoneessa oli kolme pienempää sänkyä, vanha kampauspöytä, kaappikello ja pystyuuni, yöpöydällä tietty vanha veivattava lankapuhelin. Huoneesta ja sisustuksesta tuli mieleen ihastuttava vanhan ajan mummola. WC/suihku oli käytävällä, mutta se ei haitannut. Jääkaappi ja mikro löytyivät yleisistä tiloista. Varsin pätevä majoituspaikka siis jota voi varauksetta suositella. Suvi alkoi heti suunnitella reissua lastensa kanssa paikkaan kun pihalta löytyi pikkupojille paljon kivaa tekemistä, niin trampoliini, pihapelejä kuin eläimiäkin.

MiljoonaRockiin pääsimme siis kätevästi festaribussilla puolessa tunnissa. Tapahtumapaikkahan oli kyläkaupan pihalla. Täytyy kehua näitä festareita sen verran että työntekijöitä oli paljon ja palvelu pelasi kaikin puolin moitteettomasti, jonottaa ei tarvinnut kovin kauaa ainakaan ruokaa ja juomaa. Tunnelma oli kohdillaan, Keskisen Vesan 50v. synttärithän oli kyseessä. Bändeinä Petri Nygård, Klamydia, Kolmas Nainen, Eppu Normaali ja HIM, jonka viimeistä Suomen festarikeikkaa olimme tulleet katsomaan. Täytyy kertoa että kyllä toimi, nimittäin oli aivan super!

instagram
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply