Ajatukset Listat Matkahaaveet Matkustus

Matkatoiveita vuodelle 2017: mitkä sinä valitsisit?

23/02/2017
DSCN9598

Jos edellisen vuoden matkakooste on lähes pakollinen matkabloggaajalle, niin kyllä kiinnostavaa on myös listata vuoden matkatoiveita ja -ideoita. Vaikka tällä hetkellä olenkin kokoaikatyössä ja sitä kautta pystyn melko hyvin säästämään matkoihin (sillä mihinkään muuhun en oikeastaan halua rahoja laittaa), ihan näihin kaikkiin paikkoihin en tänä vuonna varmastikaan pääse matkustamaan. Kun matkatoivelistaani katsoo on siellä tuhat ja yksi kohdetta, tai siltä se ainakin tuntuu. Ja tietysti koko ajan löytyy uusia kiinnostavia paikkoja. Mutta joka vuosi sieltä nousee joitakin kohteita esiin ja niihin alkaa katsella lentoja.

DSCN9518

Mutta jorinat sikseen. Tässä on matkahaaveitani vuodelle 2017. Alusteukseksi voin sanoa, että toivon pysyväni tekemään muutaman viikonloppureissun joihinkin Euroopan kaupunkeihin ja näiden lisäksi yhden isomman (mahdollisesti hintavamman) reissun. Lopuksi tietysti myös Suomi100 hengessä muutama kotimaan kohde. Kohteet eicät ole järjestyksessä vaan olen näistä yhtä innoissani tasapuolisesti. Mihinkäs sinä näistä matkustaisit?

1. Italia
Voitteko kuvitella, en ole siis koskaan käynyt Italiassa! Maa on ehdottomasti matkatoivelistallani, ja koska haluan vierailla jokaisessa Euroopan valtiossa, olisi aikalailla aika jo saapasmaahan matkustaa. Olen ajatellut jotakin Italian kaupunkia viikonloppukohteeksi eli aikaa maassa olisi kolme päivää. Kaupungeista kiinnostaa eniten Rooma ja Venetsia. Haluan nähdä muutakin Italiaa, mutta oikeastaan muut kaupungit vaativat enemmän päiviä, koska yhdistäisin niistä pienen reilin.

2. Espanja
Espanjassakaan en ole koskaan käynyt. Maa on alkanut vasta nyt muutamien kuukausien aikana kiinnostamaan enemmän. Toki olen ajatellut, että Barcelonaan matkustan joskus, että saan Espanjan korkattua. Barcelona on siis Espanjalta listalla ja tämä onkin toinen viikonloppukohteeni.

Mutta Espanja vai Italia tänä vuonna?

DSCN9532

Sitten ne isommat kohteet:

3. New York
Viime vuonna matkasin esimmäistä kertaa Usaan. Tästä syystä, koska ESTAni on voimassa tuli idea toteuttaa New York matka tänä vuonna. Nykki on kiinnostanut ties kuinka kauan ja olen varma, että matkasta tulisi upea. Haaveeni olisi nähdä NY syksyllä, kun ruska on kaunimmillaan, mutta ei taida onnistua, sillä siihen aikaan mun on vaikeaa saada lomaa.

4. Baltian kierros eli Viro, Latvia ja Liettua
Meinasin kirjoittaa, että ihastuin Liettuaan, mutta oikeammin rakastuin maahan ja haluan ehdottomasti nähdä Vilnan ja Kaunasin lisäksi muita kaupunkeja. Koska mikään ei riitä, haluaisin myös kiertää naapurimaita, Viroa ja Latviaa. Jos omistaisin ajokortin lähtisin roadtripille.

DSCN9576

5. Balkanin kierros
Siis miten uskomattoman kaunis voi Kroatia olla? Haluaisin käydä niin monissa Balkanin kaupungeissa, ettei tosikaan. Tämä olisi ehdottomasti myös reili, oikeastaan on jo ikävä junamatkustusta! Olen haaveillut Makedonian matkasta vuodesta 2002! (Yllätyin nyt vähän itsekin).

6. Islanti
Huh, voiko hurvaamampaa maata olla olemassa? Pakko päästä itse katsomaan. Koska edelleen se ajokortti uupuu olen ilokseni löytänyt, että saarta voi kiertää myös bussilla.

Mihinkäs sitä tonninsa tuhlaisi, New York, Baltia, Balkan vai Islanti?

7. Suomi
Näiden lisäksi haluan ehdottomasti viimeinkin Ahvenanmaalle pyöräilemään. Myös Lapin matka on listalla, mutta saa nyt nähdä. Kaupungeista kiinnostaa nähdä Kotka ja Kuopio nyt ainakin.

Kaikki kuvat Manchester 12/2016.
MCR on listalla myös vuonna 2017.
Tämä on satavarmaa!

DSCN9553

Elämä

Blogitunnustus ja vinkkejä aloitteleville bloggaajille

21/02/2017
tunnustus

Sain marraskuussa (jo vain) Sannin taikasaappaat -blogista tunnustuksen. Tunnustuksen säännöt menevät näin:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

tunnustus

2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen

Kirjoitin aiemmin lifestyle-blogia, jota päivitin harvoin. Myöskään kaikkien matkakuvien jakaminen Facebookissa ei enää houkutellut, joten julkaisin oman matka-aiheisen blogin. ReiseReisea aloin kirjoittaa kesällä 2014.

3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille

Bloggaamista on takana jo muutama vuosi, mutta koko ajan oikeastaan oppii enemmän, ja haluaa tietysti itsekin kehittyä. Mieleen tuli kuitenkin muutama vinkki, jotka voin tähän kohtaan laittaa.
Ensinnäkin kannattaa kirjoittaa aiheista, jotka kiinnostavat itseä. Blogin ulkoasu on hyvä olla selkeä, mutta myös omaa silmää miellyttävä. Myös helppolukuisuus on hyvä pitää mielessä. Itse sorrun joskus kirjoittamaan liian pitkiä lauseita.
Kannattaa ottaa myös selvää ”bloggaajan etiikasta”, esim. vastatessa haasteeseen linkkaa alkuperäiseen blogiin/tekstiin ja ettei vahingossa piilomainosta.
Postausideoita varten kannattaa ostaa pieni vihko, joka kulkee näppärästi matkoillakin mukana. Tietysti ideaali tilanne olisi blogata säännöllisesti. Muiden blogeja kannattaa myös kommentoida, niistä saa ideoita, että liikennettä omaan blogiin.

Lopuksi voisi nimetä 10 blogia, joille tunnustuksen haluaa lähettää eteenpäin. Annan tunnustuksen muutamalle, sillä tämä on varmaan jo aika monen kohdalle tullut, ja luen myös useampaa kuin 10 blogia. Tunnus lähtee näille blogeille:

Kerran poistuin kotoa
Suunnaton
Levoton matkailija
Suloisia unelmia
Maa Quzuu

FSCN0403
Bamberg, kesä 2016
Tyylinäyte matkabloggaajan posesta 😉

Lohja Suomi

Reipas ja rentouttava talvipäivä Lohjalla

16/02/2017
DSCN9617

Yhteistyössä Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu Oy

Tänään on ollut kyllä niin kiva päivä, mitään erityistä ei tapahtunut, mutta työkaveri on vain sellainen tyyppi, että oksat pois. Jatkan hyvää tuulta ja kirjoitan pitkästä aikaa. Pari viikkoa sitten olin toisella blogimatkalla, jonka puitteissa matkustimme taas Lohjan suuntaan. Kyseessä oli Länsi-Uudenmaan Lumo Matkailu Oy:n järjestämä talvipäivä Lohjalla ja tuttuun tapaan päivään kuului taas mukavaa ohjelmaa. Vaikka ohjelmassa etukäteen erityisesti lumikävely pisti silmään, niin jo pelkkä kylpyläreissu olisi saanut lähtemään mukaan. Saunaan ja uimaan on aina ihanaa päästä! Jos et ole muuten lukenut aiempaa Lohja-päivääni, niin löydät sen täältä.

DSCN9622

Lauantaiaamuna kyytimme lähti kohti Kisakalliota, joka on urheiluopisto, mutta nimestään huolimatta tarjoaa liikunta-aktiviitteja kaikille halukkaille. Me emme tällä kertaa päässeet kokeilemaan lumikävelyä, mutta sen sijaan vietimme hauskan retkeilypäivän läheisessä metsässä. Aamupalan söimme tietysti nuotion äärellä. Retkipäivästä teki hauskan erilaiset tehtävät, jotka oppaamme Pekka oli meille järjestänyt. Onneksi meillä oli joukkueet, sillä muuten olisin vain nolannut itseni. Vaikka olenkin Porista kotoisin, taida olla aikamoinen kaupunkilaisneiti! Olin samassa joukkueessa MouMou-blogin Iinan ja Tunnetila-blogin Ninan kanssa.

DSCN9613

DSCN9620

DSCN9615

Mikä olisikaan ihanempaa kuin reippaan ulkoilun jälkeen päästä lämpimään saunaan. No ohjelmamme jatkui sopivasti kylpylävierailulla Lohja-Karjaan Päiväkumpuun. Tosin ensin söimme lounasta Päiväkummussa, joka löytyy kylpylän lisäksi hotelli. Yhtään ei jäänyt nälkä, kasvissyöjälle oli kivasti vaihtoehtoja. Tosin itse syön aina kalaa, kun sitä on tarjolla. Jälkiruoka oli varmaan koko pöytäseurueen suosikki ja sitä itse kukin olisi halunnut hakea lisää, jos vaan tilaa olisi ollut.

DSCN9627

Päiväkummun elämyskylpylä on upea, eikä se ole hinnalla pilattu. Etenkin suolasauna ja suihku miellyttivät. Jaa, ai miksikö suihku? Päiväkummun suihkussa on kolme eri vaihtoa sille miten vesi tulee, sade (tavallinen), puro ja sumu. Näiden lisäksi suihkuun on asennettu led-valo, joten suihkussa voi olla vaikka pinkissä vedessä. Päivän kruunasi herkkusmoothiet ja pullat kylpylän loungessa.

DSCN9626

Jos haluat nähdä kuvia kylpylästä tai päivän herkuista, klikkaa itsesi Insta-tililleni:
reisereisefin

Elämä

Uusi banneri ja mitkä kolme k:ta?

31/01/2017
Reise

Siinä missä syksyllä tekee mieli aloittaa uusi harrastus, saa uusi vuosi aikaan pohdintaa omasta itsestä ja muutoksesta. Voi olla, että juuri tällöin myös blogi kohtaa muutoksia. Uusi vuosi, uudet kujeet ja niin edelleen. Nyt teki mieli vähän muuttaa banneria ja miettiä mihin asioihin haluan blogini keskittyvän.

Blogini bannerissa komeilee taas nuoli. Ajattelen, että se voisi nykyään löytyä aina banneristani, olla vähän kuin logo. Suunta on selvä, eteenpäin. Olen nähnyt monella mustaa ja valkoista bannerin värityksessä, mutta vaikka se usein onkin tyylikäs, en henkilökohtaisesti niin paljon tykkää tuosta sävy-yhdistelmästä. Sen sijaan bannerini on sininen, joka on lempivärini. Taustana on pilkkuja, joihin olen ihastunut nyt viimeaikoina. Ja onhan mulla tuo pilkullinen kesähattu, joka sopii hyvin teemaan.

DSCN6038 – kopio

Sitten nämä kolme K:lla alkavaa sanaa. Haluan, että jatkossa blogini keskittyy kaupunkilomiin, sillä en oikein viihdy rannoilla tai paratiisisaarilla vaan helle saa mut usein vain kärttyisäksi. Kulttuurin alle voi laittaa niin paljon, mutta lähes joka reissulla vierailen museoissa, etenkin nykytaide kiinnostaa, joten niistä haluan edelleen kirjoittaa. Tietysti myös avopuolisoni kautta opin paljon japanilaisesta kulttuurista ja siitä kirjoitan mielelläni edelleen. Jo aiemmin olen aina myös kirjoittanut kasvisruokapaikoista ja toivottavasti saan joskus tänne ison listan erilaisista kasvisruokaravintoloista ympäri maailmaa. Olen vienyt ajatusta myös niin pitkälle, että olen ajatellut, etten ollenkaan julkaisi muita kun kasvisruokia blogissani. Tämä ei kyllä varmaan tule toteutumaan, sillä rakastan kalaa.

Tässä lyhyesti ajatuksiani blogistani tällä hetkellä. Hmm..mutta katsotaan, kun tätä vuotta eletään eteenpäin tuleeko joku uusi kategoria blogiini.