Ajatukset Elämä

Kuulumisia ja suuria asioita

07/05/2017

Kirjoitettu bussissa välillä Barcelona-Andorra

Aina joskus matkablogeissa on ihan peruskuulumisia ja niitä on ollut kiva lukea. Samalla oppii myös bloggaajasta jotain uutta. Ajattelin nyt minäkin kirjoittaa ihan vain asioista, joita on tapahtunut viime aikoina. Mistäs sitä alottaisi..

DSCN9902

TYÖ

Palasin tällä viikolla Espanjasta (valitsin siis Espanjan Italian sijaan). Ennen Barcelonan lomaa sain tietää, ettei määräaikainen työsuhteeni jatku enää nykyisessä työpaikassa. Asia ei tullut yllätyksenä, teinhän sijaisuutta ja jos ”vanhat” työntekijät päättävät palata töihin, en voi sille mitään. Tietysti se on sääli, koska melkein vuodessa ehtii kiintyä lapsiin ja etenkin omaan pienryhmään. Mutta nyt siis uusia tuulia kohti, viimeinen työpäiväni on jo tässä kuussa.

Onneksi etsin töitä sellaiselta alalta, että esimerkiksi Helsingissä työpaikkoja on periaatteessa koko ajan. Työttömänä ei ehdi siis toivottavasti kauan olla. Tämä onkin loistava aasinsilta seuraavaan isoon asiaan.

DSCN9966

DSCN9988

OMA ASUNTO

Olemme nimittäin päättäneet ostaa oman asunnon! Itse asiassa meillä on jo varauksessa yksi aivan ihana uusi huoneisto. Niin uusi, että se ei ole edes vielä valmis. On iso asia ja suuri stressin aiheuttaja ostaa asunto ja allekirjoittaa asuntolaina. On se kuitenkin mielestäni ainakin Helsingissä järkeää, jos vain mahdollista.

Jo nyt maksamme lähemmäs 1000€ pienestä kaksiosta, joka tosin on aivan ihanalla rauhallisella alueella. Mielummin tuon rahan kuitenkin käyttää omaan ja kerryttää omaisuutta. On ehkä sanottamattakin selvää, että mahdollisesti lähitulevaisuudessa matkat vähenevät tai ainakin ulkomaille.

DSCN9932

DSCN9947

HELSINKI ON -PROJEKTI

Olen vihdoin aloittanut Helsinki online-oppaan tekemisen ja pikkuhiljaa ymmärtänyt kuinka paljon aikaa se tulee viemään. Lyhyesti ideana on ottaa kuva ja kirjoittaa pieni info paikasta Helsinki On -sivulle. Kuvat tulevat kansioihin ja niihin tosiaan tulee kaikki Helsingin kahvilat, puistot, kirkot, rannat, kirpputorit, ihan kaikki eri kategoriat.
Tämä projekti ei ihan heti lopu kesken ja on vielä nyt todella vaatimattoman näköinen. No, työttömällä on aikaa. Jos haluatte auttaa ja antaa jonkin sopivan kuvan projektiini, totta kai krediitin kanssa, voitte lähetellä kuvia sähköpostiini. Helsinki On -opas on tällä hetkellä Flickr-sivustolla, toivottavasti joskus tulevaisuudessa osaan tehdä oppaalle oman nettisivun.

DSCN9927

Kaikki postauksen kuvat Andorra de la Vellasta.

Seuraa Instassa, Facessa tai Twitterissä.

Matkustus Ruoka Viro

Pannupizza tai virolainen fuusiokeittiö – syö hyvin Tallinnassa

25/04/2017

Otsikosta jo näkee, että suositukset ovat aivan erityylisistä ravintoloista. Ei sitä aina etukäteen tiedä mitä tekee mieli syödä ja me emme olleet varanneet pöytää mistään ravintolasta. Olimme siis avomieheni kanssa Tallinnassa juhlimassa synttäreitäni helmikuussa etukäteen.
Yövyimme vanhassakaupungissa, josta olimme varanneet huoneen hotellikylpylästä. Oli jo myöhä ja nälkäisinä emme jaksaneet etsiä tai kävellä kovin kauaa. Menimme sitten ravintolaan aivan vanhankaupungin aukiolla.

Tälläisiä loukkojahan turistien pitää varoa. Aikamoinen yllätys olikin huomata, että ravintolan sisustukseen oli panostettu, ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista. Kyseessä oli Kaerajaan niminen modernia virolaista ruokaa tarjoileva ravintola. Ja nuo tuolit, niin söpöt!
Oma annokseni sisälsi valkoista kalaa minikasvisten ja Pärnumaan omenasiiderikastikkeen kera. Oli oikein hyvä ja etenkin suolaiset rapeat parsakaalit veivät kielen mennessään. Niitä olisi saanut olla enemmänkin. Hintaa ruoalle tuli 12,90€.

DSCN9664

DSCN9653

DSCN9662

DSCN9657

Seuraavana päivänä etsimme taas ravintolaa ja kävimme jo sisällä saakka eräässä georgialaisessa ravintolassa. Siellä oli vähän huonosti vaihtoehtoja itselleni, sillä en syö ollenkaan punaista lihaa, mutta muuten mielenkiintoinen paikka. Päädyimme lopulta menemään pizzalle Pizza Americanaan. En väheksy ollenkaan pizzoja ja lähes kaikkihan niistä tykkäävät, mutta en varmaan muuten mainitsisi ruokapaikkaa, ellei kyse olisi pannupizzoista. Jättimäisistä sellaisista!

DSCN9741

DSCN9736

DSCN9739

DSCN9738

Olimme syöneet aamiaisen hotellikylpylässä ja kävelleet ympäri Tallinnaa, mutta molemmat jaksoimme syödä vain kaksi palaa. Meille olisi riittänyt aivan hyvin yksi pienempi pizza jaettavaksi. Onneksi ruokapaikka (en oikein osaa kutsua paikka ravintolaksi) tarjosi loppuviipaleet mukaan otettavaksi. Laivamme lähti vasta illalla takaisin Helsinkiin, joten oli kiva olla evästä mukana.
Pizza Americana sijaitsee aivan vanhankaupungin laitamilla, Harjun and Müürivahen kulmassa.

DSCN9740

Molempiin paikkoihin voisin mennä uudestaan syömään. Toki Tallinnassa on sen verran monta kiinnostavaa ravintolaa, joten varmaan taas jonkin uusi paikka kutsuu. Jaa siis vinkkisi!

Kahvila Viro

Kolme kahvilavinkkiä Tallinnaan

18/04/2017

Myönnetään, kun matkustan yksin, ruokailut ovat ne, joita skippaan useimmiten. Saattaa mennä puoli päivää pelkällä karkilla tai muulla mukaan otettavilla herkuilla. Onneksi tuo japanilainen avomies on saanut pientä muutosta tähän, yhdessä matkustaessa syömme aina hyvin, mutta nykyään myös itsekseni etsin kiinnostavia ravintoloita, ja myös usein käyn niissä. Varmasti myös kasvisravintoloiden listaus tänne blogiin on vaikuttanut asiaan. Niitä toivon listaavani aina vain lisää!

Nyt on kuitenkin kahviloiden vuoro ja tuosta ihanasta naapurimaastamme Virosta, tarkemmin sanottuna Tallinnasta. Olimme siellä helmikuussa ja kaksi näistä vinkeistä on tuolta reissulta. Kolmas on jo aikaisemmalta matkalta Tallinnaan, jossa kävimme myös yhdessä.

Kampaamon jälkeen mulla oli omaa aikaa, sillä avokilla oli muita hommia. Olin lukenut Syö, Matkusta, Rakasta -blogista Solaris-ostoskeskuksesta, siellä sijaitsevasta Komeet-kahvilasta ja upeista maisemista, joten päätin vierailla siellä. Myöskään tuolla ostoskeskuksessa en ollut aiemmin käynyt, joten oli senkin vuoksi kiva nähdä se.

DSCN9636

Kahvila Komeet

DSCN9635

Komeet sijaitsee Solariksen ylimmässä kerroksessa, tosin kovin korkea ostoskeskus ei ole kyseessä. Valitettavasti ikkunapaikat olivat jo viety, mutta lähtiessä onnistuin ottamaan muutaman kuvan. Kahvilassa on pöytiin tarjoilu mikä oli erilaista mulle, sillä olen tottunut tilaamaan tiskiltä ja kantamaan tarjottimen itse pöytään (kahviloissa siis). Tilasin Napoleon-kakun, joka oli todella uskomattoman herkullinen. Juomaksi valikoitui Sprite, muistaakseni mulla oli jano ja roobois-teetä ei ollut saatavilla, kenties? Kahvilasta saa myös lounasta mm. salatteja.
Kahvila on ehdottomasti 4/5

DSCN9632

DSCN9633

Mademoiselle

DSCN9765

DSCN9745

Solariksessa on toinen mainitsemisen arvoinen kahvila, itse asiassa seuraavalla Tallinnan reissulla menen kahvila Mademoiselleen uudestaan. Passionhedelmäinen juustokakku (vai oliko se mango?) ei ollut ehkä yhtä herkullinen kuin Koometan kakku, mutta Chai Latte 2€! Nam! Tuosta ei kahvilajuoma parane. Maista ehdottomasti! Myös sisustus oli todella ihana, hauska ja pastellisävyinen. Suuret suositukset! 5/5

DSCN9747

DSCN9748

DSCN9752

DSCN9744

DSCN9764

Maiasmokk

DSCN2934

Viimeisimpänä, ei mikään muu kuin Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk, joka löytyy vanhastakaupungista. Kahvila on sisältä vanhahtava, kahdessa kerroksessa ja hyvällä paikalla. Itselle tulee ainakin vielä joka kerta Tallinnan reissulla vierailtua vanhassakaupungissa, joten tämä on oiva paikka vierailla, ainakin kerran. 4/5

DSCN2937

DSCN2936

Seuraavaksi juttua kylpylästä Tallinnan vanhassakaupungissa tai kaksi ravintolavinkkiä Tallinnaan. Katsotaan kumman inspiroidun kirjoittamaan ensin.

Elämä Matkustus Viro

Hiustenleikkuu Tallinnassa, mitä maksoi, miellyttikö lopputulos?

14/04/2017

Kävimme helmikuussa avopuolisoni kanssa Tallinnassa. Reissu oli itse asiassa mun ennakkoon saatu synttärilahja, joka sisälsi yön kylpylähotellissa. Siitä missä majoituimme ja rentouduimme, voin kertoa myöhemmin, nyt keskitytään itselleni ostamaani synttärilahjaan, kampaamossa käymiseen.
Älkää tippuko tuolilta, mutta ennen tätä Tallinnan reissua olen käynyt vain vaivaiset kolme kertaa kampaamossa. Hiukseni ovat lähes aina olleet pitkät ja luonnolliset, jonkin aikaa mulla oli myös rastat, jonka jälkeen hiukset olivat lyhyet. Olen myös käynyt Tokiossa kampaamossa…selittelyn makua.

Kyse ei todellakaan ole siitä, että olisin usein tyytyväinen hiuksiini. Ennen Tallinnan reissua olinkin ajatellut, että jotain niille on tehtävä, joten tuo naapurimaan vierailu sopi oikein hyvin, sillä ajattelin, että Tallinnassa hinnat ovat Helsinkiä halvemmat.
Kovinkaan paljon en jaksanut googletella ja etsiä kampaamoa vaan Marinesss oli ehkä toka tai kolmas, jonka sivuilla kävin. Mariness ilusalong (”kauneushoitola”) sijaitsee vastapäätä Stockmannia, kissakahvilan vieressä, aivan Tallinnan keskustassa.

Ajatuksena mulla oli hiustenleikkaus, koska viimeksi hiuksiini oli tosiaan koskettu Tokiossa. Eli oli aikakin leikata senttejä pois. Jälkeenpäin ajatellen hiuksia olisi saanut leikata vielä enemmän, tärkeää mulle oli, että saisin ne kiinni. Tässä alla ennen ja jälkeen kuvat. Molemmat puhelimella otettu.

Muutos ei ollut järin suuri ja arvata vaan saattaa kuka ei huomannut mitään eroa. Kiharrus kuului hintaan, vaikka sitä vähän epäilin. Molemmat työntekijät, jotka hoitolassa tapasin puhuivat suomea. Minun hiuksiani leikannut kampaaja ei kyllä kovinkaan paljon puhunut, mikä ei kyllä haittaa yhtään, sillä olen todella huono small talkissa. Hiustenpesu sisältyi myös hintaan, muistan ihmelleeni (itsekseni) kun tuntui, että kampaaja pesi hiukseni todella haalealla vedellä. Mutta hän varmasti ammattilaisena tietää asian, joten heräsin itse siihen, että taidan pestä hiukseni aivan liian kuumalla.
Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, mutta ensi kerralla haluan hiuksiani leikattavan vielä enemmän. Pesulle, leikkaukselle ja kiharrukselle tuli hintaa 29€, joten hinta ei todellakaan ole este seuraavalle käynnille (toki laivamatka maksaa myös).

Onko muilla kokemuksia kauneushoidoista Tallinnassa?