Iso-Britannia Itävalta Listat Malta Manchester Portugali Ranska Slovenia Unkari USA

Vuoden 2016 matkat ulkomailla

05/01/2017
DSCN7281

Matkabloggaajien kiinnostavin lista eli edellisvuoden matkat. Tässä alla listattuna omani, josta puuttuvat kaikki Saksan kaupungit, sillä listasin ne omaan postaukseen. Uusia maita tuli peräti kuusi, joten olen tyytyväinen, vaikken vieläkään ole käynyt Makedoniassa. Joistakin matkoista olen jo ehtinyt kirjoittaa, mutta useimmissa ei ole linkkiä, joten aika monta tarinaa on vielä kertomatta. Tässä kuitenkin matkalistani vuodelta 2016:

Tammikuu ja helmikuu ei matkoja.

Maaliskuu
Lensin Müncheniin, josta otin bussin Itävallan puolelle ja vierailin Innsbruckissa.

DSCN4088

Huhtikuu
Erasmus-vaihto Saksassa antoi hyväät eväät kiertää ympäri Eurooppaa. Junalla menin sitten Itävaltaan taas, tällä kertaa Salzburgiin ja sieltä Mariboriin, Sloveniaan. Välissä piipahdin vielä yhden yön Grazissa.

DSCN5333

DSCN4837

DSCN5284

Toukokuu
Lensin Maltalle nayttimaan kesästä, kun Saksassa oli vielä muistaakseni kevät. Berliinistä lensin myös Budapestiin tapaamaan osaa perheestäni. Keväinen Pariisi oli myös hyvä hetki vierailla Disneylandissa. Mahtavaa, että amerikkalainen kaverini innostui lähtemään mukaan, sillä yksin olisin viettänyt vain koko ajan Pariisissa.

DSCN6553

DSCN7164

DSCN7415

Kesäkuu
Ensimmäistä kertaa Portugalissa, Portossa ja oli mielenkiintoinen reissu. Ihastuin myös niin kovin Sloveniaan, että piti päästä maahan uudestaan. Kävin pääkaupungissa Ljubljanassa, Bled-järvellä ja pienessä kylässä Skofja Lokassa. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa koskenlaskua!

DSCN7915

DSCN8685

Heinäkuu
Halusin uuden valtion Eurooppa-listalleni, joten otin suunnaksi Luxembourgin. Pääkaupunki ei ollut aivan sellainen, kun kuvittelin ja en varmaan toista kertaa tule sinne matkustamaan. Kävin myös Romaniassa, kaupungissa nimeltä Cluj-Napoca, onneksi ei tarvi kyseistä nimeä lausua. Täällä on varmaan Euroopan paras kasvisravintola, mutta ei oikeastaan muuta. Aivan huti! Hah!
Heinäkuun lopussa kutsui Lontoo, josta alkoi pieni Britannia kierros, näin myös Manchesterin, Edinburghin ja Glasgown.

DSCN9398

DSCN0522

DSCN6407

DSCN6839

DSCN7012

Elokuu
Pieni hengähdystauko Suomessa ja elämäni jännittävin matka, San Franciscoon. En vieläkään voi uskoa, että olen käynyt USAssa! Voi miten suurta kaikki oli!

DSCN7530

Syyskyy
Töitä.

Lokakuu
Aina yhtä ihana Tallinna ja vankilareissu.
Lyhyttäkin lyhyempi matka Prahaan. Olen onneksi käynyt Prahassa aiemmin, mutta samoja paikkoja tuli käytyä fiilistelemässä.

DSCN9180

DSCN9328

Marraskuu
Töitä.

Joulukuu
Toista kertaa Manchesterissa. On varmasti suosikkikaupunkini koko maassa, joulukuussa 2017 uudelleen, jos kameleontit esiintyvät jälleen.

DSCN9553

Vuodelle 2017 ei ole vielä yhtään matkaa varattuna, mutta suunnitelmia on ehkä sitäkin enemmän. Niistä voin kertoa seuraavaksi vaikka!
Muuten seuraathan mua jo Instassa reisereisefin

Matkustus Saksa

Saksan 16 osavaltiota ja käydyt kaupungit

03/01/2017
DSCN8934

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! Aloitetaan uusi vuosi koostepostauksella. Kuten täällä blogissani taisin mainitakin, otin Erasmus-vaihtoni tavoitteeksi vierailla kaikissa Saksan osavaltioissa. Niitä on siis yhteensä 16 ja tietysti osassa olen jo käynyt, sillä ennen Erasmus-vaihtoani Bambergissa, Baijerin osavaltiossa, olin käynyt muutaman kerran Saksassa. Jos kiinnostaa tarkemmin missä kaupungeissa tuolloin kävin, niin hakusanalla interrail 2010 (linkki) löytyy. Noiden kaupunkien lisäksi olen käynyt Münchenissä ennen Eramus-vaihtoani.

Vietin Bambergissa noin viisi kuukautta eli periaatteessa aikaa olisi kyllä ollut, mutta en päässyt tavoitteeseeni! Tässä kuitenkin ensiksi Wikipediasta lainattu havannoillistava kuva Saksan osavaltioista:

screenshot.30

Kaikenkaikkiaan olen käynyt 12 osavaltiossa eli neljä on vielä käymättä. Nämä ovat pohjoisessa sijaitsevat Schleswig-Holstein (pääkaupunki Kiel) ja Mecklenburg-Etu-Pommeri (pääkaupunki Schwerin) sekä Saksi-Anhalt keskellä ja länsiosassa sijaitseva Saarland (pääkaupunki Saarbrücken).

Aloitan listauksen pohjoisesta etelään ja yritän etsiä päivämäärän, jolloin kyseisessä kaupungissa olen vieraillut. Vuonna 2016 en vieraillut Hampurissa tai Bremenissä, mutta olen vierallut molempien osavaltioiden pääkaupungeissa Interrail-reissulla vuonna 2010. Hampuriin olisin halunnut uudestaan käymään.

Brandenburg, kävin pääkaupunki Potsdamissa 27.7., josta Berliinistä pääsee helposti ja nopeasti. Harmi, että sattui sateinen ilma, joten kaupunkiin tutustuminen jäi puolitiehen. Vietin suurimman osan ajasta elokuvamuseossa ja kun astuin ulos satoi kaatamalla, joten Sanssoucin linna jäi taas näkemättä. Se on muuten UNESCO-kohde.

DSCN6226
Potsdam

Berliinissä vierailin muutaman kerran, Schönefeldin lentoasema tuli myös tutuksi, sieltä kun lähtevät sekä RyanAirin että EasyJetin halpiskoneet. Berliini 17.5., 8.8. on edelleen yksi suosikkikaupunkini Saksassa ja koko Euroopassa, vaikka on useimmiten ruma kuin mikä!

Ala-Saksi, Hannoveriin oli tarkoitus matkustaa monta kertaa, mutta sekin jäi. Osnabrückissa pysähtyin reilireissulla v. 2010, sillä tulin myöhästyneeksi jatkoyhteydestä oli ylimääräistä aikaa. Tein sitten pienen kävelyretken kaupungissa.

Nordrhein-Westfalenissa olen käynyt kaksi kertaa, reilireissulla Düsseldorfissa ja Kölnissä. Vaihdon aikana halusin matkustaa myös uudestaan Kölniin 17.4., sillä se on yksi suosikkikaupungeistani Saksassa. Nyt tosin siihen tuli pieni särö, sillä juna-asemalla oli todella levotonta, suurinpiirtein koko ajan joku tuli kysymään ”vaihtorahaa”. Aachenissa olisin Kölnin lisäksi halunnut käydä.

Thüringenissa tuli käytyä Weimarissa 18.7., joka on kyllä täynnä UNESCO-kohteita. Muutenkin Weimar on todella kaunis pieni kaupunki, voin lämpimästi suositella. Osavaltion pääkaupunki on Erfurt.

DSCN0135
Weimar

Saksissa olen käynyt reilireissulla 2010, kun vierailin Dresdenissä. Leipzigissa haluaisin vielä joskus käydä. Nyt ei tullut uudestaan tähän osavaltioon matkustettua.

Hessenin tunnetuin kaupunki on Frankfurt am Main 20.4., 5.6., jossa kävin pari kertaa. Ei kovin kummoinen kaupunki, mutta kaupunki alkaa olemaan melko tuttu, ja on jäänyt kyllä mieleen parista syystä. Osavaltion pääkaupunki on kuitenkin Wiesbaden. Vietin myös yhden yön Offenbachissa.

No vihdoin Rheinland-Pfalz! Ihastuin heti Koblenziin 11.7., joten sinne piti päästä myös uudestaan. Tulin käyneeksi myös Trierissä 8.7., joka oli oikein kiva kaupunki sekin. Tätä osavaltiota voin suositella, kauniita maisemia ja paljon nähtävää. Pääkaupunki on Mainz, jossa olisi mielenkiintoista käydä. Trierista on muuten lyhyt matka Luxembourgiin, mutta melko tylsä paikka se kyllä oli.

Baden-Württembergin Stuttgart 29.4. yllätti! Ajattelin, ettei kaupunki olisi kovinkaan mielenkiintoinen, mutta yksi päivä oli aivan ihan lyhyt. Ehkä menen tuonne joskus viettämään kokonaisen viikonlopun.
Uhldingen-Mühlhofen 24.7. on kai pieni kylä Bodenjärven vieressä. Aivan uskomaton paikka!
DSCN5947
Stuttgart ja elokuvafestivaali. Harmi, etten voinut jäädä illaksi katsomaan isolta screeniltä Star Wars -elokuvaa.

Baijeri on Saksan suurin osavaltio pinta-alaltaan. Bamberg, jossa opiskelijavaihtoni tein, oli hyvä kaupunki matkustaa melkein minnepäin vaan Saksaa. Nämä kaupungit tuli nähtyä Baijerista: Regensburg, Ingolstadt, Nürnberg 24.6.,, Würzburg, Bayreuth 6.5, Schwabach 28.4., München 1.3.,, Erlangen, Fürth ja Rothenburg ob der Tauber 30.6.. Tämä viimeinen kaupunki on niin suloinen, että tuntuu kuin olisi kävellyt lavasteissa.

DSCN8933
Rothenburg ob der Tauber, jossa jokaisen pitäisi käydä edes kerran elämässä.

Tällä hetkellä vuodelle 2017 ei ole suunnitelmissa Saksan matkaa, mutta Berliniissä haluaisin ”asua” muutaman viikon kesällä. En vaan vielä tiedä miten tuon voisi toteuttaa, asuntoa kun ei saa esimerkiksi enää vuokrattua Airbnb kautta, tosin huoneen saa…sitten tarvitsisi vaan pyörän alle ja unelma-aika Berliinissä voisi alkaa.

Elämä

Vuosi 2016 ja mieleenpainuvat tapahtumat

28/12/2016
DSCN6998

Jälleen kohta alkaa uusi vuosi ja on aika suunnata katseet tulevaan. Monesti matkabloggaajat listaavat vuoden matkat yhteen postaukseen ja itsekin sellaisen julkaisen. Ajattelin, että vuoden tapahtumat muistaisi paremmin, kun niistä kirjoittaisi pienen muiston joka kuukausi. Näin myös tein, mutta Erasmus-vaihto sotki kirjoittamista, joten maaliskuusta eteenpäin ei oikein tullut kirjoitettua muistorunkoon mitään, harmi! Tässä kuitenkin jotain kuulumisia koko vuodelta, yleisesti ottaen oli aika rankka vuosi, vaikka paljon hyvääkin tapahtui. Toivottavasti tuleva vuosi selkeyttää asioita monessa suhteessa. Olkoon siis 2017 parempi.

Tammikuu
Suru-uutinen: Alan Rickman
Kävin luistelemassa
Matkamessut ja Ville Haapasalo
Poikaystävä kävi jälleen Portugalissa
Sain asunnon Saksasta, vuokra 190€ yksiö, samaan aikaan Vaasan soluhuoneen vuokra olisi noussut, 290€
Kylpylä Tropiclandia ja jonka jälkeen menimme väärään ravintolaan syömään.
Olin hautajaisissa.

Helmikuu
Ystävänpäivä oli yksinäinen, mutta se varmasti olisi ollut erilainen, jos en asuisi Vaasassa.
Helmikuussa tapahtui myös muutto kahdessa osassa. Ensin äiti ja sisko tulivat hakemaan osan tavaroista. Samalla tulin itsekin Poriin ja viikonlopun jälkeen tulin isovanhempieni kanssa hakemaan loput tavarat. Onneksi pappallani on peräkärry! Muutto meni paremmin kuin kuvittelin ja tajusin kuinka paljon turhaa tavaraa sitä onkaan kertynyt.
Vietin poikaystäväni kanssa synttäreitä etukäteen. Kävimme syömässä, kahvilassa ja leijatimme leijaa. Sain myös lahjakortin. Omat lahjani todellakin kalpenivat noiden rinnalla.

Maaliskuu
Maaliskuun ensimmäisenä lensin Müncheniin. Ihmettelin Lidlin viinipulloja ja löysin kasvissyöjälle sopivia karkkeja, joihin tutustuin Tallinnassa.
Matkustin junalla vaihtokaupunkiini Bambergiin. Vihdoin pidemmän aikaa Saksassa!

DSCN0787

Huhtikuu
Bambergin Live Club ja Yossarian. Sain hetki sitten sähköpostia bändiltä.

Toukokuu
Amerikkalaisen kaverin kanssa bussireissu Parisiin ja Disney Wolrd vierailu. Bussimatka takaisin oli ehkä rankin, jonka olen kokenut.

DSCN7328

Kesäkuu
Poikaystävä tulee vieraillulle Bambergiin ja käydään uimassa. Samoin perheestä äitini ja toinen sisko.

Heinäkuu
Erasmus-vaihdon lopputentit olivat ja yhtä lukuunottamatta menivät läpi, jopa japani! Tein elämäni ensimmäisen suullisen tentin.

Elokuu
Kierrän Iso-Britanniaa
Näen lempibändini vielä kaksi kertaa ja heihin liittyen saan uuden Facebook-kaverin.
Palaan Suomeen
Flow-festivaalit
Käyn työhaastattelussa.
Muutamme kaksioon ja olen taas avovaimo.

DSCN7409

Syyskuu
Käyn työhaastattelussa, saan paikan ja stressi vähenee. Aloitan työt.
Ostan kausikortin vanhalle salille, jossa aloitin ilmajoogan, kun ensimmäisen kerran asuin Helsingissä. Nykyään sali tarjoaa myös ns. tempputunteja, käyn myös muutamalla rengastrapetsitunnilla ja saan vihdoin kokeilla silkkejä.
Kreikkalainen kaverini tuli vierailemaan kolmatta kertaa Suomeen, sovimme näkevämme ensi vuonna Kreikassa. Päivittelimme kuinka monta vuotta olemmekaan tunteneet (7?).

Lokakuu
The cure Helsingissä sekä Prahassa. En voi mennä Berliiniin, sillä en saa lomapäivää töistä, vaikka onkin syyslomaviikko.
Parisuhdeongelmia.

Marraskuu
Terveys reistailee ja olen väsynyt.

Joulukuu
Vietämme yön Clarion-hotellissa, jonne sain lahjakortin Matkamessuilta.
Teen vuoden viimeisimmän matkan Manchesteriin. Myöhästyn elämäni ensimmäistä kertaa jatkolennolta.
Joulunvietto Porissa.

DSCN9525

Uuden vuoden suunnitelmat ovat vielä auki.

Helsinki Suomi

Helsingin ensimmäinen Muumikahvila

14/12/2016
DSCN9483

DSCN9483

On kiittäminen toimittaja Sanna Kiiskeä että ravintoloitsija Mehdi Yonesta, että myös vihdoin Helsingissä on oma Muumikahvila. Kahvilan kylläkin löytää esimerkiksi Facebookista nimellä Mumin Kaffe. Kahvila avattiin vasta viime viikolla 8.12., mutta hyvältä siellä jo näytti, mitä nyt kassakone vähän reistaili.

DSCN9485

Olin lukenut Muumikahvilasta vähän etukäteen ja tiesin sen olevan lapsiystävällinen. Sopii kyllä teemaan vallan mainiosti, sillä lastenkirjallisuudestahan kaikki lähti käyntiin. (Kai.) Lapsille onkin kahvilassa aivan oma nurkkaus, josta löytyy keinuja, puolapuut, palapelejä ja muutama kirja. Myös Tove Janssonin elämänkerta on luettavissa. Vaikka lapsia kahvilassa olikin aika kiitettävä määrä, kun siellä vierailimme, eivät he ainakaan minua häirinneet. Jäi kuitenkin tunne, että tämä on aivan huippukahvila juurikin lapsiperheille. (Vessassa hoituu myös hyvin vaipan vaihto ja syöttötuoleja on saatavilla, toki myös keinuja, jossa muutama vauveli istui).

DSCN9491

DSCN9492

Kahvit ja teet juodaan tottakai Muumimukeista ja herkut tarjotaan niin ikään Muumilautasilta. Muuten sisustusta ei ole vedetty mitenkään överiksi vaan se on tyylikäs, jossa takaseinää koristaa kolme isoa Muumi-julistetta.

DSCN9487

Ainoa mitä jäin kaipaamaan oli tarjottavien erityisyys. Tarjolla on esimerkiksi korvapuusteja ja mustikkapiirakkaa, mutta eivät ne varsinaisesti Muumeihin liity, suomalaisia hyviä leipomuksia toki. Voi olla, että Muumi-leivokset ym. nostaisivat tarjottavien hintaa, mutta kyllä hinnat jo nyt ovat vähän suolaiset, esimerkkinä juomani Muumi-pussitee 3€.

Silti oikein hauska kahvila ja sisällä on lämmin ja välitön tunnelma. Suosittelen ainakin kerran piipahtamaan.

Mumin Kaffe
Liisankatu 21
Avoinna 9-19 päivittäin

DSCN9489