Helsinki: hävikkiruokaravintola Loop

Kun luin ensimmäistä kertaa hävikkiruokaravintola Loopista, halusin ehdottomasti vierailla siellä joku päivä. Ravintola sijaitsee Lapinlahden alueella vanhassa mielisairaalassa, joka on kiinnostavaa. Olen nyt asunut Helsingissä noin kolme vuotta, mutta en ole tullut käyneeksi Lapinlähteellä aikaisemmin. Nyt oli siis tilaisuus nähdä myös uusi paikka.

DSCN9787

Nimensä mukaan Loopin ruoka on tehty hävikistä. Tämä on mielestäni loistava idea ja toivoisin, että tällaisia ravintoloita tai kahviloita olisi enemmänkin. Loop on lounasravintola, mutta viikonloppuisin Loop tarjoilee myös brunssia. Olen harvemmin käynyt brunsseilla, mutta haluaisin ehdottomasti testata niitä lisää. Nyt kävi hyvä tuuri, sillä huomasin brunssin olevan täysin vegaaninen. Yritän mahdollisuuksien mukaan usein valita kasvisruokaa, vegaaniruoka on tietysti vielä astetta parempi vaihtoehto.

DSCN9793

DSCN9782

Loopin vegaanibrunssi sisälsi salaatteja, lämpimän ruoan, jälkiruokia, erilaisia mehuja ja smoothieita. Tällä kertaa (?) tarjolla oli myös tuorepuuroa, jota en ollutkaan ennen maistanut. Vatsa tuli todellakin täyteen. Mielestäni pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä huomasin ainakin vegaanibrunssin olevan todella suosittu. Varauksen voi tehdä kätevästi netissä tai puhelimitse ja kun saapuu paikalle ilmoittautuu vain kassalle ja he ovat valmiiksi pienellä sukunimellä varustetulla lapulla valinneet sinulle pöydän. Itse kävin brunssilla yksin, jopa ilman vauvaa, ja minulle oli valittu kiva ikkunapaikka.

Sisustus on selkeä ja yksinkertainen. Sisällä olisi mahtunut hyvin liikkumaan vaunujen kanssa, ainoastaan ruokaa haettaessa olisi tullut vaikeuksia, koska alue oli niin ahdas ja ihmisiä oli kuitenkin aika paljon. Brunssilla oli myös muutama lapsiperhe joten rauhallista tunnelmaa ei tällä kertaa ollut tarjolla.

DSCN9790

DSCN9792

Brunssi aloitetaan noutopöydästä, jossa oli ainakin 10 eri salaattia, tosin raaka-aineet olivat toisissa salaateissa samoja. Oma suosikkini oli sienisalaatti paprika kera. Lämmin ruoka tarjoillaan pöytään ja itse sain sen jo, kun vielä salaatin santsikierros oli vähän kesken. Pääruokana oli tällä kertaa uuniperuna, jonka sisällä oli tofusta tehtyä kastiketta. Ihan hyvä, mutta salaatit olivat maukkaampia.

Kun astuin tilaan, näin heti jälkiruokapöydän, ja se näytti aivan ihanalta. Tällä kertaa tarjolla oli mm. suklaamoussea kookoksella, suklaakakkua, hedelmiä ja kaupan pullaa hillon kanssa, joka oli valitettavasti aika kuivaa. Seinällä olevassa menussa luki raparperipiirakka, mutta jostain syystä sitä ei koskaan tullut. Jälkiruokien kanssa tarjotaan teetä tai kahvia.
Hintaa brunssilla on 19,50 € ja kaksi kattausta kello 11.00 ja 13.00

Ennen ruokailua tai jälkeen on hyvä mahdollisuus tutustua Lapinlahden alueeseen. Siletä löytyy esimerkiksi uimaranta, vuokrattavana on kajakkeja, pienestä puodista voi ostaa taidejuttuja, lisäksi asiakkaita palvelee kahvila Lähde, ja jos mielisairaalaan historia kiinnostaa järjestetään myös kävelykierroksia. Kierros oli juuri menossa kun olin lähdössä pois ja sen mitä kuulin, vaikuttaa kierros kiinnostavalta. Muistaakseni kierroksen hinta on 12€.

Innostuin nyt ehkä vähän näistä brunsseista, joten jos tiedät jonkun kivan paikan niin ilmoita ihmeessä kommenteissa. Näin äitiyslomalla on aikaa notkua kahviloissa ja ehtii ehkä paremmin syömään, kun menee ravintolaan tai kaupungille lounaalle.

Pienenä vinkkinä vielä Loopin sisällä ei ole vessoja, vaan ne löytyvät rakennuksen sisäänkäynnin käytävästä.

Ensikertalaisen San Franciscon must-nähtävyydet osa 1

Vähän ehkä hullunkurista, että tein samanlaisen postauksen New Yorkista, mutta julkaisin sen tätä ennen, vaikka SF oli se ensi kokemukseni Amerikasta. En varmaan ikinä opi kirjoittamaan matkapostauksia tuoreeltaan. En ehkä edes halua sanoa milloin San Franciscossa olin, alle viisi vuotta siitä kuitenkin on. Nämä kaikki nähtävyydet ovat silti sellaisia, että ne ovat ”paikoillaan” vielä edelleen. Lätkäisen tähän ensimmäisen osan nähtävyyksistä, vaikka kieltämättä joistakin olisi voinut kirjoittaa erikseen.

1) Golden Gate
Elokuvista tuttu punainen silta oli minulle must see. Harmillisen pilvinen päivä osui kohdalle, kun siltaa kävelin toiselle puolelle, mutta olisi voinut osua pahempikin sää! Sillalla käveleminen oli yksi unelmani, tai ei ehkä itse silta, vaan se fakta että olin viimein Amerikassa.

DSCN7451

DSCN0007

2) China Town
Hostellini sijaitsi vain kävelymatkan päästä kiinalaiskorttelista, joten China Townissa tuli muutama kerta käytyä. On kyllä mielenkiintoisia nämä kaupungit, joista löytyy näin selkeä kulttuurillinen keskittymä, vaikka toisaalta se on sääli. Ostosten puolesta varmasti hyvä paikallisille.

DSCN7939

DSCN7935

DSCN7925

DSCN7926

3) Japan town
Kiinalaiskorttelin lisäksi kaupungista löytyy myös pieni Japan Town, jossa on muutama kauppakeskus ja aukio. Jos haluaa shoppailla halvalla ”paikallisella” Tokmannilla, niin kannattaa suunnata Daisoon. Kaupasta löytyy paljon krääsää, mutta myös hyödyllisiä pieniä juttuja.

DSCN7705

DSCN7696

DSCN7698

DSCN7700

DSCN7704

4) Palace of Fine Arts/Theatre
Uskomattoman kaunis rakennelma, joka sisältää tiedekeskuksen sekä teatterin. Itse ihailin paikkaa vain ulkoapäin. Palace of Fine Arts sijaitsee noin 30 minuutin kävelymatkan päässä Golden Gate-sillalta. Täältä saa kauniita kuvia, ja näin osan ihmisistä kiipeilevän rakennuksissa kuvia varten. Koska somettaminen on nykyään niin suosittua löytyy tämä must-listalta, sillä täältä saa taatusti hyviä kuvia, vaikkapa hääkuvien lokaatioksi on paikka satumaisen kaunis.
Sivuhuomautuksena, vastapäätä rakennelmaa on moderneja tyypillisiä sanfranciscolaisia taloja, ne vain ovat materiaaleiltaan kiveä puun sijaan.

DSCN7631

DSCN7624

DSCN7629

DSCN7640

DSCN7620

5) Painted Ladies
Tämä taloryhmä on San Franciscon kuuluisimpia. Kuten jo aiemmin kirjoitin, eivät nämä tehneet suurtakaan vaikutusta. Kannattaa ne silti tsekata. Lähistöllä on myös kiva puisto, jossa paikalliset tykkäävät hengata.

DSCN7674

DSCN7681

//
Seuraava osa ilmestyy toivottavasti aiemmin kuin myöhemmin.
Seuraathan Instassa ja autat saavuttamaan 500 seuraajan tavoitteeni tälle vuodelle!

Pojalleni

Luin, ettei elämää ennen vauvaa enää muista hyvinkään. Mietin näinköhän, mutta itselleni on käynyt juuri näin. Mitä oikein tein päivät pitkät, muuta kuin kävin töissä?

Minun poikani Kuu, teit elämästäni vain parempaa ja en malta odottaa mitkä seikkailut meitä odottavat. Saan vielä kerran hypätä lasten rikkaaseen mielikuvitusmaailmaan ja olla aikuisena leikeissäsi mukana, kunnes en enää kelpaa.

Olet se, joka saa minut sekunneissa liikkeelle. Ottaen huomioon, ettei sinulla ole hampaita ja pituuttakin alle 60 cm.

Rakastan aamuhetkeä, kun vielä makaamme sängyllä ja vain tuijotamme toisiamme. Nykyään palkitset minut aamuisin hymyllä ja naurun tapaisella. Höpöttelet myös paljon. Tämä on hetki, kun unohdan väsymykseni, jonka yöheräämiset saavat aikaan.

On uskomattoman kiinnostavaa seurata kehittymistäsi ja nähdä kuinka opit uusia taitoja. Tietysti odotan jo mielenkiinnolla ensimmäistä sanaasi ja milloin lähdet liikkeelle. Nyt jalkasi vispavat jo siihen tahtiin, että olet muutaman kerran lähes poistunut leikkimatolta.

Olen tuntenut haikeutta, kun on pitänyt pakata sinulle pieniä vaatteita pois. On kai pakko uskoa, että kasvat isoksi pojaksi pikkuhiljaa.

//

Seuraavaksi jotain matkailuaiheista. Seuraa myös Instassa ja auta minua tavoittamaan 500 tilaajan tavoitteeni tänä vuonna!

Kaupunkijuhannus vauvan kanssa Helsingissä

Kääk, olen rikkonut oman perinteeni, sillä niin kauan kuin muistan, olen viettänyt juhannuksen mökillä. Useimmiten isovanhempien, joka sijaitsee Satakunnassa, mutta myös vuokramökeissä eri puolella Suomea. Enää isovanhempani eivät paikkaa omista, sillä ikä tuli saarelle menossa vastaan, mutta suvussa onneksi kesämökki säilyy. Toinen kesäpaikka isovanhemmillani jo on, ja olen kerran siellä jo käynytkin, viime juhannuksen jälkeen, kun olin Porissa vierailulla. Nyt jäimme suosiolla kotiin Helsinkiin, sillä vauva ja hyttyset ovat epämieluisa yhdistelmä. Eivät kyllä säätkään mökkeilyyn houkutelleet, asia jonka pystyi etukäteen ennustamaan. Toukokuussako ne kaikki helteet tuli ja meni?

Helsinki oli siis tukikohtamme, ja no täällä koko juhannuksen vietimme. Olen nyt kolmisen tai nelisen vuotta asunut Hesassa, mutta ainoa idea juhannuksen viettoon tuli kaupungin parhaasta kahvilasta, sillä me molemmat tiesimme sen olevan taatusti auki. Kahvila on tietysti Töölön oma Cafe Regatta. Vähintään kerran vuodessa tulee punaisessa tuvassaa käytyä, mieluiten toki kauniilla säällä, niin saa nauttia kaakaosta ulkona.

No sää oli mitä oli, oikeastaan aika jäätävä, tuuli ja oli kylmä. Kadutti jo koko idea, kun vaunujen kanssa rantaan pääsin. Onneksi sisällä oli meille tilaa (paikka oli lähes täynnä kurjallakin säällä), muuten olisin lähtenyt bussilla takaisin kotiin. Tosin taisi vaunuissa olla lämpimämpi kuin meillä. (Poika muuten nukkui ennätykselliset päiväunet, kun pääsimme kotiin)

Tapani mukaan tilasin kaakaon, joka oli paras tähän astisista. Ehkäpä säällä oli vähän osuutta asiaan. Japsi joi kuumaa mehua ja kaakaotani (luvan kanssa toki, heh). Tämä emme kumpikaan tienneet. Juhannuksena Cafe Regatassa vierailee joulupukki (kyllä) jakamassa karkkeja ja kaikki kahvilan tarjottavat ovat lapsille ilmaisia! Ensi vuodesta on paha sanoa, mutta voi olla, että reilun yksivuotiaankaan kanssa juhannusmökki ei vielä houkuttele (myönnän toki, että silti haikeudella katsoin ihmisten mökeille lähtöjä). Cafe Regatta voi olla siis taas SE paikka meille. Vai tuleeko mieleen jokin muu paikka, jonne juhannuksena pääsee syömään/kaakaolle?
Mites teidän juhannus meni?