Lyhyt loma Virossa: Tallinn Viimsi Spa -kylpylähotelli

Alkuperäinen suunnitelmamme avomieheni kanssa oli viettää pääsiäisloma Virossa. Koska miehelläni olikin odotettua pidempi loma, mietimme lähtevämme vasta pääsiäisen jälkeen. Hyvä päätös, kaikki oli normaalisti auki, eikä laivakaan ollut niin täynnä mitä kuulemma pääsiäisenä, nimittäin isovanhempani viettivät pääsiäisen Tallinnassa. Matkaan lähdimme tutulla Eckerö Linella, sillä olin saanut Rantapallon pikkujouluilta lahjakortit laivamatkalle ja ne piti käyttää ennen toukokuuta. Meille syntyy tänä keväänä vauva, jolle emme ajatelleet hankkia passia vielä ainakaan tänä vuonna, joten tämänkin takia ajankohta sopi loistavasti. Yllätys oli todella mieluinen, sillä lahjakorttiin kuului hytti! Olen aika raskaasti jo raskaana ja etukäteen vähän mietin, miten jaksaisin koko laivamatkan, jos istumapaikkaa ei löytyisi. Hytti oli siis aivan ihana yllätys, ja paluumatkalla nukuinkin kunnon päiväunet, tai no vähän yli kaksi tuntia mitä laivamatka kestää.

Olimme etukäteen suunnitelleet vierailevamme taas kylpylässä. Viime kerralla yhteisellä Tallinnan lomalla olimme vanhassakaupungissa ja vaikka kylpylä olikin mukava, nyt halusimme kokeilla uutta paikkaa. Googlettelun jälkeen ihastuin Tallinnan ulkopuolelta noin 10 km matkan päässä olevaan Tallinn Viimsi Spa:han. Huomasimpa myös, että kehuttu ravintola Noa sijaitsi lyhyen matkan päästä kylpylästä. Mieheni on kotoisin Japanista ja hyvä ruoka on hänelle aika tärkeä juttu lomalla, joten kerrottuani Noan hyvistä arvostelusita, innostui hän myös ravintolasta ja teimmekin pöytävarauksen ennakkoon.

Tallinn Viimsi Spa:han pääsee kätevästi bussilla, joka lähtee Virukeskuksen bussiterminaalista. Matka kestää noin 25-30min ja maksaa 2€/suunta. Kuskille on hyvä varata tasaraha, sillä luin, etteivät he anna vaihtorahaa. Bussi tuli aika täyteen, mutta löysimme onneksi istumapaikat. Päivä oli aurinkoinen ja oli ihanaa matkustaa bussilla ja odottaa perille pääsyä. Bussin päätepysäkki sijaitsee kätevästi kylpylän takana, joten ei kauheasti tarvitse miettiä milloin jäädä kyydistä pois, pysäkki on nimeltään Viimsi keskus. Me tosin jäimme yhden pysäkin ennen, sillä näimme kylpylän tien toisella puolella. Ihan inan lyhyempi matka on Viimsi keskukselta, joten sieltä otimme bussin takaisin Tallinnan keskustaan.

DSCN9574

Vietimme kaksi yötä Viimsin kylpylähotellissa, emmekä lähteneet esimerkiksi Tallinnaan päiväretkelle. Olemme molemmat olleet Tallinnassa useasti, joten olemme jo nähneet paljon. Itse kylpylässä riitti meille kyllä ”tekemistä” ja rentoutuminen oli parasta!
Varauksen yhteydessä olimme toivoneet huonetta mahdollisimman korkealta ja saimmekin sen 6. kerroksesta. Sieltä oli kivat näkymät, tosin Viimsin keskusta on hyvin pieni, joten mitään kovin mielenkiintoista sieltä ei näy. Huoneemme kylpi auringonvalossa, kun saavuimme, kaunista, mutta aika kuuma huone oli. Avasimmekin ranskalaisen parvekkeen, sillä emme löytäneet mistään mitään välinettä, jolla saisi ilmastointia kovemmalle.

Kauppareissun jälkeen oli aika mennä kylpyläosastolle. Huonehintaan kuuluu kylpytakki, mutta ei valitettavasti tohveleita! Emme olleet tätä huomanneet, eikä kumpaakaan huvittanut mennä talvikengillä kylpyläosastolle, joten ratkaisimme ongelman kulkemalla sukilla. Kylpylän vastaanotto osasi kertoa, että he myyvät tohveleita, eivätkä olisi olleet kalliit, mutta meillä on kotona ihan sopivasti tohveleita, joten kuljimme mielummin sukilla loppuloman.
Kylpylä ja hotelli ovat onneksi aivan samaa rakennusta, joten kulku kävi kyllä hyvin. Enemmän itseäni ehkä nolotti kulkea kylpytakki päällä hotellin respan ohi, vaikka työntekijät näkevät varmasti päivittäin valkotakkisia.

Tallinn Viimsi Spa on siis iso kokonaisuus, johon hotellin ja peruskylpylän lisäksi kuuluu vesipuisto, johon hotellivieraast voivat ostaa pääsylipun arkena 5€ hintaan. (Oli pakko jättää raskauden takia väliin). Myös +18Spa-puoli löytyy, hintaan 20€/3h, tätä harkitsimme, koska seuraavalla lomalla meillä on varmasti pikku-ukko mukana. Kylpylähotellin vieressä on myös elokuvateatteri, jossa kävin katsomassa viiden minuutin(!) pituisen elokuvan. Kyseessä oli 5D-elokuva, jossa elokuvaelämykseen kuuluu mm. liikkuvat tuolit ja muita efektejä. Elokuvan aiheena oli Dinosaurus-puisto ja elokuvissa nähdyt dinot olivat lihansyöjiä, se kävi harvinaisen selväksi. Olin aivan yksin teatterissa ja voin sanoa, että eläydyin elokuvaan vahvasti ja vauvakin taisi ihmetellä mitä säikyn. Onneksi elokuva kesti tosiaan vain viisi minuuttia. 😉

DSCN9596

Pääasia itselleni oli saunominen, sillä uimassa en oikein enää jaksanut olla. Viimsi Spa:ssa onkin ihanasti saunoja, josta valita, niitä on nimittäin seitsemän! Omat suosikkini olivat Suomi-sauna, jossa saa itse heittää löylyä ja on oikeasti kuuma, Katajasauna, Ulkosauna, jossa oli myös ihanan kuuma ja tietysti Suolasauna, jossa saa levittää suolaa iholle. Tämän jälkeen iho on ihanan pehmeä, mutta suosittelen olemaan saunassa lyhyen ajan, sillä iho voi reagoida suolaan ikävästi. Näiden lisäksi oli Kuumasauna, Aromasauna (pohkeeni eivät kestäneet tätä vaan jo muutaman minuutin jälkeen tuntui kuin ne palaisivat, vaikka pidin pohkeita kaukana laatasta sekä Suolakivisauna, jossa oli joka kerta liian kylmä. En myöskään ymmärtänyt saunan hökötystä, jossa paino siirtyy puolelta toiselle. Myös suihkuhuoneessa on pieni sauna, mutta sitä en testannut.

Pukuhuoneista ei ole oikein mitään sanottavaa, osa kaapeista tarvitsisi uusimista, tai niiden lukot. Pukukopit avautuvat avaimella, joka on kiinni rannekkeessa. Rannekkeessa on myös lukija, joka avaa portit. Pyyhkeitä ei tarvitse ottaa huoneesta mukaan vaan ne saa samalla kertaa rannekkeen kanssa kylpylän vastaanotosta, kun vain ilmoittaa huoneensa numeron. Kylpylä on avoinna myös muille kuin hotellin asiakkaille, mutta ihan sopivan rauhallista siellä oli. Olimme tosin arkena. Asiakkaita oli pääasiassa Suomesta, Virosta, ehkä Venäjältä (osa virolaisista, kun puhuu äidinkielenään venäjää, niin on vaikeaa sanoa) ja Ruotsista elleivät olleet suomenruotsalaisia.

Aamulla oli sitten aamiainen, aina odotettu hetki. Kaakao harmittavasti puuttui, mutta Viimsi Spa:n hotelli tarjoaa lettuja! Lisäksi on mainittava, että täällä on varmasti kaikista pehmeimmät croissantin, joihin hotellissa olen törmännyt. Oli parasta, että päätimme viettää kaksi yötä kylpylähotellissa, sillä pienen ruoansulatustauon jälkeen lähdettiin uudestaan saunomaan. Parasta! Kylpyläosastolla on myös pieni baari, josta voi ostaa juotavaa tai esimerkiki jäätelöpuikot.

DSCN9572

Jos haluat nähdä lomamme videon muodossa, Youtube-kanavallani on video lomastamme, pelaamme mm. laivalla Bingoa, koska japsi halusi kokeilla. Hauska kokemus, mitään emme valitettavasti voittaneet. Kun oli aika kirjautua ulos kylpylähotellista, otimme bussin takaisin Tallinnan keskustaan ja menimme elokuviin! Vinkki vitonen, jos sataa tai muuten vain haluaa rentoutua, maksaa 3D-elokuvat puolet vähemmän Virossa kuin Suomessa. Lisäksi elokuvat näytetään useimmiten alkuperäiskielellä ja tekstitykset tulevat viroksi ja venäjäksi. Me kävimme katsomassa elokuvan Ready Player One, joka oli tosi hyvä! Elokuvan jälkeen teimme vähän ostoksia ja menimme läheiseen ketjukahvilaan Revaliin chaille ja sitten olikin jo aika kävellä takaisin terminaaliin.

Somet:

Instagram , Youtube ja Twitter

Kaksi ärrää eli raskausdiabetes ja -reesustekijä

Tänä vuonna en käynyt luistelemassa, vaikka pyrin joka talvi käymään edes kerran. Nyt en ole uskaltanut, sillä mennään jo raskauden viimeisellä kolmanneksella. Aika on mennyt hurjaa vauhtia, kuitenkin, vaikka yhä muistan odottaneeni aikaa, kun raskausappini näyttää 50%.

Nyt jälkeenpäin olen harmitellut, etten pitänyt päiväkirjaa alkuraskaudesta asti (en kyllä tällä hetkelläkään pidä), mutta olen ajatellut kirjoittaa näin jälkeenpäin kaikki mitä muistan (en kuitenkaan tänne blogiin asti). Toinen harmituksen aihe on vatsan kasvu, voi kun olisi edes muutama kuva alkuraskaudesta ja pienemmästä masusta. Ehkä olen joskus uudestaan raskaana ja pystyn korjaamaan nämä ”virheet”, kunhan saan tämän ensimmäisen raskauden kunnialla läpi.

Jo hyvin varhaisessa vaiheessa sain verikokeen kautta tietää veriryhmäni ja reesus-tekijän, tai että se on -. Jonkin aikaa pitikin jännittää onko sikiö myös miinus vaiko plus. No meidän pieni poikamme on +, jonka vuoksi sain jo jollain 20+ raskausviikolla piikin pakaraani. Tämä anti-D immunoglobuliini -pistos annetaan, jotta sekä minä että sikiö saisimme suojan, sillä veremme eivät saa sekoittua.
Jos aihe kiinnostaa enemmän laitan tähän muutaman linkin, josta voit lukea lisää.

Punaisen Ristin sivu: Raskaudenaikaisten veriryhmävasta-aineiden seulontaohjelma Suomessa

Perhesuunnittelusivut: Äidin veriryhmäimmunisaatiot ja reesustekijä

Jos et jaksa käydä linkkaamissani nettisivuilla. Tässä lyhyt Wikipediasta kopioitu teksti:

Ihmisten veriryhmät jaetaan usein myös reesuspositiivisiin (Rh+) ja reesusnegatiivisiin (Rh–). Rh-positiivisilla esiintyy veren punasoluissa antigeeniä, jota Rh-negatiivisilla ei ole. Suomalaisista 84 % on Rh-positiivisia ja 16 % Rh-negatiivisia. Kun äiti on Rh-negatiivinen ja sikiö Rh-positiivinen, ensimmäinen positiivinen lapsi on kunnossa, mutta toisen Rh-positiivisen lapsen kohdalla äiti kehittää vasta-ainetta, joka aiheuttaa lapsessa hemolyyttisen taudin. Hemolyyttinen tauti voi pahimmillaan johtaa lapsen kuolemaan, mutta yleisimmästä, Rh(D)-immunisaatiosta aiheutuvaa hemolyyttistä tautia voidaan ehkäistä ennalta.

Mitään erityisiä toimenpiteitä -reesustekijä ei ole itselleni aiheuttanut, tietysti muutaman ekstraverikokeen ja ylimääräistä huolta. Verikokeissa siis seurataan vasta-aineiden kehittymistä, jotta niihin ehditään tarvittaessa puuttua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

DSCN0136

Verikokeista puheenollen, näitähän otetaan kolme, kun tehdään sokerirasitus. Nimestä voi päätellä, että tällä kokeella tutkitaan raskausdiabeteksen mahdollisuutta. Itse koe ei ollut niin paha mitä aluksi ajattelin. Ensimmäistä kertaa, kun menin verikokeeseen veriryhmän/reesustelijän tutkimista varten, jännitti niin paljon, että meinasin pyörtyä. Sain pastillin ja lasin vettä ja onneksi toisella yrittämällä verikoe saatiin otettua. Sokerirasituksessa verikokeita otetaan kolme! Kahden näistä välissä tulee odottaa tunti, eikä labrasta saa lähteä pois tai syödä mitään, myöskään aamupalaa ei saa syödä, koska ensimmäinen mitattava tulos on paatoarvo.

Mutta kuten sanottu, koe meni kuitenkin nopeasti ohi. Valitettavasti tästäkin sain positiivisen tuloksen ja itselleni todettiin raskausdiabetes helmikuussa, sillä aamupaastoarvo oli koholla viitearvosta. Yksikin yli mennyt luku riittää, joten kävin raskausdiabeteshoitajalla, josta sain tarvittavat välineet verensokerin mittaamiseen. Olenkin monia kertoja mittaillut verensokereita, mutta itseltäni en koskaan. Vaikeaa ei ole, mutta aina harmittaa, kun tulokset menevät yli.
Täällä Helsingissä lääke ja/tai insuliinihoito aloitetaan jos paastoarvo menee kaksi kertaa viikossa yli 5.5mmol tai jos aterian jälkeiset arvot ovat yli 7.8mmol useasti.
Näitä mitataan vuoroviikoin, paastoarvo neljä kertaa viikossa ja päiväseuranta kerran viikossa seitsemän kertaa. Tietysti aivan sinne raskauden loppuun asti. Itselläni aamupaasto on mennyt kerran viikossa yli, mutta nyt tällä viikolla meni kaksi arvoa yli, paastoarvo aamulla sekä ennen päivällistä (päiväseurannassa). Otin yhteyden diabeteshoitajaan ja sain ohjeet viikonlopuksi, jos arvot menevät nyt viikonloppuna vielä yli saan lähetteen sairaalaan. Siellä minulle tietääkseni tarvittaessa määrätään tabletti- ja/tai insuliinihoito, mutta kovasti toivon, että sokerit pysyvät aisoissa. Tulossa siis jännä viikonloppu.

Tiedän, että raskausdiabetes on yleistynyt ja olisikin helpottavaa kuulla muiden kokemuksia näistä molemmista jutuista. Tänä aamuna huomasin, että Hanna Pakarinen oli tehnyt vblogin raskausdiabeteksesta. Minulle voi laittaa myös sähköpostia tiiammarie gmail.com jos julkista kommenttia ei halua kirjoittaa.

DSCN0143

Molemmat kuvat meidän Pärnu-lomalta keväältä 2015.

Yksin synttärikakulla: saksalainen kahvila Cafe Lov Helsingissä

Maaliskuussa täytin taas vuosia, mutta unohdin jo minkä verran. Ajattelin, että vuoden 2018 maaliskuu olisi hyvä aika tehdä jotain uutta, sillä en ole muistaakseni koskaan käynyt yksin yhdessäkään Helsingin kahvilassa. Otin kirjan mukaan, koska olen haaveillut kahvilahetkestä kirjaa lukien. Nyt sen toteutin! Paikaksi valikoitui saksalainen kahvila Cafe Lov, josta luin vasta hiljattain. Kahvila jatkaa vihdoin ”kahvila-sarjaani”. Edellisen osan voit lukea täältä.

Mikä? Missä?
Cafe Lov sijaitsee aika lähellä Helsingin tuomiokirkkoa, Kruununhaassa. Kahvilan omistaa ilmeisesti saksalainen Daniel, joka aiemmin piti kahvilaa nimellä Daja. Kirjaimet L ja V tulevat kahdesta hänen lapsestaan, siitä nimi Lov. Kun kävin torstaina kahvilassa paikalla oli kuitenkin nuori nainen.
Saksalaisuus näkyy toki muussakin kuin omistajan kansalaisuutena. Kahvilasta voi herkkujen lisäksi tilata erilaisia salaatteja sekä Flammkuchenia. Tämä suolainen herkku on kuin pizza, mutta ohuella pohjalla. Enkä ole vielä ikinä maistanut tätä liekkikakkua! Cafe Lov:ssa tarjoillaan myös arkena ja viikonloppuisin buffet-aamiainen.

Osoite: Mariankatu 13 B

Mitä söin?
Koska oli syntymäpäiväni tilasin palan kakkua ja sen seurana kirsikkamehua. Kakku, jonka saksalaista nimeä en enää muista oli oikein hyvä. Ei liian makea, mikä oli juuri sopiva. Olen nykyään aivan ihastunut chai-teehen tai toinen suosikkini on roobois. Päädyin kuitenkin tällä kertaa kirsikkamehuun, joka on minusta aika saksalainen juttu. (Saako tässä muuten harmitella, miten huonosti mistään Suomesta löytyy kirsikkajugurtteja?) Mehu maksoi 2,50€ ja kakunpala 3€ eli sanoisin kahvilan olevan Helsingin edullisempia.

Tunnelma? Kenelle?
Torstaina oli oikein rauhallista, vain muutama asiakas itseni lisäksi. Sisustuksessa eniten huomiota kiinnittää keltaiset tapetoidut seinät, jolta löytyy käkikelloja, jotka ovat tietysti saksalainen keksintö. Muuten huonekalut ovat pääosin tummaa puuta, mutta sisustus ei silti ole liian tumma.
Kahvila sopii mielestäni kaikenikäisille, mutta ovensuu on kapea ja kahvilaan sisään menee muutama rappunen. Ensi näkemältä kahvila onkin isompi, sillä se jatkuu vielä toiseen tilaan. Täältä löytyy kahden hengen pöytiä sekä isommalle seurueelle sopivia.

Palvelu?
Palvelusta ei ole mitään negatiivista sanottavaa, ystävällistä.

Menisinkö uudestaan?
Aion mennä, sillä sekä Flammkuchen että buffet-pöytä kiinnostavat. Mutta saa nyt nähdä milloin, on kiva tutkia eri kahviloita Helsingissä ja siksi tulen varmasti ensin menemään jonnekin muualle.

Cafe Lov saa arvosanaksi 4 pistettä. Arvosteluasteikko löytyy kuvan alta.

Arvosteluasteikko:

5 Ihana, kaikki osui nappiin. Saisinko muuttaa tänne?
4 Viihdyin hyvin, suosittelen kahvilaa
3 Oikein kiva, mutta ei kovin persoonallinen
2 Ok, mutta tuskin tulen toiste
1 En pitänyt yhtään, unohdan paikan olemassaolon

Seuraa minua:

Facebook Instagram Twitter Youtube

TOP10 suosikkikaupunkini

Olen useammassakin blogissa nähnyt listauksia matkabloggaajien suosikkikaupungeista ja päätin nyt vihdoin tehdä oman listani, kun sopivat kymmenen suosikkikaupunkia maailmalta löytyi. Suurin osa kaupungeista sijaitsee Euroopassa ja tämä ei tullut kyllä itselleni yllätyksenä, nautin eniten matkustelusta monipuolisessa Euroopassa. Euroopassa pyrinkin vierailemaan jokaisessa valtiossa. Katsotaan kuinka kauan tähän menee. Tässä nämä suosikkikaupunkini:

I) Berliini

Berliini on suosikkikaupunkini monesta syystä. Olen nämä syyt aiemminkin kertonut, mutta voin kerrata ne vielä. Berliini oli ensimmäinen kaupunki, johon lensin yksin. Sieltä aloitin Interrail-reissuni ja varmasti siksi kyseinen kaupunki on niin lähellä sydäntäni. Toki itse kaupunki teki vaikutuksen. Mitä enemmän opin kaupungista sitä enemmän siitä olen kiinnostunut. Berliini ei todellakaan ole kaunis kaupunki, mutta viihdyn ehkä enemmän boheeminen, ”taiteilijahörhöjen” ja graffittien parissa kuin vaikka hienossa ravintolassa kuuntelemasa pianomusiikkia. Tietysti myös rakastan saksan kieltä, siksi jokin Saksan kaupunki on oltava ykkönen.
Berliinissä olen käynyt tuon vuoden 2009 Interrail-reissun jälkeen useasti, mutta en muista tarkkaa määrää. Luultavasti neljä-viisi kertaa. Haaveenaani on joskus asua Berliinissä esimerkiksi kesä.

DSCN6188

DSCN6937

Nämä muut kaupunkit eivät ole järjestyksessä, koska se nyt on vain mahdoton tehtävä.

II) Kaunas

Hullunkurista sanoa näin Berliinin jälkeen, mutta tykkään enemmän pienemmistä kaupungeista kuin pääkaupungeista/suurkaupungeista. Kaunas oli helppo ottaa haltuun, kaupunki oli kauhean suloinen ja edullinen kohde. Myös henkilökunta oli ystävällistä hostellissa. Tapasin myös liettualaisen kaverini täällä, joten sekin varmasti teki kaupungista mieleenpainuvamman. Löysin myös vanhastakaupungista suloisen Pikku Prinssi magneetin.

DSCN3276

DSCN3288

DSCN3372

III) Hakodate

Japani on täynnä kiinnostavia ja kauniita kaupunkeja, mutta Hakodate vei sydämeni. Tämä melko pieni kaupunki sijaitsee Hokkaidossa eli pohjoisessa. Olisi mielenkiintoista vierailla kaupungissa talvella. Täällä on käytössä ratikkalinjat ja upeita viktoriaanisia taloja, ehdottomia suosikkejani!

IV) Tampere

Suosikkikaupunkini Suomessa on Tampere, jossa asuin kolme vuotta, joten tunnen mielestäni kaupungin melko hyvin. Mielenkiinnolla luen esimerkiksi raitiolinjauutisia ja mielelläni vierailisin kaupungissa vuosittain. Tämän vuoden Matkamessuilla voitin EB:n pisteella bussiliput, joilla ajattelin vierailla Tampereella. Tosin liput ovat voimassa ainoastaan kesäkuuhun asti ja vatsa kasvaa kovaa vauhtia, joten en ole varma saanko lippuja käytetyksi ennen vauvelin syntymää.

näsilinna 045

näsilinna 015

V) Bern

Olen käynyt vain nopealla vierailulla Sveitsin pääkaupungissa, kun tein muutamia viikkoja vapaaehtoistyötä Zürichin vierellä sijaitsevassa kylässä. Tuonne Berniin meille tuli ”paikallisopas”, paikallinen opiskelija, joka toimi myös meidän vapaaehtoisten ”koordinaattorina”. Meidän pieni seitsemän hengen porukka varmasti ehtikin nähdä kaikki Bernin nähtävyydet. Olen kirjoittanut tuosta ajasta esimerkiksi täällä, täällä ja täällä.

VI) Bamberg

Rakas Erasmus-vaihtokaupunkini! Bamberg on Baijerin tai Frankenin helmi. Pieni, mutta niin kiinnostava, kaunis ja vanha. Olen miettinyt kaupunkia paljon vaihtoajan jälkeen ja suorastaan ikävöinyt takaisin. Ihanaa, että sain elää tuon ajan. Jos opiskelijavaihto kiinnostaa, niin en voi suositella kuin lähtemistä!

DSCN0751

DSCN0743

DSCN0752

DSCN8844

VII) Manchester

Vilkas mehiläiskaupunki, jossa olen vieraillut jo kahdesti. Ensin elokuussa 2016 matkalla Lontoosta Skotlantiin ja toisen kerran, kun lempibändini esiintyi saman vuoden joulukuussa. Tamperehan on saanut lempinimensä Manse juurikin tästä työläiskaupungista. Siitä asti, kun tämän jutun kuulin, olen halunnut vierailla Manchesterissa ja huomasinkin muutamia yhtäläisyyksiä. Tosin Tampereella ei ainakaan vielä ole Gay Villagea tai Chinatownia. Manchesterin Chinatown on kyllä pienin näkemäni, mutta Gay Village on todella viehättävä alue kanaalin vieressä. Olen vain pari kertaa kävellyt ohi, koska en ole uskaltanut yksin viettää siellä enempää aikaa, mutta suunnitelmissa on! Toivottavasti pääsen katsomaan lempibändiäni uudestaan kaupunkiin joulukuussa 2018, lippuja tosin myydään jo!
En osaa oikeastaan kertoa miksi Manchesteriin kannattaisi matkustaa tai onko siellä jotain erikoista mitä muualta ei löydä, koska kaupunki on tärkeä asioista, joita en osaa selittää. Nautin vain siellä olosta todella paljon ja haluan oppia tuntemaan kaupunkia enemmän. Vinkkinä, kannattaa laittaa Unfoldtheday seurantaan Instasta, jos Manchester kiinnostaa.

DSCN6615

DSCN6623

DSCN9570

DSCN6641

DSCN6635

VIII) Dublin

Pidin Dublinista heti, kun siellä vierailin. Mielestäni paljon kivempi kuin Lontoo, tosin nyt Lontoo on päässyt tälle top10 listalle. Irlantilaisten aksentista en saa kyllä yhtään selvää. Mieluusti matkustan kaupunkiin joskus uudestaan.

IX) Ljubljana

Slovenian pääkaupunki on mielestäni Euroopan turvallisin. Kävelin ilman huolenhäivää myöhään iltaisin katsomaan paikkoja. Myös lohikäärmesillat, korkeuserot ja komptakti koko miellyttivät. Täällä ei ehkä viikkoa saisi kulumaan, toisaalta epäilen vähän kulttuuritarjonna olevan vilkasta, mutta ehdottomasti haluan matkustaa joskus kaupunkiin uudestaan.

DSCN8347

DSCN8380

DSCN8379

DSCN8407

DSCN8446

X) Lontoo

Yhteenvetona voisi sanoa, että pidän pienistä kaupungeista, jotka on helppo ottaa haltuun tai suurista, jossa on toimiva julkinen liikenne ja kulkea voi minne vain. Luontoa tärkeämpää on kulttuuri, esimerkiksi museot, tapahtumat kaupungissa tai katutaide. nämä kaikki löytyvät ainakin Lontoosta. Olen kaupungissa vieraillut ehkä neljä-viisi kertaa, mutta löydän sieltä aina jotain uutta. Tietysti pitää, jos suinkin vain ehtii, käydä Camden Townissa. Huippupaikka!

Löytyykö samoja kaupunkeja listalta?