Istockphoto
Florida, Yhdysvallat

Ota kaikki irti Floridan-lomasta – 5 vinkkiä onnistuneeseen matkaan

Florida on muutakin kuin rantalöhöilyä ja teemapuistoja: eksoottiset luonnonpaikat, kiivastempoiset urheilutapahtumat ja kanoottiseikkailut täyttävät lomakalenterin nopeasti.

1. Poikkea Evergladesin kansallispuistossa

Evergladesia pidettiin pitkään turhakkeena joka esti kaupunkien kasvamista sisämaahan, mutta sittemmin sen tärkeys osana Floridan ekosysteemiä on huomattu. Kätevä tapa tutustua alueeseen on suunnata esimerkiksi Sawgrass Recreational Parkiin, jossa voi osallistua rämevenekierrokselle.

Pelkkiä näköaloja ei veneretkellä ihastella, sillä vesiltä käsin pääsee bongaamaan myös alligaattoreita. Osaavien oppaiden mukana retki onnistuu turvallisesti, eikä retkelle osallistuvien tarvitse pelätä liian lähelle tulevia alligaattoreita.

2. Mikä ihmeen manaatti? Tutustu sympaattiseen floridalaisotukseen

Manaatit ovat jopa 500-kiloisiksi kasvavia nisäkkäitä, joita monet pitävät Floridan kansalliseläimenä. Lempeästi liikkuvia jättiläisiä on mielenkiintoista seurata, ja erityisesti pienemmät matkalaiset saavat niiden näkemisestä hienon kokemuksen.

Manaatti
Flickr / Kris-Mikael Krister
Floridassa on suuri todennäköisyys nähdä manaatteja.

Manaatteja on helpointa bongata talviaikaan. Eläimet liikkuvat lämpimän veden perässä kohti jokia, missä lähteet pitävät veden yli 22-asteisena. Länsirannikolla Crystal River ja Orlandon pohjoispuolella sijaitseva Blue Spring State Park ovat parhaita paikkoja nähdä suuria määriä manaatteja. Myös Tampassa sijaitsevan TECO-voimalaitoksen läheisyyteen nousee manaatteja, sillä jäähdytykseen käytetty vesi lasketaan takaisin mereen juuri sopivan lämpöisenä.

Monessa paikassa tarjotaan myös snorklausretkiä manaattien kanssa, mutta näihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä manaatteihin koskeminen ja niiden ruokkiminen ei ole suotavaa.

3. Osallistu urheilutapahtumaan

Yhdysvalloissa osataan erinomaisesti luoda unohtumaton show-tunnelma, ja se kannattaa kokea urheilutapahtumassa. NBA- ja NHL-otteluissa ei hiljaista hetkeä juuri tule, ja oheisohjelmaa seuratessa saattaa jopa unohtua koko ottelun seuraaminen.

Floridasta löytyy vilkas ottelukalenteri ja monta joukkuetta eri lajeissa, joten kesäkuukausien ulkopuolella matkustavien kohdalle osuu varmasti mielenkiintoisia matseja – tsekkaa esimerkiksi Miami Dolphinsin, Florida Panthersin ja Tampa Bay Lightningin pelit.

Florida, Yhdysvallat
Flickr / Michael Panse
Floridan-lomalla ei kannata jättää väliin urheilutapahtumassa vierailua, sillä tunnelma vie mukanaan taatusti.

Lippuja voi ostaa joukkueiden omilta sivustoilta tai muilta jälleenmyyntisivustoilta. Esimerkiksi Stubhub.com– ja Viagogo.com-sivustojen kautta saa kätevästi lippuja. Ostaessa kannattaa valita sähköpostitse lähetettävät liput, jotta säästytään postittamisen vaivalta. Monesti sivustojen kautta voi varata myös edullisen parkkipaikan ottelun ajaksi.

4. Vieraile teemapuistossa

Floridassa on loistava valikoima teemapuistoja moneen makuun, ja matkaan kannattaakin sisällyttää ainakin yksi puistovierailu. Osavaltiossa sijaitsevat muun muassa perheen pienimpien rakastama Legoland, merielämään keskittynyt Sea World, satumaailma Disney World sekä elokuvafanien suosikki Universal Studios.

Florida, Yhdysvallat
Flickr / Joe Lin
Teemapuistot tarjoavat kiinnostavia elämyksiä kaikenikäisille.

Lähes kaikki kohteet sopivat kaikenikäisille, ja ne houkuttelevatkin niin aikuis- kuin lapsivieraitakin kaikkialta maailmasta.

5. Tee kanoottiretki

Kanoottiretki on erinomainen tapa viettää rento päivä luonnon parissa. Ympäri Floridaa voi vuokrata kanootteja ja meloa omatoimisesti tai vaihtoehtoisesti varata paikka järjestetyiltä retkiltä.

Pelkästään Floridan sisävesistöissä on satoja kilometrejä kanoottireittejä, joiden varrella voi bongata niin lintuja, kasveja kuin eläimiäkin. Rannikkoalueilla voi hyvällä onnella nähdä delfiinejäkin.

>> Lue lisää vinkkejä Floridaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Antti Kaiponen
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Kris-Mikael Krister, Michael Panse ja Joe Lin

Päivitetty: 31.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 votes, average: 3,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia