Istockphoto
Kap Verden parhaat rannat

Vietä täydellinen rantaloma Kap Verdellä – tässä 5 rantavinkkiä unelmien matkalle

Atlantin valtamerellä sijaitsevalla saariryhmällä on erinomaiset puitteet rantalomalle. Kap Verdeen kuuluvat 13 saarta tarjoavat kilometreittäin postikorttimaista rantaviivaa, ja lämmin ilmasto mahdollistaa rantalöhöilyn läpi vuoden.

Santa Marian ranta Salin saarella

Kap Verden saariryhmä on maailman upeimpia rantakohteita, ja sen huomaa suosituimpiin saariin kuuluvalla Salilla. Saaren tunnetuin matkakohde on Santa Maria jonka pitkä, noin kolmen kilometrin mittainen hienohiekkainen ranta on tyypillinen kapverdeläinen ranta: valkoinen hiekka turkoosia merivettä vasten on kuin suoraan postikortista.

Santa Maria on Kap Verden suosituimpia lomakohteita, mistä syystä myös rannan tuntumassa on erinomaiset palvelut. Lähistöllä on esimerkiksi runsaasti ravintoloita ja baareja.

São Pedron ranta São Vicenten saarella

Vesiurheilusta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa suunnata São Vicenten saarelle, missä on erinomaiset mahdollisuudet muun muassa leijasurffaukseen. São Vicenten tuliperäinen saari poikkeaa monista Kap Verden saarista, sillä hiekka on tummempaa kuin muilla saarilla ja maasto muutenkin hieman karumpaa perinteiseen paratiisimaisemaan verrattuna.

Kap Verden parhaat rannat
Flickr / David
Monien rantojen yhteydessä on lomakeskuksia, joiden palvelut ovat kaikkien käytettävissä.

Santa Monican ranta Boa Vistalla

Idyllisellä Boa Vistan saarella on runsaasti näyttäviä paratiisirantoja, ja noin 22 kilometrin mittainen Santa Monican ranta on saaren parhaimmistoa. Ranta sopii mainiosti niin rauhallisille rantakävelyille, perinteisille rantapäiville kuin surffaamiseenkin. Palveluja on vähän, ja Santa Monica on toistaiseksi onnistunut säilymään melko koskemattomana rantana.

Mukaan on syytä varata runsaasti vettä sekä aurinkovoidetta ja -lasit, sillä vähäisen palvelutarjonnan vuoksi rantapäivää varten kannattaa pakata mukaan kaikki mahdollinen.

Maion saarella sijaitseva Santanan ranta

Rauhallinen Maion saari on mainio kohde rentouttavalle rantalomalle, sillä saari on täynnä upeita rantoja, mutta matkailijoita on huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi suosituilla Boa Vistan tai Salin saarilla. Rannan varrella on muutamia lomakeskuksia palveluineen, mutta pääasiassa Santanan rannalla voi nautiskella pitkistä valkohiekkaisista alueista lähes autioina.

Tarrafalin ranta Santiagolla

Tarrafalin rannan maisema on yhdistelmä valkoista hiekkaa sekä turkoosia merivettä, mutta myös vuoristonäkymiä ja vehreää maastoa. Se tarjoaa matkailijoille mukavasti mahdollisuuksia niin perinteiseen rantapäivään kuin aktiivimatkailuunkin. Tarrafalin ranta tunnetaan erityisesti upeista auringonlaskuistaan, joten rannalle on syytä suunnata myös illansuussa.

>> Löydä edullinen loma Kap Verdellä Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Flickr / David

Päivitetty: 20.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia