Istockphoto
Cancún, Meksiko

Vietä ihana loma Meksikon Cancúnissa – viisi vinkkiä matkallesi!

Jos etsit perinteistä lomakaupunkia, jossa voit nauttia lämpimästä säästä vuoden ympäri, ota suunnaksi Meksikossa sijaitseva Cancúnin lomakaupunki. Tässä viisi tärppiä lomallesi!

Advertisement

ILMOITUS: LUFTHANSA

Vietä onnistunut loma Cancúnissa

Meksikon tunnetuin lomakaupunki Cancún on suomalaisille helppo kohde, joka tarjoaa yhdessä koossa lähes kaiken, mitä lomalta kaipaa: lämpöä, aurinkoa, hyvät hotellit, rantaa ja aktiviteettimahdollisuuksia.

Suomesta voi matkustaa Cancúniin vaivattomasti, sillä tarjolla on muun muassa Lufthansan reittilentoja. Yhtiö liikennöi Frankfurtista suorilla lennoilla Cancúniin kolme kertaa viikossa: tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Helsingistä taas pääsee Frankfurtiin kolme kertaa päivässä, joten Cancúnin lomarannat odottavat suomalaismatkailijoita vain yhden koneenvaihdon päässä.

1. Nauti auringosta ja lämmöstä rannalla

Itä-Meksikossa sijaitseva Cancúnin kaupunki on todellinen lomakeidas, mistä ei puutu lämpöä tai aurinkoa. Keskilämpötila on 25 asteen tuntumassa läpi vuoden, ja lähentelee kesäkuukausina jopa 30 astetta. Lämpimimmät kuukaudet ovat touko–syyskuut, mutta joulu- ja tammikuussakin elohopea nousee lähelle hellelukemia.

Cancún tunnetaan ensisijaisesti rantalomakohteena, ja alueella onkin lukuisia valkohiekkaisia postikorttirantoja. Palmujen reunustamat hiekkarannat saavat useimmat matkailijat valitsemaan kohteekseen Cancúnin. Suosituimmat ja kauneimmat rannat ovat Playa Delfines, Playa Chac Mool, Playa Tortugas sekä Playa Forum.

2. Hurvittele huvipuistoissa

Cancún tarjoaa kävijöille lukuisia huvi- ja teemapuistoja, missä lomapäivät kuluvat kuin siivillä. Tarjolla on hauskoja kohteita niin vesipedoille kuin kulttuurin ystäville ja varmaa on, että aika teemapuistossa sujuu vauhdikkaasti.

Alueen suosituimpia teemapuistoja ovat muun muassa Playa del Carmenissa sijaitseva Xcaret, vesielämyksiä tarjoava Xel-Ha, seikkailupuisto Xplor sekä riemukas vesipuisto All Ritmo Water Park.

3. Kokeile jotain uutta

Trooppisessa lomakohteessa kannattaa antaa mahdollisuus uusille elämyksille, ja Cancúnissa se onnistuu esimerkiksi monipuolisen vesiurheilulajivalikoiman avulla. Lomakohteessa voi kokea ratkiriemukkaita vesielämyksiä muun muassa vesiskootteriajelun, pikaveneiden, lentolautojen, laitesukelluksen tai vaikkapa purjelautailun parissa.

Useat matkatoimistot tarjoavat mahdollisuuden tutustua eri vesiurheilulajeihin, ja hotellit tavallisesti suosittelevat asiakkailleen tiettyjen yritysten palveluja. Jos mielit kokeilla jotain tiettyä lajia, on palveluntarjoaja siis hyvin helppo löytää kysymällä apua omasta hotellista.

4. Juhli yökerhoissa

Todellisena lomakaupunkina tunnettu Cancún tarjoaa laajan valikoiman baareja ja yökerhoja, joissa jatkaa lomapäivää yön pikkutunneille saakka. Monipuolinen iltakulttuuri takaa jotain jokaiseen makuun, ja tarjolla on niin raivokasta reivausta, tunnelmallista pianomusiikkia kuin suosittuja trendiklubejakin.

5. Tee päiväretkiä

Cancúnin keskeinen sijainti Jukatanin niemimaalla mahdollistaa lyhyet etäisyydet alueen kiinnostaviin kohteisiin. Loman aikana kannattaakin tehdä ainakin yksi päiväretki, sillä historialliset meksikolaiskohteet ja kauniit luonnonpaikat tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

Kuuluisin päiväretkikohde Cancúnista on noin 200 kilometrin päässä sijaitsevat Chichén Itzán rauniot. Ellei pitkä ajo kesken loman houkuta, on tarjolla myös monia lähempänä sijaitsevia vaihtoehtoja. Tutustu esimerkiksi Tulumin raunioihin, Isla Mujeresin paratiisimaisemiin tai Cozumelin saaren tunnelmaan ja koe myös aito Meksiko.

Lähde: Lufthansa
Kuvat: Istockphoto

ILMOITUS: LUFTHANSA

Päivitetty: 5.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia