Hyppää sisältöön

Valkoista hiekkaa Dominikaanisessa tasavallassa

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.10.2019
Dominikaaninen tasavalta tunnetaan hehkuvasta hiekastaan ja upeasta Karibian auringosta.

Rantalomailua ja espanjalaisperintöä

Kahdeksan miljoonan asukkaan Dominikaaninen tasavalta jakaa Karibian toiseksi suurimman saaren Hispaniolan naapurimaansa Haitin kanssa. Saaren länsikärki kuuluu Haitille ja Dominikaaninen tasavalta kattaa noin kolme neljännestä sen itäosassa. Maan virallinen kieli on espanja.

Pääosa matkailijoista tulee Dominikaaniseen tasavaltaan aurinkolomalle nauttimaan upeista rannoista. Niitä onkin tarjolla yllin kyllin, ja majoituksen suhteen matkailija voi valita mitä tahansa pienistä majataloista hulppeisiin luksushotelleihin. Rantalomailua aktiivisempaa tekemistä kaipaaville tarjolla on muun muassa golfia, surffausta ja ratsastusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Meripihkaa ja piparkakkuvärejä

Karibian aurinko hemmottelee kävijöitä hellelukemilla – tosin kesäkuusta aina marraskuulle saakka alueen riesana on hurrikaaniriski.

Suosituimpia rantakohteita ovat lainelautailijoiden Cabarete, luonnonkaunis Samana ja pastellisävyinen Puerto Plata, jotka kaikki sijaitsevat saaren pohjoisrannalla.

Juuri Puerto Platan edustalle Kolumbus laivastoineen laski ensimmäistä kertaa ankkurinsa luullen olevansa jossain aivan muualla. Puerto Plata tunnetaan pastellinvärisistä piparkakkutaloistaan, jotka edustavat kirjavaa karibialaishenkeä parhaimmillaan. San Felipen linnoitus ja meripihkamuseo kuuluvat kaupungin pidetyimpiin nähtävyyksiin.

Kallisarvoinen meripihka lukeutuu paikallisin erikoisuuksiin ja meripihkaiset korut ja koriste-esineet ovatkin suosittuja tuliaisia Dominikaanisesta tasavallasta. Keltaisen meripihkan lisäksi tarjolla on punaista, vihreää ja sinistä meripihkaa. Näistä sininen on arvokkainta.

Pääkaupunki Santo Domingo

Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki Santo Domingo tunnetaan latinalaisamerikkalaisesta charmistaan, siirtomaa-aikaisista rakennuksistaan ja railakkaasta yöelämästään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santo Domingon perusti Kristoffer Kolumbuksen veli Bartolomeo vain neljä vuotta saaren löytymisen jälkeen. Nykyisin pääkaupungissa on kolme miljoonaa asukasta. Sen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintölistalle, ja keskiaikaiset korttelit kielivät edelleen espanjalaisvalloittajien perinnöstä. Dominikaaninen tasavalta itsenäistyi jo vuonna 1844, mutta historian kerrokset näkyvät yhä.

>> Lue lisää vinkkejä Dominikaaniseen tasavaltaan!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aktiiviloma Dominikaanisessa tasavallassa

Aktiivilomailijan viisi vinkkiä Dominikaanisen tasavallan paratiisimaisemiin

Kymmenen kaukokohdetta, jotka pitää kokea – lue nopeat faktat vuoden kiehtovimmista kohteista

Dominikaanine tasavalta

Finnairilta kaksi uutta kaukokohdetta ensi talvelle: suorat lennot Sapporoon ja Punta Canaan

Punta Canan lentokentällä on uima-allas

Tämän lomakohteen lentokentällä on uima-allas – katso nousevia ja laskeutuvia koneita vedessä kunnes lentosi lähtee

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja