Espanjalaiset rannat

Tässä taas yksi syy matkustaa Espanjaan: enemmän hyviä rantoja kuin missään muualla maailmassa

Espanjalaisille rannoille on myönnetty eniten kansainvälisiä Blue Flag -lippuja koko maailmassa.

Merkki hyvätasoisesta ja puhtaasta rannasta

Euroopan ympäristösäätiö on myöntänyt Espanjalle enemmän rantojen laadusta kertovia Blue Flag -lippuja kuin millekään muulle maailman maalle. Sininen lippu -merkintä myönnetään vain rannoille, jotka täyttävät ympäristösäätiön tiukat vaatimukset usealla eri osa-alueella.

Rantojen tasoa tarkastellaan muun muassa ympäristön, veden puhtauden ja laadun, rannan turvallisuuden sekä esteettömyyden näkökulmista. Matkailijoiden suosima Espanja on tässä suhteessa maailman kärkikastia, sillä maassa on yhteensä 579 rantaa ja 100 satama-aluetta, jotka ovat saaneet sinisen lipun.

Käytännössä joka viides espanjalaisranta on saanut arvostetun kansainvälisen lippumerkinnän. Vastaavasti taas joka kuudes Blue Flag -ranta sijaitsee Espanjassa. Euroopan ympäristösäätiö on myöntänyt sinisiä lippuja vuodesta 1987 lähtien.

Blue Flag -rantoja sijaitsee kaikkialla Espanjassa, ja vaikka niitä näkee tavallisesti vain merenrantakohteissa, on Espanjassa myös maailman ensimmäinen makeavetinen sisämaaranta, jolle on myönnetty sininen lippu. Se on Costa Dulce de Orellana -ranta, joka sijaitsee Extremaduran itsehallintoalueella Länsi-Espanjassa.

Myös muille rannoista tunnetuille lomakohteille on myönnetty merkittävästi lippuja, ja Espanjan lisäksi sinisiä lippuja on eniten Kreikassa, Ranskassa, Turkissa ja Italiassa.

>> Löydä ihana rantaloma Espanjaan Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Lähde: Blue Flag
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 18.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE