Benidormin kuuluisin pilvenpiirtäjä

Tämä pilvenpiirtäjä rakennettiin Espanjan korkeimmaksi asuintaloksi – seisoo tyhjillään suositussa lomakohteessa

Pilvenpiirtäjistään tunnetussa Benidormissa yhtä rakennusta ei voi olla huomaamatta.

Benidormin kuuluisin rakennus

Espanjassa Costa Blancan rannikolla sijaitseva Benidorm tunnetaan lukuisista pilvenpiirtäjistään ja kaupungin nimeä kantavasta brittiläisestä tv-sarjasta, jota on näytetty myös Suomen televisiossa.

Kukaan Benidormissa viime vuosien aikana vierailleista matkailijoista ei ole voinut olla huomaamatta kaupungin kuuluisinta pilvenpiirtäjää. In Tempo -tornitalo on M-kirjaimen muotoinen pilvenpiirtäjä, joka suunniteltiin koko Espanjan korkeimmaksi asuintaloksi.

Rakennuksessa on 47 kerrosta, ja sen korkeus on 200 metriä. Rakennus koostuu kaksoistorneista, joiden väli on 20 metriä. Tornitalo sijaitsee lähellä Ponienten rantaa.

Kuulostaako täydelliseltä asuinpaikalta? Sitä se ehkä voisi olla, mutta satojen asuntojen rakennus seisoo Benidormissa tyhjillään ja etsii uutta omistajaa.

Vaikeudet ovat seuranneet tornitaloa

Hulppeasta ulkoasusta huolimatta huono onni on seurannut In Tempoa siitä lähtien, kun rakennustyöt aloitettiin vuonna 2006. Aluksi 20-kerroksiseksi suunnitellun tornitalon rakennuttaja innostui lisäämään rakennukseen tuplasti lisää kerroksia.

Pian rakennustöiden aloittamisen jälkeen hanketta koetteli jo Espanjan talouskriisi. Tilannetta pahensi entisestään hissionnettomuus, jossa loukkaantui rakennustyöntekijöitä. Pilvenpiirtäjän valmistuminen vuodeksi 2009 jäi haaveeksi.

Tornitalon rakennustyöt saatettiin päätökseen vuonna 2014, mutta tällä hetkellä se seisoo tyhjillään. Rakennus on parhaillaan myynnissä, ja sen arvoksi on arvioitu noin 90 miljoonaa euroa.

Tornitalon luksusasunnot olivat osa Benidormin suunnitelmaa karistaa maineensa polttarikohteena, johon tullaan juhlimaan halvoilla pakettimatkoilla. Kaupunki on jopa toivonut voivansa kääntää suuntaa ja päästä Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

In Tempo -tornit näkyvät selvästi eri puolilta kaupunkia. Näky on tuttu myös monille lähialueilla kuten Alicantessa ja Alteassa lomailleille matkailijoille, sillä rakennuksen voi bongata autosta Benidormin ohi ajettaessa.

Katso alta kuvat pilvenpiirtäjästä!

Lähde: Atlas Obscura, The Independent
Kuvat: iStockphoto, Getty Images

Päivitetty: 4.1.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia