Inka Khanji
Dubai, Arabiemiraatit

Talvi Dubaissa – viisi vinkkiä onnistuneeseen lomaan

Pakene kotimaan pakkasia Dubain aurinkoon! Lämmöstä huolimatta kaupungissa voi nauttia talven tunnelmasta.

1. Kansallispäivän värikäs paraati

Arabiemiraattien kansallispäivää vietetään 2. joulukuuta, ja vuonna 2017 päivää juhlitaan 46. kertaa. Kansallispäivän kunniaksi Dubaissa järjestetään näyttävä paraati keskustan Sheikh Mohammed Bin Rashid boulevard -kadulla, missä värikkäät ajoneuvot, maskotit ja esiintyvät tuovat juhlatunnelmaa.

Dubai, Arabiemiraatit
Dubai Tourism
Arabiemiraattien kansallispäivä näkyy hyvin näyttävästi myös Dubaissa.

Paraati luikertelee kaupungin tunnetuimpien nähtävyyksien – esimerkiksi maailman korkeimman rakennuksen Burj Khalifan sekä maailman suurimman ostoskeskuksen Dubai Mallin – liepeiltä. Paraatin lisäksi kansallispäivää juhlistetaan muun muassa lippuseremonioilla, ilotulituksilla, tanssiesityksillä ja elävällä musiikilla.

2. Joulumarkkinat arabityyliin

Dubain paikallinen ostosalue Souk Madinat Jumeirah henkii joulun alla todellista talvitunnelmaa, ja paikalla on muun muassa joulujuna, pukinpaja ja luistinrata. Kojuissa kaupitellaan muun muassa jouluherkkuja. Alue on tunnettu ostospaikka, sillä se muistuttaa perinteistä Lähi-idän markkinapaikkaa.

Souk Madinat Jumeirah tarjoaa kävijöille myös monia matkamuistomyymälöitä ja tunnelmallisia koru- ja sisustuskauppoja. Lisäksi alueella on myös yli 20 ravintolaa.

Dubai, Arabiemiraatit
Dubai Tourism
Dubai Fountain -suihkulähde on kaupungin tunnetuimpia.

3. Luistele keskellä kesää

Vaikka Dubai onkin rakennettu keskelle aavikkoa, voi kaupungissa siitä huolimatta luistella lämpötilasta huolimatta. Dubai Mall -ostoskeskuksen yhteydessä on nimittäin luistinrata, jossa on helppo virittäytyä joulutunnelmaan. Lisäksi alueella on joulumarkkinat, missä voi nähdä myös tonttuja.

4. Uudenvuoden upea ilotulitus

Dubain näyttävimpiin lukeutuva ilotulitus järjestetään Burj Khalifan liepeillä, ja se tarjoaa mainion syyn nauttia vuoden viimeisen päivän tunnelmasta jossakin kaupungin ulkoilmaravintoloista. Esimerkiksi ikonisen Dubai Fountain -suihkulähteen lähiravintolat sopivat erinomaisesti uudenvuoden tunnelmointiin.

Dubai, Arabiemiraatit
Dubai Tourism
Lukuisat ravintolat tarjoavat erinomaisen näkymän ilotulituksille.

Suosittu paikka katsella uudenvuoden ilotulitusta on esimerkiksi viiden tähden Palace Downtown -hotelli, mistä näkyvät sekä Burj Khalifa että ikoninen Dubai Fountain -suihkulähde. Myös aasialainen Thiptar-ravintola, latinalaisamerikkalainen Asado-ravintola sekä JW Marriottin kattobaari ovat hyviä paikkoja katsella ilotulitusta.

5. Shoppaile Dubaissa

Vuosittain järjestettävä ostosfestivaali Dubai Shopping Festival on kaupungin suosituimpia tapahtumia, ja järjestetään 26. joulukuuta 2017–27. tammikuuta 2018.

Dubai, Arabiemiraatit
Dubai Tourism
Joulu–tammikuun ostosfestivaalin aikana on rutkasti erinomaisia tarjouksia.

Oivallisten löytöjen lisäksi ostosfestivaalin humussa pääsee tutustumaan kaupungin kulttuuriin elävän musiikin ja viihdetapahtumien muodossa.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Dubai Tourism
Kuvat: Inka Khanji ja Dubai Tourism

Päivitetty: 27.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia