Mauritius

Tältä näyttävät tosimaailman paratiisirannat – katso kuvat Mauritiukselta

Afrikan itäpuolella Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius on yllättävä rantakohde, jossa kulttuurit yhdistyvät ja lämpöä ei puutu.

Pieni paratiisisaari yllättää matkailijan

Madagaskarin itäpuolella sijaitseva Mauritius on varsin pieni saari, sillä se on vain 46 kilometriä leveä ja 65 kilometriä pitkä. Pienellä saarella on 1,3 miljoonaa asukasta, joten lomalaiset eivät ole ainoita, joita lämmin ilmasto ja eksoottinen kulttuuri houkuttelevat.

Mauritius onkin usean kulttuurin sulatusuuni, sillä saarella yhdistyvät aikaisempien vallottajien Portugalin ja Alankomaiden kulttuurit Afrikan trooppisen lempeään ilmastoon. Upea rantakohde on esimerkiksi monien häämatkalaisten lomakohde.

Katso kuvat Mauritiuksen paratiisirannoilta ja ihastu!

1. Turkoosia vettä silmänkantamattomiin

Saarivaltiossa riittää vettä ja rannoilla vastassa on loppumattomalta tuntuva turkoosinsininen meri. Yhdistettynä rantojen vitivalkoiseen hiekkaan näkymä sulattaa paatuneimmankin kaupunkilomailijan sydämen.

2. Nauti palmumaisemista

Merellisten näkymien lisäksi Mauritius tarjoaa matkailijalle runsaasti postikorteista tuttuja palmumaisemia.

3. Ihastele vaikuttavaa luontoa

Mauritiuksella on useita luonnonpuistoja, jotka tuovat vaihtelua rantamaisemiin. Puistoissa voi ihailla vaikkapa vesiputouksia, tiheitä viidakkoja tai korkeuksiin kohoavia vuoristoja.

4. Älä unohda kaupunkeja

Vaikka rannalla makoilu ja maisemien ihastelu on monelle loman tärkein asia, kannattaa Mauritiuksella tutustua myös kaupunkeihin. Esimerkiksi saarivaltion pääkaupunki, Mauritiuksen luoteisrannikolla sijaitseva Port Louis on mielenkiintoinen käyntikohde rantapäivien lomassa.

5. Maistele paikallisia herkkuja

Matkailija törmää Mauritiuksella valtavaan valikoimaan eksoottisia hedelmiä, mutta niiden lisäksi herkuttelijaa hemmotellaan myös kreolilaisella keittiöllä, joka on täynnä makuja. Unohda ennakkoluulot ja maistele varauksetta uusia ruokia!

>> Ihastuitko Mauritiukseen? Etsi halvat lennot paratiisisaarelle Rantapallon lentohaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Getty Images

Osallistu arvontaan ja voita lennot ihanille paratiisirannoille! >>

Päivitetty: 17.2.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 4,25 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Minun elämäni unelma, joka vieläkin toteutumatta, on päästä kerran elämässä Mauritiukselle vaikka siellä on kaiken upeuden keskellä myös ihmissalakuljetusta!

Omaishoitajana olis ihana päästä lepäämään Mauritiuksen ihanille rannoille. Ottaisin mukaan myös hoidettavani vielä kun sairauden vuoksi pystyy hänen kuntonsa vuoksi. Katsotaan miten onni suosii <3

artikkelin kirjoittaja voisi hieman perehtyä mauritiuksen historiaan, ranska on varmaan jättänyt suurimman vaikutuksen sen historiaan ja englanti on vieläkin virallisena kielenä, samoin intialla on erittäin suuri vaikutus sen nykykulttuuriin, siellä on eniten intialaista perää olevia asukkaita.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE