Kos, Kreikka

Tämä kreikkalainen lomasaari on tuttu monille suomalaisille – tunnetko nämä Kosin maisemat?

Kreikkalainen Kos on bilesaaren maineestaan huolimatta sopiva matkakohde jokaiselle rentoa aurinkolomaa, herkullista ruokaa sekä kiinnostavia kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä etsivälle matkailijalle.

Kos tarjoaa kulttuuria, rantaa ja aktiviteetteja

Kreikalle kuuluva, Egeanmerellä sijaitseva Kos on tunnettu bilesaari, mutta railakkaasta maineesta huolimatta monipuolinen saari sopii rennon rantaloman kohteeksi myös lapsiperheille. Kos on sopiva matkakohde myös esimerkiksi kulttuuri- ja rantalomalle sekä aktiivimatkalle.

Monipuolisuuden lisäksi Kosin valtti on ilmasto, sillä sijaintinsa vuoksi se on ihanteellinen matkakohde lähes vuoden ympäri. Lämpömittari keikkuu 20 asteen tuntumassa jo huhtikuussa, ja lämpöä riittää pitkälle marraskuuhun saakka. Talvikuukausien keskilämpötila on noin kymmenen astetta, joten Kos tarjoaa silloinkin Suomeen nähden lämpimän pakopaikan pohjoisen paukkupakkasista.

Lähde rantalomalle Kosille – katso kuvat ja ihastu!

1. Vietä rentouttava loma

Kos on mainio kohde rentouttavalle lomalle, jonka aikana ehtii mainiosti ladata akut arjen haasteita varten. Sympaattisen saaren letkeä tunnelma vie mukanaan, ja päivät kuluvat helposti uima-altaalla tai vaikkapa suositulla Lambin hiekkarannalla makoillessa.

2. Kiertele saaren pääkaupungissa

Kosin saaren sananniminen pääkaupunki on paitsi saaren suosituin lomakohde, myös 30 000 asukkaan kotikaupunki. Pienen kaupungin tunnelmalliset kadut ja kreikkalaisille rakennuksille tyypilliset värit yhdistettynä kirjavien kukkien väriloistoon tarjoavat katseltavaa pitkäksi aikaa.

3. Seikkaile luonnossa

Vaikka Kosin rannat ja hotellien pehmeät rantatuolit ovat mainioita paikkoja viettää lomaa, kannattaa yksi päivä uhrata myös Kosin saaren luonnon tutkimiseen. Pieneltä saarelta löytyy monipuolisia luontokohteita majesteettisista kukkulamaisemista romanttisiin kukkaketoihin – upeita rantanäkymiä unohtamatta.

4. Kurkista myös veden alle

Rantapäivä sujuu nopeasti snorklaillessa, ja Kosin saaren edustalla onkin mainiot mahdollisuudet vedenalaisen elämän tarkasteluun. Snorklaus on helppoa ensikertalaisellekin ja siihen jää nopeasti koukkuun!

5. Älä unohda historiallisia nähtävyyksiä

Kosin tunnetuin historiallinen nähtävyys on hieman pääkaupungin ulkopuolella sijaitseva Asklepionin temppelialue, jossa toimi muinoin myös sairaala. Hippokrateelle kuulunut temppeli on merkittävä koko Kreikan mittakaavassa, ja historiallisesti tärkeällä alueella kannattaa vierailla paitsi kulttuurielämyksen, myös sieltä avautuvien maisemien vuoksi.

>> Haaveiletko matkasta Kosille? Löydä halpa matka Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto ja Getty Images

Päivitetty: 13.4.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 4,22 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE