Kaunis Hvar on Kroatian luksussaari

Hvarin saari tarjoaa matkailijalle upeita maisemia, palmurantoja ja Välimeren rentoa tunnelmaa laadukkaissa puitteissa. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Hvar, Kroatia

Täällä Adrianmeri on kauneimmillaan: esittelyssä Hvarin parhaat rannat

Esittelyssä Hvarin saaren parhaat paikat uimareille ja auringonpalvojille.

Hvarilla voit löytää oman pienen rantapoukamasi

Kroatian eteläisellä rannikolla sijaitsevan Hvarin saaren rantaviivaa rytmittävät lukuisat ja taas lukuisat pienet lahdet ja suojaisat poukamat. Niistä toiset ovat jyrkkää kalliota ja toiset pehmeän hienoa hiekkaa – monet jotakin tältä väliltä.

Tyypillistä Hvarin rannoille on, että ne eivät pääasiallisesti ole turistien massarantoja, vaan monet niistä ovat pysyneet luonnontilaisina. Toki suosituimmat rannoista ovat keränneet ympärilleen myös palvelutarjontaa, mutta silti leimallisinta tällä Kroatian suurimmalla saarella on se, että jokainen voi halutessaan löytää myös oman rauhallisen nurkkansa rantapäivästä nauttimiseen.

Esittelyssä viisi poimintaa Hvarin hienoista rantapaikoista!

1. Hvarin kaupungin rannat

Hvarin kaupungin parhaat rannat löytyvät keskustan länsipuolelta. Hotelli Amforan edustalla sijaitsevalle Amfora Grand Beachille on keskustasta ja kaupungin satamasta vajaan varttitunnin kävelymatka. Samalla suunnalla hieman kauempana sijaitsevat hotelli Sirenan ranta sekä Kamp Viran ranta ovat myös kauniita ja viihtyisiä uimapaikkoja. Kamp Viran ranta sopii hyvin lapsiperheiden ajanviettoon.

2. Stari Gradin rannat

Stari Gradin lahtea reunustavat mukavat rannat molemmin puolin. Eteläinen ranta Boricin suunnalla on rauhallisempi, pohjoisessa väkeä on enemmän. Monet Hvarin rannoista ovat joko kalliorantoja, pikkukiveä tai yhdistelmä näitä sekä hiekkarantaa.

3. Etelärannikon hiljaiset rannat

Hvarin etelärannikolla on paljon hiljaisia rantapuokamia, joista osan tavoittaa vain patikoiden. Esimerkiksi Dubovican ranta tunnetaan kauniina ja viehättävänä uimapaikkana. Idyllisiä maisemia tarjoavat Zaracen kylän kahden rannan, Velo Zaracen ja Malo Zaracen, mukulakiviset poukamat.

Robinson’s Beachina eli Robinsonin rantana tunnettu pieni lahti on naturistien suosima paikka Hvarilla. Paikalle pääsee kävelemällä noin kolme varttia Hvarin kaupungista kohti Milnaa.

4. Grebišćen ranta

Hvarin pohjoispuolen rannoista Grebišće sopii pehmeistä ja loivista rannoista pitäville. Täällä hiekka on pehmeää ja meri syvenee hitaammin kuin monilla muilla Hvarin rannoilla. Jelsan pikkukaupungin itäpuolella sijaitsevalle rannalle kuljetaan leirintäalueen poikki. Leirintäalueen yhteydessä on tarjolla myös kahvilapalvelut ja muita fasiliteetteja, joita myös rannan auringonottajat voivat hyödyntää.

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 17.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (3 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia