San Vito lo Capo, Sisilia

Sisilian ihanimmat aurinkorannat – Top 5

Täällä auringonpalvoja viihtyy! Esittelyssä Sisilian upeimmat hiekkarannat.

Seikkaile ja etsi oma suosikkirantasi

Monet Sisilian parhaista rannoista löytyvät etelärannikolta, mutta myös saaren pohjoisosassa on useita hienoja hiekkarantoja. Välimeren vesi on täällä kirkasta, rannat puhdasvetisiä ja kesät italialaiseen tapaan kuumia ja paahteisia.

Kokosimme esittelyyn viisi tunnettua rantaa – Sisilian pitkä kesä houkuttaa auringonpalvojia kiertämään vaikka koko listan läpi. Eniten saat lomastasi irti, kun tutustut näiden suosittujen turistirantojen lisäksi myös saaren hiljaisempiin kolkkiin ja etsit omat suosikkisi pienempien poukamien joukosta. Niitäkin Sisiliassa nimittäin riittää.

1. Spiaggia di San Vito lo Capo

Sisilian luoteisosassa sijaitseva San Vito lo Capon pikkukaupunki on yksi saaren suosituimmista rantakohteista. San Vito lo Capon pitkän ja vaaleahiekkaisen rannan vesi on kirkkaan turkoosia ja pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn. Ranta syvenee loivasti, joten se sopii rantavalinnaksi myös lasten kanssa lomailevalle.

San Vito lo Capon ranta on jaettu maksullisiin ja ilmaisiin alueisiin. Molemmilla alueilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja. Paikka on suosittu lomailijoiden keskuudessa ja ranta-alueen palvelut ovat monipuoliset. Ranta-alueella järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia.

2. Scala dei Turchi

Sisilian etelärannikolla sijaitseva Scala dei Turchin erikoisuus on porrasmainen kalliomuodostelma, jolla kiipeily on suosittua ajanvietettä. Porrasmuodostelma on syntynyt vaalean kalkki- ja merkelikiven kulumisen seurauksena.

Kalliomuodostelman molemmin puolin on rantakaistaleet, joihin voi erikoisilla kallioilla kiipeilyn jälkeen asettua ottamaan aurinkoa tai uimaan. Kesäaikaan rannalle on bussikuljetus läheisestä Porto Empedoclen kaupungista, mutta helpoimmin paikalle pääsee vuokra-autolla.

3. Isola Bella

Taorminan – tai kenties koko Sisiliankin – tunnetuin ranta Isola Bella on viehättävä käyntikohde olitpa uintiaikeissa tai et. Rannan edustalla on pienen pieni Isola Bellan saari, jolle kuljetaan Taorminasta köysiradalla. Saaren historialliset rakennukset ovat toimineet välillä yksityisasuntoina ja välillä hotellikäytössä.

Rannalla on sekä maksuttomia että maksullisia kaistaleita ja hyvät peruspalvelut. Isola Bellan ranta on mukulakiveä ja meri syvenee täällä nopeasti, joten lasten kanssa lomailevan kannattaa huolehtia turvallisuudesta.

4. Porto di Ponente

Etsitkö jotakin erilaista? Porto di Ponente on Sisilian Liparisaariin kuuluvan Vulcano-saaren erikoinen mustahiekkainen ranta. Vesi on täällä lämmintä ja tulta syöksevän saaren ympäristö mitä erikoisin. Varo mustaa hiekkaa, joka värinsä vuoksi imee lämpöä ja saattaa kuumina päivinä polttaa jalkojen alla.

5. Lungomare

Cefalùn Lungomare on aivan kaupungin keskustan tuntumassa sijaitseva pitkä ranta, joka sopii hyvin koko perheen rantapäivän kohteeksi. Kullanvärinen hiekka on hienoa ja rannalta voi vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja helposti. Eriyisen kaunista täällä on auringonlaskun aikaan. Jos tulet päiväretkelle Cefalùun Sisilian muista kohteista, ajoita rantakävely hetkeen juuri ennen illan hämärtymistä.

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Paolo Zacchi

Päivitetty: 22.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5.00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia