Thaimaa

Onko edessä loma Thaimaassa? Vältä yleinen ensimmäisen päivän moka: ”Ihan joka ikinen tekee näin”

Thaimaan kuumaan aurinkoon tottumaton iho palaa nopeasti loman alussa, mistä syystä matkan alussa onkin syytä ottaa aurinkoa hyvin harkitusti.

Älä polta ihoa Thaimaan auringossa

Thaimaassa palkittua Aava Resort -hotellia pitävät suomalaiset Kati Häkkinen ja Atte Savisalo tietävät, mitä klassikkomokia kaikki matkailijat tekevät lomamatkallaan. Tyypillisin virhe sattuu jo ensimmäisenä matkapäivänä – ja saattaa pahimmillaan pilata koko loman.

Hotellinomistajien mukaan niin suomalaiset kuin muutkin matkailijat haluavat ottaa kaiken irti Thaimaan lämpimästä auringosta jo ensimmäisenä päivänä. Siitä syystä he ottavat aurinkoa varomattomasti tai huonosti suojattuna, tavoitteenaan kaunis rusketus.

– Tulos on se, että matkailijat ovat niin punaisia, että heidät tekisi mieli lähettää sairaalaan, täräyttää Kati Häkkinen.

Ensimmäisen lomapäivän palovammoja hoidetaan ahkerasti seuraavina päivinä, ja luksushotellin omistajat kertovatkin palanutta ihoa helpottavan aloe vera -hieronnan olevan kylpylähotellin suosituimpia hoitoja.

– Erityisesti silloin kun meillä on pohjoismaisia vieraita, tilaamme aloe veraa jopa kolme kertaa viikossa, sillä ihmiset polttavat itsensä niin pahasti. Heidän pitäisi pysytellä poissa auringosta mutta se ei tunnu olevan mahdollista, kun kerta ovat lomalle tulleet, Häkkinen ihmettelee.

>> Lue myös: Palaneet kasvot ja kosketusherkkä iho – tässä suomalaisten auringonottokokemuksia

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 13.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 1,89 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

3 kommenttia

Ei mun nahka ainakaan palanut ekana päivänä, vietin koko päivän baarissa tais mennä tokaKIN päivä.

Valkoinen ihminen ei kuulu aurinkoon Thaimaassa asunneen ja siellä lomailleena voin sanoa etten koskaan mene suoraan auringonpaisteeseen jos sen voin välttää ja jos joudun näin tekemään suojaan ihoni.
Kuitenkin aina palattuani suomeen saan kuulla kuinka ruskettunut olen .. muistakaa iho muistaa

Sama täällä, tulin viikko sitten Thaimaasta, enkä todellakaan polttanut ihoani.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE