Zákinthos, Kreikka

Oletko ihmetellyt tätä Kreikan lomarannoilla? Tässä syy erikoisiin rakennelmiin

Kreikan lomakohteiden hiekkarannoilla kohoavat erikoiset rakennelmat herättävät kummastusta lomailijoissa, mutta niiden olemassaololle on varsin sympaattinen syy.

Kehikot merikilpikonnien suojelua varten

Aurinkovarjojen, pyyhkeiden ja rantatuolien lomassa kohoavat matalat kehikot ovat tuttu näky Kreikan lomarannoilla, mutta siitä huolimatta niiden tarkoitus ei ole selvä kaikille matkailijoille.

Kreikan saarista erityisesti Kreetalla ja Zákinthoksella näkyy runsaasti rakennelmia, joiden syy on hyvin sympaattinen: ne suojelevat merikilpikonnien pesiä. Lomasaaret ovatkin paitsi matkailijoiden myös merikilpikonnien suosiossa, ja uhanalaiset eläimet munivat juuri näillä ranta-alueilla.

Kilpikonnien munimisaikaan kesäkaudella esimerkiksi Zákinthoksen saaren edustalla sijaitsevan Laganasin lahden rannat täyttyvät erittäin uhanalaisten valekarettikilpikonnien pesistä. Aamuisin rannalla kiertelevät vapaaehtoiset merkitsevät yön aikana syntyneet pesät puu- tai metallikehikoilla, jotta kävijät osaavat varoa helposti rikkoutuvia munia.

Merikilpikonnien suojelun takia rannat myös suljetaan pesimäkauden aikana iltaisin. Samasta syystä rantojen läheisyyteen ei ole rakennettu hotelleja tai ravintoloita, sillä niiden valot ja meteli voisivat häiritä pimeässä suunnistavia kilpikonnia.

>> Lue lisää vinkkejä Kreikkaan!

Teksti ja kuva: Inka Khanji

Toimittaja osallistui Zákinthoksen kaupungin matkailun järjestämälle pressimatkalle lokakuussa 2016.

Päivitetty: 10.1.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE