Portugalin Aveiro tunnetaan värikkäistä taloistaan

No vau! Miten on mahdollista, että tämä satumainen kaupunki on pysynyt lähes salaisuutena? Helppo kohde myös Suomesta

Vielä ehdit – tämä satumaisen näköinen kaupunki ei ole muuttunut turistirysäksi.

Aveiro on kuin Venetsia, mutta ilman turistimassoja

Suomalaismatkailijoiden keskuudessa Portugali on aina jäänyt hieman tunnetumman naapurinsa Espanjan varjoon. Nopeasti suosiotaan kasvattava maa on kuitenkin juuri nyt ajankohtainen: lentoreitille pääkaupunkiin on tulossa kilpailua Finnairin avatessa suoran yhteyden Helsingistä Lissaboniin kesällä 2018.

Portugalissa matkustetaan yleensä Lissaboniin, Algarven kaltaisiin rantakohteisiin tai pohjoisen Portoon. Harvemmin puhutaan kuitenkaan Aveirosta – lähes satumaisen näköisestä kaupungista, joka on suurelle osalle matkailijoista täysin tuntematon kohde.

Vajaan 80 000 asukkaan Aveiro tunnetaan parhaiten kolmesta asiasta. Kaupungin kanaalit ovat ansainneet sille lempinimen Portugalin Venetsiana, mutta yhtä vaikuttavan näyn muodostavat Costa Novan ranta-alueen värikkäät talot. Lisäksi Aveirosta löytyy näyttäviä Art Nouveau -tyylisiä rakennuksia.

Itse Aveiron kaupunki on rakentunut sisämaahan, josta voi liikkua kanaaleja pitkin rannalle. Gondoliajelu onkin Aveirossa lähes yhtä pakollinen ohjelmanumero kuin Venetsiassakin. Karamellinväriset, raidalliset talot ovat Costa Novan rannan maamerkkejä, joiden edessä poseeraamista matkailija ei voi vastustaa.

Aveiro sijaitsee Portugalin länsirannikolla alle tunnin ajomatkan päässä Porton kaupungista. Portosta voi helposti tehdä retken Aveiroon joko junalla tai omalla vuokra-autolla.

Amerikkalainen verkkosivusto BuzzFeed listasi hiljattain paikkoja, jotka näyttävät olevan kuin suoraan elokuvan lavasteista. Listalle päätyivät muun muassa Aveiro sekä Suomen Muumimaailma. Aveiro on myös valittu Euroopan kymmenen parhaan jugend-kaupungin joukkoon brittilehti The Guardianin toimesta.

Katso alta kuvia Aveirosta – haluatko sinäkin seuraavaksi tänne?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde: Visit Portugal
Kuvat: Flickr / François Philipp, Getty Images

Päivitetty: 12.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia