Thaimaan saarihyppely

Näin onnistuu Thaimaan saarihyppely – vinkit ensikertalaiselle

Thaimaan saariin on helppo tutustua myös lyhyen matkan aikana, sillä matkailijoiden suosima saarihyppely on näppärä tapa nähdä monta kohdetta yhdellä kertaa.

1. Valitse alue

Kaikkein suosituin alue saarihyppelyyn Thaimaassa on Andamaanienmeri, jossa sijaitsee lukuisia paratiisisaaria. Andamaanienmeren lisäksi myös Siaminlahti on tunnettu saarihyppelyalue. Siellä sijaitsevat esimerkiksi Koh Samuin ja Koh Phanganin saaret.

Ennen tarkkojen suunnitelmien tekoa onkin hyvä päättää, missä päin Thaimaata aikoo saarihyppelyn toteuttaa. Saarihyppely tarkoittaa saarelta toiselle siirtymistä, mikä hoituu kaikkein kätevimmin silloin, kun saaret sijaitsevat lähellä toisiaan. Se auttaa välttämään pitkät etäisyydet ja sitä kautta puuduttaviksi venyvät laivamatkat.

2. Sopiva määrä saaria suhteessa aikaan

Thaimaassa on lähes loputtomasti kiehtovia saaria, jotka kaikki tarjoavat matkailijalle mielenkiintoista nähtävää. Saarihyppelyä suunnitellessa on kuitenkin hyvä pitää järki mukana ja valita reitille mieluummin liian vähän kuin liian paljon saaria.

Mieti kuinka paljon haluat viettää aikaa kullakin saarella ja huomioi suunnitelmissasi myös matkapäivät. Välimatkasta riippumatta saarelta toiselle siirtymiseen menee usein melkein koko päivä, joten mitä useamman saaren sisällytät matkaasi, sitä enemmän joudut varaamaan aikaa myös matkustamiseen.

Thaimaan saarihyppely
Saarten väliset matkat sujuvat vauhdilla pienen pikaveneen kyydissä. Tarjolla on myös edullisempia vaihtoehtoja, jotka ovat hitaampia.

3. Liikkuminen saarelta toiselle

Saarihyppely on Thaimaassa hyvin suosittua, ja erityisesti tunnettujen lomasaarten välillä liikkumiseen on tarjolla runsaasti vaihtoehtoja. Nopein tapa päästä saarelta toiselle on varata paikka pikaveneestä. Muita vaihtoehtoja ovat hitaammat laivat, jotka ovat usein myös pikaveneitä edullisempia.

Saarihyppelyn hintataso saattaa yllättää useimmat matkailijat, sillä halpana maana pidetyssä Thaimaassa osataan myös rahastaa matkailijoita. Erityisesti pikavenematkat maksavat useita kymmeniä euroja, mikä voi nostaa matkabudjetin nopeasti varsinkin silloin, jos matkoja on samalla saarihyppelylomalla useita. Hinnat löytyvät helposti laivayhtiöiden verkkosivuilta, joten hintatasoon on helppo varautua etukäteen.

4. Huomioi saarten hintataso budjetissa

Paratiisirantojen perässä matkailevat joutuvat raottamaan lompakkoaan huomattavasti enemmän saarilla kuin mantereella, sillä saarten hintataso voi olla jopa moninkertainen esimerkiksi Thaimaan pääkaupunkiin Bangkokiin nähden. Saarten kalleus ei tule yllätyksenä, koska lähes kaikki raaka-aineet on kuljetettava laivoilla saarille.

Myös matkailijat ovat vaikuttaneet hintatason nousemiseen, sillä monet Thaimaan saaret elävät yksinomaan matkailusta. Länsimaiseen hintatasoon tottuneilta matkailijoilta voikin pyytää kalliimpaa hintaa kuin paikallisilta, mikä näkyy lomasaarilla.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 24.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia