Flickr / Thilo Hilberer
Liparisaarten Alicudi on Italian LSD-saari

Miksi ihmeessä tätä paikkaa kutsutaan Italian LSD-saareksi? Postikorttimaisemien takana on hämärä salaisuus

Idyllisen saaren asukkaat eivät edes tienneet olevansa huumaavan aineen vaikutuksen alaisena.

Italian LSD-saari

Suuri osa matkailijoista ei ole ikinä kuullut Alicudin saaresta. Sisilian pohjoispuolella sijaitseva saari tuntuu olevan kaukana Italian suosituimpien lomakohteiden hulinasta. Rauhallisiin Liparisaariin kuuluvalla Alicudilla voi nauttia paikasta, jota massat eivät vielä ole löytäneet.

Mutta kuka uskoisi Alicudin hämäräperäistä salaisuutta saarena, jonka asukkaat olivat päivittäin LSD:n vaikutuksen alaisina? Käsittämättömältä kuulostavan faktan takana on erikoinen selitys.

Alicudin saarella emännät leipoivat aikoinaan vaaleaa ruisleipää päivittäin koko saaren väelle. Kukaan ei kuitenkaan arvannut, että rukiiseen oli tarttunut torajyvää, josta muodostuu ergotamiinia. Ergotamiini on puolestaan vahvoja hallusinaatioita aiheuttavan psykedeelisen huumeen LSD:n ainesosa.

Asukkaat saivat siis päivittäisen annoksen LSD:tä ikään katsomatta, ja olivat huumeen vaikutuksen alaisena tietämättään – jo ennen kuin LSD varsinaisesti keksittiin sveitsiläisen tiedemiehen toimesta 1930-luvulla. Huumaavaa leipää syötiin Alicudilla jopa aina 1950-luvulle saakka.

– Kyseessä oli ruokavaliovirhe ja paha tapa, jonka aiheuttivat köyhyys, syrjäinen sijainti sekä hygienian laiminlyönti. Mitään ruokaa ei heitetty pois, vaan jopa pilaantuneet leivät ja pastat syötiin, kertoo paikallinen historioitsija Pino La Greca.

Altistuminen aineelle saattoi aiheuttaa esimerkiksi maanisuutta tai psykoosin.

Alicudin lentävät naiset

Saarelaisten tahattomat LSD-tripit tarkoittivat erilaisia näkyjä, joista he tekivät tosia jutellessaan toistensa kanssa. Yhä tänäkin päivänä Alicudin saarella elää lentävien noitien legenda, joka syntyi asukkaiden hallusinaatioista.

Paikallisten raportoitiin nähneen myös esimerkiksi kummituksia sekä aaseiksi ja lehmiksi muuttuvia miehiä. Alicudin satamasta löytyy seinämaalauksia lentävistä naisista, joiden hiukset hulmuavat tuulessa.

Kaikki eivät ole halukkaita puhumaan saaren värikkäästä historiasta. Monet paikalliset eivät edelleenkään usko “hullun leivän” vaikutuksiin, vaan pitävät näkyjä taikuutena tai ihmeenä.

Alicudille ei ole suoraa lauttayhteyttä Sisiliasta, mutta sinne voi matkustaa lautalla Liparin saaren kautta. Saarelle voi tehdä päiväretken tai halutessaan myös majoittua siellä yön yli. Matkailijoita houkuttelee Alicudin rauhallisuus, kirkkaat vedet ja syrjäinen sijainti.

Alicudi ei ole ainoa italialainen saari, jolla on varsin erikoinen historia. Oletko ikinä kuullut Zannonesta, joka tunnettiin aikoinaan seksiorgioistaan?

Katso alta matkailijoiden jakamia kuvia Alicudilta – haluaisitko päästä kokemaan tämän salaperäisen paikan?

Verissima #alicudi

A post shared by Luca Cipelletti (@lucacipelletti) on

Dreaming about an awakening like this 😖🌅

A post shared by Fulvia Galletti (@furbi_gal) on

No flamingos needed.

A post shared by Marta Olivia (@marta_olivia) on

Today view: blu eoliano #nofilter #blu #sea #architecture #aeolianislands #aeolianstrip #day4 #alicudi

A post shared by sara annoni pensoblu (@finisterrae451) on

#alicudi #mediterraneo #sicilia #italia

A post shared by telassim (@telassim) on

🐠 #mysicily #postcardfromalicudi

A post shared by 🌊🐚 Chiara (@chiarapots) on

Lähde: CNN
Kuvat: Flickr / Thilo Hilberer, Instagram

Päivitetty: 19.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia