Kypros - auringon saari Välimeren sylissä

Kypros on aurinkovarma lomakohde, jossa erityisesti perhematkailijat viihtyvät. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Ranta Kyproksella

Kyproksen parhaat rannat – viisi kohdevinkkiä lomapäivään saarella

Kypros tarjoaa mainiot puitteet rantalomailuun ja lämmin sää hellii matkailijoita keväästä syksyyn.

Rantakelit keväästä pitkälle syksyyn

Välimeren auringossa kylpevä Kypros kuuluu erityisesti kesäkaudella suomalaisten suosikkikohteisiin. Saaren ilmasto suosii rantalomailijoita, sillä kesän lämmöstä pääsee nauttimaan Kyproksella aina pitkälle syksyyn saakka. Myös keväällä lämpötilat ovat jo miellyttävät aurinkolomaa ajatellen.

Kyproksen tunnetuimpiin matkakohteisiin kuuluvat esimerkiksi Agia Napa, Pafos, Larnaka, Limassol ja Protaras. Ympäri saarta on upeita rantoja, joissa voi viettää rentoa lomapäivää ja harrastaa vesiaktiviteetteja.

Löydä Kyproksen parhaat rannat!

1. Konnos

Agia Napan ja Protarasin välissä Cape Grecon niemimaalla sijaitsee Konnoksen ranta, joka on yksi saaren kauneimmista. Noin 200 metriä pitkä Konnos on rauhallinen ja viihtyisä hiekkaranta, jonka kirkkaat vedet houkuttelevat vilvoittelemaan.

Rantapäivään Konnoksella voi yhdistää myös aktiivilomailua, sillä rannan lähellä kulkee lukuisia kävelyreittejä. Lisäksi rannalla on hyvät snorklaus- ja sukellusmahdollisuudet. Konnoksen rannalta ja sen lähistöltä löytyy monipuolisesti palveluja kuten rantabaari, ravintoloita ja kauppoja. Rannalle pääsee helposti kävellen, pyöräillen tai autolla.

Ranta Kyproksella
Konnoksen ranta on yksi Kyproksen ihastuttavimmista.

2. Nissi

Noin kolme kilometriä Agia Napan ulkopuolelta löytyy Nissin ranta, joka on yksi alueen tunnetuimmista. Noin 600 metrin pituista hienohiekkaista rantaa huuhtoo kirkas merivesi. Suosituimpina loma-aikoina ranta täyttyy ihmisistä, musiikista ja rantajuhlista. Rannan erikoisuus on sen edustalla sijaitseva pieni saari, jonne voi uida vedenpinnan ollessa tarpeeksi korkealla.

3. Makronissos

Makronissos sijaitsee noin kilometrin verran kauempana Agia Napan keskustasta kuin Nissin ranta ja tarjoaakin rauhallisemman vaihtoehdon viettää rantapäivää. Rannalta voi myös poiketa vierailemaan Makronissoksen historiallisella hautausmaalla, joka on kiinnostava arkeologinen kohde.

4. Fig Tree Bay

Fig Tree Bay on suosittu ranta Protarasin lomakohteessa. Ranta on saanut nimensä siellä sijaitsevan vanhan viikunapuun mukaan, mutta se tunnetaan myös nimellä Protarasin ranta. Valkoinen hiekka ja turkoosi merivesi tarjoavat erinomaiset uinti- ja vesiurheilumahdollisuudet.

5. Coral Bay

Pafoksen pohjoispuolella sijaitseva Coral Bay on viihtyisä hienohiekkainen lahti. Noin 500 metriä pitkä ranta on erityisesti perheiden suosiossa, sillä kirkas merivesi on matalaa ja aallokko rauhallista. Coral Bayn rannalla on mahdollisuus harrastaa myös monipuolisesti vesiurheilua.

Coral Bayn luota löytyy kattavasti palveluja kuten ravintoloita, kahviloita, kioskeja ja majoitusta. Rannalle on helppo tulla, sillä lähellä sijaitsevat sekä bussipysäkki että parkkialue autoille.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Kyproksen matkailutoimisto, Flickr/CTO Zurich

Löydä matka Kyprokselle Rantapallon äkkilähtöhausta>>

Päivitetty: 10.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (18 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Olen käynyt usein Kyproksella, ja viimeksi pari vuotta sitten. Jätän mieluusti paikan venäläisille.

Kypros on kaunis ja monipuolinen lomakohde.Jos venäläisiä haluaa välttää, parempi on jäädä kotiin koska niitä on joka välimeren kohteessa. Nykyisin kyllä vähemmän kun pari vuotta sitten.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä.
SULJE