Thaimaa

Koe nämä Thaimaassa – 4 elämystä, joita ei kannata jättää väliin

Suomalaismatkailijoiden rakastama Thaimaa on monipuolinen matkailumaa, missä on runsaasti kiinnostavaa tekemistä ja nähtävää monenlaisille matkailijoille. Tässä neljä unohtumattominta Thaimaa-kokemusta!

1. Suuri palatsi

Yli 200 vuotta vanha suuri palatsi on Thaimaan pääkaupungin Bangkokin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Se voi toki tuntua myös melkoiselta turistirysältä, mutta palatsissa kannattaa siitä huolimatta vierailla jo sen historiallisen merkityksen vuoksi.

Upea rakennuskokonaisuus on toiminut kuninkaan virallisena asuntona jo vuodesta 1782. Vierailun yhteydessä kannattaa käydä myös ihailemassa kuuluisaa smaragdinväristä Buddha-patsasta, jolle pyhitetty temppeli sijaitsee palatsialueella.

2. Luontoelämykset

Thaimaan luonto tarjoaa paljon: maassa on useita kansallispuistoja, joissa voi patikoida tai pyöräillä – ja monessa niistä pystyy myös tutkailemaan muinaisia khmer-kulttuurin menneisyydestä kertovia raunioita.

Maan symboli on norsu, ja näihin eläimiin kannattaa tutustua esimerkiksi Chiang Main lähellä sijaitsevassa Elephant Nature Parkissa. Puistoon pelastetaan muualla kaltoin kohdeltuja norsuja, ja vierailumaksulla tuetaan tätä tärkeää työtä.

Luontoelämyksiin kuuluu myös saarihyppely: kierrä veneellä ihanalta saarelta toiselle, ja tutki mistä löytyy kaikkein kaunein ja valkohiekkaisin ranta.

3. Kulttuuri ja juhlat

Thaimaassa järjestettävät perinteiset juhlat ja festivaalit ovat loistava tapa tutustua maan kulttuuriin. Loppusyksystä Thaimassa vietetään Loy Krathong -juhlaa, jonka aikana jokiin ja kanaviin lasketaan pieniä kynttilöillä koristeltuja lauttoja, joita kutsutaan krathongeiksi. Niiden uskotaan auttavan toiveiden toteuttamisessa ja vievän murheet mukanaan. Huhtikuussa taas juhlitaan paikallista uutta vuotta riehakkaan Songkran-vesifestivaalin merkeissä.

Alkuperäisistä kulttuureista kiinnostuneen kannattaa tutustua myös maan pohjoisosissa eläviin vuoristoheimoihin, joiden asuttamiin kyliin järjestetään retkiä. Jotkut perheistä myös majoittavat turisteja, ja kodissa yöpyminen on oiva tapa oppia lisää heimojen kulttuurista sekä perinteistä.

4. Shoppailu

Thaimaa on loistava ostosmatkakohde. Tarjontaa löytyy toreista, katukojuista ja pikkukaupoista Bangkokin suuriin ostoskeskuksiin asti. Kotiin voi kantaa vaikkapa käsitöitä, puukaiverruksia, silkkikankaita tai keramiikkaa.

Ehkä unohtumattomin ostostelämys on vierailu kelluvilla markkinoilla, joita järjestetään eri puolilla maata. Erikoisilla markkinoilla riittää valokuvattavaa: pienet puuveneet sekä rantojen kojut on lastattu täyteen värikästä kauppatavaraa. Jos haluat tehdä hyviä kauppoja ja välttää pahinta ruuhkaa, kannatta ostoksille saapua mahdollisimman varhain.

Lähde: Wanderlust
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 27.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia