Aava Resort Spa
Khanom, Thaimaa

Kaipaatko aitoa thaimaalaista lomaparatiisia? Neljä syytä matkustaa Khanomiin

Siaminlahden rannalla Thaimaassa sijaitseva Khanom on alkanut kiinnostaa matkailijoita, mutta on vielä toistaiseksi kohde, missä voi kokea aidon Thaimaan. Katso neljä syytä vierailla Khanomissa!

1. Vaaleanpunaiset delfiinit

Thaimaassa sijaitsevan Khanomin tärkein matkailuvaltti on alueella asuvien suomalaisten Kati Häkkisen ja Atte Savisalon mukaan Khanomin erikoisuus, vaaleanpunaisen delfiinit.

– Paikallisten mukaan vaaleanpunaisen delfiinin näkeminen tuo paljon onnea. Se on todella ainutlaatuinen elämys, sillä vaaleanpunaisia delfiinejä elää luonnossa vain kahdessa paikassa maailmassa, sanoo Kati Häkkinen.

Paikalliset kalastajat tuntevat Häkkisen mukaan delfiinit hyvin, ja järjestävätkin retkiä joilla voi nähdä erikoisia vaaleanpunaisia delfiinejä.

– Retket kuitenkin järjestetään eläinten ehdoilla eikä delfiinien näkemistä voida taata, vaikka se onkin hyvin todennäköistä, korostaa Häkkinen.

2. Tyhjät hiekkarannat

Khanomin rannat ovat monelle matkailijalle tärkein syy matkustaa alueelle, sillä pitkät ja autiot hiekkarannat alkavat suomalaiskaksikon mukaan olla jo melko harvinainen näky Thaimaassa.

– Khanomin rannat ovat hienoimmat mitä Thaimaassa on. Lomakohteet mainostavat itseään yleensä sellaisilla rantakuvilla missä ei ole ihmisiä, mutta todellisuudessa rannat ovat täynnä aurinkotuoleja ja ihmisiä. Khanomin rannoilla ei kuitenkaan oikeasti ole ihmisiä, ne ovat oikeasti yhä tyhjiä, sanoo Atte Savisalo.

Khanom, Thaimaa
Tyhjä hiekkaranta on tavallinen näky Khanomissa.

– Eniten ruuhkaa rannoille tuo yhä lehmälauma, ja siellä on edelleen harvinaista nähdä muita ihmisiä, vakuuttaa yhdeksän vuoden ajan Khanomissa asunut Kati Häkkinen.

3. Erityinen luonto

Matkailijoille toistaiseksi melko tuntematon Khanom on säilynyt hyvin luonnontilassa, joten se tarjoaa mahdollisuuden kokea aitoa thaimaalaista luontoa.

– Khanom ei ole täyteen rakennettu, vaan siellä pääsee näkemään luontoa. Siellä ranta, viidakko ja vuoristo ovat läsnä koko ajan. Luonto on hyvin lähellä, ja Khanomissa pääseekin oikeasti olemaan luonnossa, Häkkinen sanoo.

– Alueella on lukuisia hienoja vesiputouksia, missä voi olla suurella todennäköisyydellä aivan itsekseen. Samoin Khanomin luolissa ja tippukiviluolissa pääsee helposti käymään yksin, sillä massaturismia ei ole, Savisalo kuvailee.

4. Thaimaan autenttisuus

– Khanomissa voi kokea oikean Thaimaan ja autenttista elämää, mitä näkee tavallisesti vain maaseutujen kalastajakylissä, Savisalo vakuuttaa.

Pariskunnan mukaan nykyisin monissa Thaimaan lomakohteissa matkailijoita eivät palvele enää thaimaalaiset, vaan esimerkiksi naapurimaista tulleet työntekijät.

– Länsimaalaiselle lähes kuka tahansa aasialainen menee thaimaalaisesta, mutta samalla autenttisuus häviää. Se on ikävä kyllä monien turistikohteiden todellisuus, toteaa Häkkinen ja vakuuttaa Khanomin säilyneen edelleen aitona kohteena.

– Paikalliset hymyilevät yhä aidosti suoraan sydämestä, ja he ovat aidosti kiinnostuneita länsimaisista ihmisistä. Khanomissa se kuuluisa thaimaalainen hymy on edelleen aitoa. Se on samanlaista kuin muualla pienillä paikkakunnilla. Suosituissa matkakohteissa, esimerkiksi Phuketissa, Koh Samuilla tai Krabilla ei ole enää samanlaista, Häkkinen sanoo.

>> Lue myös: Huomioi thaimaalainen kulttuuri matkallasi – näiden vinkkien avulla et mokaa

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Aava Resort Spa ja Istockphoto

Päivitetty: 12.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia