Fuengirola, Espanja

Joko tunnet Espanjan erikoiset lait? Näitä sinäkin olet saattanut rikkoa tietämättäsi

Suomalaismatkailijat tuntevat espanjalaisen kulttuurin hyvin, mutta tiesitkö näistä tiukoista laeista? Lue, mitä yllättäviä asioita Espanjan-lomalla ei kannata tehdä ja säästät suuria summia!

Tiukat autoilijoita koskevat lait

Autolla ajaminen on Espanjassa vaivatonta, sillä monet liikennesäännöt ovat samat kuin Suomessa ja vuokra-auton hankkiminen on hyvin helppoa. Espanjan autolomalla tulee kuitenkin pitää mielessä muutama erityisen tiukka laki, sillä niiden rikkominen voi keventää matkabudjettia yllättävän suurella summalla.

Esimerkiksi nopeusrajoitusten noudattamiseen suhtaudutaan Espanjassa todellisella tarkkuudella, sillä sakko saattaa rapsahtaa jopa yhden kilometrin ylinopeudesta. Nopeusrajoitukset voivat vaihdella 20 kilometrin tuntivauhdista 130 kilometriin tunnissa. Myös esimerkiksi rattijuopumuksesta, lapsen turvaistuimen puutteesta sekä pyöräilemisestä ilman kypärää voi joutua maksamaan sakkoja.

>> Lue lisää: Tiesitkö näistä Espanjan tiukoista laeista? ”Tietämättömyys ei kelpaa puolustukseksi” – sakkoa jopa tuhat euroa!

Valokuvaaminen on rajattu suurten sakkojen uhalla

Vaikka useimmat matkailijat rakastavat lomakuvien ottamista, Espanjan-lomalla kameraa ei kannata kohdistaa aivan minne tahansa. Maassa saattaa nimittäin saada jopa 30 000 euron sakot poliisin valokuvaamisesta, jos sattuu ottamaan kuvan vääränlaisesta tilanteesta.

Myös epäkunnioittavasta käytöksesta virkavaltaa kohtaan voi joutua maksamaan useita satoja euroja sakkoja.

>> Lue lisää: Espanjan erikoinen laki voi yllättää lomailijan – maksettavaksi pahimmillaan 30 000 euron sakot

Mallorcan lomakohteeseen 64 kohdan sääntökirja lomailijoille

Espanjalle kuuluvan Mallorcan lomasaareen kuuluva Magalufin kaupunki kyllästyi sikaileviin matkailijoihin, ja laati 64 sääntöä, joita matkailijoiden odotetaan noudattavan. Suurin osa säännöistä koostuu tavallisia käytöstapoja edesauttavista ohjeista, mutta niitä on pidetty aiheellisina erityisesti huonosti käyttäytyvien brittituristien lomakohteena tunnetussa Magalufissa.

Lomakohteen ongelmia ovat pitkään olleet esimerkiksi raivokas kännäys, julkinen seksin harrastaminen, alastomuus ja tarpeiden tekeminen kadulle. Uusia ohjeita rikkovia matkailijoita voidaan sakottaa sadasta eurosta kolmeen tuhanteen euroon saakka.

>> Lue lisää: Suosittu lomakohde Espanjassa laati turisteille 64 sääntöä, joita on parasta noudattaa – uhkana jopa 3 000 euron sakot

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 12.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 1.00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia