Istockphoto
Puerto Rico

Helppoa eksotiikkaa Karibialla – viisi vinkkiä Puerto Ricoon

Karibialla sijaitseva Puerto Rico on eksoottinen lomakohde, jonne voi matkustaa yllättävän halvalla. Lue vinkit matkallesi ja lähde lomalle!

1. Vaella värikkäässä San Juanissa

Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva San Juanin vanhakaupunki on täynnä värikkäitä taloja, kiinnostavia kauppoja ja tuoksuvia ravintoloita.

Jos vierailet Puerto Ricossa osana pidempää Karibian-risteilyä, on todennäköistä, että näet pikavisiittisi aikana vain tämän osan San Juanista. Sille on syynsä: juuri tänne tiivistyy kaupungin kiinnostava historia tärkeänä porttina koko Karibianmeren alueelle.

Katse kannattaa kääntää välillä myös kohti varpaita: osa vanhan San Juanin charmia tulee katujen erikoisesta päällysteestä. Viehättävän sinertävät kivet ovat ajan mittaan kuluneet nurkistaan niin pyöreiksi, että ne näyttävät jopa pehmeiltä.

2. Nauti rantaelämästä

Puerto Ricon rannoilla on lämmintä ympäri vuoden, ja monipuolinen rantavalikoima takaa, että saat löhöilypäivillekin vaihtelua. Pohjoisrannikolla voi nauttia Atlantin aalloista, ja etelässä rantalomailijoita hemmottelee Karibianmeri.

Suosittuja rantoja on rutkasti, mutta suosituimmat uimapaikat ovat Culebran saarella sijaitseva Flamenco Beach, San Juanin itäpuolella olevat Luquillon rannat, Isla Verden Carolina Beach, Aguadillan Crashboat Beach sekä Puerto Ricon toiseksi suurimmassa kaupungissa sijaitseva Playa de Ponce.

Puerto Rico
Riikka Krenn
Vaaleat rannat ja turkoosi merivesi ovat Puerto Ricon rantojen valtteja.

Käytännössä kaikki saaren rannat ovat julkisia eli kaikille avoimia. Pääsymaksuja ei peritä, vain mahdollinen parkkimaksu paikasta riippuen.

Ihana Karibia – nämä ovat Puerto Ricon parhaat rannat

3. Culebra kannattaa kokea

Päiväretki Culebran saarelle on helppo järjestää laivalla tai lentäen. Puerto Ricon itäpuolella sijaitsevalla trooppisella saarella on vain pari tuhatta vakituista asukasta, mutta sen rannat ovat nousseet maailmanmaineeseen.

Culebran tunnetuin ranta Flamenco Beach puolustaa paikkaansa monissa maailman parhaiden rantojen listauksissa, eikä ihme. Pitkä ja leveä hiekkaranta, turkoosi vesi ja korkealle sinistä taivasta vasten kohoavat palmut luovat paikkaan postikorttimaisen paratiisitunnelman.

Culebran erikoisuus on sen historia armeijan harjoitussaarena, ja sotilashistoriasta muistuttavat rannalle ruostumaan jääneet tankit. Nyt ne ovat saaneet värikkään kuvioinnin ja päätyneet tuhansien ja taas tuhansien turistien lomakuviin.

4. Vedenalainen maailman viehättää

Puerto Ricon vedenalainen maailma on yhtä värikäs kuin saaren pastelliväreissä hohtavat kaupungit ja viidakoiden vehreys. Sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat mainiot ja näissä vesissä viihtyvät monet kiinnostavat lajit barracudista merikilpikonniin.

Lomakeskuksissa on hyvä palvelutarjonta, ja saatavilla on monenlaisia retkiä, jotka sopivat niin kokeneille kuin vasta-alkajillekin. Kirkkaat vedet tarjoavat esimerkiksi erinomaiset puitteet sukeltamiseen ja snorklaukseen.

Puerto Rico
Riikka Krenn
Puerto Ricon klassikkomaisemat hurmaavat matkailijan.

5. Vieraile El Yunquen kansallispuistossa

Puerto Ricossa on mahdollista päästä myös todelliseen viidakkoon, ja ranta- sekä kaupunkimaisemiin voi hakea vaihtelua El Yunquen kansallispuistossa. Trooppinen metsäalue on Puerto Ricon suosituin ulkoilukohde.

Viidakossa risteilee hyvä polkuverkosto ja rutkasti merkittyjä reittejä, joten jännittävässä ympäristössä on helppo kulkea. El Yunquen sademetsään on helpoin tutustua järjestetyllä päiväretkellä, mutta yhtä lailla myös omatoimisesti. Jos tulet paikalle omin nokin, kannattaa aloittaa El Portal Visitor Centrestä, josta saa karttoja ja tietoa alueen reiteistä.

>> Lue lisää vinkkejä Puerto Ricoon Rantapallon kohdeopppaasta!

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: Istockphoto ja Riikka Krenn

Päivitetty: 19.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

2 kommenttia

Hei oikeesti! Saarella on kyllä useasti tullut käytyä mutta, mutta!
Saari on lähes täysin tuhottu muutama viikko sitten iskeneen pyöremyrskyn seurauksena! Hiukan voisi ajatella siellä toimituksessa, mitä julkaisee ja milloin!

Seuraatteko ollenkaan maailman menoa näitä juttuja kirjoittaessa? Taitaa suurin osa Puerto Ricosta olla ilman sähköä, puhdata juomavettä, jne hurrikaanin takia. Varmaan tosi mukava loma luvassa nyt sinne lähteville.