Nämä ovat Euroopan parhaat rannat

Nämä ovat Euroopan 10 parasta rantaa – joukossa myös yllätyksiä

Valkoista hiekkaa silmänkantamattomiin, omaa rauhaa tai vilkkaita aktiviteetteja – Euroopan paras ranta löytyy matkailijoiden mukaan Italiasta.

Euroopan priimarannat puntarissa

Upeita rantoja löytyy lukuisista kohteista ympäri Eurooppaa, mutta mitkä ovat kaikkein parhaat rantakaistaleet? TripAdvisor-matkailusivuston tämänvuotisen Traveler’s Choice -listauksen mukaan Euroopan parhaat rannat sijaitsevat Italiassa, Espanjassa ja – hieman yllättäenkin – Iso-Britanniassa.

1. Rabbit Beach, Italia

Euroopan paras ranta löytyy Italiasta – ainakin mikäli TripAdvisorin käyttäjiä on uskominen. Italian eteläisimmällä saarella Lampedusalla sijaitseva Rabbit Beach vie pisteet valkoisella hiekallaan ja turkoosilla merellään: väreillä, jotka ovat kuin suoraan Karibialta.

Nämä ovat Euroopan parhaat rannat

2. Playa de las Catedrales, Espanja

Luoteis-Espanjan Galicia ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen rantalomaa suunnitellessa, mutta dramaattisten kivimuodostelmien Playa de las Catedrales saa matkailijoilta suitsutusta. Ranta sijaitsee Ribadeon kaupungissa.

3. Rhossili Bay, Iso-Britannia

Älä anna Iso-Britannian sateisen maineen hämätä: sumuisella saarellakin on upeita rantoja. Walesin Rhossili Bay äänestettiin yllättäen kolmannelle sijalle. Rantaloma Walesissa kannattaa kuitenkin ajoittaa kesäkuukausille.

4. Playa de Ses Illetes, Espanja

Isompien naapurisaartensa varjoon jäävä Espanjan Formentera on piskuinen, mutta luonnonkaunis baleaarisaari Välimerellä. Kristallinkirkkaasta vedestään kehutulla Playa de Ses Illetesin rantakaistaleella auringonpalvojilla on meri molemmilla puolillaan.

5. Woolacombe Beach, Iso-Britannia

Englannin etelärannikolla sijaitsevan Devonin maakunnan ylpeys on Woolacomben ranta, joka on usein valittu Iso-Britannin parhaiden joukkoon.

Iso-Britannian rannat kohosivat Euroopan parhaiden joukkoon

6. Elafonissi, Kreikka

Kreikan Elafonissi saa TripAdvisorin käyttäjiltä kiitosta turkoosista vedestään ja erikoisesta, vaaleanpunaiseen vivahtavasta hiekastaan. Monet suomalaisetkin ovat saattaneet rentoutua juuri tällä rannalla – Elafonissi sijaitsee nimittäin Kreetan saarella.

7. Iztuzu, Turkki

Kilometrikaupalla puhdasta rantaviivaa – ei ihme, että Turkin Dalyanissa sijaitseva Iztuzun ranta houkuttelee auringonpalvojia puoleensa. Marmariksen lomakohteen kupeesta löytyvää rantaa kehutaan kauniista luonnostaan ja rauhallisesta tunnelmastaan.

8. La Pelosa, Italia

Italian suosituimpien kesäkohteiden joukkoon kuuluvan Sardinian saaren La Pelosa -ranta on hurmannut reissaajat. Suurimpia turistimassoja onnistuu välttämään vierailemalla rannalla sesongin alku- tai loppupuolella.

Euroopan parhaat rannat Top 10

9. Porthminster Beach, Iso-Britannia

Surffauksesta ja rantaelämästä tunnetun Cornwallin alueen Porthminster Beach on peräti kolmas kymmenen suosituimman rannan joukkoon kipuava brittiranta. St. Ivesin kaupungissa sijaitseva ranta sopii kesäisen auringonpalvonnan lisäksi myös esimerkiksi kävelyretkiä varten. Rantamaisemaa täydentää kauempana häämöttävä Godrevyn majakka.

10. St. Paul’s Bay, Kreikka

Suomalaisten suosikkisaari Rodoksella sijaitsevasta Lindoksen kaupungista löytyy ranta, johon matkailijat ovat ihastuneet. St. Paul’s Bay on tosin kooltaan varsin pieni ja ruuhkautuu helposti kiireisimpinä kesäkuukausina.

Katso 25 parhaan rannan lista kokonaisuudessaan täältä.

Lähde: TripAdvisor
Kuvat: David Vega Fotografia via Compfight, iStockphoto, Conor Lawless via Compfight, ComùnicaTI via Compfight

Päivitetty: 19.3.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 4,08 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

missään noissa en oo ollu…TURKIN ALANYASSA KYLLÄKIN JA AIVAN UPEE RANTA.NYT OLE 2 KERTAAN OLLUT TUNISIASSA (SOUSSE) JA TYKÄSTYIN PALJON,HALPA PAIKKA IHMISET MUKAVIA JA UPEAT HOTELLIT.3 KK PÄÄSTÄ OLEN SINNE TAAS MENOSSA :)

Tuo Alcudia Mallorcalla on tosiaan kyllä upea, oltiin heinäkuussa tuolla S ‘Albuferassa, Muro Beach tuossa lähellä, hienot oli rannat ja muutoinkin kiva meininki!

Corralejossa käyty kymmenen vuotta sitten. Aivan mieletön paikka. Parkkipaikalta rannalle piti kävellä tunturin kokoisten (kaheksan vuotiaana tuntu siltä) dyynien yli ja mihin tahansa katsoi niin näkyi pieniä kauniita simpukoita. Biitsi itsessään oli niinkuin paratiisista, se tuulen vire oli kyllä mahtava lisä, ei tuntunut ilmakaan niin painostavan paahtavalta. :)