Inka Khanji
Ensikertalaisen Thaimaa

Ensikertalaisen Thaimaa – 10 vinkkiä ensimmäiselle matkalle

Thaimaa on monille matkailijoille ensimmäinen kaukomatkakohde, mikä voi herättää runsaasti kysymyksiä. Lue nämä vinkit ja vietä onnistunut Thaimaan-loma!

1. Valitse sopiva kohde

Thaimaan runsas kohdetarjonta on yksi syy sille, miksi matkailijat palaavat maahan kerta toisensa jälkeen. Thaimaan-loman voi viettää niin suurkaupungissa, lähes autiolla saarella tai vaikkapa matkailijoiden täyttämässä lomakohteessa.

Vaihtoehtoja on runsaasti, ja ennen lentolippujen ostoa kannattaakin miettiä mitä itse toivoo ensimmäiseltä Thaimaan-lomalta.

2. Löydä edullinen lentotarjous

Kovan hintakilpailun vuoksi myös Thaimaan-lentojen hinnat ovat laskeneet, ja maahan on nykyisin melko helppoa löytää edulliset lennot. Helpointa hintojen vertailu on lentohaun avulla.

Kaikkein suosituimpien lomakausien ulkopuolella edestakaiset lennot Helsingistä Bangkokiin voi saada alle 500 eurolla, mutta muihin kohteisiin lentäessä joutuu tavallisesti maksamaan hieman enemmän.

Thaimaassa on runsaasti lentokenttiä, ja helpointa on lentää mahdollisimman suoraa reittiä niin lähelle omaa lomakohdetta kuin suinkin. Muutaman päivän mittainen välilasku Bangkokissa on myös hyvä vaihtoehto, sillä pitkien etäisyyksien vuoksi maan sisäisiä lentoja on tarjolla hyvin edullisesti.

3. Kannattaako majoitus varata etukäteen?

Monet reppureissaajat jättävät majapaikan varaamisen välistä ja suuntaavat Thaimaahan vailla majoitusta. Erityisesti lomakausien ulkopuolella edullisen majoituksen löytäminen onnistuu takuuvarmasti ilman ennakkovarausta, sillä paikan päällä varattuna majapaikan voi saada jopa nettihintoja halvemmalla.

Ensikertalaisen Thaimaa
Inka Khanji
Thaimaan majoitustarjonta on hyvin monipuolinen, ja lomalla voi majoittua niin loistohuoneistossa, keskitasoisessa hotellissa kuin halvassa hostellissakin.

Jos kuitenkin haluat varmuutta tai matkustat suositun sesongin kuten esimerkiksi joulun aikaan, kannattaa majoitus varata etukäteen.

4. Hanki tarvittavat rokotukset

Thaimaan-matkaa varten ei välttämättä tarvitse hankkia lisärokotuksia, sillä tarvittavat rokotteet riippuvat matkakohteesta. Matkailijoiden eniten suosimilla alueilla kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluva kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote on usein riittävä.

Joillakin alueilla matkaileville suositellaan myös hepatiitti B -rokotetta ja malarian estolääkitystä.

Tarkista ajantasaiset rokotesuositukset aina ennen matkaa esimerkiksi terveydenhoitajalta.

5. Lyhyelle lomareissulle ei tarvita viisumia

Suomalainen voi oleskella Thaimaassa ilman viisumia 30 päivää, joten parin viikon mittainen loma onnistuu helposti ilman viisumia. Kuukautta pidemmille matkoille myös suomalaisten on anottava viisumia.

Maahan saapuessa passiin lyödään leima, minkä lisäksi matkailijoiden on säilytettävä loman ajan passin välissä maasta poistumiseen oikeuttavaa korttia. Se kannattaa pitää tallessa, sillä se vaaditaan maasta poistuttaessa.

6. Liikkuminen Thaimaassa

Liikkuminen on Thaimaassa varsin edullista, sillä suurimmissa kaupungeissa on toimiva julkisen liikenteen verkosto ja pienissä paikoissa taksit, lava-autot sekä tuk tukit kuljettavat matkailijoita paikasta toiseen varsin edulliseen hintaan. Hinnat kannattaa sopia aina ennen kulkuvälineen kyytiin nousemista.

Ensikertalaisen Thaimaa
Inka Khanji
Thaimaan liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta.

Skootterin vuokraaminen on suosittua erityisesti lomakohteissa, missä niitä on saatavilla hyvin edulliseen hintaan. Paikallinen liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, joten matkailijoiden on turvallisinta hypätä paikallisen kuskin kyytiin.

Thaimaan kohteiden välillä on helppo liikkua välimatkasta riippuen lentokoneella, linja-autolla tai veneellä. Saarikohteisiin pääsee näppärästi laivoilla ja veneillä, kun taas mantereella sijaitseviin kohteisiin kannattaa saapua joko lentäen tai vaikkapa bussilla.

7. Maista rohkeasti uusia makuja

Thaimaalainen ruoka on maailmankuulua, sillä tuoreet raaka-aineet ja eksoottiset maut vievät takuulla herkulliselle ruokamatkalle. Paikallisia herkkuja kannattaakin maistella ennakkoluuloitta, sillä ruokakulttuuriin tutustuminen on tärkeä osa Thaimaan-matkaa.

Annoksissa maistuvat muun muassa tuoreet yrtit, chili, lime ja erilaiset kastikkeet. Thaimaassa syödään runsaasti nuudeleita, kananmunia ja kanaa, mutta saatavilla on myös naudan ja sian lihaa. Kasvissyöjä pärjää Thaimaassa täysin ongelmitta.

Vesi ei ole juomakelpoista, joten Thaimaan-loman aikana kannattaa turvautua joko puhdistettuun veteen tai pulloveteen. Vesipulloissa on usein sinetti.

8. Suomesta poikkeavat wc:t ovat helppokäyttöisiä

Thaimaalaisessa vessassa vierailu voi aiheuttaa kysymyksiä ensikertalaiselle, sillä maan käytännöt poikkeavat merkittävästi Suomesta. Lomakohteissa on tavallisesti länsimainen wc-pytty, mutta kyykkykäymälöitä on edelleen esimerkiksi ravintoloissa.

Ensikertalaisen Thaimaa
Inka Khanji
Tämän kyltin takaa saattaa löytyä joko kyykkykäymälä tai posliinipytty.

Maan viemäriverkosto ei ole aivan samalla tasolla kuin kotimaassa, mistä syystä wc-papereiden huuhtominen viemäriin on kielletty. Wc-paperia käytetäänkin Thaimaassa vain kuivaamiseen, sillä puhdistaminen tehdään paikalliseen tyyliin vedellä. Useimmissa hotelleissa on pytyn vieressä vesihana, joka helpottaa pesua.

9. Huomioi paikalliset tavat

Paikalliskulttuuriin tutustumiseen kannattaa käyttää hetki aikaa ennen matkaa, sillä thaimaalaiset tavat poikkeavat länsimaalaisesta kulttuurista. Matkailijan kannattaa muistaa ainakin se, että on hyvin epäkunnioittavaa taputtaa lapsia päähän tai näyttää muille jalkapohjiaan.

Temppelivierailujen yhteydessä tulee pukeutua konservatiivisesti ja peittää sekä olkapäät että polvet.

10. Varaa ohjelma paikan päällä

Matkailijoiden suosimien kohteiden monipuolinen aktiviteettitarjonta pitää huolen siitä, ettei lomalla tule tylsää.

Kuljetusten, päiväretkien ja varusteiden varaaminen onnistuu usein helposti omassa majapaikassa, joten etukäteisvarauksiin ei ole pakko käyttää aikaa. Hinnat ovat hotellista varattaessa usein yhtä edulliset kuin muuallakin.

Löydä halvimmat tarjouslennot Thaimaahan Rantapallon lentohaun avulla >>

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 4.9.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 3,40 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

thaimaa on hinnoitellut itsensä ulos,venäläisten avustuksella,itse olen vieraillut siellä n. 40krt,enää tuskin menen,olut kalliimpaa kuin suomessa,taxi kyyti älyttömän kallis ja ihmiset ovat,niinkuin ovat aina olleet,hymyilevät vain ja ainoastaan rahankiilto silmissä.ehkä huonoin aasiassa nykyään.

Thaimaaseen kun menee niin älä ota taksia Suvarnabhumilta jos olet vaihtamassa kenttää Don Muang kentälle taksi yleensä velottaa järjetöntä ylihintaa ja harvoin laittaa edes pyynnöstä mittaria päälle mene mieluummin BTS:llä Victory Monumentille ja siellä hyppää A2 bussiin jonka päätepysäkki on Don Muang BTS on 40thb ja bussi 30thb taksi 400-1000thb lisäksi taksi on hitaampi ruuhkassa.