Bulgarian rantojen monet kasvot

Tällainen kohde on Bulgarian Kultahietikko

Bulgarian Kultahietikolla viihtyvät kaikki lapsiperheistä pariskuntiin ja yksin matkustaviin. Aurinkoiset päivät kuluvat hiekkarannoilla ja illalla sukelletaan lomakeskuksen sykkivään yöhön.

Kultahietikon rannat ovat nimensä mukaiset

Bulgarian Kultahietikko sijaitsee hieman alle 20 kilometrin päässä Varnan kaupungista. Vehreiden kukkuloiden sylistä Mustanmeren pohjoisosasta löytyvä rantakaistale lukeutuu Euroopan komeimpiin ja suosituimpiin rantoihin.

Kultahietikon hiekka on jo nimensäkin mukaisesti kullankeltaista ja leveä ranta on lähes neljän kilometrin mittainen. Kultahietikko on siisti lomakohde, jonka ranta syvenee loivasti – paikka sopii siis mainiosti myös lapsiperheille.

Vesiurheilua ja perhekohteita Kultahietikolla

Mustanmeren rannat sopivat paljon muuhunkin kuin auringonpalvontaan ja lasten vesileikkeihin. Kultahietikolta löytyy monia vesiurheilumahdollisuuksia sukelluksesta vesihiihtoon ja vesiskootteriajeluihin. Banaaniveneellä hurjastelu ja liitovarjoilu puolestaan tarjoavat huimapäiden lomaan kaivattua jännitystä. Rannan reunamilta lähtee muutamia merkittyjä kävelyreittejä, joita seuraamalla voi tutustua alueen luontoon.

Kultahietikolla riittää aktiviteetteja

Lapsiperheiden iloksi Kultahietikolla sijaitsee neljän hehtaarin kokoinen Aquapolis-vesipuisto, josta löytyy niin vesiliukumäkiä, porealtaita kuin kiipeilyseiniäkin. Kultahietikolta eivät muutenkaan aktiviteetit lopu: leikki- ja huvipuistot sekä pomppulinnat ja autoradat täyttävät helposti lapsiperheiden lomapäivät.

Rantakatujen kahvilat kutsuvat

Kultahietikon rantakadulla voi nauttia rennosta lomatunnelmasta sekä etsiskellä putiikeista tuliaistavaraa ja matkamuistoja. Paikallisten kauppiaiden valikoimista löytyy muun muassa laukkuja, kenkiä, vaatteita, koruja ja käsitöitä. Rantakadulla sijaitsee myös paljon ravintoloita ja kahviloita. Hintatasoltaan Bulgaria on edullinen lomakohde.

Iltaelämänkään puolesta Kultahietikko ei joudu häpeämään, sillä tarjolla on viihdettä moneen makuun. Iltaa voi viettää esimerkiksi diskoissa, yökerhoissa, baareissa tai vaikka kasinolla. Varsinkin keskikesällä meno Kultahietikolla on vilkasta ja äänekästä, joten hiljaisempaa rantalomaa kaipaavien kannattaa suunnistaa Bulgariaan alku- tai loppukesästä.

Ostoksille Varnaan

Kultahietikolta on lyhyt matka Bulgarian niinkutsuttuun kesäpääkaupunkiin Varnaan. Varnassa kannattaa nähtävyyksien katselun ohella poiketa myös ostoksille, sillä Varna on edullinen ostoskohde. Tuliaisiksi voi hankkia esimerkiksi koruja tai elektroniikkaa, mutta kaupungista löytyy myös tunnettuja kenkä- ja vaateliikkeitä sekä suurien ketjuliikkeiden kauppoja.

Lue lisää: Rantapallon kohdeopas Bulgariaan

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: iStockphoto, Flickr / The Pug Father

Päivitetty: 11.11.2013

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (12 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE