Teneriffa, Espanja

Älä mokaa Teneriffalla – tässä matkailijoiden viisi tyypillisintä virhettä

Oletko matkustamassa Teneriffalle? Vältä nämä tyypilliset turistimokat ja ota matkasta kaikki irti!

Teneriffan monipuolisuus vetää matkailijoita puoleensa

Kanariansaariin kuuluva Teneriffa on suosittu lomakohde, jonne monet suomalaiset palaavat kerta toisensa jälkeen.

Teneriffa on tunnettu upeasta luonnostaan: kauniit rannat, koko Espanjan korkein vuori sekä upeat sademetsät houkuttelevat matkailijoita lomasaarelle. Paikalliset ovat ystävällisiä ja toivottavat turistit tervetulleiksi kotisaarelleen. Teneriffalla on helppo rentoutua ja unohtaa arjen kiireet.

Täälläkin, kuten missä tahansa maailmankolkassa liikkuessa, kannattaa pitää mielessä, että huoleton lomalainen voi liian huolettomaksi heittäytyessään olla paitsi helppo kohde huijareille, myös altis unohtamaan maalaisjärjen valinnoissaan.

Kokosimme listan turistien tyypillisimmistä mokista Teneriffalla – lue tämä huolella ja ota kaikki irti ihanasta lomasta Teneriffalla!

Vältä näitä tyypillisiä mokia Teneriffalla!

Teneriffa, Espanja
Teneriffan luonto tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä.

1. Varo ylimielistä asennetta

Teneriffa matkakohteena saattaa vaikuttaa ennakkoluuloisen matkailijan näkökulmasta mielikuvituksettomalta ja ennalta-arvattavalta, mutta kun unohdat ennakkokäsitykset ja annat saarelle mahdollisuuden, voit kokea ikimuistoisia elämyksiä ja löytää syyn, miksi Teneriffa on pysynyt niin suuressa suosiossa kautta vuosikymmenten.

Saaren luonto on äärimmäisen monipuolinen, ja se yhdistettynä vaihteleviin korkeuseroihin tekee Teneriffasta loistavan aktiivimatkailukohteen. Hienojen luontonähtävyyksien lisäksi myös saaren kulttuuri, sympaattiset pikkukaupungit ja ennen kaikkea äärimmäisen ystävälliset paikalliset saavat avoimin mielin Teneriffalle suuntaavan matkailijan unohtamaan ennakkoluulot varsin nopeasti.

>> Lue myös: 10 vinkkiä reppureissaajan Teneriffalle – koe Kanaria uusin silmin

Teneriffa, Espanja
Teneriffan kuuman auringon alla on syytä suojautua.

2. Vältä auringossa palamista

Kanariansaarten kuuma aurinko ja kauniit rannat houkuttavat ottamaan aurinkoa, mikä toki kuuluu lomaan, mutta se on syytä tehdä järkevästi. Teneriffalla riittää aurinkoa läpi vuoden, ja erityisesti keväästä syksyyn ulottuvalla kaudella aurinko paistaa erittäin kuumasti.

Suojaa ihosi, vältä päivän kuumimpia tunteja ja muista lisätä aurinkovoidetta riittävän usein, jotta ihosi ei pala Teneriffan-loman aikana. Rantapäivinä on erityisen tärkeää muistaa levittää aurinkovoidetta aina uinnin jälkeen, eikä aurinkosuojan tärkeyttä tule väheksyä.

Jos ihosi on erityisen vaalea loman alkaessa, kannattaa auringon suhteen olla hyvin tarkkana. Vasta kun pohjalla on mukava rusketus, voi aurinkovoiteen kertoimia laskea matalammiksi.

>> Lue myös: Mikä aurinkosuoja sopii sinulle – Rantapallon suuri aurinkotuotetesti 2015

Teneriffa, Espanja
Teide on koko Espanjan korkein vuori.

3. Vieraile myös hotellialueen ulkopuolella

Kuulutko sinäkin siihen matkailijatyyppiin, joka viihtyy koko loman ajan hotellialueella: altaalla, baarissa ja oman huoneen parvekkeella? Menetät paljon!

Upeista luontonähtävyyksistään tunnettu Teneriffan saari mahdollistaa liudan ikimuistoisia kokemuksia: tulivuorivaellus Teidellä, sademetsävierailu Anagassa sekä unohtumattomat surffauselämykset tarjoavat mahdollisuuksia, joita ei kotimaassa pääse kokemaan.

Vuoristossa seikkaillessa voi päästä näkemään vilauksen paikallisesta urheilulajista Salto del pastorista ja todistamaan omin silmin, kuinka hurjapäät laskeutuvat vuorilta kolmen metrin mittaisen kepin avulla. Myös tulivuorten purkauksissa syntyneet laavatunnelit sekä uima-altaat kannattaa kokea, Teneriffan tunnelmallisia pikkukaupunkeja unohtamatta.

>> Lue myös: Tältä näyttävät Teneriffan vuoret ja rannat – katso 37 kuvaa!

Teneriffa, Espanja
Teneriffan yleisimmät turistihuijaukset koskevat loma-asuntoja.

4. Ole tarkkana huijareiden varalta

Vaikka Teneriffa on varsin turvallinen matkakohde, on lomasaarella myös kääntöpuolensa. Monista lomakohteista tutut turistihuijarit ovat löytäneet tiensä myös Teneriffalle.

Tyypillisin huijaus Teneriffalla on kaikilla Kanariansaarilla yleinen, ja liittyy pitkäkestoisiin lomatuotteisiin, kuten vaikkapa loma-asuntoihin. Näitä huijauksia on tavallisesti melko helppo välttää käyttämällä maalaisjärkeä sekä luottamalla perinteisiin neuvoihin ja jättämään tuntemattomien tarjoukset välistä.

Loma-asuntohuijarit ovat tavallisesti hyvin ystävällisiä ja asiallisen oloisia, ja puhuttelevat uhriaan tämän omalla kielellä. Ystävälliseen tarjoukseen voi sisältyä vaikkapa ilmainen kyyti, kaupunkikierros tai esimerkiksi lounas, mutta kaiken tavoitteena on kuitenkin saada matkailija narahtamaan pitkäkestoiseen lomapalveluun, josta on hyvin hankala päästä eroon.

>> Lue myös: Varo lomahuijausta! Pitkäkestoiset jäsenyydet ja liian hyvältä kuulostavat tarjoukset ovat usein huono kauppa

Teneriffa, Espanja
Teneriffan-loman aikana kannattaa tutustua paikallisiin herkkuihin.

5. Hanki uusia ruokakokemuksia

Teneriffalla ei Suomi-ravintoloista ole pulaa. Makaronilaatikkoa, karjalanpaistia ja muita perinteisiä suomalaisherkkuja on helppo löytää myös Teneriffalta, mutta haluatko todella matkustaa monen tuhannen kilometrin päähän kotoa syödäksesi vain näitä? Paikallinen ruokakulttuuri on tutustumisen arvoinen.

Lomalla kannattaa maistella espanjalaisia sekä erityisesti kanarialaisia herkkuja, jotka tarjoavat matkan täysin uudenlaiseen makumaailmaan. Teneriffalla syödään tyypillisesti herkullisia ryppyperunoita, erilaisia mojo-kastikkeita sekä gofio-jauheella maustettuja ruokia, joiden jälkeen maistuu aikuisille suunnattu, alkoholia sisältävä barraquito-kahvi.

Paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita löytyy ympäri saarta, ja mutta aidoimman Teneriffan ruokaelämyksen saat paikallisessa guachinche-ravintolassa. Tienposkeen pystytetyt kyltit ohjaavat viinintuottajien pieniin autotalliravintoloihin, joissa ruokalista on lyhyt mutta annokset sitäkin maukkaampia. Autotalliravintoloiden ruoka on paitsi hyvää, myös edullista.

>> Lue lisää vinkkejä Teneriffalle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Teneriffan matkailu ja Inka Khanji

Päivitetty: 16.1.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (17 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

4 kommenttia

Todella hienoja maailman luokan tapahtumia ja Teneriffalta löytyy myös hieno areena urheilulle ja muille tapahtumille

Suomalaista ruokaa kyllä löytyi joka puolelta, mutta vegaanina oli Teneriffalla hieman haastavaa. Ei ollut ihan niin paljon ruokapaikkoja valittavana. Vegaanille Bali oli kyllä paras rantalomakohde, mutta tosin on hieman kaukana.

Teneriffa on kyllä muuttunut paljon siitä mitä se oli 15 vuotta sitten jos tähän artikkeliin on uskomista!

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE