Home Eurooppa Ihana, idyllinen Hydra

Ihana, idyllinen Hydra

written by Anni | Rajatapaukset torstai, heinäkuu 12, 2018

Toukokuinen Kreikan reissu oli kaikin puolin onnistunut, mutta kaikista parhaimmat hetket koettiin aivan ihanalla Hydran saarella. Olin lukenut etukäteen että jos johonkin Argo-Saronian saarista menee niin valinta kannattaa ehdottomasti kohdistaa Hydraan. Sen neuvon noudattamista ei todellakaan tarvinnut katua!

Hydra on parin tunnin lauttamatkan päässä Ateenan Pireuksen satamasta ja siksi erittäin suosittu kohde ateenalaisten keskuudessa, erityisesti kesällä. Minä ja Ville vierailimme Hydralla toukokuun alussa torstaista lauantaihin ja silloin meno oli mukavan rauhallista.

Ensimmäisenä Hydralla ihastuin sen satamaan joka sijaitsee erittäin kuvauksellisessa lahden poukamassa, jylhät kalliot taustanaan. Parin päivän aikana aluetta tulikin kuvattua vaikka mistä kuvakulmista, milloin missäkin valaistuksessa.

Hydra on miellyttävän pieni ja pääosin rauhallinen kohde. Satamassa kävi vilske päiväretkeläisten saapuessa, mutta pari minuuttia syrjässä sataman pääkadulta sai taas kulkea rauhassa. Kaupunki on nopeasti nähty eikä mitään pakollisia nähtävyyksiä ole. Meidän lomahabitukseen sopi täydellisesti se, että saattoi vaan olla ihan rauhassa, kuljeksia kapeilla kivetyillä kaduilla ja pysähtyä välillä mutustamaan herkullista kreikkalaista ruokaa tai nauttimaan mojitoa lämpimän merituulen puhaltaessa. Yksi Hydran parhaista puolista on se ettei saarella ole lainkaan autoteitä tai moottoriliikennettä, isompien kuormien kuljetuksesta huolehtivat aasit.

Hydran kaduilla saa todellakin käyskennellä aivan rauhassa, tosin autojen sijasta voi satunnaisesti joutua väistelemään aasien jälkeensä jättämiä läjiä. Kaduilla vapaana kulkevat kissat pitävät seuraa, jos nyt nokosiltaan ennättävät.

Hydralla on myös patikointireittejä, mutta valitettavasti en niistä osaa kokemuksia kertoa, koska rento elämäntyyli tarttui siinä määrin ettemme jaksanutkaan lähteä suunnitellulle patikalle. Reippaammille kerrottakoon että Moni Profiti Ilia luostarilta kerrotaan olevan komeat näkymät.

Tämä kissakaveri seuraili meitä hyvän aikaa ja poseerasi auliaasti auringonlaskua vasten

Tämän korkeammalle emme jaksaneet kiivetä

Sen verran kuitenkin reippailimme että kävelimme muutaman kilometrin Hydran karun kaunista rantaviivaa. Hydran kaupungista länteen päin johtaa tie joka tarjoilee upeiden maisemien lisäksi myös mahdollisuuden pulahtaa rantavesiin useammallakin eri rannalla. Eksyminen on lähes mahdotonta, siellä länteen päin lähtee vain yksi polku joka myötäilee rantaa. Opasteetkin löytyy:

Kävelimme Vlychosiin asti, jossa jäimme muutamaksi tunniksi lojumaan ”hiekkarannalle” joka oli kyllä mielestäni enemmän soraa kuin hiekkaa. Matkaa kertyi pari kilometriä, mutta niin upeista maisemista saimme nauttia että olisin voinut kävellä pidempäänkin. Vettä kannattaa ottaa mukaan, sillä suurimman osan matkasta seurana ovat vain rantakalliot ja turkoosina kimalteva meri.

Hienoja hiekkarantoja ei Hydralta valitettavasti löydy, suurin osa rannoista on kallioisia. Toukokuussa merivesi oli vielä niin kylmää että uimaan ei tehnyt mieli, mutta rannalla loikoili ihan mielellään päivää paistatellen ja merta tuoksutellen.

Rannoista sopii valita kivisen…

…tai soraisen välillä

Matkalla rannalle kohdattiin myös tämä upea silta

Vlychos-ranta

Lopuksi vielä muutama vinkki Hydralle kulkemisesta:

  • Hydralle liikennöi Hellenic Seaways lauttayhtiö Pireuksen satamasta. Toukokuussa lauttoja kulki kolme vuoroa päivässä, hinta 28 euroa suuntaansa.
  • Matka kestää reilusta tunnista kahteen riippuen lautan koosta. Isommat kulkevat hitaammin mutta tasaisemmin, pienemmät nopeammin, mutta meno on rosoisempaa. Kannattaa ottaa huomioon jos kärsii herkästi merisairaudesta.
  • Liput voi ostaa netistä etukäteen, ne toimitetaan sähköpostiin josta ne voi tulostaa mukaansa.
  • Etukäteen ostamista suosittelen ehdottomasti jos on menossa viikonlopuksi, varsinkin kesäaikaan. Toukokuussakin yksi sunnuntain paluuvuoroista oli loppuunmyyty siinä vaiheessa kun olisin sen halunnut varata noin viikkoa etukäteen.
  • Lautta pysähtyy matkalla Poroksella, joten sen voi halutessaan helposti liittää reissusuunnitelmaan.
  • Jos Pireuksen massiivinen satama ei ole tuttu, kannattaa lukaista Karkkipäivä-blogin Sannin loistava opas siitä miten satamaan pääsee ja vielä löytää oikean laivankin!

You may also like

10 comments

Piyya lauantai, heinäkuu 14, 2018 at 09:24

Kreikan pienet saaret on vieneet sydämeni. Hydra on vielä näkemättä niinkuin moni muukin saari, mutta onpahan paljon vielä edessä 😀
Tuo autottomuus tuo oman tunnelman saarelle, jota ei edes heti tahdo ymmärtää. Minulle kävi niin Halkilla, minulle piti sanoa se ennenkuin edes huomasin 😀

Reply
Anni | Rajatapaukset maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 08:50

Kreikasta löytyy kyllä niin monta ihanaa saarta että niiden kaikkien näkemiseen menisi helposti koko elämä! 😉
Samaa mieltä autottomuudesta, se oli ihanan rauhoittavaa ja yksi syy miksi juuri Hydra valikoitui kohteeksi.

Reply
Suunnaton sunnuntai, heinäkuu 15, 2018 at 14:02

Onpa ihanan leppoisan oloinen paikka! Autojen puuttuminen on varmasti tosi rentouttavaa ja tekee paljon paikan luonteelle.

Reply
Anni | Rajatapaukset maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 08:52

Hyvä että tunnelma välittyi, sitä Hydra juurikin oli! Autottomuus oli kyllä sellainen valtti että se painoi vahvasti jo valintavaiheessa, tällaisia saaria saisi olla enemmänkin!

Reply
sari/matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, heinäkuu 15, 2018 at 17:09

Ihanaa, että löytyy noita saaria, missä ei ole autoja! Hydra kiinnostaa. Olen jo aikoja merkinnyt sen ensimmäiseksi kohteeksi jahka jossain vaiheessa ehdimme saarihyppelylle. Kuvauksesi mukaan se kannattaa.

Reply
Anni | Rajatapaukset maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 08:55

Niinpä, autottomuus oli todella miellyttävää! Hydra on ihan loistokohde, tosin jos mielii saarihyppelemään kauemmas Ateenasta, niin Hydran kautta se ei onnistu, sinne kulkee lauttoja jotka kiertävät ainoastaan Argo-Saronian saaria. Jos haluaa päästä kauemmaksi täytyy palata uudelleen Ateenan satamaan.

Reply
Elina | Vaihda vapaalle maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 15:34

Näyttää mukavan leppoisalta paikalta. Mulla on Kreikka vielä kokonaan kokematta, niin mantere kuin saaretkin. Täytyy pitää tämä mielessä. Ihana kissakuva. Aasit taas vähän surettaa kuormiensa kanssa tuossa paahteessa ja kivisillä kaduilla. 🙁

Reply
Anni | Rajatapaukset tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 09:40

Leppoisa on kyllä hyvä sana kuvaamaan Hydraa. Kissoja oli tuolla tosi paljon ja oli ihan ilahduttavaa että saaren asukkaat selvästi pitivät niistä huolta, kaduilla näkyi mm. yhteisiä ruokintapaikkoja. Aaseilla ei sitten valitettavasti taida olla ihan niin hyvät oltavat.

Reply
Terhi / Repullinen reissuja maanantai, heinäkuu 16, 2018 at 22:08

Piti ihan klikata postaus auki, kun alkoi kiinnostamaan mikä ja missä Hydra on. Arvaukseni osui oikeaan, osasin yhdistää Hydran Kreikkaan. Maisemat taattua Kreikkaa. Ihanan rauhallisen näköistä!

Reply
Anni | Rajatapaukset tiistai, heinäkuu 17, 2018 at 10:11

Hyvin arvattu! Kreikalla tosiaan on aika omannäköisensä maisemat 🙂

Reply

Leave a Comment