Brysselin mahtavat sarjakuvamuraalit

Brysseli ei kokonaisuutena herättänyt meikäläisessä suuria tunteita suuntaan tai toiseen, mutta yksi asia josta todella tykkäsin olivat kaupungin sarjakuvamuraalit. Belgia on sarjakuvistaan tunnettu, asiaan perehtymätönkin tietää vähintään belgialaisen Hergén luoman Tintin. Brysselistä löytyy kehuttu sarjakuvamuseokin, mutta sinne asti emme saaneet aikaiseksi raahautua. Brysseli oli reissun…

lauantai, joulukuu 2, 2017

Bled – Slovenian helmi vai ylikansoitettu turistirysä?

VAROITUS: Tämän jutun kuvat saattavat aiheuttaa akuuttia tarvetta matkustaa Sloveniaan. Juuri tuohon yllä olevaan maisemaan törmäsin blogosfäärissä joskus pari vuotta sitten. Välittömästi halusin tietää a) missä on tuollainen paikka? b) miten sinne pääsee?! Hyvin pian kävi ilmi että kyse on paikasta nimeltä Bled maassa…

tiistai, marraskuu 21, 2017

Gentissä katutaidetta ei tarvitse etsiä

Belgiasta ei varsinaisesti tullut uutta suosikkimaatani, mutta kyllä silläkin ihan kivoja juttuja oli minulle tarjota, muutakin kuin suklaata ja vohveleita. Belgian kaupungeista tykästyin eniten Gentiin, ei vähiten siitä syystä että sen kaduilta löytyi ilahduttava määrä taidokasta katutaidetta. Gentin ydinkeskustasta löytyy pieni kadunpätkä, tai enemmänkin…

maanantai, marraskuu 13, 2017

Vaasa: Tapauksia rajojen sisällä

Melkein kaikkiin Suomen kaupunkeihin pätee fraasi ”no tää ny on vähä tämmönen, mutta tää on tosi kiva kesäkaupunki”. Paitsi Pieksämäkeen. Se on vain yksiselitteisesti kamala paikka olla. Sori, pieksämäkeläiset. Saman kuluneen sanonnan olen kuullut myös Vaasasta puhuttaessa. Olin hiljattain viikon mittaisella reissulla tässä kaupungissa…

sunnuntai, marraskuu 5, 2017

Mitä ehtii Riikassa kuudessa tunnissa?

Lensimme Villen kanssa syyskuiselle Belgian reissulle Latvian kautta ja otimme tarkoituksella menomatkalla pidemmän vaihtoajan, jotta ehtisimme vähän tutustua myös Riikaan. Saavuimme iltakymmeneltä ja seuraavan päivän jatkolento kohti Brysseliä lähti puoli viideltä iltapäivällä. Aikaa Riian tutkimiseen ei siis jäänyt aivan valtavasti, mutta eipä se nyt…

tiistai, lokakuu 31, 2017

Siena – Toscanan viehättävin kaupunki!

Hupsista! Toscanan matkasta on ehtinyt vierähtää jo yli vuosi ennen kuin sain aikaiseksi kirjoittaa siitä sanaakaan. Samalla reissulla nähtyä San Marinoa olen muistanut kyllä hehkuttaa, mutta Toscana on jäänyt ihan käsittelemättä. Mutta nyt! Positiivista tässä kaikessa jahkailussa on se, että näin jälkikäteen on ainakin…

tiistai, syyskuu 12, 2017

Vihdoin päästiin Porvooseen!

Minulla on vähän huono mentaliteetti kotimaan matkailuun. Nimittäin tuppaan aina ajatella että kyllähän lähikohteisiin ehtii ihan milloin vaan, mitäpä sitä turhaa suunnittelemaan. Kuten arvata saattaa, niin lopputulos on se ettei ikinä tule lähdettyä. Porvoo oli mielessä jo viime kesänä, mutta kuinkas ollakaan ne kesäviikonloput…

sunnuntai, syyskuu 3, 2017

Metelkova – Ljubljanan coolein kaupunginosa

Heti kun aloimme Villen kanssa suunnitella Slovenian reissua, tiesin missä yöpyisimme Ljubljanassa. Olin lukenut Hostel Celicasta, vanhaan vankilarakennukseen remontoidusta hostellista. Kukapa ei haluaisi yöpyä sellissä? Hostellia ympäröivä Metelkovan alue herätti myös kiinnostukseni ja niinpä päädyimme kolmeksi yöksi vankilaan entisen armeijakasarmin keskelle. Metelkova mesto on…

maanantai, elokuu 21, 2017