IGTT: Katutaiteen perässä kotona ja maailmalla

Katutaide on viime vuosina nostanut kovasti profiiliaan ja alkaa yleistyä katukuvassa myös Suomessa. Valitettavasti tuntuu siltä että moni silti edelleen ajattelee katutaiteen olevan luvattomasti tehtyjä töhryjä. Kyllähän niitä spray-pullolla sohaistuja sotkujakin näkee, mutta ei se mitään katutaidetta ole vaan typerää ja tuomittavaa kaupunkikuvan tuhoamista.…

torstai, elokuu 3, 2017

Rajatapaukset täyttää vuoden!

Voi tätä juhlan päivää! Nyt kannat kattoon, lasit kilisemään ja mitä vielä! Tasan vuosi sitten tähän blogiin julkaistiin ensimmäinen artikkeli. Kun oli ensin kiistelty pari viikkoa siitä mikä olisi blogille sopiva nimi. Koska sehän nyt on kaikkein tärkeintä. Ja jos Ville ei olisi keksinyt…

tiistai, elokuu 1, 2017

Budapestin rappioromanttiset rauniobaarit

  Vietimme Villen kanssa pari Balkanin reissun ensimmäistä päivää Budapestissa. Se valikoitui reissun aloituskaupungiksi lähinnä koska sinne pääsee lentämään halvalla suoraan Pirkkalasta, mutta myös koska olin jo tykästynyt Budapestiin edellisellä reissulla. Juoksen useimmiten into pinkeänä uusia paikkoja kohti, mutta täytyy myöntää että joihinkin paikkoihin…

maanantai, heinäkuu 24, 2017

Froggyland: Sammakoiden Kiirastuli

Tripadvisor on mielestäni erinomainen keksintö. Ravintoloiden ja nähtävyyksien löytäminen on helpottunut tämän myötä huomattavasti. Ennen jokaista ulkomaanmatkaa, on tapanani katsoa ensin Tripadvisorin suosittelemat nähtävyydet läpi ja merkata ylös ne jotka vaikuttavat mielenkiintoisimmilta. Kun oli tiedossa että vierailemme Kroatian Splitissä, en poikennut tavoistani. Hetken klikkailun…

tiistai, heinäkuu 18, 2017

Varjoliitämässä Sloveniassa – ehkä elämäni parhaat 10 minuuttia

Miten mahtava onkaan se tunne kun pääsee vihdoin kokemaan jotain kauan odottamaansa ja vielä parempaa on se kun omat odotukset vielä ylittyvät! Juuri näin kävi Sloveniassa kun lähdimme Villen kanssa kokeilemaan varjoliitoa Triglavin kansallispuistossa. Triglav oli aivan nappivalinta ensimmäiselle varjoliidolle, koska pääsimme nauttimaan niin…

keskiviikko, heinäkuu 12, 2017

IGTT: Suosikkipaikkojani Tampereella!

Kappas! Sain viimein aikaiseksi osallistua Instagram Travel Thursday -blogitempaukseen. Travel Thursdayn (kavereiden kesken ihan vaan IGTT) on kuukausittainen tempaus, jonka tarkoituksena on tuoda esille Instagrammia matkainspiraation lähteenä. Tämän kuun teema on sopivasti lähimatkailu, enkä voinut olla tarttumatta tilaisuuteen fiilistellä ihanaa kotikaupunkiani Tamperetta! 13 vuodessa…

torstai, heinäkuu 6, 2017

Škocjan caves – luolaseikkailuja Sloveniassa

Slovenian nähtävyyksiä selvittäessäni törmäsin toistuvasti mainintoihin upeista luolista. Meni jonkin aikaa ennen kuin tajusin että Sloveniassa on itse asiassa kaksi kuuluisaa luolastoa: Postojna ja Škocjan. Postojnaan on helpompi kulkea, mutta siellä myös käy enemmän turisteja. Škocjan puolestaan on rauhallisempi ja Unescon maailmanperintökohde, mutta sinne…

sunnuntai, heinäkuu 2, 2017

Mostar ja Kravice: Päiväretki Bosnia ja Hertsegovinaan

Jokaisella pidemmällä reissulla on aina vähintään se yksi paikka, josta poistuttuaan kohauttaa olkiaan ja tiivistää kokemuksensa äännähdykseen ”meh”. Eeppisellä Euroopan kiertueellamme, tämän kyseenalaisen kunnian sai Mostar: Bosnian ja Hertsegovinan viidenneksi suurin kaupunki ja jostain syystä myös suosittu turistikohde. Lähdimme aamuvarhaisella vuokra-autollamme liikenteeseen Kroatian Splitistä,…

sunnuntai, kesäkuu 25, 2017