Siena – Toscanan viehättävin kaupunki!

Hupsista! Toscanan matkasta on ehtinyt vierähtää jo yli vuosi ennen kuin sain aikaiseksi kirjoittaa siitä sanaakaan. Samalla reissulla nähtyä San Marinoa olen muistanut kyllä hehkuttaa, mutta Toscana on jäänyt ihan käsittelemättä. Mutta nyt! Positiivista tässä kaikessa jahkailussa on se, että näin jälkikäteen on ainakin…

tiistai, syyskuu 12, 2017

Vihdoin päästiin Porvooseen!

Minulla on vähän huono mentaliteetti kotimaan matkailuun. Nimittäin tuppaan aina ajatella että kyllähän lähikohteisiin ehtii ihan milloin vaan, mitäpä sitä turhaa suunnittelemaan. Kuten arvata saattaa, niin lopputulos on se ettei ikinä tule lähdettyä. Porvoo oli mielessä jo viime kesänä, mutta kuinkas ollakaan ne kesäviikonloput…

sunnuntai, syyskuu 3, 2017

Metelkova – Ljubljanan coolein kaupunginosa

Heti kun aloimme Villen kanssa suunnitella Slovenian reissua, tiesin missä yöpyisimme Ljubljanassa. Olin lukenut Hostel Celicasta, vanhaan vankilarakennukseen remontoidusta hostellista. Kukapa ei haluaisi yöpyä sellissä? Hostellia ympäröivä Metelkovan alue herätti myös kiinnostukseni ja niinpä päädyimme kolmeksi yöksi vankilaan entisen armeijakasarmin keskelle. Metelkova mesto on…

maanantai, elokuu 21, 2017

IGTT: Katutaiteen perässä kotona ja maailmalla

Katutaide on viime vuosina nostanut kovasti profiiliaan ja alkaa yleistyä katukuvassa myös Suomessa. Valitettavasti tuntuu siltä että moni silti edelleen ajattelee katutaiteen olevan luvattomasti tehtyjä töhryjä. Kyllähän niitä spray-pullolla sohaistuja sotkujakin näkee, mutta ei se mitään katutaidetta ole vaan typerää ja tuomittavaa kaupunkikuvan tuhoamista.…

torstai, elokuu 3, 2017

Rajatapaukset täyttää vuoden!

Voi tätä juhlan päivää! Nyt kannat kattoon, lasit kilisemään ja mitä vielä! Tasan vuosi sitten tähän blogiin julkaistiin ensimmäinen artikkeli. Kun oli ensin kiistelty pari viikkoa siitä mikä olisi blogille sopiva nimi. Koska sehän nyt on kaikkein tärkeintä. Ja jos Ville ei olisi keksinyt…

tiistai, elokuu 1, 2017

Budapestin rappioromanttiset rauniobaarit

  Vietimme Villen kanssa pari Balkanin reissun ensimmäistä päivää Budapestissa. Se valikoitui reissun aloituskaupungiksi lähinnä koska sinne pääsee lentämään halvalla suoraan Pirkkalasta, mutta myös koska olin jo tykästynyt Budapestiin edellisellä reissulla. Juoksen useimmiten into pinkeänä uusia paikkoja kohti, mutta täytyy myöntää että joihinkin paikkoihin…

maanantai, heinäkuu 24, 2017

Froggyland: Sammakoiden Kiirastuli

Tripadvisor on mielestäni erinomainen keksintö. Ravintoloiden ja nähtävyyksien löytäminen on helpottunut tämän myötä huomattavasti. Ennen jokaista ulkomaanmatkaa, on tapanani katsoa ensin Tripadvisorin suosittelemat nähtävyydet läpi ja merkata ylös ne jotka vaikuttavat mielenkiintoisimmilta. Kun oli tiedossa että vierailemme Kroatian Splitissä, en poikennut tavoistani. Hetken klikkailun…

tiistai, heinäkuu 18, 2017

Varjoliitämässä Sloveniassa – ehkä elämäni parhaat 10 minuuttia

Miten mahtava onkaan se tunne kun pääsee vihdoin kokemaan jotain kauan odottamaansa ja vielä parempaa on se kun omat odotukset vielä ylittyvät! Juuri näin kävi Sloveniassa kun lähdimme Villen kanssa kokeilemaan varjoliitoa Triglavin kansallispuistossa. Triglav oli aivan nappivalinta ensimmäiselle varjoliidolle, koska pääsimme nauttimaan niin…

keskiviikko, heinäkuu 12, 2017