Yllättävän kiva Ateena

Mielikuvani Ateenasta ennen siellä vierailua ei ollut järin imarteleva. Ajatuksissani Ateena oli melko tylsä ja väritön, jonka ainoa kiinnostavuus on antiikin aikaisissa raunioissa. Ja minä kun en ole mikään suuri historian tuntija niin en oikein jaksa vanhoista raunioista innostua, muuta kuin ehkä esteettisesti. Ennakkoluuloistani…

perjantai, kesäkuu 8, 2018

Junamatkustus Vietnamissa – hyviä kokemuksia ja muita kokemuksia

Junamatkustus Vietnamissa mietitytti etukäteen sillä olin lukenut useammastakin paikasta että junalla matkustaminen Vietnamissa on erittäin hidasta eikä sen turvallisuutta ja luotettavuuttakaan liiemmin kehuttu. Lopulta kuitenkin päädyimme matkustamaan junalla pari pätkää ja se osoittautui aivan passeliksi ratkaisuksi, pääsimme onnistuneesti paikasta A paikkaan B kaikki ruumiinosat…

torstai, toukokuu 24, 2018

Viikko Kreikassa: mitä siinä ajassa ehtii ja paljonko maksaa?

Klassisesti tämänkin matkan kanssa kävi niin että eihän meidän alunperin pitänyt Kreikkaan laisinkaan mennä vaan Portugaliin olisimme halunneet, mutta Lissabonin lentojen kovat hinnat ja karmeat aikataulut saivat etsimään jotain muuta kivaa, mielellään lämmintä ja tietysti halpaa kohdetta, jossa mieluusti ei olisi vielä tullut käytyä.…

tiistai, toukokuu 15, 2018

Luolaseikkailu Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistossa

Phong Nha-Ke Bangin kansallispuisto on yksi Vietnamin kahdeksasta Unesco maailmanperintökohteesta ja Halonginlahden kanssa ainoat Unesco leiman ansainneet luonnonnähtävyydet. Erityislaatuisen kansallispuistosta tekee sen trooppisista metsistä löytyvä lajien monimuotoisuus sekä alueen karstikallioihin muodostuneet lukuisat luolat ja maanalaiset joet. Vuonna 2009 Phong Nha-Ke Bangista löydettiin sittemmin maailman…

keskiviikko, huhtikuu 11, 2018

Luolia ja riisipeltoja Vietnamin Phong Nha-Ke Bangissa

Yöjuna Hanoista saapui aamuvarhain Dong Hoin juna-asemalle yhdeksän ja puolen tunnin junamatkan jälkeen. Itse olin melko hyvin levännyt, mutta yläpedissä nukkunutta kaveriani olivat valvottaneet hattuhyllyllä eestaas vipeltäneet hiiret. Dong Hoista matkaa Phong Nha-Ke Bangin kansallispuistoon on vielä neljäkymmentä kilometriä, joten olimme tilanneet etukäteen kuljetuksen majapaikastamme…

maanantai, huhtikuu 2, 2018

Viisi vinkkiä Vilnaan

Päädyin helmikuussa Vilnaan vähän sattumalta. Tarkoituksenani oli tehdä vain nopea viikonloppureissu Berliiniin mutta kun yllättäen paluulentoni Berliinistä peruttiin (kiitos hirveästi Eurowings!) jouduin alkaa etsiä uutta ja mahdollisimman halpaa reittiä Berliinistä kotiinpäin. Aikani hiuksia revittyäni löysin Ryanairin superhalvan yhteyden Berliinistä Vilnaan, josta pääsisin jatkamaan Air…

perjantai, maaliskuu 23, 2018

Miten valita Halong Bayn risteily?

Aiemmin kirjoitinkin jo kaksiosaisen matkakertomuksen siitä miten meidän kahden yön Halonginlahden risteily sujui, sen voi lukea täällä ja täällä. Halonginlahti kuuluu kaikessa kauneudessaan aika ymmärrettävästi Vietnamin suosituimpiin turistikohteisiin ja siellä missä on turreja on myös kasapäin matkanjärjestäjiä. Risteilemään haluava saakin kahlata aikamoisessa suossa sillä…

perjantai, maaliskuu 16, 2018

Halong Bayn risteily – osa 2/2

Edellisen illan aikainen nukkumaanmeno kannatti, sillä Halonginlahden risteilyn toisena päivänä aamiaista tarjoiltiin klo 6:30 ja ennen puoli kahdeksaa olimme jo jonottamassa Ti top-saaren porteilla pääsyä saaren huipulla sijaitsevalle näköalapaikalle. Ti topilla on alueen ainoa näköalapaikka ja se kuuluu siksi tietysti lähes jokaisen risteilyn ohjelmaan.…

perjantai, maaliskuu 9, 2018