Hanoi – iltamarkkinoiden kuhinaa ja liikenteessä puikkelehdintaa

Kuten Vietnamin reissun pikakoosteessa tulikin todettua, Hanoi ei jättänyt hirvittävän imartelevaa muistijälkeä. Toki Hanoissa tuli vastaan kivojakin juttuja, mutta sen verran ankeitakin että jokaiselle positiiviselle asialle tuntui löytyvän negatiivinen vastapari. Hanoi oli minulle sellainen “kiva että tuli käytyä, mutta eipä ole mitään tarvetta palata”…

torstai, helmikuu 8, 2018

Vietnamin reissun parhaat (ja paskimmat) hetket pikakelauksena

Vietnamin reissulta on nyt rantauduttu takaisin edelleen kylmään ja pimeään Suomeen ihmettelemään sitä ettei parissa viikossa ehtinytkään vielä kotimaassa vuodenaika vaihtua kevääseen. Talven loppumista odotellessa lienee siis vain tyydyttävä fiilistelemään matkakuvia ja suunnittelemaan seuraavia matkoja. Vietnamin reissu ei juuri olisi voinut paremmin onnistua, kaikki…

torstai, helmikuu 1, 2018

Bled-järveltä kävellen Vintgarin rotkolle

Aikaisemmin tapahtunutta: raahasin Villen Bledillä peräti kahdelle eri näköalapaikalle, joille kiipeäminen osoittautui melkolailla rankemmaksi kuin olimme ennakoineet. Päivän rasituksista nuutunut Ville päätti jäädä Blediin juomaan olutta kun minä lähdin reippaana (lue: jääräpäisenä) talsimaan kohti Vintgarin rotkoa. Matkaa Bledistä rotkon alkupisteelle kertyy n. 3,5 km,…

sunnuntai, tammikuu 21, 2018

Matkasuunnitelma: Vietnamin läpi kahdessa viikossa

Perjantaina koittaa lähtö Vietnamiin, joten nyt on hyvä hetki vähän availla matkasuunnitelmaa. Vietnamissa saa oleilla 15 päivää ilman viisumia ja juuri sen mittainen reissu on tiedossa. Tuttu matkustustiimi on taas koossa, samalla kolmen hengen porukalla olemme aiemmin reissanneet mm. Indonesiassa ja viime vuonna Kanarialla.…

torstai, tammikuu 11, 2018

IGTT: Vuoden 2017 matkakulut

Vuoden ensimmäisen Instagram Travel Thursdayn teema on reissuvuosi 2017 ja koska matkakohteet tuli jo kerrattua, päätin Tämä Matka -blogin inspiroimana perata vielä matkakuluja. Pidän tarkkaa kirjaa kaikista menoistani, joten matkakulujen erittely ei varsinaisesti tuota erityistä lisätyötä. Motivaattorina on pääasiassa se että menneiden kulujen tunteminen…

torstai, tammikuu 4, 2018

Reissuvuosi 2017: 8 reissua, 12 maata

Vuosi 2017 on vihdoin saatu pakettiin, joten vilkaistaanpa hieman vuoden matkasaldoa. Viime vuonna meidän yhteinen saldo oli kuusi reissua ja kahdeksan maata, tänä vuonna peräti kahdeksan reissua ja 12 maata. Jostain syystä meidän ja varsinkin minun matkat tuppaavat painottumaan alkuvuodelle, tänäkin vuonna reilusti yli…

maanantai, tammikuu 1, 2018

Lepoa ja liikuntaa Slovenian Bohinj-järvellä

Kuten jo aiemmin Bled-järveä käsitellessä tuli todettua, päädyimme Villen kanssa majoittumaan Sloveniassa juuri Bohinj-järvelle, koska sen oli kehuttu olevan rauhallisempi ja vähemmän turistinen versio Bledistä. Ja sitähän se tosiaan oli. Toukokuun lopussa pääsimme nauttimaan upeasta aurinkoisesta säästä ja +25 asteen helteistä, mutta muita ihmisiä…

keskiviikko, joulukuu 27, 2017

Kannattiko matkustaa Bukarestiin marraskuussa?

Vastaus: No ei oikestaan. Joskus syksyllä rupesin miettimään miksi ihmeessä en lähes ikinä matkusta marraskuussa mihinkään, vaikka se on helposti vuoden ankein kuukausi. Mieluiten tietysti johonkin lämpimään ja aurinkoiseen, mutta Euroopassa sellaiset paikat ovat marraskuussa aika kiven alla, varsinkin jos aikaa on viikonloppu ja…

tiistai, joulukuu 19, 2017