Ensimuistoja Turkista ja Matkamessulippujen voittajan julkistus!

Matkamessut ovat aivan pian! Matkamessujen vuoden 2017 partnerimaa on Turkki, joka on ollut itselleni todella ristiriitainen matkailukohde. En ollut koskaan kiinnostunut Turkista, enkä koskaan kokenut matkustavani sinne, sillä en kokenut Turkin olevan minua varten. Yksi työmatka kuitenkin muutti suunnan ja Turkki on kutsunut minua useammin kuin olisin koskaan kuvitellut. Turkki on siis yllättänyt allekirjoittaneen positiivisesti, enkä yhtään ihmettele että Turkki on monen matkaajan suosiossa. Lisää Matkamessujen ohjelmasta Turkin osalta löydät täältä.

Halusinkin koota Matkamessujen kunniaksi omia muistojani Matkamessujen partnerimaasta Turkista, sillä Turkki on ollut monessa ensikerrassani mukana..

..Turkki oli ensimmäinen työmatkakohteeni – vähän voi pieni ihminen olla iloinen ensimmäisestä työmatkastaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 .. Turkin Alanya oli ensimmäinen paikka jossa aallokko pilaili kuvattavan kustannuksella – koko vaatekerta oli hetkessä läpimärkänä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 .. Turkki ja ensimmäinen All Inclusive-kokemus joka johti tarjoilijan nauramiseen – tarjosin viinilasin tilattua pankkikorttiani ja vastaus oli: ”Lady, you are in All Inclusive-hotel!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 .. Turkki ja ensimmäinen tuorepuristettu granaattiomenamehu – olen edelleen koukussa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Ensimmäinen jälleennäkeminen sitten vaihto-opiskelun. Jälleennäkeminen turkkilaisen ystäväni kanssa hänen kotikaupungissaan Turkin Antalyassa – kansanlauluja ja trubaduureja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Ensimmäinen ”DOCTOR FISH!” – ja saakin olla sitten  viimeinen, kauhea kutituspaniikki! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Turkki oli ensimmäinen blogimatkakohteeni – ja jostain syystä samalla reissulla joku antoi minun ohjata moottorivenettänsä. Ensimmäistä kertaa siis ruorissa ja vielä ilman haaksirikkoa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

.. Turkki oli ensimmäisen ”long haul”-lentoni pysähdyspaikka, samoin ensimmäisen pitkän matkan lennon lentoyhtiö oli turkkilainen – enkä keksi yhtään pahaa sanaa!

1-DSC00504

Ja sitten, rumpujen pärinää! Kaksi kappaletta matkamessulippuja meni tänä vuonna yhdelle onnekkaalle ja hän on Markus B! Liput lähtevät postilla Markukselle. Toivottavasti MATKA2017 tuo tullessan paljon matkaideoita voittajalle ja jokaiselle kisaan osallistuneelle.

Millaisia ensikokemuksia sinulla on Turkista?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

10 Kommentit

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, tammikuu 11, 2017 23:35

  Tuorepuristettu granaattiomena menu on PARASTA! 😀 Kiinassa sitä myytiin kaduilla… Aah. <3

 • Vastaa Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, tammikuu 16, 2017 16:18

  Kiva kooste Turkki-muistoista! Hehe, hauska tilanne tarjota tosiaan All-inclusive -paikassa luottokorttia! Ovat saattaneet henkilökunnan taukohuoneessa hieman naurahtaa asialle. :)

  Minä olen käynyt vain kerran Turkissa ja sekin oli äkkilähtörantalomapakettimatka (saanko jonkun yhdyssanapalkinnon tästä?) alle 1v-lapsen kanssa Kusadasiin. Mutta vitsit, että oli hauskaa! Lapset otetaan niin hyvin Turkissa huomioon, joka paikassa kujerreltiin meidän ipanalle ja kuin taikaiskusta syöttötuoli löytyi aina – vaikka sitten naapurin ravintolasta jos ei omassa ollut!

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka maanantai, tammikuu 16, 2017 21:27

  Todella kivoja Turkki-muistoja Sinulla! Tuota fish tankiä tuli kerran olisiko ollut Siljalla/Tallinkillä/Vikingillä kokeiltua ja vaikken nyt mitenkään koukkuun jäänyt, niin on se minusta yhden kerran kokeilemisen arvoinen .. hih … hih …

 • Vastaa Emma keskiviikko, tammikuu 18, 2017 10:26

  Olipa kiva postaus Turkin muistoista! Tällaiset pienet muistot ja minitarinat kertovat paljon kirjoittajasta lukijoille :)

 • Vastaa Katja/jumalainenseikkailu keskiviikko, tammikuu 18, 2017 16:14

  Itse olen haaveillut vuosikaudet Istanbulista ( jota jääräpäisesti ja salaa kutsun Konstantinopoliksi – nyt siis vähemmän salaa), mutta en oikein tiedä, uskaltaako sinne nyt matkustaa.
  Hauskoja muistoja Turkista :)

 • Vastaa Anna | Muuttolintu.com perjantai, tammikuu 20, 2017 04:17

  Tää oli ihana, lisää näitä! Turkki on itselle lähellä sydäntä etenkin siksi, että se oli eka ulkomaanmatka perheen kanssa, josta oikeasti muistankin jotain. Siitä alkoi meikäläisen loputon matkakuume, vaikka Alanya ei se eksoottisin Turkin kohde ollutkaan :) Siellä käytiin uudestaan vielä kaveriporukalla joskus rellestämässä. Nyt haluaisin lähteä tutustumaan muualle maahan, kulttuuriin, ruokaan ja nähtävyyksiin <3 Opin tästä myös vähän suomea, olisin kutsunut granaattiomenaa pomegranaatiksi… :)

 • Vastaa Heidi/ Thaimaanrannan maalarit perjantai, tammikuu 20, 2017 04:42

  Mulla Turkki on ennen herättänyt sellaisia fiiliksiä, että ei kiitos. Nyt sitten tässä ajan saatossa olen kovasti halunnut sinne käymään, varsinkin ihan lähiaikoina. Mietityttää ainoastaan Turkin turvallisuustilanne ja se onkin tällä hetkellä ehkä ainoa syy, miksi siellä ei ole vieläkään tullut käytyä. Aika usein tulee Istanbulin kautta lennettyä Thaimaahan, joten olisi mukava pysähtyä vaikka viikoksi. Mutta ehkä se hetki vielä tulee?
  Mä olen kanssa tasan kerran kokeillut tota ’doctor fishiä’ ja kyllä mullakin niin hirveä kutitusrefleksi on, ettei siitäkään meinannut tulla mitään. En pysty ottamaan edes jalkahoitoa samaisen refleksin takia 😉

 • Vastaa Sandra lauantai, tammikuu 21, 2017 10:23

  Itse olen käynyt Alanyassa perheen kanssa, koska oltiin jotenkin kyllästytty ainaiseen Kreikkaan ja haluttiin muuta. Itse tykkäsin, mutta muu porukka sai kovan ruokamyrkytyksen, mikä kyllä vaikutti ainakin heidän Turkki-mielikuviinsa.

  Toisella kertaa hieman erilainen Turkki teki suuren vaikutuksen, kun kävin Istanbulissa. Yksi taianomaisimmista kaupungeista ikinä. Turkki on loppujen lopuksi todella monipuolinen maa ja sieltä löytää sopivaa jokaiseen makuun. Istanbulissa maistoin ensimmäistä kertaa vesipiippua!

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, tammikuu 22, 2017 10:07

  Turkki oli ensimmäisiä kohteita, joista mulla alkaa olla oikeita muistoja lapsuudessa. Muistan vieläkin, miten tykkäsin siitä omenateestä, joka tehdään sellaisesta jauheesta… Juodaankohan sitä vieläkin. :)

 • Jätä vastaus