Yleinen

  Vain yksi ilta ja kaksi päivää Barcelonassa

  tiistai, lokakuu 16, 2018

  Olimme samaisen naisporukan kanssa, jonka kanssa lähdemme Maltalle nyt marraskuussa, Barcelonassa vuonna 2014. Silloisella matkalla meitä oli ainoastaan neljä, nythän meitä on lähdössä seitsemän. Näillä meidän naismatkoilla olemme perinteisesti kävelleet paljon, koska mielestämme näemme kävellen niin paljon enemmän kuin bussin tai metron ikkunasta.

  Tämä postaus tuskin antaa kenellekään mitään uusia vinkkejä uusista kohteista Barcelonassa, mutta kertoo toivottavasti miten paljon ehtii lyhyessä ajassa nähdä  ja kuvat kertovat toivottavasti miten kivaa meillä oli. Harmittavasti vaan en ole pystynyt näin syysloman aikaan saada lupaa matkakavereiltani niiden kuvien julkaisemiseen missä he ovat mukana.

  Olimme vuokranneet asunnon booking.comin kautta La Ramlan sivukadulta, josta mielestämme oli hyvät yhteydet kaikkeen siihen mitä me halusimme nähdä tuon parin päivän aikana. Saimme asunnon avaimen säilytyslaatikon lukituskoodin kätevästi sähköpostiin muutamaa päivää ennen matkaamme ja jännityksestämme huolimatta kaikki sujui ihan niinkuin paperissa oli lueteltu.

   

  Ensimmäinen ilta

  La Ramblaa Barcelonetaan, Barri Goticin läpi 

  Halusimme ehdottomasti nähdä Barcelonaan rantaviivan, vaikka emme koskaan ehtineet sinne aurinkoa ottamaan. Ihana pitkä rantahan tuo tälle suurkaupungille yhden sen ominaispiirteistä, helppous yhdistää ranta ja kaupunkiloma.

  Pienen kävelyretken ja ruokailun jälkeen uuvahdimme ihan täysin ensimmäisenä iltana, sangriatkin oli niin suuria, että puolet jäi lasiin ! Onko se edes mahdollista ? Kummasti se matkustaminen vaan väsyttää, kun sen lentämisen lisäksi ajetaan aamuyöstä Vaasasta Helsinkiin.

  Ensimmäinen päivä

  La Sagrada 

  Aamupalan jälkeen oli ihan selvää, että suuntaamme kohti La Sagradaa ja vaikka olimme ajoissa liikenteessä oli jono syyskuun puolesssavälissäkin niin mahdottoman pitkä heti aamusta, ettemme edes harkinneet jonottamista itse. Ja olihan tuo nyt kaunis ihan vain pää kenossa katsoenkin. Sieltä suuntasimmekin sitten Park Guelliin. Eihän tuo puisto ihan nurkan takana ole, mutta pari sopivaa juomataukoa ja virkistävä lounas väliin niin ei se niin pitkääkään matka ollut.

  Park Guell

  Lämmin päivä ja auringossa hehkuvat mosaiikit, voiko niistä olla pitämättä ?

   

  Toinen päivä

   Hop on hop off Barcelona 

  Minä hyppäsin aamusta Hop on hop off bussiin, eli ei ihan kävellen nähty koko Barcelonaa. Itse asiassa kiersin aika nopeasti bussilla kaupungin. Hyppäsin bussista ainoastaan Montjuicin puistossa, joka tekikin minuun sellaisen vaikutuksen, että halusin viedä matkaseuralaiseni sinne illalla ja onneksi he halusivat lähteä mukaani.

  Mercat de la Boqueria

  Yksi seurueestamme jäi Barcelonaan kaduille shoppailemaan ja teimme treffit minun bussi kierroksen jälkeen ja kun hän oli saanut ostoksensa tehtyä. Mercat de la Boqueriassa nauroimme vedet silmissä toisillemme. Menimme ihan sekaisin siitä määrästä hedelmiä ja marjoja ja ja ja… ” kato noita vadelmia ja noita mustikoita” aivan kuin ne olisi tupsahtanut meidän silmien eteen ensimmäistä kertaa elämässä. ELÄMYS isolla E:llä

  Lounastimme La Catedralin kupeessa parhaat mahdolliset tapakset. Valitettavasti ravintolan nimi on jäänyt unholaan.

  Outlet village La Roca 

  Seurueestamme kaksi henkilöä lähti viettämään toista päivää outlet Village La Rocaan ja he eivät todellakaan tullut takaisin tyhjin käsin. Oli laukkua, vaatetta ja kenkää ja edelleen muistelevat ja lähtisivät heti uudestaan sinne jos Barcelonaan eksyisivät. Bussit outlet kylään lähti aamulla ja palasivat myöhään iltapäivästä takaisin.

  Montjuicin puisto 

   

  Lisäksi

  Tapaksia ja sangriaa

  Oi että minulla on ikävä kunnon tapaksia ja sangriaa loistavassa seurassa auringon helliessä matkalaisia. Tuulen ja sateen viuhoessa ikkunoihin varaisin matkan nyt heti jos saisin matkaseuraa mukaani.

   

  * lähtisitkö sinä tuulta ja sadetta pakoon ? 

   

  💋 & Kram

   

 • Yleinen

  Seikkailijatar vai Maija matkailija

  Kumpi minä olen Lähdinpä tämmöistä pohdiskelemaan näin puoli vuotta bloganneena. Asuuko minussa aito seikkailija vai tasapaksu matkailija. Miksi minä nyt sitten tämmöistä mietin ?  Ehkä siksi, että olen oman bloggaamisen myötä alkanut lukemaan muiden…

  keskiviikko, lokakuu 10, 2018
 • Yleinen

  Mitä maksaa seitsemän naisen matka Maltalle

  Maltalle marraskuussa   Tämä lady ei ole TAASKAAN lähdössä yksin matkaan vaan meitä on yhteensä seitsemän naista matkaseurueessa. IHANAA !!!!! Ja voitte vaan arvata, että matkakohdetta ei päätetty samana päivänä kuin matka varattiin. Matkan…

  lauantai, lokakuu 6, 2018
 • Yleinen

  Airis Boutique & Suites / Kreeta, Agii Apostoli

  Ihastuinko, vähän vasten tahtoani Vietin edellisen viikon Kreetan Agii Apostolissa TUIn matkalla Airis Boutique & Suites hotellissa. Hotellin ja kohteen oli valinnut serkkuni ja hänen miehensä, jotka olivat mukanani matkalla. Kerrankin minulla oli matkaseuraa…

  sunnuntai, syyskuu 16, 2018