Vietnam – Hanoi pt II ja käärme testissä

Jälleen Hanoissa. Yö meni leppoisasti uni-bussissa (surkea käännös!), eli bussi johon on rakennettu kolmeen jonoon sänkyjä, kahteen kerroksen. Mielenkiintoista? Kyllä! Mukavaa? Ei todellakaan! Toki voittaa normaalin bussimatkustamisen mennen tullen, ja huomattavasti edullisempaa kuin junalla liikkuminen. Bussi + juna Sapasta Hanoihin kustantaa yhteensä noin 25-30 euroa. Uni-bussi suoraan Sapasta kustansi n. 14 euroa. Eli säästöä ja uusia kokemuksia. Epämukava yö oli todella sen arvoinen 🙂

Hanoissa oltiin ennen kuutta aamulla mikä aiheuttaa pientä ongelmaa jos ei majoitusta ole varannut etukäteen (eli me). Käytiin nappaamassa aamupala ja epätoivoinen kierros avoinna olevista hostelleista ja hotelleista. Hanoissa monet, varsinkin edullisemmat, majoituspaikat sulkevat ovensa (kirjaimellisesti) yöksi. Joten kuuden pintaan ei moni paikka ollut auki, ja koska pitkän yön jälkeen emme jaksaneet odotella kamojemme kanssa muutamaa tuntia, päädyimme mukavaan ja siistiin (lue. kallis verrattuna edellisiin majoituksiin) hotelliin, jonne pääsimme nukkumaan ja kuumaan suihkuun. Mahtavuutta 🙂

Kun akkuja oli hetki ladattu, suuntasimme keskustan vieressä sijaitsevaan lähiöön. Jep, kuulostaa jännältä. Lähiö itsessään oli melko mitäänsanomaton. H:n kanssa saimme taas mukavasti tuijottelua ja naureskelua osaksemme, mutta siihen alkaa jo tottua. Syy seikkailuun oli paikan ravintolatarjonta. Jokainen voi miettiä, mitä alla olevissa kuvissa on tarjolla 🙂

Jep, kobrahan se siinä. Allekirjoitanut on täten juonut kobran verta, ja syönyt sen lihaa. H miehisenä miehenä veti vielä kärmeksen edelleen sykkivän sydämen parempiin suihin. Itse en saanut, koska se kuulemma on miesten juttu 😀 Arvio, veri lantrattuna pieneen määrään paikallista vodkaa; ajatus: melko kuvottava, maku: hyvin alkoholipitoinen, meni alas, ilman pahempia naaman vääntelyitä. Liha; ajatus: edelleen melko vastenmielinen, koostumus: todella sitkeä, maku: mitäänsanomaton. Meni alas useampaankin kertaan muutamassa eri muodossa. Ei aiheuta kylmiä väreitä eikä naaman vääntelyitä 🙂


Että sellainen seikkailu. Jokaisella reissulla on jotain erikoisuutta päästävä kokeilemaan, ja tällä kertaa onni suosi matelijoilla. Hintaa kobralle tuli noin 20 euroa. Eli todella hintavaa, mutta se oli tiedossa jo etukäteen. Kuningas kobra, jota pääsimme maistamaan, on muuten se kovimmista kovin juttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *