Subscribe & Follow

Didim

Tästä paikasta on pakko kirjottaa ihan oma postaus. En itse tykkää vaan olla hotellilla ja maata altaalla, tylsistyy, hiki tulee ja ihoki palaa. Halusin keskustaan näkemään oikeaa Turkkia. Menopaluu hotellista bussilla oli 4 liiraa eli 1,20e yhteensä. Käytiin keskustassa viikon aikana kaksi kertaa ja kummallakin kertaa olin aivan raivona.

Sain Ellulta vinkkejä missä kaupoissa käydä Turkissa ollessa ja yritin googlettaakkin niitä mutta yllättäen ei yhtään kauppaa tullut googleen, että sijaitsis Didimissä. Joka oli kuitenkin vähän outo kun kyseisessä kaupungissa kuitenkin asuu yli 47 tuhatta ihmistä plus siihen kaikki turistit. Olisi voinut kuvitella, että jotkut ketjuliikkeet menis sinne? Keskustaan päästessä tajusin samantien, että ei tule ostettua tällä lomamatkalla yhtään mitään.

SAM_0683 SAM_0684

Selvästi huomasi, että kaikki kaupat oli tarkoitettu vain turisteille. Jos haluaa tietyn merkin laukun, mutta ei vaan halua maksaa siitä, että laukku on aito niin kyllä tuolta löytyy. En vaan henkilökohtaisesti ymmärrä niitä ihmisiä. Miksi ostaa joku merkkilaukku joka on feikki? Jos ei ole rahaa ostaa aitoa niin miksi ostaa feikki ja teeskennellä, että on rahaa ostaa aito? Enkä nyt mussuta tästä asiasta sen takia, että mulla ois rahaa ostaa aito Prada. En vain tykkää siitä, että tietyillä merkeillä huijataan ja saadaan rahaa vaikka tuote on suorastaan täyttä kuraa. Joo, ostin itse aidon Michael Korsin viime kuussa, mutta maksoin merkin lisäksi siitä laadusta. Se on aitoa nahkaa ja tiedän, että se kestää toisin kuin nämä 12euron muovilaukut.

SAM_0685

Oltiin keskustassa Michaelin perheen kanssa ja voi elämä, ne halus pysähtyä joka ikiseen kauppaan. Siis ihan jokaiseen. Vaikka jokaisessa kaupassa myytiin just samoja feikkitavaroita. En vaan käsitä sitä, että jos miehellä on varaa ostaa itselleen 8000euron Rolex niin minkä ihmeen takia se haluaa ostaa feikki Ralph Lauren paidan? :D

SAM_0686

Olin niin kyllästynyt odottaan jokaisen kaupan kohdalla kaikkia. Michaeliakin alko kyllästyttään ja lopulta se osti äitinsä mieliksi kaksi t-paitaa. Se oikeasti tarvitsi itselleen läpyskät mitä käyttää altaalla. Nekin löyty lopulta kun etsi tarpeeksi. ”Aidot” niket 3eurolla. Seuraavana päivänä toisen kengästä oli tippunut jo i pois. Ei ollut enää nike vaan n ke :D Ja toisen niistä t-paidoista se laitto lähtöpäivänä aamulla klo 6 päällensä ja 4 tuntia myöhemmin kainalossa oli jo reikä. Lupasin sen korjata.

SAM_0690

En osaa oikein sanoa mitään koko Didimistä. Sen osaan kertoa, että suurin osa turisteista on brittejä. Kaikki hinnat oli sekä liiroissa, että punnissa ja ravintolassa kuulin kun ihmiset puhuikin, että muutaman viikon päästä paikka kuhisee vaan brittejä.

SAM_0691

Liikenne oli kammottavaa, jopa pahempaa kuin Lissabonissa. Kyllä varmaan löytyisi jotain aitoakin Turkkia kunhan lähtisi kauemmas tuosta keskustasta. Siellä on kait vanha temppelikin. Sisäänpääsy oli netin mukaan £70, joka on aika pirun tyyris. Colosseumiin maksoi muutama vuosi sitten meinaan 50euroa ja se on aika paljon tunnetumpi nähtävyys kuin tämä temppeli. Onhan siellä toki merenranta, joka oli ihana. Sitä voin kehua! Vesi oli ihan mielettömän kirkasta ja koko alue oli puhdas.

SAM_0692

Mutta jos itse valitsisin paikan mihin mennä Turkissa niin se ei ainakaan Didim olisi. Paikka elää vain turismilla ja sen huomaa katukuvastakin. Mikään mitä myydään kadulla ei ole aitoja ja huijataan mahdollisimman paljon, siitä voisin kirjottaa erikseenkin vielä. Meillä kesti Didimiin (hotelliin oikeastaan) 1,5 tuntia ajaa lentokentältä. Didim on kutakuinkin puolessa välissä Turkkia lännessa merenrannalla. Izmir taitaa olla lähin suurin kaupunki. Siksi en ymmärräkkään miksi just Didim on niin suosittu paikka varsinkin brittien keskuudessa. Izmiriin lentää helpommalla ja se on paljon suurempi kaupunki ja myöskin merenrannalla. Didim ei millään tavalla iskeny muhun ainutlaatuisuudellaan, suoraan sanottuna ihan kamala paikka.

Elossa ollaan

Huhuu! Tuli pidettyä ihan kunnolla lomaa kun blogiakaan ei tullut päivitettyä. Turkin lomasta on selvitty. Tämä lomahan oli tosiaan itselle ilmainen. Anoppi kun omaa hieman enemmän rahaa kuin minä niin maksoi meidät pariskuntana matkalle. Ja sehän tosiaan kertoi tästä lomamatkasta jo joulukuun alussa, kun tosiaan oltiin oltu yhdessä Michaelin kanssa vasta nelisen kuukautta. Hyvin suuri luotto oli meidän parisuhteeseen kun maksoi lomankin jo heinäkuulle siinä vaiheessa.

SAM_0664

Lennettiin Aalborgin lentokentältä Bodrum-Milas kentälle turkkiin. Matkaan meni noin nelisen tuntia. Ja mähän vein oman puhelimen huoltoon ennen loman alkua ja lainasin pikkusiskon puhelinta siksi aikaa. Arvatkaa kuka sen tiputti lattialle Aalborgin lentokentällä niin, että nyt kun sen yrittää käynnistää niin sininen valo vain vilahtaa eikä muuta tapahdukkaan. Mutta onneksi on matkavakuutus, vaikka musta tuntuukin, ettei ne ala maksaan mulle mitään. Hain kuitenkin korvauksia läppäriin Toukokuun lopussa, kieltävä päätös. Hain korvauksia lentojen peruuntumisesta lauantaina ja tiistaina sitten hajosi se puhelin. Siitä en vielä ole täyttänyt hakemusta. Mutta katsotaanko niin fennia ilmoittaa esim lentojen peruuntumisesta, että ei ole tietoja tarpeeksi (vaikka ne ei kysy mitään tarkempia tietoja lomakkeessaan) ja ehkä ne väittää, että ei kuulu matkavakuutuksen piiriin vaikka just sen kohdan tarkistin, että se kuuluu.

SAM_0665

Mutta tosiaan tämä loma. Meidän hotelli oli 5 tähden Aquasis deluxe spa and resort. All inclusive myöskin. En oo ikinä ollut tälläisellä matkalla ja voin sanoa, että en taida ihan lähiaikoina mennä uudelleen. Tuo paikka oli kyllä ihan mukava, mutta mitä nyt viikko tarkkailtiin Michaelin kanssa muita niin kaikki muut asukkaat oli perheellisiä ja lapsia oli ihan joka paikassa. Keskiyölläkin kuulu kun lapset huusi pihalla. Joo, toki on loma mutta en itse kyllä pientä vuoden ikäistä taaperoa pitäisi rattaissa nukkumassa klo 23.30 kun itse juon kaljaa vieressä.

SAM_0666

All inclusive tosiaan tarjosi kaikki ruokailut ja juomat, tiettyyn aikaan. Jos tuli nälkä vaikkapa klo 18 niin ei voinut mitään. Sait kakkua ja kahvia, mutta et ruokaa. Ja muuten. Se ruoka oli tosiaan tälläistä:

SAM_0668

Mullehan tuo kävi kun syön perunamuusia ja nugetteja, mutta kyllä tuo tanskisperhe kommentoi, että kyllä 5 tähden hotellin ruoka pitäisi kuulemma paljon parempaa olla. Ja muuten, se oli aika paljon tarkoitettu tanskalaisille tuo paikka. Ruokien vieressä olevat nimilaput kertoi mitä ruoka on kolmella kielellä. Turkiksi, englanniksi ja tanskaksi. Ja mä jopa tajusin mitä siinä luki tanskaksi!

Turkin lomalle mars!

Huomenna mennään Turkkiin anopin mukana. Meitä lähtee sinne 7 henkeä, tai pitäisikö sanoa 6 tanskalaista ja minä :D Kyllä mä ymmärrän aika usein itseasiassa kun ne puhuu tanskaa, että mihin asia liittyy. Vaikka kuinka kieltäisivät niin kyllä tanska muistuttaa niin paljon ruotsia että mulle tulee helppo oppia tanska kun kuitenki ruotsia opiskellu.

Oon tässä pakannut meidän tavaroita nyt kun eilen saavuttiin anopin luo. Oltiin pari yötä Michaelin isän luona, ne mut hakikin bussilta kun viimein sinne saavuin 23.30. Jouduin tosiaan lentämään tanskaan britannian kautta. Oli siinäki kyllä hommansa. En ollu saanu nukuttua edellisenä yönä yhtään ja vasta britanniaan lentäessä nukuin n.1,5 tuntia. Kyllä hieman alko naurattaan kun huomasin,että seuraava lento on myöhässä pari tuntia. Alko jo mietityttään myöhästynkö nyt jo toisestakin jatkoyhteydestä.

IMG-20160706-WA0007

Lopulta pääsin perille, jopa 10min etuajassa! Voi miten ihanaa oli käpertyä Michaelin kainaloon yöllä neljän viikon tauon jälkeen. Michael on mulle kuin Anthony O’hare Jojo Moyesin kirjasta Ole kiltti, äläkä rakasta häntä. Ne jotka on lukenu sen kirjan tietää mistä puhun, ne jotka ei oo lukenut niin kehotan lukemaan! Vaikka en nyt ihan tykännytkään siitä lopusta. Kenenkään ei pitäisi oottaa omaa rakastaan monta vuotta. Joo, ne on fiktiivisiä henkilöitä. IMG-20160706-WA0008

Kun kävin Oulussa niin löysin sieltä yllättäen sittenkin jotain ostettavaa alesta. En alunperin meinannut ostaa mitään, yhden paidan löysin ginasta mutta palautin sen takaisin rekkiin kun mietin paljonko vaatteita mulla jo nyt on. Mutta tätä 15euron haalaria en vaan voinut jättää rekkiin. Se on sopiva! Ei kiristä selästä ja lahkeetkin, niinkuin aina, on liian pitkät! Vaikka sisko sanoikin, että tuo väri on kamala niin ite tykkään!

 

Oon tässä yrittänyt norwegianille laittaa korvauspyyntöä lentojen perumisesta, ne on velvollisia maksaan mulle 250e siitä hyvästä. Niin ei jotenkin yhtään yllätä, että ne on ”teknisen vian” vuoksi poistanut käytöstä sen korvaushakemus sivuston. Katoin sitten, että laitan niille chatissa viestiä että korjakkaapa se. Sain tälläisen viestin sieltä:

Opening hours

Valitettavasti chat-palvelu ei ole tällä hetkellä käytettävissä.
Maanantai – Tiistai:  Suljettu
Keskiviikko:  05:30 AM – 05:31 AM EEST
Torstai – Sunnuntai:  Suljettu
Eli Norwegianin chat on auki yhden minuutin keskiviikkona puoli 6 aamulla. 
Alkaa vähän meneen usko näihin yrityksiin jo.

Stressitaso 100

Voin myöntää, että hieman tässä on ollut stressiä. Se, että huone on niin täynnä tavaraa, että meinaa kompastua joka kerta kun nousen sängystä, saa kyllä stressaantuun kenet tahansa. Olen yrittänyt pakata Tanskaan tavaroita, kerätä kierrätykseen menevää tavaraa sekä kirppispöytäänkin tavaraa. Lähden huomenna päiväjunalla Helsinkiin ja odottelen aamuun klo 8 saakka, että lähtee Lontooseen lento. Alan oleen aika innostunut tästä Lontoo mutkasta. Turhahan siitä on hermostua, että joutuu lentämään mutkan kautta kun kuitenkin korvauksia saa siitä ja pääsee sentään ostoksillekkin. Harmittaa vain, että vaihto on vain hieman päälle 4 tuntia niin ei kerkeä keskustaan saakka ja näkemään tuttuja sushin parissa.

P6180819

Voitin muuten fazerilta keksejä! Olin kyllä niin ilonen! Vaikka laihdutankin, tai yritän kovasti, niin kyllä sitä ilostuu kun voittaa. Jätän kotiin niitä kun ovat jaksaneet mua koko kesän täällä. Ollu vain ärtynyt kuin punainen finni koko ajan niin lahjon vähän niitä, jotka on siitä joutunut kärsimään. Nii ja tiiättekö mitä! Sen lisäksi, että myin zadaassa jälleen yhden mekon niin ostin sieltä kengät itselleni. Michael ei ehkä tykkää tästä asiasta, mutta oli 5e käytössä siellä kun kutsuin serkkuni käyttään sitä ja postikulujen kanssa maksoi vain 8e tosi kivan näköiset nilkkurit niin olihan ne pakko ostaa! Pitää sitä jotain kivaa aina itselleen ostaa. Varsinkin kun olen tässä neljättä viikkoa urheillut ja syönyt niin nätisti (niitä muutamia suklaapalasia ei lasketa) niin palkitsin itseni, jälleen.

Puhelimenkin sain vietyä tiistaina huoltoon Ouluun ja näin ihanaa Piiaa pikaiseen kahvittelun ja shoppailun merkeissä. Sovittiin, että kun syyskuussa tulen käymään Suomessa niin vietän Oulussa muutaman yön ja juodaan sivistyneesti viiniä ja puhutaan harry potter kirjoista. Lukupiiri, joista ainoastaan minä taidan lukea.

 

Mutta nyt pitää mennä taas stressaamaan pakkaamisesta (piti vaihtaa matkalaukkuja kun toinen onkin liian iso säilytyslokerikkoon) ja stressaamaan tämän huoneen siivosta. Onkohan nyt varmasti kaikki mukana? Huomenna matkaan!

Ei hätä ole tämän näköinen

Tajusin juuri, että ensi viikollahan lennän tosiaan jo Tanskaan, vaikkakin Lontoon kautta. Kamala kiire tuli alkaa siivoaan tavaroita kotona ja pakkaan laukkuja valmiiksi. Tanskasta kun tullaan Michaelin kanssa 21.päivä Oulaisiin niin en kyllä silloin jaksa alkaa pakkaamaan tavaroita kun ollaan vain neljä yötä ennen kuin jatketaan Tampereelle. Tuossa puhuttiin miten paljon tavaraa vintillä on. Kävin siellä katsomassa ja sieltähän löyty heti neljä talvitakkia, jotka laitoin zadaaseen myyntiin. Miten tämä tavaramäärä voi pysyä koko ajan samana vaikka viety jo kierrätykseen ja polttoon vaikka miten paljon. Nytkin kuukaudeksi otin jälleen kirppispöydän ja sinne raahaan vähintään kaksi jätesäkillistä tavaraa. 20160628_153431

Alkuviikosta pitää käydäkkin Oulussa. Puhelin on alkanut vuoden käytön jälkeen sanoon kaput niin pitää viedä huoltoon. On se nykyään hankalaa kun lähin huoltopiste on yli 100km päässä. Ollut leppoista nyt kotona vain pestä mattoja vaikka ukkonen onkin ollut muutaman päivän ajan riesana. Sen lisäksi äiti on pikkusiskon kanssa käymässä, joten voin kiusata pikkusiskoa vielä ensi viikon ajan.

Snapchat-8318669694631338251

Vaikka tavaraa on jo liiaksikin niin ei hätä ole tämän näköinen. Syyskuussa tulen käymään kotona myöskin, täti lainaa isoa rinkkaakin eli saan vietyä silläkin Tanskaan tavaraa. Ja kun alle 1,5 tuntia menee vain lento Kööpenhaminasta Helsinkiin niin pääsen käymään kotona heti kun koti-ikävä iskee. Kyllä Tanskaan muutto on paljon mieluisampaa kuin Portugaliin muutto. Jo tavaroiden karsiminen ja oikeasti kaikkien tavaroiden pakkaaminen kertoo, että ihan tosissaan tässä muutetaan. Enkä todennäköisesti muuta ikinä Suomeen enää, tälläisiä kesän yli kotona asumisia ei oikein voi laskea tähän. Mennyt nytkin tämä kesä tavaroita karsiessa.

Tänään pessyt kolme mattoa, sitten tuli liikaa hyttysiä naamalle niin lähdin kävelylle. Jospa kohta takaisin mattojen pesuun. Tätä turhaa arkea voi seurata enemmän snapchatissä, löytyy nimimerkillä pimeaonni!

Ps. Odotan kyllä ihan älyttömästi Lontoon lentokentällä odottelua. Bootsiin ja Whsmithiin pääsee shoppailemaan.