Subscribe & Follow

Lauantai

Onneksi en ole ainoa, jolta odotetaan lomien viettoa Suomessa. Moni facebookissa kommentoikin, että ulkosuomalaisten odotetaan aina tulevan Suomeen lomalla, mutta sitten kukaan ei kuitenkaan tule käymään ulkomailla vaan sitä mennäänkin ”oikealle” lomalle. Kerkesinhän mä Suomessa asua jonku 25 vuotta niin kyllä siinä ajassa kerkeää näkemään ihan tarpeeksi Suomea.

Lontoon lomaa odotetaan kyllä älyttömästi, meillä on jo kauhee lista mitä halutaan tehdä ja nähdä. Haluan nähdä tottakai muutamia ihmisiäkin siellä ollessa ja pääsiäisenä on vieläpä parhaimmat karkit tarjolla Briteissä niin vieläkin parempi! Viikonloppu onkin mennyt suunnitellessa lomaa, joka on 6 kuukauden päästä vasta sekä leipoessa taas suklaakakkua. Kyllä olin itsestäni ylpeä kun sain aikaseksi noinkin söpön kakun!

 

Varattiin airbnb huone meille Lontoosta ja koko Lontoon reissu on nyt kahdelta hengelta maksanut tosiaan vain 246euroa lentoineen ja majotuksen kanssa. Just katoin Suomeen lentoja jouluksi, menopaluu 150e plus junaliput niin hintaa tulee yhdelle vähintään se 250e. Kahdelta joululoma Suomessa yli 500euroa, Lontoossa pääsiäinen kahdelta puolet tuosta. Toki siihen tulee vielä junaliput ja bussiliput, mutta se hinta ei silti nouse yli 350 euron.

 

Lauantain sairastelin ja nukuin itseasiassa 14 tuntia. Nyt on kuitenkin jo parempi olo ja ajattelin kohta mennä polkemaan kuntopyörää muutaman kilometrin ihan vain lämmittelyksi huomista varten. Oonko muuten sanonu, että lopetin limukoiden juomisen? Oon siinäkin onnistunut! Koko kuukauden aikana join vaan Muumilimsan Suomessa ollessa!

Ulkosuomalaisen lomat

Töissä oli aika paljon aikaa eilen joten selailin aikani kuluksi pääsiäiseksi lentoja. Oh! 69kruunua Kööpenhaminasta Lontooseen! 9,26euroa! Menopaluu alle 19euroo!

Eihän tommosille hinnoille voi sanoa ei, joten meitä odottaa nyt Lontoossa loma 13.-18.4. Niin mahtavaa päästä lomalle. Kun asuu ulkomailla niin aina ne lomat tulee käytettyä siihen, että meneekin Suomeen. Ne ei ookkaan enää lomia kun sitä käy vaan kotona. Siihen käyttää ne vapaat ja kyllähän sielä on ihana käydä, mutta välillä haluan oikean loman. Olla turisti, syödä kahvilassa aamiaista, nukkua hotellissa. Ja parasta on, että Tanskassa on lomaa myös kiirastorstai eli ei tarvi pyytää kuin yksi päivä vapaaksi, jonka toivottavasti saan.

20161004_172026

Tuli mieleen tuosta, että lomat käyttää aina Suomessa käyntiin niin hetihän mä sainkin kommenttia, että etkö Suomeen tuukkaan. Mun odotetaan käyttävän kaikki lomat siihen, että käyn Suomessa. Sitten itselle tulee paineita, että PAKKO mennä Suomeen joka kerta kun on lomaa. Asuin vuoden Portugalissa ja kaikki lomapäivät käytin siihen, että matkustin Suomeen. Käytiin toki Azoreilla ja Portossa, mutta niihin otin palkatonta sekä ylityöt pois. Ja ne lomat oli kolme neljä päivää. Ja ehkä hassuinta on, että mä käyn kotona joskus jopa useammin kuin Suomessa asuvat. En tiiä miten te ajattelette tän, pitäskö Suomessa käydä aina kun on lomaa koska ei asu Suomessa?

Mutta tosiaan, en millään malttais odottaa pääsiäislomaa! Ihana Lontoo!

 

Aikuistuminen

Lauantaina kävin Niinan kanssa ulkona. Olihan se mukavaa! Harmillista on vaan se, että yöbussit ei kulje kotiin saakka enää klo 23.55 jälkeen niin se aina vaikeuttaa yöllä kotiin pääsyä.

Siksi onkin alkanu tuleen semmonen olo,että ehkä se baarissa käynti ei oo mun juttu kun se on niin hankalaa loppujen lopuksi. Vaikka kotiin oiskin vaan 3,5km matkaa mutta ei sitä mielellään keskellä yötä pilkkopimeässä yksin kävele. Ehkä se on sitä aikuistumista kun ei jaksakkaan riekkua klo 4 saakka ulkona?

Kyllähän nuo ulkona käymiset välillä on ihan hyviä, saa vietettyä aikaa suomalaisessa seurassa ja voi rentoutua. Mutta taidan seuraavien viikkojen ajan rentoutua kotisohvalla katsellen Bonesin 11.tuotantokautta ja alottamalla vihdoin niitä kirjoja mitä kannoin Suomesta kotiin. Sormet syyhyä, haluan päästä alottaan S J Watsonin uutta kirjaa. 
Ps. Oon oikeasti polkenut kuntopyörällä just mun tavotteen mukasesti!  

Oletko suomalainen vai eurooppalainen?

En kestä taas miten ilonen oon, jotenki tuntuu, että nyt on kaikki just hyvin eikä mikään oo huonosti.

Suomessa käydessä raahasin loppuja tavaroitani Tanskaan, vaikka meillä onkin joskus tulevaisuudessa aikomuksena muuttaa muualle vielä, (Kanada, Britannia, Australia) niin kyllä mä mieluummin tuon tavarani ja vaatteeni tänne ja tunnen itseni kotoisaksi. Ja joskus kun saadaan lapsi, yksi vain, Nooa Theodor Fitzgerald, niin muutetaan Tanskaan. Kasvatetaan pojasta (ei voi olla tyttö koska en sais annettua sille hienoa nimeä) skandi, mutta ei suomalaista. Joskus joku kysy, että tunnetteko itsenne Suomalaiseksi, Eurooppalaiseksi vai maailman kansalaiseksi. En tunne itseeni miksikään noista, mieluiten skandiksi. Miten teillä?

 

photogrid_1476510512547.jpg

Tykkään töistänikin ihan älyttömästi, oppii joka päivä jotain pientä uutta. Ja se, että tuo työ ei ole ainoastaan vain asiakaspalvelua vaan siinä on muutakin tekemistä niin se vasta mukavaa onkin. Vaikka oonkin luonnostaan ihan superhiljanen ja kiusaantunut uusien ihmisten seurassa niin nyt 2kk myöhemmin alan oleen sosiaalinenkin töissä. Mulle on siis tosi vaikeeta alkaa jutteleen muiden ihmisten kanssa joita en tunne ja varsinkin kun en osaa kieltä. Onneks Niina on samassa paikassa niin meillä on meidän oma salakieli, suomi.

Musta on ihanaa myös se, että on vihdoin syksy. Talvihan ei nyt kummosempi Tanskassa oo. Ei ainakaan viime jouluna ollut kuin vesisadetta. Kyllä täällä jossain vaiheessa lumi tulee maahan joksikin aikaa, mutta ei se oo sellasta kuin Oulaisissa, 9kk vuodesta lunta tyyliin :D Ehkä vähän suurentelen, ehkä se onkin vain 8kk? :D

Mut nyt mulla on talvivaatteetkin mukana! En jäädy heti kun lämpö menee alle 10 asteen.

 

Niin ja päivitystä mun kuntoiluun! Oon polkenut tällä viikolla kolmesti kuntopyörää niinkuin oli suunnitelmissakin. 6km, 6,5km ja eilen 7km! Hyvä Heli!

Suomessa

Nyt kun on palattu töihin niin voikin muistella Suomen lomaa. 

Se oli mahtava! Ensimmäisen yön vietin siskon luona ja menin nukkumaan jo klo 21 ja klo 22.30 huomasin että mulla olikin sängyllä leluautoja ja kiiltokuvia kun siskonpoika halusi leikkiä. Ihana muksu kyllä. Ikävä jo nyt. Ihanaa oli myös, että keskiviikkona myös sisko lähti perheensä kanssa meille kotiin ja sainkin viettää lomani koko perheen seurassa. Isäkin oli jo kotona sairaalasta. 

Kylmähän Suomessa oli. Mutta jälleen kerran saa huomata,että Suomessa kylmyys on niin erilaista kuin Briteissä ja Tanskassa. Tanskassa on ollut nyt melko kylmä ja piru kun se kylmyys iskee luihin saakka ja pari päivää oon tutissu peiton alla hyvän aikaa vaikka oon jo sisällä. Suomessa se kylmyys jää iholle ja se katoaa kun menee sisälle. Pirun kylmä ja kostea ilmasto. 

Sain hoidettua jopa pankkiasiani kuntoon. Oulaisten osuuspankkihan oli tehnyt oman päätöksen, että ulkomailla asuvat asiakkaat ei voi pitää itsellään verkkopankkitunnuksia. Kukahan idiootti tämmösen päätöksen on tehnyt? Ei meinaan mikään muu pankki ole tommosia päätöksiä tehnyt. Jouduin antamaan täydet valtuudet omasta tilistäni meille kotiin niin saan pitää verkkopankkini. Siis ne ois poistanu multa verkkopankin vaikka mulla on opintolainaki vielä maksamatta. Teki mieli vaihtaa koko helvetin pankki. On tässä tullu muitakin asioita tietoon tuosta pankista, jotka sekä rikkoo lakia että on vaan aivan idioottimaisia. Se pankki elää kyllä aivan omaa elämäänsä.

Pankkiasioiden lisäksi kävin shoppailemassa kovasti kirppareilla mistä sanoinkin jo, sekä tottakai halpahallissa. Sain siivottua myös tavaroitani ja kassillinen tavaraa lähtee kierrätykseen, unohdin sen tottakai eteiseen lähtiessä eli en vienyt sitä itse kierrätyskeskukseen. 

Nyt vaan joulun odotukseen! Meinasin askarrella Michaelille joulukalenterin ja tässä kuussa ostetaan lennnotkin Suomeen. Jänskää kun Michael tulee mukaan, toivottavasti on lunta ja pakkasta! Ja ooh! Joulukinkkua!