Subscribe & Follow

Luisteluhetki

Aarhusin jäähalli järjesti lauantaina ilmaisen luisteluvuoron. Michael sattumalta näki mainoksen kadulla siitä viime viikolla ja lähdettiinkin lauantaina käymään siellä. Epäiltiin hiukan, että paikalla saattaa olla muutama muukin ihminen, mutta silti ihmismäärä yllätti kyllä kaikki.

20160924_135018

Luistimet saatiin hallilta lainaan ja mä oon aina käyttäny kaunareita joten hokkareiden käyttö ei ihan luonnistunut.

20160924_135023 20160924_135035

Siis se kuinka paljon tuolla oli sitä porukkaa oli ihan mahdoton. Michael veti nurin vaan sen takia, että sen edessä kolme tyttöä päätti ihan yhtäkkiä vaihtaa suuntaa ja lähteä vastavirtaan ja Michael ei pystyny jarruttaan vaan veti nurin, ettei niihin tyttöihin ois törmänny.

20160924_141110

Pojat onnellisena luisteli varmaan viisi kierrosta ympäri tuolla, mä pystyin meneen yhden. Oon oikeesti ihan hyvä luisteleen, mutta hokkarit ei tosiaan sovi mulle. En osannu ottaa niillä vauhtia kun eihän niissä ollukkaan niitä piikkejä edessä mitä kaunareissa.

20160924_141547

Mutta en kaatunu! Vaikka lähellä se oli monta kertaa. Nilkkoja kyllä särki tuon jälkeen vaikka kovin paljon en kerenny luisteleenkaan. Päätettiin lähtä pois puolen tunnin luistelun jälkeen kun hallista sammutettiin valot, laitettiin discovalot päälle ja musiikki täysille. Mukavaa vaihtelua lauantai päivään mutta ihmismäärä oli kyllä liiallinen turvalliseen luisteluun.

20160924_141814

Ens viikolla sitten haetaankin mulle se kuntopyörä keskustasta niin voin sitä alkaa polkeen ihan urakalla.

 

Tai sitten käy niinku Michael sano, käytät sitä kuukauden ja sitten lopetat.

Kun on onnellinen

Puhuttiin eilen illalla Michaelin kanssa miten onnellisia kumpikin on.

Kummallakin on hyvä palkkanen työ, asunto on ihana ja kumpikin tykkää asua Tanskassa. Ei tarvitse kitsastella rahan kanssa eikä siitä tarvi tapella. 

Me ei myöskään tapella yleisesti ollenkaan. Ollaan kinattu tänä vuonna kahdesti muistaakseni. Toinen kerta oli tällä viikolla siitä, että onko kuntopyörän ostaminen hyvä idea. 

Mä ”voitin” ja saan raahata pyörän asunnolle. Oikeastihan sen tekee Michael josta se myös oli huolissaan, paljonkohan se painaa. Ei kuulemma paljon sano myyjä :D

Menen jopa mun comfort zonen ulkopuolella kun lupasin töissä,että voin alkaa käsitteleen myös ruotsin meilejä. 

Eilen kokeilin uutta sähkövatkainta, miten ihanan helppoa olikaan vaahdottaa sokerit ja munat! Leivoin suklaakakun, kun se oli valmis niin kumpiki oli niin väsyneitä ettei sitä jaksanut kumpikaan edes maistaa. 

Nyt kun on ollut Tanskassa muutaman kuukauden niin oon hyvin asettunu ja oon tyytyväinen kaikkeen. Toki joskus haluan silti vielä Lontoossakin asua. Joskus tulevaisuudessa sitten. Nyt kuitenkin on hyvä täällä, suklaakakun kanssa. 

Syksy tuli puun takaa

Oon kyllä ollu maailman laiskin ihminen taas muutaman päivän. Lauantaina heräsin jo 8.30 ja olin muutamassa tunnissa käyny juokseen, pessy pyykkiä ja tullu suihkusta ja söin aamiaista. kun klo oli 12.30 niin menin päikkäreille ja heräsin vasta 3,5 tunnin päästä. Eipä päästy taaskaan jyskiin ostaan sitä yölamppua mikä on pitäny ostaa jo elokuun alusta saakka. Hankala lukee kirjoja välistä kun ei oo kun yks jalkalamppu makkarissa.

20160903_154501

Ja missä vaiheessa tuli syksy! Viime viikolla täällä oli vielä yli 20 astetta lämmintä joka päivä ja nyt ihan yhtäkkiä aamusin onkin pimeää kun nousen ylös, kylmä kun kävelen bussille ja ei edes aurinko paista päivän aikana kuin pienen hetken kun muu aika on harmaata. Musta tuntuu, että mun viime perjantaina istuttama chili kuolee parvekelaatikossa varmaan parissa viikossa. Kanervat jää vaan pystyyn.

Päädyin myös selaamaan Aarhusin fb kirppistä ja mietin kuntopyörän ostoa. Totuus on, että jos hankin salikortin niin kävisin siellä ehkä kerran viikossa viikonloppusin. Ja mitä tekisin siellä? Ajaisin kuntopyörää. Miksin siis vaan ostais sitä kuntopyörää tänne kotiin? Voisin samalla siinä polkiessa kattoa sinkkuillallista ja hottiksia ruudusta :D

Ja se uus sarja Kadonneen rakkauden jäljillä! Niin hyvä eka jakso, että yritin jo ehtiä voisko sitä kattoa netin kautta jostain kaikki jaksot putkeen.

 

Mutta tää syksyn yhtäkkinen tulo on nyt aiheuttanu mussa kovaa väsymystä. Mutta enää 1,5 viikkoa niin on loma ja ei tarvi herätä aamulla klo 6. Ja saan saarioisten mikropitsojaki pitkästä aikaa!

 

ps. tilasin tosiaan adlibrikseltä paketin mutta myöskin hm paketin. Hups.

Ajattelumaailma

Tässä kinasteltiin hieman eriävistä mielipiteistä Michaelin kanssa.

Mä ajattelen aina, että kaikki järjestyy ja asioita tapahtuu syystä. Kun tekee jotain hyvää saa jotain hyvää itselle.

20160903_154053

Michaelin mielestä näin ei ole vaan pitää ajatella realistisesti, mitään ei tapahdu jostain tietystä syystä eikä hyviä asioita aina tapahdu vaikka tekis hyvää.

Yritin selittää sille esim meidän tapaamista. Jos vuonna 2014 olisinkin saanut kesätöitä en olisi koskaan päätynyt sinä kesänä Espanjaan ja tavannu edellistä poikaystävää. Edellisen suhteen takia muutin 2015 kesällä myöksin Portugaliin ja päädyin töihin IT firmalle missä Michaelin oli töissä. Eli jos olisin saanut Kemistä töitä kesällä 2014 en asuis nyt Tanskassa ja olis onnellisessa avoliitossa. Michaelin mielestä näin ei kuitenkaan ole, mutta onhan!

20160903_153819

 

Ja esimerkki karmasta. Eilen odotin aamulla bussin vaihtoa ja samalla pysäkillä oleva pienempi tyttö yhtäkkiä tajusi, että oli jättänyt bussikortin kotiin eikä pääsis seuraavaan bussiin. Tyttö yritti tanskaksi kysellä ihmisiltä jotain ja meni enemmän vaan paniikkiin kun sai kieltäviä vastauksia. Kysyin sitten vieressä istuvalta enkuksi mitä se kysy. 10 kruunua, että pääsee bussiin. Kaivoin lompakosta sille tytölle 20 kruunua että pääsee bussilla kouluun ja takas kotiinkin. En oo pitkään aikaan nähny onnellisempaa ihmistä. Selvästi karman aiheuttamana sain samana iltana vakuutusyhtiöltä sitten mukavasti rahaa läppäristä, joka sekos toukokuussa Suomeen paluussa. Sen lisäksi oon halunnut tilata kodin kuvalehteä tai maku lehteä Tanskaan siinä onnistumatta. En jaksa soitella asiakaspalveluun. Joten karma antoi vielä yhden lahjan eilen illalla. Puhelinmyyjä soitti ja kysyi haluaisinko maku lehden tarjoushintaan? Sanoin, että haluan mutta asun Tanskassa. ”Kyllä se onnistuu!” No mikäs siinä sitten! Sain maku lehdenkin tilattua vihdoin itselle.

 

Joten kumpaa mieltä te ootte? Tapahtuuko asioista syystä ja karma on olemassa vai ootteko samaa mieltä kuin Michael, realistisesti pitää ajatella?

18

En ymmärrä... miten paljon hieman päälle vuodessa on muuttunut elämä ja miten onnellinen tällä hetkellä oon.
Viikko sitten… alko ihan kauhee flunssa iskeen päälle eikä se ole vieläkään menny ohi ja olin torstain saikullakin sen vuoksi.
 
Päivän paras juttu… on istua hetki omassa rauhassa teekupin kanssa ennen kun Michael herää.
Muistan ikuisesti… miten itkin onnesta kun sisko kertoi saavansa vauvan vuonna 2014.
Noloa myöntää, mutta... puhelen paljon itsekseni, kotoa opittua :D
En osaa päättää... mitä kukkia/kasveja haluan mun parvekelaatikkoihin. Kuinka aikuismaista!
Ärsyttävintä on… kun meidän telkkarin antennin piuha on rikki ja kuva rikkoituu tosi paljon sen takia eikä pysty kattoon tvtä.
Tekisi mieli… ostaa jo kotiin jouluksi lennot ja Michaelille joululahjaksi matka ulkomaille. Mutta miten saa lomaa kumpiki töistä niin ei kykene ostaan vielä mitään.
Minusta on söpöä… kun Michael tulee niin älyttömän iloiseksi siitä, että teen sille aamukahvin valmiiksi ennen töihin lähtöä, mä herään siis klo 6 ja lähden kotoa 6.45. Michael herää klo 7 ja lähtee töihin 7.30. Joten miksipä en keittäis samalla sillekkin kahvit.
 

Viime aikoina… oon selaillu nettikauppoja turhankin paljon. Meen lokakuussa Suomeen ja on vaan pakko tilata paketti pokkareita Adlibrikseltä Suomeen. Miten ärsyttävää, että jokaisessa muussa pohjoismaissa Adlibris toimii mutta ei Tanskassa!

Minulla on pakkomielle… selata lentoja ja bongailla halpoja tarjouksia, suunnitella lomia ja miettiä mihin ostaisin ne lennot joululahjaksi meille. Israel ja Marokko on tällä hetkellä vaihtoehtoina.
20160430_134000
 
Söin tänään… itseasiassa en oo syönyt vielä mitään kunnollista. Join kokiksen ja söin skyr rahkaa, joka ei edes maistunu hyvältä. Luulin, että ostin jogurttia mut se oliki rahkaa. Pettymys. Nii ja söin kaks pientä suolakurkkua.
Salainen taitoni on… erittäin hyvä muisti. En koskaan kerro ihmisille, että muistan todellisuudessa paljonki asioita ja osaan ulkomuistista paljon. En vaan koskaan käytä sitä mihinkään tärkeään, jos olisin järkevä ollut niin olisin koulusta päässyt läpi mahtavilla arvosanoilla vaan mun muistin takia, mutta kun ei jaksa niin ei jaksa:D
Hävetti... kun tajusin, että Portugalissa tuli lihottua niin paljon.
Kaikista pahinta on… ku laskee nukkumaan mennessä kuinka monta tuntia on enää jäljellä heräämiseen. Tai pahempaa, se että herää yöllä ja tajuaa kahden tunnin päästä herätys!
Olenko ainut, jonka mielestä… koskaan ei tarvi tyytyä siihen mitä saa. Aina voi yrittää enemmän ja tehdä omasta elämästä sellaisen mitä haluaa. Jos joku asia on huonosti niin miksei asioita muuttais parempaan?
 
Seuraavaksi ajattelin... jatkaa täytettyjen paprikoiden tekoa. Chicken tikka masalan loput päätyy tänään paprikan sisään ja juustolla kuorrutettuna uuniin.
Edit // Oli pakko lisätä vielä kauheenpi paha. Keskellä yötä herääminen!