Galway ja retki Connemaraan

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 17.10.2016

 

Seuraavana päivänä köröteltiin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Galwayhin.

Majoitus valittiin kahdeksi yöksi. Laukut levälleen ja kaupunkierrokselle. Äkkiseltään Galway vaikuttaa rennolta kaupungilta; historiallista arkkitehtuuria, värejä, runsaasti pubeja ja katumusiikkia.

Mitä sitten seuraavan päivän päänmenoksi? Vaihtoehtoja oli käydä Aran -saarilla tai Connemaralla. Päädyttiin retkeilemään Connemaran maisemiin ja menopeliksi valittiin Ajokki Royal. Päivä oli kerrassaan mahtava!

 

IMG_0909

Retki aloitettiin vierailulla 1800-luvulta peräisin olevaan maanviljelijään Dan O´Haran kotitilaan ja elämään tuon ajan Irlannissa.

IMG_0859

IMG_0838

IMG_0844

Martin vei meidät historiallisiin maisemiin.

IMG_0837

IMG_0850

Martin kertoo turpeesta.

Käytiin myös Connemaran -kansallispuistossa sekä tutustuttiin Kylemore Abbey luostariin.

IMG_0864

Kylemore Abbey -luostari

IMG_0860

IMG_0883

IMG_0913

Paula, Meri ja Jenni valloittivat Connemaran huipun.

 

 

Kommentoi kirjoitusta

Pikavuoro ja pikaremonttia

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 15.10.2016

 

Pikavuoro on polkaistu käyntiin. Taas mennään :) Viime kerrasta onkin sitten aikaa. Nimittäin Ajokin seikkailut saivat päätöksen 1. toukokuuta 2015. Silloin nämä reissut piti tulla tiensä päähän, mutta nyt voi todeta että toisin kuitenkin kävi.

Tällä kertaa siis seikkaillaan Irlannissa. ”Pääseekö tällä Saloon?” Ryanairin kippari tuli kysymään kun odottelin ryhmää lentokentällä. ”Onko tämä se bussi mikä on seikkaillut Aasiassa” jne.

Hetkeä myöhemmin asteli jo uudet ja vanhat Pikavuorolaiset bussiin. Ja matka pyörähti alkuun.

Virallinen startti tapahtui kuitenkin Irlannin pääkaupungista Dublinista 12.10 klo 12.00. Matka alkoi hienosti kunnes reilun tunnin ajon jälkeen tuli ongelmia. Menitin Ajokin ilmanpaineen ja ohjasin rouvan moottoritien varteen. Tilanne veti vakavaksi; oliko tämä tässä tällä kertaa? Varoituskolmio moottoritien varteen ja selvitystyö alkoi. Vika löytyi pienen purkuoperaation jälkeen ilmanpainejärjestelmästä.

Mietitte varmaan kotona että mikä ilmanpaine. Mikä se on? Lyhyesti kerrottuna. Jarrut, kytkin, jousitus jne. toimivat linja-autossa ilmanpaineella. Käytännössä ilman painetta ei voi ajaa.

Saatiin lopulta Ajokin vuoto korjattua ja matka pääsi jatkumaan. Samalla tuli pidettyä lakisääteinen tunnin ajotauko. Kätevää. Pikaremontin jälkeen matka jatkui Kilbegganin -viskitislaamoon ja ensimmäinen yöstoppi tehtiin Atheloneen. Mukava pieni kaupunki minkä läpi virtaa Irlannin pisin joki nineltä Shannon. Ensimmäinen matkapäivä oli lyhyt mutta antoisa :)

Irlannin Pikavuorolaiset

Irlannin Pikavuoro 2016

Kilbeggan -viskitislaamo

Kilbeggan -viskitislaamo

IMG_0811

Kuskille kaakoa ja matkustajille jotain muuta.

Kuskille kaakoa ja matkustajille jotain muuta.

IMG_0820

Irlannin vanhin pubi Athlonessa. Ainakin kyltin mukaan.

Kommentoi kirjoitusta

Bussikuskin vapaa viikonloppu

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 02.10.2016

Tänään ilmoittautui kaksi uutta matkustajaa ja toivottavasti saataisiin vielä lisää lähtiöitä ennen starttia. Matkahan pyörähtää käyntiin 11. lokakuuta Dublinista eli aikaa on vielä liittyä tulevalle reissulle.

Koko viikonloppu on mennyt varsin mukavasti täällä Dublinin esikaupunki alueella. Perjantainahan saatin ensimäisen ryhmän lentokentälle  ja aloitin lakisääteisen vapaan. Tekee hyvää välillä pysähtyä :).
Viikonloppuun mahtui vaikka mitä; hotellin ja parkkipaikan löytämisestä tuli aikamoinen haaste. Dublinissa ei ole virallisia linja-autopaikkoja. Mukavan lisähaasteen antoi myös urheilutapahtuman loppuottelu mikä keräsi yli 100,000 fania Dubliniin. Majapaikat olivat hyvin piukassa ja nostivat matsin takia hintojaan tuplaten tai lähes 3 -kertaisiksi. Päivä päätyi loppujen lopuksi varsin hyvin. Antauduin ja hyväksyin tilanteen.
Eilinen meni tehdessä huoltoa Ajokkiin ja itseeni. Lähinnä latailin akkuja huoneessa, tein suunnitelmia tulevalle Pikavuorolle. Lisäksi viikonloppuun mahtui formuloita, datailua.. siistiytyminen lähiparturissa, pyykinpesua, ajokin siivousta jne.

IMG_0740

Mahtavaa hönötystä. Mihinkään ei ole kiire. Ainakaan hetkeen. Pyykki pyörii minä en.

Tänään on ollut mahtava fiilis. Ja sen tietää silloin kun on onnellinen pienistä asioista. Irlantilaiset ovat yllättäneet minut positiivisesti. Irlantilaiset ovat erittäin ystävällistä kansaa!  Yes!
Kysyin hotellin pyykkipalvelua enkä saanut suoraa vastausta että saisin pyykit viikonlopun aikana. Lisäksi toinen seikka oli arvokas hinnoittelu. Niinpä päätin googlettaa kolikkopesulan. Reissujen aikana olen suosinut näitä koska se on itsestä kiinni milloin saa pyykit. Onnistuin siinä 35min plus kuivaus 15min. Tehokasta. Siinä samalla join kupin cappuchinoa, nautin auringon paisteesta ja seurustelin pesulan asiakkaiden kanssa.
IMG_0754 IMG_0728 IMG_0756

IMG_0741 IMG_0737

Kommentoi kirjoitusta

Vielä mahtuu matkalle mukaan!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 29.09.2016

 

Matkustimme ensimäisen ryhmän kanssa Suomesta Irlantiin. Reittimme kulki Helsingistä Travemundeen. Seuraavana iltana ajoimme Travemundista yöksi Bremeniin josta jatkoimme aikaisin aamulla Amsterdamiin asti. Amsterdamissa yön yli laivalla Englannin Newcastleen. Seuraavana päivänä Newcastlesta aina Skotlannin länsirannikolle asti josta oli enään 3h laivamatka Pohjois-Irlannin Belfastiin.

Alla kuvia Irlannin kiertomatkasta.

2016-09-25 16.04.58 2016-09-27 10.39.26 2016-09-27 10.41.59 2016-09-27 10.54.04 HDR 2016-09-27 12.53.25

Huomenna ryhmä 1. lähtee kotiin ja vuorostaan vanhalle rouvalle tulee huolto/siivoustauko.

Vanha tuttu Pikavuoro -nimellä kulkeva ryhmä aloittaa matkan Dublinista 11. lokakuuta.

 • mikäli olet kiinnostunut lähtemään matkalle mukaan niin ota yhteyttä minuun puhelimitse/sähköpostitse. Email [email protected] tai Jani 0405433218.
 • Kierrämme Irlantia 6-7 päivää, 3-4 päivää Skotlantia, jonka jälkeen suuntaamme kotiin.

Kommentoi kirjoitusta

Pikavuoron Irlannin matka lähestyy!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 21.08.2016

Hei kaikille piiiitkästä aikaa. Ajokki on katsastettu ja valmiina uusiin seikkailuihin.

Osa ilmoittauneista ovatkin jo ostaneet lennon Irlannin Dubliniin. Norwegian kotisivuilla on edullisia lähtöjä 7. ja 10. lokakuuta. Mikäli haluatte nähdä pääkaupunkia enemmän niin suosittelen 7. päivä lentoa.

Pikavuoro Irlannista Suomeen 11. lokakuuta – 23. lokakuuta 2016. Hinta bussilipulle 250 euroa.

 • Kyseessä alle kahden viikon matka Irlannista Suomeen.
 • Ihmiset saapuvat Irlantiin lentäen. Mikäli haluat nähdä Dublinia niin kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen starttia.
 • Matka starttaa Dublinista ja aloitetaan noin viiden päivän Irlannin kiertoajelulla, poistumme Pohjois-Irlannista (Belfast), josta on laivaylitys Skotlantiin. Tarkoitus pyörähtää Skotlannissa toiveiden mukaan. Skotlannista jatkamme Englannin Newcastleen josta laiva lähtee yön yli matkalle Amsterdamiin. Amsterdamista ajamme Saksaan, josta laivalla Ruotsiin. Ruotsin halki Tukholmaan ja sieltä laivalla Suomeen.

PIKAVUORO INFOTILAISUUS SALON PIIHOVILLA 18.9 klo 14.00 

Pikavuorolaiset

Ryhmäkuva matkan startanneista pikavuorolaisista. Pikavuoro matkalla Koreaan 2013.

 

Amerikan Pikavuoro 2014.

 

Pikavuorolla on matkustanut jo yli sata persoonaa. Oletko sinä uusin Pikavuorolainen?

Pikavuorolla on matkustanut lähes 200 persoonaa. Oletko sinä uusin Pikavuorolainen? Kuva Afrikan matkalta 2014.

Kommentoi kirjoitusta

Pikavuoron Paluu!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 10.05.2016

 

Pikavuoron saavuttua Salon torille vapun päivänä 2015, blogia ei ole juurikaan päivitetty, vaan ollaan sulateltu mitä tuli tehtyä ja mitä ei; Pikavuoro maailman ympäri, Ajokki, oliko se tässä? Entä voiko tällaista touhua jatkaa loputtomiin?

Pikavuorolaisemme Lassi kertoi että oli nähnyt unen missä ajoin Pikavuoroa yli 20 vuotta. Hänen unensa hauskuutti minua, kun kuulin sen vuonna 2012. Hänen unensa voi vielä toteutuakin! :) Mutta mitä sitten seuraavaksi? Sitä ennen kerron Teille lyhyesti ”vuoden kuulumiset”.

Ensimmäiseksi haluaisin sanoa KIITOS! Kesällä vapun jälkeen minut valittiin Salon positiivisimmaksi. Olen enemmän kuin otettu siitä palkinnosta ja tahtoisin vielä kerran kiittää äänestäjiä, KIITOS! Tahtoisin myös kiittää kaikkia pikavuorolaisia kaikista kilometreistä mitä olemme kulkeneet yhdessä, KIITOS!

 

Pysti ja kunniakirja.

Pysti ja kunniakirja.

Kun pikavuoro päättyi ja saapui Salon torille, otin muutaman päivän iisisti kunnes puhelin pärisi ja palasin takaisin sorvin ääreen, eli töihin perheyritykseemme Salon Tilausmatkoille. Päivät vilisi siis ratin takana ja oli aikaa ajatuksille, minkä seurauksena syntyi idea Ajokin kunnostamisesta. Tuli myös hankittua toinen Ajokki Royal Lavian linja-automuseosta. Tämä toinen Ajokki toimii nyt ohjekirjana sekä siitä saadaan siirrettyä käypiä osia meidän Pikavuorobussiin. Palaan tähän tarkemmin seuraavissa postauksissa.

 

 

Linja-automuseosta hankittu Ajokki.

Linja-automuseosta hankittu Ajokki.

Pikavuoron matkoilla ollut, sekä Euroopan reportterina toiminut Tomi Tölli kirjoitti Havaintoja Afrikasta -kirjan. Kova kaveri! Hatunnosto siitä hänelle! Jos et ole vielä lukenut, niin hae ihmeessä oma kappaleesi kaupasta!

Tässä se on!

Tässä se on!

Niinkuin moni varmasti tietää, tapasin oman kumppanini Amerikan pikavuorolla 2014. Muutin lokakuussa 2015 hänen luokseen Hämeenlinnaan ja vielä tänä päivänä asun täällä. Tuli käytyä Hämeenlinnasta käsin Salossa töissä, mikä alkoi käymään pidemmän päälle raskaaksi. Niinpä oli tarve lomalle, jossa käytävä kortit uudelleen läpi ja mietittävä asioita. Pikavuoro matkojen aikana tuli korjattua/korjautettua Ajokkia missä milloinkin. Pisimmän ajan vietin Malesian korjaamolla, josta ensimmäinen kipinä lähti – opiskelen nyt autoalan perustutkintoa Tampereella ja suoritan työssäoppimiset Espoon Veho:lla. Tarkoitus olisi valmistua kuorma- ja linja-autoalan ajoneuvoasentajaksi.

 

Kunnostaminen on aloitettu.

Sitten asiaan: PIKAVUORO JATKUU!! KYLLÄ!! Kohta taas mennään kohti uusia seikkailuja! Blogista voi seurata matkoja ja ilmoittautua reissuille mukaan. Luvassa on mm. matkailua vihreessä ja vehreässä Irlannissa sekä pyörähdys Skotlannissa. Toivon näkeväni paljon vanhoja pikavuorolaisia sekä uusia tulokkaita! Rohkeasti matkaan mukaan!

 

Kävin jo pienellä tutkimusmatkalla Irlannissa.

Kuva otettu Irlannin Moherin kallioilta marraskuussa 2015.

Irlannin Pikavuoro

1 kommentti - kirjoita oma kommentti

Seuraava sivu

turkish
 • monroe
 • mainosvaunu