Kuva otettu 23. marraskuuta 2010.

Kuva: otettu 23. marraskuuta 2010.

Siitä on kuusi vuotta aikaa, kun lähdettiin linja-autolla Bangkokiin. Kieltämättä matka oli ikimuistoinen. Venäjä, Kazakhstan, Kiina, Laos ja Thaimaa. Nälkä kasvaa syödessä. Pikavuorot vaan jatkuu…nyt Venäjän seikkailut saavat jatkoa.

Matkan aikana ja sen jälkeen vannoin, että en menisi Venäjälle enään pitkiin aikoihin. Olosuhteet olivat sen verran raskaat kuten tiet, pitkät ajopäivät, liikenne, lukuisat poliisipysähdytset jne. Olen kyllä käynyt Pikavuoro Bangkokiin -matkan jälkeen Venäjällä, mutta vain Viipurissa ja sen ”lähimaastossa”.

Nyt on eri ääni kellossa ja Venäjä kutsuu :) Järjestän nimittäin Pikavuoro -henkisen seikkailumatkan Venäjälle. Ajamme Kaspianmeren kautta Mustanmerelle aina Sotsiin asti. Pikavuorolaisilla on oiva tilaisuus seurata Sotsin formulakisat, mitkä ajetaan 28-30. huhtikuuta 2017.

Varaa lippusi seikkailuun tästä.

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta

Venäjä vai Azerbaidzan?

  • Kirjoittaja: Jani Laine
  • 10.12.2016

 

Hou Hou Hou! Jos saadaan 1000 tai enemmän tykkäyksiä 10.2.2017 mennessä, lähtee Pikavuoro katsomaan Formula1 -kisoja joko Sotsiin tai Bakuun eli Azerbaidzaniin.

VOITA LIPUT MATKAMESSUILLE!

Voit osallistua kommentoimalla tämän julkaisun kommentti kenttään tai facebook -sivuillamme ja olet mukana messulippujen arvonnassa. Arvonta suoritetaan 10.1.2017 ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Facebook ei ole mukana arvonnassa. Tokihan saat jakaa viestiä eteenpäin, jos siltä tuntuu! Onnea arvontaan!

Sepang

4 kommenttia - kirjoita oma kommentti

 

Edinburghista jatkettiin itärannikkoa alas, aina Yorkiin asti. Miksi ihmeessä Yorkiin? Kotimatkan aikana pikavuorolaisilla, niin kuin kipparilla syntyy ideoita reitin suhteen ja niitä yritetään toteuttaa mahdollisuuksien mukaan. Matkamme eteni Skotlannista Englannin Yorkiin, mikä oli mukavasti lähellä entistä Emmerdalen kuvauspaikkaa sekä lyhyen ajomatkan päässä Hullin satamasta, josta seuraavana iltana matka jatkui yön yli laivalla Belgiaan.

Emmerdalesta tuttu pubi The Woolpack.

IMG_1088

Ennen satamaan ajoa noudettiin pari pikavuorolaista Minin -varasosamyymälästä.

IMG_1392

Sirpa hieroi Tuomaksen hartiat kuntoon.

Belgiassa, Zeebruggen satamassa tuumailtiin seuraavaksi kaupungiksi Berliiniä, koska iso osa meistä ei ollut käynyt siellä. Teoriassa olisi ollut mahdollista ajaa jopa sinne asti, mutta alkumatka takkuili tieliikenteen ja -töiden takia. Lopulta jouduimme hylkäämään Berliini kortin ja valitsimme sen sijaan pienen saksalaiskylän nimeltä Ladbergen.

IMG_1387

Ruuhkaa Saksan moottoritiellä.

IMG_1377

Majoituksemme Ladbergessä.

Hyvin nukutun yön ja mahtavan aamiaisen jälkeen jatkoimme kotimatkaamme.

IMG_1374

Ajoimme ostoksille isoon ostoskeskukseen Lyypekin Citti markettiin, jossa lastasimme Ajokin täyteen kotiinviemisiä. Ostosreissun jälkeen pysähdyimme keskustaan ja otimme pari pitkää Lyypekissä. Samoihin aikoihin saimme puhelinsoiton Finnlines -laivayhtiöltä: Laivassa on tilaa välille Travemunde – Helsinki.

Kotimatka Suomeen lähti siis Saksasta yöllä klo 3.00 ja laivaan sisälle ajoimme 23 jälkeen. Sitä ennen aikaa kulutettiin sataman tiloissa, mitänpä muutenkaan kuin ostoksia tekemällä. Meillä oli edessä 27 tunnin laivamatka, äkkiseltään kuulostaa pitkältä ajalta, mutta sitä se ei kuitenkaan ollut.

 

Pikavuoro on päättynyt, mutta vain hetkeksi!

Pikavuoro on päättynyt, mutta vain hetkeksi!

Haluatko lähteä pikavuorolle?

Minkälaiset ihmiset lähtevät mukaan ja viihtyvät pikavuorolla. Varmasti monia meistä kiehtoo ne lukuisat yllätykset, tietämättömyys ja se mitä tulemme näkemään ja kokemaan. Voisi sanoa lyhyesti extempore ja se hetkessä matkustaminen on jollekin meistä sitä parasta matkailua. Pikavuoro on siis uudenlainen tapa matkustaa, jotain reppureissun ja valmismatkan väliltä.

IMG_1116

Aamuskumpat Vuosaaren satamassa. Tuula ja Krikke ovat olleet mukana melkein jokaisella pikavuorolla.

Pikavuoro ja sen tulevaisuus

Irlannin Pikavuoro oli kaikin puolin onnistunut matka. Itse olin aika kiireinen koko matkan eikä valitettavasti aika ja taito riittänyt reaaliaikaiseen blogin päivittämiseen. Seuraavalle pikavuorolle kytketään päälle tuttu karttaseuranta ja reissutarinoita kirjoittaa joku muu kuin minä :)

Aika kiittää blogin lukijoita ja kaikkia mukana olleita -Iso Kiitos! Uusia matkoja julkaistaan lähiaikoina! 

Voitte kommentoida blogiin milloin ja minne seuraavaksi haluaisitte matkustaa? 

 

 

Kommentoi kirjoitusta

Halki Skotlannin ja stoppi Edinburghiin :)

  • Kirjoittaja: Jani Laine
  • 22.11.2016

Herätys! tukka hyvin, kaikki hyvin vai miten se meni.

Äkkiseltään Skotlannista tulee mieleen viskit, skotti hameet, muurit ja linnat. Tietenkin unohtamatta henkilöitä, kuten formuloiden kolminkertaista maailmanmestari Jackie Stewartia tai kaikille meille tuttua näyttelijää mm. James Bond -elokuvista tunnettua herraa nimeltä Sean Connery.

Belfastista oli alle kolmen tunnin laivamatka Skotlannin Cairnryan:iin. Mitään ihmeellisiä toimenpiteitä ei tarvittu. Varasimme edeltävänä päivänä laivaliput sekä paikan bussille. Päivän aikana seilaa useita aluksia ja nyt tuntui olevan tilaa yllin kyllin. Tosin sesonki alkaa olla jo ohitse. Pikavuorolaiset pääsivät bussin kyydissä laivaan sisälle ja ulos. Toisin kuin meillä Ruotsin- ja Tallinnan laivoilla. Pääsimme nopeasti jatkamaan matkaa.

Päivän aikana kurvailtiin pienempiä teitä aina Edinburghiin asti – kerrassaan hienoja maisemia. Skotlantiin pitää päästä vielä uudestaan. Ehkäpä, joskus voisi järkätä Skotlannin kiertomatkan :) Halukkaita?

IMG_1042

Anteeksi, mutta pitää näitä bussikuvia tänne blogiin laittaa :)

IMG_1052

Kiltti -kauppa.

IMG_1066

Paikallinen musiikkopäällikkö ja pikavuoron viihdepäällikkö.

 

IMG_1059

Maisemakuva Edinburghin linnalta.

IMG_5013

Baarimikko kertoi meille viskeistä. Olipa aika kattava ”valikoima”.

Listassa viskit oli jaettu neljään eri ryhmään. Jaettelu oli tehty tuotantoalueiden mukaan eli saaret, ylä- ja alamaat sekä Spey-joen alue.

IMG_1067

Jenni ja Tuomas viskikierroksella.

 

1 kommentti - kirjoita oma kommentti

Rosoinen Belfast, Pohjois-Irlanti

  • Kirjoittaja: Jani Laine
  • 13.11.2016

 

Pohjois-Irlannilla on varsin värikäs ja mielenkiintoinen historia. 1968 alkoi katolisten kansalaisoikeusliikehdintä, joka johti levottomuuksiin, murhiin ja pommi-iskuihin. Levottomuudet jatkuivat aina 1998 asti kunnes syntyi pitkänperjantain sopimus. Kaupunkiin on vasta sen jälkeen investoitu rahaa ja sitä on kehitetty uudelleen – tästä ei siis ole paljoa aikaa.

IMG_0975

Kaupungin vilinää. Taustalla kaupungintalo.

2016-11-13 13.13.31

Hop On Hop Off -bussi. Itse näitä kauheasti ole suosinut, mutta kieltämättä hyvinkin toimiva ja nopea tapa tutustua nähtävyyksiin.

Osa meistä aloitti Belfastin kaupunkikierroksen Hop On Hop Off -bussilla, jonka aikana tutustuttiin Viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin, kortteleihin, laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin Titanic-alus. Kierroksen aikana käytiin myös Laganside rannassa ja tutustuttiin Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta.

2016-11-13 13.13.10

Kova äijä, Nelson Mandela.

Kuvia muureilta.

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen avattiin Belfastiin, keskelle kaupunkia maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maailman kuuluisin alus oli rakennettu. Tarinaa neitsytmatkasta ja traagisesta uppoamisesta.

Pikavuoron Leena Titanic -museossa.

Pikavuoron Leena, Titanic -museossa.

Titanic -näyttely sijaitsee kuudessa eri kerroksessa ja sisältää yhdeksän eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista.

2016-11-13 13.11.14

Belfast on hyvä paikka tehdä ostoksia, eurossa on voimaa. Irlantilaiset käyvätkin ahkerasti täällä ostoksilla. Lehdestä luin kuinka punta on saanut irlantilaiset liikkeelle. Esimerkiksi elektroniikassa; ”riippuen ja roikkuen” mallista Iphone -puhelimet ovat noin 80e-150e edullisempia kuin Suomessa ja Irlannissa. Applen tietokoneen löysin noin 300e edullisemmin. Helppo ja nopea tehdä ostoksia – i like. Suurin osa myymälöistä sijoittuu pääkadun varrelle.

Pääkadulta löytyy useita merkkiliikkeitä niin kuin myös ruoka- ja tavaramarkkinoita sekä tunnetuimmat kauppakeskukset Victoria Square ja Castlecourt  kaikki ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

IMG_1236

 

dsdsds

Victoria Square -ostokeskus.

Seuraavana päivänä keskustassa, hotellimme kadulla tapahtui puukoitus keskellä kirkasta päivää. Kaupunki tuntui välillä muutenkin levottomalta, varsinkin iltaisin. Ainahan isoista kaupungeista löytyy sekoilijoita, mutta näytti siltä että normaalia enemmän ihmiset olivat eksyksissä.

Kommentoi kirjoitusta

Lampaita ja tykitystä!

  • Kirjoittaja: Jani Laine
  • 08.11.2016

 

 

Aamu aloitettiin lammaskoiranäytöksellä, joka olikin monelle päivän kohokohta. Lammastilan isäntä ohjaili koiria puheella ja pillillä. Vaikutti siltä, että koirat todellakin nauttivat työstään.

IMG_1045

Lammaskoirarotu mikä nähtiin esityksessä oli Bordercollie. Lampaat tottelevat koiria moitteettomasti. Koirien liikkeet muistuttavat hyvin paljon susien eleitä.

 

IMG_0677

Pyhän Brigitin ristejä valmistetaan oksista ja ripustettiin oviin ja ikkunoihin tuomaan hyvää onnea ja karkottamaan pahaa.

IMG_0667

Kaupustelijoita. Herrasmies aasin vieressä puuhasteli Brigitin ristejä. Huomaa koira aasin selässä :)

Image

Kiitos ja näkemiin Irlanti!

Retken jälkeen jalkauduttiin Killarney:iin. Suoritettiin Ajokin ja pikavuorolaisten tankkaus. Ruokailu ja shoppailu stoppi. Samana päivänä tykitettiin vielä Corkin ja Dublinin kautta aina Pohjois-Irlannin pääkaupunkiin asti.

 

 

4 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Seuraava sivu

turkish
  • monroe
  • mainosvaunu