Rantapallo

Afrikan Pikavuoroinfo Helsingissä!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 08.08.2014

 

Afrikan Pikavuoron ensimmäisessä infossa näkyi tuttuja ja saatiin keskusteluakin aikaiseksi. Tästä on hyvä jatkaa ja sovimme, että seuraava info järjestetään Helsingissä 17. elokuuta klo 18.00

Kannattaa tulla paikan päälle, sillä lennän 28. elokuuta Malesiaan valmistelemaan laivausta. Tuleva infotilaisuus jää siis viimeiseksi, ainakin omalta osaltani.

Mikäli et pääse infoon tai sinulla on kysyttävää, niin ota minuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Info pidetään Töölön kisahallin parkkipaikalla. Perille on helppo löytää suunnistamalla Paavo Nurmi -patsaalle. Nähdään siellä!

Herrasmiehet saapuivat Helsingistä Salon Piihoville.

Herrasmiehet saapuivat Helsingistä Salon Piihoville.

 

1 kommentti - kirjoita oma kommentti

Afrikka, we love you!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 20.07.2014

 

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Afrikasta Suomeen? Ensimmäinen Afrikan Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään maanantaina 28.7.2014.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

 

Kun on hyvä porukka, niin sitä mennään läpi vaikka se kuuluisan harmaan kiven.

Kun on hyvä porukka, niin sitä mennään läpi vaikka sen kuuluisan harmaan kiven.

Ota siis kysymysmerkit ja unelmat mukaan sekä saavu infotilaisuuteen. Tehdään yhdessä Afrikan Pikavuorosta ikimuistoinen.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa maanantaina 28.7.2014 kello 18.00 alkaen. Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta

Afrikan Pikavuoro

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 02.07.2014

 

Afrikan Pikavuoro on saatu tänään päätökseen laivauksen osalta ja on aika julkaista Ajokin kotimatka.

Ajokki tullaan laivaamaan Malesiasta Afrikkaan syyskuun lopussa. Itse olen matkustamassa Ajokin luo jo elokuun lopussa, sillä Afrikan Pikavuoroa varten Ajokkiin on tehtävä pienimuotoisia valmisteluja muun muassa kunnollinen siivous. Laivauksen esivalmisteluista aion tietysti kirjoittaa kuulumisia täällä blogissa.

Ajokin matkustaessa rahtilaivalla Afrikkaan, teemme sillä aikaa Amerikan Pikavuoron, joka starttaa Los Angelesista jo lokakuun alussa. Heti Amerikan jälkeen lennän Afrikkaan Ajokin luokse, josta Ajokin kotiinpaluu alkaa joulukuun ensimmäinen päivä. Tässä tulee nyt vahingossa myös lennettyä maailman ympäri :D

 

Valmiina matkaan!

Valmiina matkaan!

Afrikan Pikavuoron reitti ja aikataulu

Pikavuoro lähtee käyntiin Etelä-Afrikan Durbanista, johon Ajokki saapuu. Matkustajilla on mahdollisuus tulla jo sieltä kyytiin, mutta virallisesti Pikavuoro starttaa Kapkaupungista joulukuun ensimmäinen päivä. Pikavuoro kulkee Afrikan läpi aina Sudaniin, josta Ajokki laivataan Turkkiin. Voit tutustua matkareittiin alla olevasta kuvasta. Istanbulista matka jatkuu siis Suomeen heti Ajokin saavuttua sinne (arvioitu laivausaika noin kolme viikkoa) ja nyt onkin siis hyvä mahdollisuus päästä Kapkaupungista melkein koti-ovelle Ajokin kyydissä. Euroopan reitistä otan matkustajilta ehdotuksia vastaan ja reitti tullaankin toteuttamaan matkustajien toivomusten mukaan.

 

Klikkaamalla tästä, näet kertomuksen reitistä.

Klikkaamalla tästä näet yksityiskohtaisemman reitin.

Kapkaupungista Sudaniin on matka-aikaa varattu kolme kuukautta, eli helmikuun lopulla Ajokki laivataan Turkkiin. Kolmen viikon laivauksen aikana on matkustajilla mahdollisuus tutustua vaikka Egyptiin tai Istanbulin metropoliin. Selvitän myös mahdollisista matkustaja-aluksista Sudanista Turkkiin, jolloin matka Turkkiin taittuisi mukavasti risteillen. Maaliskuun lopulla starttaa Ajokin matka Turkista kotiin ja matkan kestoon on varattu aikaa noin kuukausi.

Muita huomioitavia asioita

Mikäli olet kiinnostunut Afrikan Pikavuorosta, aloita jo nyt keskustelu oman terveydenhoitajasi kanssa mahdollisista rokotuksista.  Voit näyttää kuvan reitistämme  hoitajalle, jolloin hän tietää parhaiten mahdollisista rokotuksista. Viisumeja ei tarvitse hoitaa ennakkoon, vaan hoidamme yhdessä viisumit matkan varrella. Ainut, mitä sinun tulee hoitaa on passi, matkavakuutus ja lentolippu Afrikkaan.

Afrikan Pikavuoron hinta on 2200 euroa, joka kattaa matkan Kapkaupungista Suomeen. Pelkän Afrikan hinta on 2000 euroa, joka kattaa matkan Kap-kaupungista Sudaniin. Tietysti, jos olet kiinnostunut jostain pienemmästä matkasta (esimerkiksi Kapkaupungista Mombasaan), voimme katsoa hintaa erikseen. Matkan hintaan sisältyy myös matkalla käytettävät oppaat.

Afrikan Pikavuorosta järjestetään useampi info heinä- ja elokuun aikana. Tarkempi aikataulu näistä ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautumisia ja mahdollisia kyselyitä voit lähettää minulle sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai soittamalla numerooni 0400 163 046 (Jani). Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää matkasta!

Safariterveiset Salosta!

1 kommentti - kirjoita oma kommentti

Lähtölaskenta on alkanut!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 16.06.2014

 

Infopäivä meni ihan hyvin, vaikka ei suurin osa Amerikan lähtijöistä päässytkään paikan päälle. Postaus onkin nyt hiukan informatiivisempi pläjäys.

Infossa käytiin läpi Pikavuoron perusasioita: Millainen laukku? Mista kannattaa ostaa lennot? Entäpä majoitukset? Tauot? Vakuutukset? jne.

Viihdepäällikkö, herra Tuomas Pöyry, piti suunvuoron reitistämme. Totesimme, että reitillemme mahtuu paljon nähtävää. Haasteelliseksi reitille on muodostumassa kuitenkin aika ja ”rusinat”. Pikavuorolaisten tehtäväksi jääkin siis kerätä rusinat pullasta.

 

Tuomas kertoo

Tuomas liekeissä.

Matka lähtee liikkeelle Los Angelesista ja sieltä suuntaamme viikonlopuksi Las Vegasiin. Vegasista ”tykitetään” Grand Canyonin kautta New Orleanssiin.

Taktiikan muutokset ovat mahdollisia, ellei jopa todennäköisiä. Se on meistä Pikavurolaisista kiinni mitä haluamme ja mitä tehdään. Tarkoitus on tehdä mukava ja jossain määrin myös rentouttava seikkailu :)

 

ödflsöafls

Nyt on oiva mahdollisuus ostaa lennot: Finnairilta tuli perjantaina mukavia tarjouksia, jotka osuvat meidän reitillemme.

 

sajdöldfsldfka

Matkustaessa Yhdysvaltoihin jokainen matkustaja tarvitsee ESTA:n. Lisätietoja: ESTA

Kommentoi kirjoitusta

 

Info pidetään Töölön kisahallin parkkipaikalla. Perille on helppo löytää suunnistamalla Paavo Nurmi -patsaalle.

Tien toisella puolella Paavosta odottaa Salon Tilausmatkojen sininen bussi, jossa info pidetään.

Tällaiseen

Tervetuloa!

 

Nähdään sunnuntaina!

Kommentoi kirjoitusta

Helsingin Pikavuoroinfo, eksyksissä?

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 04.06.2014

 

Tulihan se sieltä, odotinkin, että joku kysyy tai kommentoi edeltävää blogikirjoitusta kysymyksellä: ”Missäs päin tämä info järjestetään?”.

Pikavuoroinfot ovat tähän asti järjestetty Salossa ja Helsingissä. Salossa infot on järjestetty kahdessa eri paikassa: Salon Piihovilla (ABC-asemalla) sekä rautatieasemalla. Helsingissä sen sijaan Elielinaukiolla ja eteläisellä rautatiekadun ns. ”ryssäparkissa”. Ei niin voi sanoa, tai noh ainakin useat bussikuskit kuvailevat alueen näin. Alueella näkyy useita venäläisiä busseja, jotka pitävät jonkin sortin leiriä. Itse diggaan kansainvälisestä meiningistä, mahdollisesti tästä syystä Pikavuoroinfot ovat olleetkin kotoisia. Toinen Pikavuoron infopiste oli Helsingin Elielinaukion linja-auto -parkki, jossa ulkomaalaiset pullokerääjät vauhdittivat monikulttuurista menoa.

 

Selkäpuolella, takana ylhäällä lukee: Maailman hämmästyttävin bussimatka.

Selkäpuolella lukee: ”Maailman hämmästyttävin bussimatka” – Sitä se kieltämättä on ollutkin.

Järjestän siis pienimuotoisen skapan: Mikä on sinun mielestä hyvä paikka pitää Amerikan Pikavuoroinfo?

Paras ehdotus mikä miellyttää minua, palkitaan ja todennäköisesti valitaan seuraavaksi infopaikaksi.

Palkinto on vain t-paita, eikä mikä tahansa t-paita, vaan kuuminta kuumin Pikavuoro t-paita.

Lisää varmasti painetaan, mikäli kansa sitä haluaa :D

Ehdotusten jättäminen: klikkaamalla alla olevaa ”kirjoita oma kommentti” -kohtaa.

5 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Seuraava sivu

 • monroe
 • mainosvaunu

Arkisto