Linja-autolla Bangkokiin

 

Nyt viimeinen info takana. Info pidetiin hotellin Helkan tiloissa. Paikalla tuli kymmenkunta matkaajaa, aamu klo 10.00 ei ollut mikään mieluinen kaukaa tuleville – heidän kanssaan vaihdoin kuulumiset puhelimitse/sähköpostitse.

Kirgisian puolella pikavuorolaiset mahdollisesti kokevat jurtassa yöpymisen.

Infosta lyhyesti käytiin samat asiat läpi kuin viikko sitten Salossakin. Info meni ilmeisesti ihan hyvin lainaten sähköpostista ilmoittautuneen sanoja:

”Se infoon lähteminen oli kuin ois menny koiranpentuja katsomaan. Ei koiranpentuja voi mennä katsomaan, aina tarttuu joku söpöys mukaan. Ei voi kyllä tällaisia matkainfojakaan kuunnella lähtemättä mukaan!”

Matkasta luodaan lähtijöiden kesken Whatsapp -ryhmä.

Esittelen tulevissa kirjoituksissa Kiinan, Laosin ja Thaimaan osuutta.

 

Matkakuumeinen info Salossa

 

Aluksi oli tarkoitus pitää info Ajokissa kuten aikaisemminkin, mutta ajattelin, että kaikki olisi parhaiten yhdessä koossa, niin vuokrasin lopulta kabinetin Salon abc:lta.

– Yhtään en osannut arvoida kuinka moni saapuisi Salon infotilaisuuteen. Hiukan jännitti. Oli mukava huomata, että kabinetti olikin täynnä väkeä. Kieltämättä hämmennyin väen paljoudesta. Olo oli kuin silli purkissa ja vähän haastava tilanne kun piti kertoa toisille ”silleille” Bangkokin pikavuorosta :) Olisin halunnut jutella henkilökohtaisesti useampien kanssa. Anyway hienoa nähdä vanhoja pikavuorolaisia sekä tavata uusiakin matkalaisia.

Kertasin infossa reittiä, mitä olin jo aikaisemmin blogissa esitellyt, eli Venäjän sekä Kazakhstanin osuutta. Kiinan osuus kestää noin 4 viikkoa.

Reitti- ja aikataulu välillä Kazakhstan – Kiina on vieläkin suunnittelupyödällä.  – Ajammeko Kirgistanin kautta Kiinaan vai jopa Uzbekistanin ja Tajikistanin.

Kerroin myös, että reittisuunnitelmat saattavat muuttua olosuhteiden takia.

Infossa esiin tulleet kysymykset ja vastaukset:

 1. Milloin saavutaan perille?  – Suunnitelmien mukaan saavutan Bangkokiin 22. joulukuuta.
 2. Miten viisumit hoidetaan? ja milloin?  – Kesän aikana hoidetaan Venäjän, Kazakhstanin sekä Kiinan viisumit ja viimeistään matkan edetessä muiden maiden viisumit, mikäli vierailemme Uzbekistanissa ja Tazhikistanissa.
 3. Nukutaanko bussissa?  – Bussissa saa nukkua. Todennäköisesti nukumme joka yö hotellissa. Suunnittelen alustavasti majoitusvaihtoehtoja jo edeltävinä päivinä niin se helpottaa hotellin valintaa.
 4. Koleraa ja ripulia vastaan saatiin yhdeltä pikavuorolaiselta hyvä vinkki.
  ”Rokotteen nimi Dukolar toimii koleraa vastaan, vaikka otetaankin suun kautta. Sain sähköisen reseptin soittamalla terveyskeskukseen. Poretabletit otettiin viikon välein ja kahden vuoden päästä otetaan vielä yksi. Sitten on elinikäinen suoja. Monet turistiripulit ovat kolibakteeriperäisiä. Siksi ilmeisesti koleralääke ehkäisee myös niitä”.
 5. Miten matkaa taitetaan? –  Tavoite on ajaa vain valoisaan aikaan. Tottakai joskus kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, niin saavutaan majoituksiin välillä myöhäänkin. Etapit vaihtelevat noin 300km:sta noin max 600km:n matkoihin.
 6. Onko bussissa mahdollista ladata puhelimia jne?  – On mahdollista. Suosittelen ottaamaan matkalle mukaan varavirtalähteen sekä adapterin.
 7. Rokotukset, käytiin kevyesti läpi.  – Tulin siihen tulokseen, että jokainen käy rokotusasiat läpi oman lääkärinsä kanssa, kertomalla missä maissa matkustavat.
 8. Milloin matka pitää maksaa? – Matkasta maksetaan 30% varausmaksu kesäkuun aikana ja loppumaksu pitää suorittaa ennen bussiin astumista.
 9. Passi tulee olla vähintään 6kk voimassa saavuttaessa Thaimaahan. Hyvä varata passikuvia matkalle mukaan viisumeihin.
 10. Raha – Hiukan käteistä dollareita ja euroja. Matkan aikana voi nostaa valuuttaa. Ei kannata jättää yhden kortin varaan :) Itselläni on reissuilla vähintään kaksi korttia matkassa sekä verkkopankkitunnukset.
 11. Mitä majoitukset maksavat matkan varrella? – Keskiarvolta on hyvä varata 20€/yö.
 12. Mihin hintaan koko matkan voi reissata? – Koko matka eli bussilippu, Tiibetin matka, viisumit, hotellit, syömiset ja lentolippu takaisin Suomeen. Oma arvioni on 4000 – 5000€ olisi hyvä varata kokonaisuudessaan reissun tekoon. Enemmän tai vähemmänkin voi mennä :)
 13. Matkavakuutus: – Hyvä ottaa kattavin matkavakuutus, joka kattaa ambulanssilennon kotiin.
 14. Tiibetiin mennään 95% mahdollisuudella junalla ja noin 5% mahdollisuus Ajokilla. Menomatka Tiibetiin tehdään junalla ja sitten takaisin Ajokin luokse, joko junalla tai lentäen. Miten kukin haluaa. Osa matkustajista on käynyt jo Tiibetissä eikä välttämättä lähde sinne toiseen kertaan. Ajan varmasti saa kulumaan toisaallakin.
 15. Lähtijöiden kesken luodaan Whatsup -ryhmä, joka toimii hyvänä viestintä kanavana Facebookin lisäksi.                                                                                                                                                                        Ne ketkä eivät päässeet Salon infoon niin seuraava info järjestetään Helsingissä 25.3 klo 10.00, tarkoitettu matkalle lähtijöille sekä matkaa vielä harkitseville. Nähdään siellä!

Kokoonnutaan linja-autoparkissa.

Kolme eri reittivaihtoehtoa Kazakhstanista Kiinaan

Aika julkaista reitti Astanasta Kiinaan.

Ensimmäisellä Pikavuorolla 2011 ajettiin suoraan Kazakhstanista Kiinaan. Tällä kertaa käydään myös Almatyssa ja jonka jälkeen ajetaan Kirgistaniin jne. Nyt on luvassa lisää haasteita ja uusia seikkailuja.

Ihanteellisin ja haastavin reittivaihtoehto on C eli saataisiin stani -maita mahdollisimman paljon reitille, ennen saapumista Kiinaan. Olen myös tyytyväinen suunnitelmiin A ja B. Olkaa hyvä!


Reitti A: Kazakhstan – Kirgistan – Kiina (2051 km)


Reitti B: Kazakhstan – Kirgistan – Uzbebistan – Kirgistan – Kiina (2581 km)


Reitti C, joka on vaihtoehdoista mielenkiintoisin:

Kazakhstan – Kirgistan – Uzbebistan – Kirgistan – Tajikistan -Kiina (2833 km)

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Salosta Bangkokiin? Ensimmäinen Bangkokin Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 18. maaliskuuta. Tilaisuus tarkoitettu matkalla lähtiöille sekä vielä lähtöä harkitseville.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – mm. kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa sunnuntaina 18.3.2018 kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Mikäli et pääse 18.3 paikan päälle niin järjestämme infon myös Helsingissä 25.3 klo 10.00

 

Pikavuoro Bangkokiin 2 – esittelyssä reittimme Suomi – Kazakstan

On aika julkaista suuntaa antava reitti Suomesta Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan. Myöhemmin esittelen: Kazakstanista Kirgistaniin sieltä Kiinaan ja aina perille Bangkokiin asti. Nyt ”pieninä paloina” ettei tule vaan heti alkuun liikaa kilometrejä :)  Olkaa hyvä!

Moskovaan asti mennään samaa reittiä kuin vuonna 2011.

Alustava suunnitelma;

Lähtöpäivä 22.10.2018

22. – 23.10 Viipuri

23. – 24.10 Novgorod

24. – 25.10 Tver

25. – 27.10 Moskova (2 yötä)

27. – 29.10 Nizny Novgorod (2 yötä)

29. – 30.10 Kazan

30 – 31.10 Ufa

31.10 – 1.11 Tseljabinsk

1.11 rajanylitys ja ajo Petropavliin.

2.11 saapuminen Astanaan (3 yötä)

Suomesta aina Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan asti. Sinisellä tuleva reitti eli 4020km.

Punaisella merkitty miten vanha reittimme 2011 poikkeaa tulevasta.

Yli seitsemän vuotta sitten eli 2011 mentiin näin.

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Salosta Bangkokiin? Ensimmäinen Bangkokin Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 18. maaliskuuta. Tilaisuus tarkoitettu matkalla lähtiöille sekä vielä lähtöä harkitseville.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – mm. kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa sunnuntaina 18.3.2018 kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Mikäli et pääse 18.3 paikan päälle niin järjestämme infon myös Helsingissä 25.3 klo 10.00

 

 

Idän Pikavuoro ja Kaliningrad

 

Linja-autolla Bangkokiin on saanut useita kyselyitä ja mukavasti ilmoittautuneitakin. Varauksia on tullut koko pätkälle sekä matkan varrelle mm. 3 matkustajaa hyppää kyytiin Kazakhstanista ja 8 Etelä-Kiinasta.

Pikavuoro Bangkokiin 22.lokakuuta 2018 kesto 8 viikkoa.

-Venäjä, Kazakhstan, Kiina (Tiibet), Laos ja Thaimaa.  Mahdollisesti ajamme Kiinaan Kirgistanin kautta. Pyrimme antaman mahdollisuuden käydä myös Uzbekistanissa/Tadzikistanissa.

Lipun hinta 1900 €, sisältää kuljetuksen Suomesta Thaimaahan sekä opaspalvelut Kiinassa.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa sunnuntaina 18.3.2018 kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Kesällä Ajokin penkkiä voi kokeilla jo ennen Pikavuoro Bangkokia nimittäin lähtemällä Kaliningradiin.

Pikavuoro Kaliningradiin ja takaisin

24. kesäkuuta – 1. heinäkuutaMatka Kaliningradiin

Suuntaa antava menoreitti Helsinki – Riika – Siauliai – Klaipeda – Kaliningrad

Paluureitti; Kaliningrad – Kaunas – Tarto – Helsinki

Kalingrad 4 yötä

Perillä Kaliningradissa mahdollisuus seurata jalkapallon mm -kisoja.

25. kesäkuuta pelaavat Espanja – Marokko
28. kesäkuuta pelaavat Englanti – Belgia

Matkan hinta 250€ (sis kuljetukset ja laivaliput).
Hinta ei sisällä ruokia, ottelulippuja eikä majoituksia.

Arvioidut otteluliput noin 150€/peli
Hotellimajoitukset noin 40€/yö

Varaukset [email protected]

Jani Laine 0405433218

Pikavuoro Bangkokiin vol 2

 

Hei pitkästä aikaa, on aika herättää blogi talviunilta ja kertoa tulevista reissuista sekä suunnitelmista missä mennään.

Osa teistä on varmaan huomannutkin facebookissamme sekä tammikuun matkamessuilla uudet matkamme. Yksi niistä on tämä supermatka eli linja-autolla Suomesta Bangkokiin, mistä koko Pikavuoro Maailman Ympäri sai aikoinaan alkunsa – starttasimme silloin 9. tammikuuta 2011 Salon torilta -. Nyt järjestämme vastaavan matkan uudelleen.

Itselleni pikavuoro Bangkokiin oli suuren unelmani toteuttaminen, josta lopulta syntyi hyvällä tavalla jännittävä ja ikimuistoinen seikkailu.

Matkan kohokohdat olivat silloin”maanteitse kylmistä olosuhteista trooppiseen ilmastoon”, Venäjän Siperia, Kazakhstanin arot, Kopin autiomaa, Tiibet ja kaakkois-Aasia. Jokaisessa näissä maissa oli turvallista liikkua bussilla.

Täysin kopiota matkasta ei voida tehdä, enkä sitä haluakaan. Olosuhteet matkan varrella ovat tällä kertaa  paremmat. Viime kerralla haasteena olivat paukkuvat pakkaset, sekä Kiinan teiden kunto. Joka teki matkan etenemisestä vaikeampaa. Viimeisen tiedon mukaan reittimme Kiinassa ovat asfaltoituja. Tälläkään kerralla emme välty talviolosuhteista.

Tarkoitus on myös piipahtaa/mahdollisesti jopa ajaa Kirgistanin kautta Kiinaan, suunnitteilla pikavisiitti Uzbekistaniin/Tadzikistaniin.

Nairobin paikallisbussi. Liekkö kattopaikat halvempia. Linja-autoa ei myydä täyteen vaan kaikilla bussissa on hyvin tilaa.

Matka on herättynyt paljon mielenkiintoa. Osa ilmoittautuneista matkustajista on mukana koko matkan, osa tulee matkan varrelta kyytiin Kazakhstanista ja jopa etelä-Kiinasta. Tämähän on Pikavuoroilua eli kyytiin pääsee myös matkan varrelta :) Esittelen reittiä ja aikataulua myöhemmin blogissamme. Pysykää kanavalla.

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Salosta Bangkokiin? Ensimmäinen Bangkokin Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään sunnuntaina 18. maaliskuuta. Tilaisuus tarkoitettu matkalla lähtiöille sekä vielä lähtöä harkitseville.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – mm. kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa sunnuntaina 18.3.2018 kello 14.00 alkaen. Tervetuloa!

Mikäli et pääse 18.3 paikan päälle niin järjestämme infon myös Helsingissä 25.3 klo 10.00

 

Voitte tiedustella lisää sähköpostitse [email protected] tai soittamalla 0405433218