Rantapallo

Ollaan aikataulussa

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 10.09.2014

 

Kello käy. Vierailin eilen DSV:n -toimistolla ja nyt laivaussuunnitelmat ovat tarkentuneet, tähtäämme 19. syyskuuta lähtevään laivaan. Ennen sitä bussille on luvassa huoltotoimenpiteitä sekä pesu.

 

öasfasdlfadflsjlfds

Tytöt olivat halukkaita Afrikan Pikavuorolle.

 

3 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Mummi 29.7.2014

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 08.09.2014

 

Olin auttamassa Pikavuorolaisen muuttokuormassa Salosta Tampereelle. Lähdin ajelemaan takaisin Saloon hiukan ennen ilta yhtätoista, kun isäni soitti, että hänen äitinsä, meidän mummeli on nukkunut pois. Tämä tarkoittaa sitä, että on yksi rakas ihminen vähemmän tässä maailmassa. Tänään oli mummin hautajaiset ja nimipäivä enkä päässyt paikanpäälle. Viime tapaaminen jäi vahvasti mieleen, näin hänet tosi onnellisena.

Mummeli olet aina mielessäni ja sulle vielä sanon täältä käsin, että nuorena mennään ja vanhana sitten muistellaan. Eikö se niin mennytkin? Olit vallan mainio mummi ja muistan, kun mun ollessa vielä pikkupoika pelattiin krokettia ja uunoa, niin kuin kaikki varmaan ovat tehneet. Muistan aina kun mummi piti mun puolia, kun tapeltiin veljesten kanssa. Kiitos siitä.

Viimeiset kymmenen vuotta tai enemmän ollaan juteltu maailman meiningeistä ja meillä oli hyviä keskusteluita. Pyöriteltiin karttapalloa, kahviteltiin ja juteltiin Pikavuorosta. Mummeli oli aina kiinnostunut siitä, mitä reittiä mennään. Tässä nyt tarkempi reitti Afrikan matkaa varten:

 

Reitti Afrikassa.

Klikkaamalla karttaa näet reitin.

7 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Virta loppu

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 06.09.2014

 

Eilinen alkoi aikaisella herätyksellä kello 6.30. Tuli nukuttua levottomat yöunet, sillä mielessä askarrutti, että mitä jos en pääsisikään lähtemään tai ajomatkalla tulisi ongelmia. Tunsin olevani yksin, niin kuin olinkin :)

Puhelin soi puoli kahdeksalta, Michael oli alhaalla. Hän oli vienyt lapset kouluun ja tullut sen jälkeen hakemaan minua. Yleensä menemme yhdessä aamupalalle, mutta nyt hänellä oli kiire kotiin viemään vaimolle sapuskaa – vaimolle, joka on kauniisti sanottuna komenteleva tapaus.

 

sajfölkdafd

Michael oli ostanut auton, unohdin kysyä mikä toi lippuhomma on.

Päästyäni korjaamolle tein diagnoosin Ajokin seisonta-ajasta:

- iso määrä naarmuja ja kolhuja – ei kyllä tullut yllätyksenä

- ainakin etulasi oli mahtavassa lakasssa ja maalissa

+ ajokkia ei oltu liikuteltu sekä tavarat olivat tallella

Olin jälleen kerran pettynyt naarmuihin ja kolhuihin, mutta ne ovat pieniä verrattuna etulasiin. Harmittaa vain ylinmääräinen homma.

Kun oli aika lyödä kone käyntiin, niin startti ei jaksanut pyöriä. Akuissa ei ollutkaan tarpeeksi virtaa. Michael vakuutteli, että akut olivat olleet yön latauksessa. Lopulta sain selville, että vain toinen oli ollut, eikä sekään yön yli. Michael ehdotti hakevansa uudet akut, mutta kerroin, että ei ole jenin jeniä uusiin akkuihin, nimittäin en halunnut ostaa häneltä niitä. Ensinnäkin saisin maksaa 20-30% enemmän niistä, kuin jos hakisin ne itse kaupasta. Ja toiseksi ne olivat mielestäni palvelukelpoiset.

Lopulta otin naapuribussin akut lainaksi ja sain Ajokin käyntiin kuin palmun alta. Uskon että Michaelin taka-ajatuksena oli tehdä hiukan rahaa myymällä uudet akut ja pitämällä vanhat akkuni. Halusin pois ”hiekkalaatikosta” ja matkustaa satamakaupunki Klangiin. Maksoin Michaelille viiden kuukauden säilytyksestä kohtuullisen summan. Hän pyysi vielä, voinko antaa muutaman setelin lisää – olimme sopineet keväällä hinnan säilytyksestä, joten totesin tylysti että en ole mikään automaatti. Hymystä päätellen asia meni perille ja hän toivotti turvallista matkaa.

 

söldflf

Edessä oleva bussi hyytyi vanhan rouvan eteen.

Aloitin matkan huoltsikan kautta, tankkiin tavaraa ja oma nesteytys kuntoon. Oli ihan kiva ajella, kunnes takapeilistä huomasin poliisiauton. Hiukan myöhemmin auto ajoi viereen ja hanttaripuolen poliisi katsoi hymyillen, morjestelin takaisin :) Vain hetkeä aikaisemmin alamäessä rekkakuski ajoi ohi ja näytti peukkua. Toisaalta ei ole tullut Aasiassa vastaan länsimaalaista bussikuskia.

 

Prescott hotelli Klangissa.

Prescott hotelli Klangissa.

Pääsin lopulta Klangiin. Olo oli mahtava! Hotellin henkilökunta otti minut hyvin vastaan. Pysäköintitila oli odotusten mukainen. Huoneen netti toimi moitteettomasti ja oli aika pistää biisi soimaa. Ajaessa tuli yksi kaveri mieleen ja biisi jäi päähäni soimaan: Popeda, elän itselleni.

Viikonlopun vietän hotellin altaalla, tutkien Los Angelesin majoitustarjontaa.

 

Kommentoi kirjoitusta

Satamaa kohti

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 04.09.2014

 

Terveisiä Malesian Melakasta. Tein Michaelin korjaamolle yllätysvierailun.

 

Huomenna käydään ajelulla.

Akut latauksessa, huomenna vien hänet ajelulle.

Aina ennen olen kertonut Michaelille mikä päivä tulen. Nyt en halunnut kertoa hänelle tulostani, sillä minulla oli epäilys siitä, että bussi on taivasalla. Onneksi olin kuitenkin väärässä, sillä bussia ei oltu siirretty tuumaakaan siitä, mihin sen viimeksi olin pysäköinyt. Hyvä näin!

Tulimme siihen tulokseen, että yritän starttia jo heti huomenaamulla. Edessä on lähes 200km etappi satamakaupunki Klangiin. Jännittää pirusti, sillä en saanut vakuutusta enkä siirtolupaa viranomaisilta. Syy outoon oloon voi olla sekin, että Aasian kilometrit käyvät vähiin.

Varasin tällaisen hotellin. Tärkein kiteeri oli pysäköintitila, sillä siellä tulen viettämään aikani kunnes Ajokki on laivattu.

Mikäli liikut lähistöllä, saa tulla moikkaamaan :)

 

Kommentoi kirjoitusta

Afrikan Pikavuoroinfo Helsingissä!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 08.08.2014

 

Afrikan Pikavuoron ensimmäisessä infossa näkyi tuttuja ja saatiin keskusteluakin aikaiseksi. Tästä on hyvä jatkaa ja sovimme, että seuraava info järjestetään Helsingissä 17. elokuuta klo 18.00

Kannattaa tulla paikan päälle, sillä lennän 28. elokuuta Malesiaan valmistelemaan laivausta. Tuleva infotilaisuus jää siis viimeiseksi, ainakin omalta osaltani.

Mikäli et pääse infoon tai sinulla on kysyttävää, niin ota minuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla.

Info pidetään Töölön kisahallin parkkipaikalla. Perille on helppo löytää suunnistamalla Paavo Nurmi -patsaalle. Nähdään siellä!

Herrasmiehet saapuivat Helsingistä Salon Piihoville.

Herrasmiehet saapuivat Helsingistä Salon Piihoville.

 

2 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Afrikka, we love you!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 20.07.2014

 

Tahdotko mukaan bussiseikkailulle Afrikasta Suomeen? Ensimmäinen Afrikan Pikavuoro -infotilaisuus järjestetään maanantaina 28.7.2014.

Infon ohjelmassa on kaikki matkaan liittyvät käytännön asiat: majoitukset, lennot, reitit, viisumit, rokotukset – kaikkiin näihin kysymyksiin on mahdollisuus saada vastaus paikan päällä.

 

Kun on hyvä porukka, niin sitä mennään läpi vaikka se kuuluisan harmaan kiven.

Kun on hyvä porukka, niin sitä mennään läpi vaikka sen kuuluisan harmaan kiven.

Ota siis kysymysmerkit ja unelmat mukaan sekä saavu infotilaisuuteen. Tehdään yhdessä Afrikan Pikavuorosta ikimuistoinen.

Helposti moottoritien varrella; infotilaisuus järjestetään Salossa ABC Piihovin linja-autoparkissa maanantaina 28.7.2014 kello 18.00 alkaen. Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta

Seuraava sivu

 • monroe
 • mainosvaunu

Arkisto