Pikavuoron Irlannin matka lähestyy!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 21.08.2016

Hei kaikille piiiitkästä aikaa. Ajokki on katsastettu ja valmiina uusiin seikkailuihin.

Osa ilmoittauneista ovatkin jo ostaneet lennon Irlannin Dubliniin. Norwegian kotisivuilla on edullisia lähtöjä 7. ja 10. lokakuuta. Mikäli haluatte nähdä pääkaupunkia enemmän niin suosittelen 7. päivä lentoa.

Pikavuoro Irlannista Suomeen 11. lokakuuta – 23. lokakuuta 2016. Hinta bussilipulle 250 euroa.

 • Kyseessä alle kahden viikon matka Irlannista Suomeen.
 • Ihmiset saapuvat Irlantiin lentäen. Mikäli haluat nähdä Dublinia niin kannattaa tulla hyvissä ajoin ennen starttia.
 • Matka starttaa Dublinista ja aloitetaan noin viiden päivän Irlannin kiertoajelulla, poistumme Pohjois-Irlannista (Belfast), josta on laivaylitys Skotlantiin. Tarkoitus pyörähtää Skotlannissa toiveiden mukaan. Skotlannista jatkamme Englannin Newcastleen josta laiva lähtee yön yli matkalle Amsterdamiin. Amsterdamista ajamme Saksaan, josta laivalla Ruotsiin. Ruotsin halki Tukholmaan ja sieltä laivalla Suomeen.

PIKAVUORO INFOTILAISUUS SALON PIIHOVILLA 18.9 klo 14.00 

Pikavuorolaiset

Ryhmäkuva matkan startanneista pikavuorolaisista. Pikavuoro matkalla Koreaan 2013.

 

Amerikan Pikavuoro 2014.

 

Pikavuorolla on matkustanut jo yli sata persoonaa. Oletko sinä uusin Pikavuorolainen?

Pikavuorolla on matkustanut lähes 200 persoonaa. Oletko sinä uusin Pikavuorolainen? Kuva Afrikan matkalta 2014.

Kommentoi kirjoitusta

Pikavuoron Paluu!

 • Kirjoittaja: Jani Laine
 • 10.05.2016

 

Pikavuoron saavuttua Salon torille vapun päivänä 2015, blogia ei ole juurikaan päivitetty, vaan ollaan sulateltu mitä tuli tehtyä ja mitä ei; Pikavuoro maailman ympäri, Ajokki, oliko se tässä? Entä voiko tällaista touhua jatkaa loputtomiin?

Pikavuorolaisemme Lassi kertoi että oli nähnyt unen missä ajoin Pikavuoroa yli 20 vuotta. Hänen unensa hauskuutti minua, kun kuulin sen vuonna 2012. Hänen unensa voi vielä toteutuakin! :) Mutta mitä sitten seuraavaksi? Sitä ennen kerron Teille lyhyesti ”vuoden kuulumiset”.

Ensimmäiseksi haluaisin sanoa KIITOS! Kesällä vapun jälkeen minut valittiin Salon positiivisimmaksi. Olen enemmän kuin otettu siitä palkinnosta ja tahtoisin vielä kerran kiittää äänestäjiä, KIITOS! Tahtoisin myös kiittää kaikkia pikavuorolaisia kaikista kilometreistä mitä olemme kulkeneet yhdessä, KIITOS!

 

Pysti ja kunniakirja.

Pysti ja kunniakirja.

Kun pikavuoro päättyi ja saapui Salon torille, otin muutaman päivän iisisti kunnes puhelin pärisi ja palasin takaisin sorvin ääreen, eli töihin perheyritykseemme Salon Tilausmatkoille. Päivät vilisi siis ratin takana ja oli aikaa ajatuksille, minkä seurauksena syntyi idea Ajokin kunnostamisesta. Tuli myös hankittua toinen Ajokki Royal Lavian linja-automuseosta. Tämä toinen Ajokki toimii nyt ohjekirjana sekä siitä saadaan siirrettyä käypiä osia meidän Pikavuorobussiin. Palaan tähän tarkemmin seuraavissa postauksissa.

 

 

Linja-automuseosta hankittu Ajokki.

Linja-automuseosta hankittu Ajokki.

Pikavuoron matkoilla ollut, sekä Euroopan reportterina toiminut Tomi Tölli kirjoitti Havaintoja Afrikasta -kirjan. Kova kaveri! Hatunnosto siitä hänelle! Jos et ole vielä lukenut, niin hae ihmeessä oma kappaleesi kaupasta!

Tässä se on!

Tässä se on!

Niinkuin moni varmasti tietää, tapasin oman kumppanini Amerikan pikavuorolla 2014. Muutin lokakuussa 2015 hänen luokseen Hämeenlinnaan ja vielä tänä päivänä asun täällä. Tuli käytyä Hämeenlinnasta käsin Salossa töissä, mikä alkoi käymään pidemmän päälle raskaaksi. Niinpä oli tarve lomalle, jossa käytävä kortit uudelleen läpi ja mietittävä asioita. Pikavuoro matkojen aikana tuli korjattua/korjautettua Ajokkia missä milloinkin. Pisimmän ajan vietin Malesian korjaamolla, josta ensimmäinen kipinä lähti – opiskelen nyt autoalan perustutkintoa Tampereella ja suoritan työssäoppimiset Espoon Veho:lla. Tarkoitus olisi valmistua kuorma- ja linja-autoalan ajoneuvoasentajaksi.

 

Kunnostaminen on aloitettu.

Sitten asiaan: PIKAVUORO JATKUU!! KYLLÄ!! Kohta taas mennään kohti uusia seikkailuja! Blogista voi seurata matkoja ja ilmoittautua reissuille mukaan. Luvassa on mm. matkailua vihreessä ja vehreässä Irlannissa sekä pyörähdys Skotlannissa. Toivon näkeväni paljon vanhoja pikavuorolaisia sekä uusia tulokkaita! Rohkeasti matkaan mukaan!

 

Kävin jo pienellä tutkimusmatkalla Irlannissa.

Kuva otettu Irlannin Moherin kallioilta marraskuussa 2015.

Irlannin Pikavuoro

1 kommentti - kirjoita oma kommentti

Puoli vuotta vapusta – Pikavuorokuulumisia

 • Kirjoittaja: Tomi Tölli
 • 03.11.2015

 

Viime viikonloppuna tuli kuluneeksi puoli vuotta Pikavuoron kotiinpaluujuhlallisuuksista Salon torilla. Lienee siten korkea aika kertoa kuulumisia, muutenhan joku voi kuvitella että tässä on tyystin keskiluokkaistuttu ja asetuttu. Parturikäynti, kunnon työpaikka, asuntolaina ja niin päin pois.

Totta toinen puoli. Saatujen tietojen mukaan ainakin pikavuorokippari Jani Laine kävi parturissa jo kesällä ja olemus siistiytyi huomattavasti. Näin kerrotaan. Omistusasunto on kuitenkin tiettävästi yhä hankkimatta. Rankan reissun aiheuttama väsymys alkaa kuitenkin olla vihdoin lepäilty pois, joten uusia suunnitelmiakin jaksaa jo kehitellä. Mitä ne ovat ja millä aikataululla ne mahdollisesti saattaisivat toteutua, se on yhä hämärän peitossa.

Kovasti rauhattomuutta alkaa kuitenkin olla jo ilmassa, näin olen haistellut. Se ei tietenkään itsessään välttämättä tarkoita mitään konkreettista, mutta toisaalta voihan se sitä jossain vaiheessa tarkoittaakin. Kuten tunnettua, ennustaminen on aina hankalaa, ja erityisesti tulevaisuuden ennustaminen se vasta haasteellista onkin. Katsotaan siis mitä tuleman pitää. Uutisista – sikäli kun niitä ilmaantuu – pyritään edelleen raportoimaan tämän kanavan kautta.

Niin, ja tekihän kippari Laine tuossa alkusyksystä hankintojakin. Lähes viisi vuotta sitten kun starttasimme ensimmäiselle Pikavuorolle, alkuperäisenä ajatuksenahan oli myydä Ajokki perillä Thaimaassa. Niin ei sitten lopulta käynytkään, vaan auto päätyi monen mutkan, maan ja mantereen kautta takaisin Saloon. Ei siitä eroon päästy. Koska lopulta kävi näin, lienee vain loogista hankkia toinen samanlainen. Nyt Ajokkeja on kaksi ja ne seisovat molemmat hallissa Salossa.

Mitähän tästä vielä seuraa? Ehkä yksi oikeasti ajokuntoinen peli, kenties.

 

151102_Uusi_Ajokki

Kippari herättelee henkiin Ajokkia numero 2. Toinen kuvassa näkyvä bussi ei tällä kertaa lähtenyt mukaan.

 

151102-Ajokit

Siinä ne seisovat vierekkäin, veljekset. Ajokki Royal näyttää olevan yhä hämmästyttävän hyvässä kuosissa ottaen huomioon sen kokemat seikkailut.

 

2 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Salon tori vapunpäivänä 2015 kello 18

 • Kirjoittaja: Tomi Tölli
 • 01.05.2015

 

Pe 1.5.2015, Salo (FI)

Jopas oli. Pikavuoro on päättynyt, kai. Ajokki Royal saapui Salon torille tasan kuudelta ja matkalaisia sekä pikavuorokippari Lainetta oli vastassa hämmentävä ihmisjoukko, siis suuri sellainen. Torvisoittokunta soitti ja bussin oven eteen levitettiin punainen matto. Kukaan meistä ei kaiketi osannut odottaa ihan tällaista karnevaalia ja kansanjuhlaa.

Ihmisiä halattiin ja tervehdittiin, moni jo vuosia blogeja kommentoinut sai kasvot. Hämmentävää. Vanhoja pikavuorolaisiakin oli vastassa enemmän kuin Salon torin lavalle meinasi mahtua. Shampanjat avattiin ja kippari Laine kasteltiin autourheilutyyliin kuohujuomalla (Mangnumpullosta kiitos Eckerö Linesille). Laine piti puheen ja puheenvuoron lavalla saivat myös monet vanhat pikavuorolaiset. Kyyneliäkin taidettiin silmistä pyyhkiä. Aikamoista.

Miltä nyt sitten tuntuu? Itse en osaa kysymykseen vastata, sillä pelkästään viimeinen etappi Etelä-Afrikasta Suomeen on ollut aikamoinen rupeama. Asia vaatii enemmän prosessointia ja pohdiskelua. Kaikille torilla olleille kuitenkin suuri kiitos kaikkien pikavuorolaisten puolesta. Tähän homma oli hyvä päättää. Hyvää settiä.

Niin, ja entäs sitten Pikavuoro. Onko se nyt päättynyt, Salon torille ja lopullisesti? Periaatteessa…

 

150501-10

Kippari Laine ja magnumpullo.

 

150501-11

Salon tori, Ajokki ja paljon ihmisiä.

 

150501-12

Kippari kastellaan.

 

150501-14

Pikavuorolaiset ja Jani lavalla.

 

 

12 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Laivassa, matkalla kohti Helsinkiä

 • Kirjoittaja: Tomi Tölli
 • 01.05.2015

 

Pe 1.5.2015, merellä välillä Tallinna – Helsinki

No niin. Ajokki royal ajettiin hetki sitten laivaan Tallinnan satamassa ja kyseinen laiva on matkalla kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Mikään ei mennyt pieleen ja toivottavasti ei enää menekään, sen verran vähän matkaa jäljellä enää on. Purjehdussääkin näyttää olevan tyynehkö, joten en näe miksemme olisi Länsisatamassa aikataulun mukaisesti, parin tunnin päästä puoli kolmelta.

 

150501-1

Meitä jo Tallinnan vastaan tullut entinen pikavuorolainen Alexandra toi mukanaan Ajokin väliaikaiskilvet.

 

150501-2

Suuntana Helsinki. Ajokki ajaa sisään MS Finlandiaan Tallinan satamassa hieman ennen puoltapäivää tänään. Eipä tainnut monikaan uskoa että tämäkin hetki vielä joskus nähdään.

 

11 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Tallinna! Voitto!

 • Kirjoittaja: Tomi Tölli
 • 30.04.2015

 

To 30.4.2015, Tallinna (EST)

Ensin tärkeimmät: Ajokki Royal matkustajineen saapui muutama tunti takaperin onnellisesti Tallinnaan. Manner-Eurooppa on siten taputeltu ja enää jäljellä on Pikavuoron huominen loppuhuipentuma Helsingissä ja Salon torilla. Hyppäämme Tallinnassa laivaan puolelta päivin ja paatti on perillä Helsingin Länsisatamassa kello 14.30. Ajokki jatkaa kohti Saloa joskus neljän maissa, joten laivan saapumisen jälkeen on hyvää aikaa tulla tervehtimään pikavuorolaisia satamaan ja kuulemaan viimeisimmät reissujutut. Ajokki laitettaneen parkkiin Länsisataman terminaalin edustan linja-autoparkiin, josta se on helppo bongata. Sinne vaan kaikki joutilaat.

Matka Riikasta Tallinnaan oli oikeastaan kaikin puolin ongelmaton. Aurinko paistoi eikä liikennettäkään Via Baltikalla ruuhkaksi asti ollut. Itse asiassa tieosuus oli jopa jossain määrin tylsä, mutta eipä se ihme ole. Onhan tämä ainakin minulle melko tuttu reitti. Pikavuorokippari Lainekin on tainnut Tallinnasta Riikaan joskus muutaman kerran ajella, joten homma sujui kaikin puolin rutiinilla. Lähdimme liikenteeseen yhdeksän jälkeen aamulla ja olimme perillä kolmen jälkeen iltapäivällä. Helppoa hommaa.

Schengen-aikaa kun elämme, ei Latvian ja Viron rajallakaan ole enää nykyään oikeastaan minkäänlaista toimintaa, ellei uutta ja siistiä, ilmeisesti tullin vanhoihin tiloihin keskelle tietä remontoitua kahviota lasketa. Paikka oli kipparille entuudestaan tuttu ja sapuska edullista, joten pidimme rajalla tunnin tauon. Perillä Tallinnassakin paikat olivat Laineelle tuttuja, joten mies kuljetti Ajokin varmoin ottein aivan meren ääreen, monelle suomalaisellekin tutun Superalkon pihaan. Syynä tähän eivät kuitenkaan olleet pikavuorolaisten mieltymykset, vaan käytäntö. Kyseisen liikeyritysen piha kun on paitsi iso, se on myös vartioitu. Pientä maksua vastaan linja-auton voi jättää sinne yöpymään. Salon tilausmatkojen vakioparkki. Tämäkin sujui helposti.

Ensivaikutelma Tallinnasta tällä kertaa oli suomea puhuvien ihmisten suuri määrä ja tilanteen minussa aiheuttama hämmennys. Kaupunki taitaa olla täynnä vapputuristeja. Tuttu kieli näin laajasti puhuttuna kuulosti omaan korvaani hyvin oudolta, onhan edellisestä tällaisessa kieliympäristössä oleilusta kohdallani lähes puoli vuotta. Eiväthän muut kuin oman porukkamme jäsenet puhu suomea, mitäs peliä tämä tällainen oikein on? Outoa, sanon.

 

150430-6

Pikavuorolaiset ryhmäkuvassa. Kippari kököttää pallilla, jota on kuskattu mukana Zimbabwesta asti. Hyvä palli.

 

150430-2

Riika, Latvia.

 

150430-3

Jani tankkaa Latviassa.

 

150430-4

EU:n maksamaa tapahtumaköyhää tietä Etelä-Virosta.

 

150430-5

Jaahas, mitäs nyt? Perillä Tallinnassa.

 

5 kommenttia - kirjoita oma kommentti

Seuraava sivu

turkish
 • monroe
 • mainosvaunu