Tärkeimmät tavarat

Kun puhutaan reissaamisesta, kaikkein tärkeintä on tietysti hyvät kengät. Olen pyrkinyt suosimaan hyviä, kävelyyn erityisesti kelpaavia kenkiä jotka valitsen vähän sen mukaan, mihin päin maailmaa olen kulloinkin menossa. Vähäkään kylmemmät olosuhteet ja vaelluskengät alkavat jo tulla kyseeseen. Lämpimämmissä maissa taas kevyemmät. Lisäksi mukana on hyvä olla mahdollisimman kevyet ja pieneen tilaan menevät sandaalit, joita voi käyttää silloin kun ei ole tarkoitus liikkua jalkaisin kovin pitkiä matkoja.

Yleisesti ottaen kaksi vaatekertaa pitäisi riittää. Varsinkin jos ne valitsee huolella. Tietysti vaatteiden pitäisi olla mielellään kestäviä sekä sellaisia, että ne on helppo pestä erilaisissa olosuhteissa. Tämän lisäksi tarvitaan tietysti turvallinen lompakko tärkeiden papereiden (ja tietysti myös rahan) säilyttämiselle. Lisäksi olen suosinut pienen kannettavat tietokoneen sekä vähän vaatimattomamman mutta kestävän älypuhelimen yhdistelmää. Noita laitteita en pidä mitenkään jatkuvasti päällä. Oikeastaan vain silloin kun todella käytän niitä. Reissuilla on niin paljon muutakin nähtävää, että mielestäni esimerkiksi älypuhelimeen ei kannata kovinkaan paljon alkaa keskittymään.

Riippuu tietysti melko paljon reissun luonteesta, että mitä muuta tavaraa mukaan tarvitsee. Jos tarkoituksena on vaikkapa säästää rahaa sitä kautta, että tekee ruokaa itse, siihen kannattaa varautua. Oikeastaan jo melko vaatimattomankin välineistön avulla mahdollisuus ruoan suhteen monipuolistuu huomattavasti. Ja siinä myös on mahdollista laskea budjettia sellaisissa maissa, joissa on suhteellisen kalliit hinnat. Jos esimerkiksi aikoo oleskella pidempään Uudessa-Seelannissa, kannattaa ehdottomasti harkita asiaa ja miettiä, miten varustautuu matkalle. Jos siellä ei koe tarvitsevansa päivittäin lämmintä ruokaa, jo pelkästään silläkin säästää paljon. Mutta nämä on sellaisia asioita, joita oppii ehkä parhaiten sitten ihan vain kokemuksen kautta. Oleellista on ottaa mukaan asioita, joille ilmenee matkalla tarvetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *