Yleinen

Vuoden 2017 matkasuunnitelmat

torstai, helmikuu 16, 2017

Vuosi on pärähtänyt taas mukavasti käyntiin. Tämän vuoden pääteemana tulee olemaan edelleen säästäminen, joten matkailuintoa pitää ruokkia hieman pienemmässä mittakaavassa. Kevät tulee myös menemään enemmän ja vähemmän opiskelun merkeissä, koska tavoitteenani olisi valmistua toukokuussa. Matkasuunnitelmat tälle vuodelle ovat vielä aika avoimet, mutta aina sitä on jotain pientä kehitteellä. Tässäpä tulee minun tämän hetkiset suunnitelmat vuodelle 2017.

Praha

Prahaan olen lähdössä kahden viikon kuluttua aviomieheni kanssa! Luvassa on paljon kauniita rakennuksia, tutustumista Prahan mystiseen puoleen ja ennen kaikkea hyvää olutta. Tämä on ensimmäinen matka uuden kamerani kanssa, joten valokuvaus tulee olemaan suuressa roolissa tällä reissulla. Matkan olen varannut jo hyvissä ajoin joulukuussa. Loppuvuodesta iski niin järkyttävä matkakuume, että oli pakko alkaa hellittämään hieman kukkaronnyörejä. Minulla oli aluksi useita vaihtoehtoja matkan suhteen, joita olivat muun muassa Lissabon ja Madeira. Kuitenkin Praha sopi paremmin tämän hetken matkabudjettiin ja satuin löytämään kohtuu edullisen lento+hotelli-paketin, jossa lähtö on suoraan Rovaniemeltä.

Tallinna

Valmistumiseni kunniaksi olen varannut seuraavan matkan helatorstaivapaille, jolloin suuntaan Tallinnaan. Ajatelkaa, olen käynyt toisella puolella maapalloa, mutta en ole vielä kertaakaan käynyt Tallinnassa! Matkalle lähdetään tällä kertaa hyvän ystäväni kanssa. Kyse on hyvin lyhyestä reissusta. Perjantai aamuna lennetään Helsinkiin, josta laivalla taitetaan loppumatka Viron puolelle. Sunnuntaina lähdetään iltapäivällä takaisin kohti Pohjoista.

 

 

Wherever you go, take your heart with you

 

Kaksi matkaa on siis vasta varattuna tälle vuodelle, mutta suunnitteluasteelta löytyy vielä pari reissua. Haluaisin lähteä käymään kesällä välimeren maastossa rantalomalla ja suunnitteilla on Kroatian matka kaveriporukan kanssa. Matkan toteutuminen riippuu aikapitkälti siitä, että saadaanko kesälomat järjestymään yhtäaikaa. Kroatia vaikuttaa niin ihanalta paikalta, että toivon todella matkan toteutuvan. Kesälomalla olisi tarkoitus myös käydä ainakin Helsingissä ja mahdollisesti myös Tampereella. Olen myös haaveillut Kööpenhaminan matkasta tälle vuodelle, mutta jää nähtäväksi mihin kaikkeen tämän vuoden matkustusbudjetti riittää. Todennäköisesti tämä vuosi menee halpojen lentojen metsästyksessä, joten yllättäviäkin vetoja saattaa tupsahdella mukaan matkan varrella. Katsotaan ja kuulostellaan millainen matkavuosi tästä sitten loppujen lopuksi tulee..

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Saatat myös pitää näistä

4 Kommenttia

 • Vastaa Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, helmikuu 16, 2017 at 23:47

  Praha on ihana kaupunki ja muutama vuosi sitten ainakin vielä hyvin edullinen kohde. Toivottavasti se on sitä edelleen! Tallinna on myös loistava kohde. Mä kävin siellä viime kesänä muistaakseni viidennen kerran ja vasta silloin ihastuin kaupunkiin. Edullisia reissujakin onneksi löytää, kun vähän malttaa etsiä. Toivottavasti tähän vuoteen mahtuu vielä lisää mukavia kohteita :)

  • Vastaa pienimaailmanvalloittaja perjantai, helmikuu 17, 2017 at 10:48

   Hintatason pitäisi olla vielä edullinen. Ainakin ruoka ja olut on halpaa. Näillä pärjää jo pitkälle :)

 • Vastaa ananas2go perjantai, helmikuu 17, 2017 at 05:34

  Prahasta haaveilen minäkin; ihanaa, että te pääsette sinne. Minulle siitä tulisi jazz- ja olutmatka, luulen. Jotkut vähän hirvittelevät sitä, että ympäri vuoden muuuuuuutama muu matkailija on keksinyt saman ajatuksen Prahasta hienona kohteena..

  Tallinna on ihana! Vaikka matkat pohjoisesta satamaan lisäävät kuluja, se on suht helppo ja edullinen kohde. Toivottavasti matkavuoteenne mahtuu iloisia yllätyksiä, terveisin toinen säästömatkailija.

  • Vastaa pienimaailmanvalloittaja perjantai, helmikuu 17, 2017 at 10:45

   Prahasta olen kuullut todella paljon kehuja, joten en ihmettele sen suosiota. Onneksi siellä pitäisi olla tähän vuoden aikaa hieman hiljaisempaa :) .

  Vastaa